Kararsızlık beni öldürecek!! bi fikir arkadaşlar.

asgarı ucret 800 tl bıle degıl ve sıze yol masrafı fılan dustukten sonra kalıyo bu para
farzedınkı asgarı ucrete calısıyorsunuz en azından sgk devamı yanınıza kar kalır buda bı avantaj ılerde kendınıze araba alıp kendınız gıdersnz ıse

bencede işinizi bırakmayın. 3 araç değiştirin gerekırse kı ben oyle yapıyorum malesef. madem evı taşımak ıstemıyorsunuz başka çarenız yok

Ben olsam çıkmam
Hatta beni bırakmasını da istemem
Zor da olsa kendim giderim, baktım olmuyo yakınlar da iş bakarım

Madem ters ve hem 500 tutuyo hem geç kalıyo gerek yok yani, eşinin almasına bırakmasına..

Ben olsam durumum ne kadar iyi olursa olsun asla çalışmaktan vazgeçmezdim. Eşimin de beni bırakmasını istemezdim. Metrobüs otobüs herhangi bi şekilde işimi hallederdim. Aylık akbil yaparım 150 tl işimi bitirirdim. İnsanın parası olması bambaşka bişey. Ya da biz öyle yetiştik.

Haklısınız galiba, ben de işten çıkmak istemediğim için kendime yandaş arıyordum :1:
Anadolu yakasında çok rahat iş bulabilirim ama burada ki kadar huzurlu olamam muhtemelen, seviyorum burayı.
Çalışma saatleri ağır biraz (haftada 6 gün 9,00- 19,00) ama sanırım kalmam daha mantıklı olacak.

Bu arada internetten ürün satışı yapabilirim bu konuda bilgi ve donanımım var, aman aman kazanmasam da harçlığımı çıkarabilirim deyip o yüzden işten çıkma fikrine acaba demiştim.
Sgk yı hiç düşünmedim tabii.
:23:

Her gün sabahın köründe kalkıp istanbul trafiğinde 3 vesait yapıp işe yetişmek zor zanaat.
500 lira masrafta benim aylık kiramı ödüyor neredeyse :)
Eğer eşinin durumu müsaitse ya buradan çık anadolu yakasında bir iş bak,
ya da madem internetten satış yapabilecek donanımın var hem evinde ol hem işine bak paranı kazan.
Belki umduğundan daha çok gelir getirir.
Hem bize de söylersin sattığın siteyi eğer işimize yarayacak şeylerse bizlerde destekleriz seni.
Di mi kızlar? :29:

Ben olsam çıkmam işten.Çıkacaksam da başka bir iş bulur,
öyle çıkarım.Çalışmaya devam ederim yani.

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var bu kararsızlık beni delirtti.
Sorun işimle alakalı;
Ben şuan Anadolu yakasında oturuyorum ve işim Avrupa yakasında, eşimin işi de avrupa da ailelerimizde..
Evlenirken eşim ısrarla anadolu da oturmamızı istedi ailelerden uzak olmayı tercih etti, işime geldi kabul ettim.
Son 5 aydır bi firmada çalışıyorum, herşeyinden memnunum birlikte çalıştığım bir kişi dışında.
Çok ağır bi işim yok, rahat bi ortam, çalışanlara alıştım.Maaşı da güzel.
Yalnız 5 aydır eşim alıp eşim bırakıyordu beni arabayla.
Ben burda çalıştığım sürece her ay 500 lira araba masrafı çıkıyor, eşim işinden oluyor, geç gitmek zorunda kalıyor gerçi kendi işi ama..
Tek başıma gelmem olası değil çünkü en az 3 vesait yapmam lazım ve saat 6 gibi evden çıkmam lazım yetişebilmem için.
Bi ara durumumuz çok kötüydü o yüzden denize düşen yılana sarılır hesabı girmiştim buraya.
Şimdi biraz daha toparlandık.
Eşim ısrarla 1300 lira maaş için hem 500 lira masraf yapıyoruz, hem de ben işimden geri kalıyorum çalışma diyor.
İşim çok çok iyi olduğu için karar veremiyorum.
Bi de benim kayınvalidem çok sosyal bi kadın, çalışmadığımda beni rahat bırakmaz biliyorum.
Sürekli gel git, kuranım var, günüm var gel vs..

Sizce ne yapmalıyım, işten çıkmalıyım?
Sadece çık ya da çıkma deseniz bile yeter, dışarıdan fikirlere ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkürler cevaplar için.:18:

Sana kalan 800TL ve yıl sonuna doğru gelir vergin de kesilmeye başlar. Ben bu şartlar altında çalışmazdım. Ama işini ayarla oturduğunuz yere yakın, o şekilde ayrıl. İşten pat diye ayrılıp boşluğa düşme. Ayrıca skk primlerin ödeniyor eşin kendi iş yerinde düzenli öderse hiç düşünme bile derim. Ama sen kendi durumunu daha iyi bilirsin tabi eşinin geliri düzene girdi mi? Çocuk var mı? Şahsen ben çocuksuz olsaydım çalışabilirdim ama çocukla bu paraya dayanılmaz kendimce.

eğer ihtiyacın yoksa her kadın evinde çalışmalı. kayınvalidenide kırmamak çin ara ara gidersin gönlü olsun diye

bende şaşırdım bu yazdığınıza,bencede her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı,sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için yıllarca dayak,hakaret vs. katlanan kadınlar var.

800 tl iyi para bence,sigortanın yatmasıda artı bir durum.
anadolu yakasında iyi bir iş bulana kadar çıkmazdım.aslında en mantıklısı avrupa yakasında oturman.
haftanın 6 günü çalıştığın için,istesende çok sık görüşemessin ailelerle.

Çalışmayıp ne yapacaksın allasen? Gündür,kurandır bilmem nedir bu gibi durumlardan çok daha güzel bence.
Hem o 500 tl cepte kalsın istiyorsan çocuğun yoksa erken çık evden 6 çok geç bir saat mi sanıyorsun?
Ben 5 te kalkıyorum? 3 vesait yapıyorum gayet de eğlenceli.

Back
X