Kararsızlık

Esraedge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
851
841
53
34
Merhaba arkadaşlar
Lisans mezunuyum ve su an da liseden beri hayalim olan 2 yıllık grafik tasarım bölümüne kayıt yaptırdım.
Kpss çalışıp 85 ve üstü almam gerek. Atanabilmem için 85 almam gerekiyor en az. Bu yolda emek verirsem eğer kendime güveniyorum. Bir yandan da bu 2 yıllık bölüme devam etme konusunda çok kararsızim. Bır karar vermek istemediğim için okumazsam ilerde pişman olurum düşüncesiyle kayıt oldum. Fakat şimdi görüyorum ki okula gidersem kpss çok az çalışacağım kendimi veremeyeceğim.
Ailem bu konuda bir zorlama yapmıyor ne istiyorsan o olsun diyor.
Ben ise ne yardan ne Serden geçebiliyorum.
En kötü karar bile kararsizliktan iyidir biliyorum ama Ünv birakirsam bır daha şansım yok. Birakmazsam da kpss kendimi veremeyecegimi biliyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.
Gerçekten iyi niyetle yardimci olacaklar yazsın.
Çok karisigim. Basından böyle bir durum geçmiş olanlar önerilerinizi bekliyorum

Canım bende lisans mezunuyum. Kpss biliyorsun üzerine dusulmeyince ciddi anlamda çalışmayınca yapılabilecek bisey degil.. grafik tasarım bölümünü okuduktan sonra onunla alakalı çalışmak istiyorsan devam et ama boşuna heves edip okuyup yine işin lisans okuduğun bölümden kpss ye dusecekse uğraşma derim ben.. direk kpss çalış . Allah hakkında hayırlısını versin inşallah. Sağlıcakla kal..

kpss ve okulu bi arada yürütmek zor olur. hele 85 almam lazım en az diyosun da onun da garantisi yok ki neye göre 85. bence birini seç. en büyük hayalin grafik ise ordan devam.

Canım bende lisans mezunuyum. Kpss biliyorsun üzerine dusulmeyince ciddi anlamda çalışmayınca yapılabilecek bisey degil.. grafik tasarım bölümünü okuduktan sonra onunla alakalı çalışmak istiyorsan devam et ama boşuna heves edip okuyup yine işin lisans okuduğun bölümden kpss ye dusecekse uğraşma derim ben.. direk kpss çalış . Allah hakkında hayırlısını versin inşallah. Sağlıcakla kal..
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Açıkçası kpss ile atanıp işimi yapmak istiyorum. Gönlüm kpss çalış 4 yıl o kadar emek verdin diyor. Bır yanım da diyor ki ya grafik alanında da önüne güzel seçenekler çıkarsa ..
Bilmiyorum bu nasıl açıklanır yani 2 sinden de vazgecemiyorum ve bu beni hataya pismanliğa sürükler mi bilmiyorum

kpss ve okulu bi arada yürütmek zor olur. hele 85 almam lazım en az diyosun da onun da garantisi yok ki neye göre 85. bence birini seç. en büyük hayalin grafik ise ordan devam.
Evet bu dediginiz de var yani grafikten vazgeçip kpss tercih edersem belki 80 bile alamayacagim.
O zaman keşke okusaydim da diyebilirim.
Yaşım 26 ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum birazda. Okulla uğraşma diyor içim bilemiyorum. ..

Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Açıkçası kpss ile atanıp işimi yapmak istiyorum. Gönlüm kpss çalış 4 yıl o kadar emek verdin diyor. Bır yanım da diyor ki ya grafik alanında da önüne güzel seçenekler çıkarsa ..
Bilmiyorum bu nasıl açıklanır yani 2 sinden de vazgecemiyorum ve bu beni hataya pismanliğa sürükler mi bilmiyorum
Kendin için en doğru olana karar verebilirsin inşallah canım . Kpss insanı mahvediyor 3 senemi verdim ben yine de olmadı malesef. Hakkında hayırlısı olsun.

Kayıt yaptıracak kadar istekliymişsin ki kaydolmuşsun.
Bence okula git.
Kpss 80 üzeri alsan bile şans meselesi.

Kayıt yaptıracak kadar istekliymişsin ki kaydolmuşsun.
Bence okula git.
Kpss 80 üzeri alsan bile şans meselesi.
Kayıt yaptırma şöyle kayıt haftasida bu kadar kararsız olduğum için yaptırdım okul başlasın olmadı bırakırım modundaydim.
Yarın sabah dersim var ve ben 2 gündür yarın okula gideyim mi gitmeyim mi diyorum yok böyle bir cinslik. .

Grafik tasarimda calismak istiyorsaniz bu alanda da kendinizi cok gelistirmeniz gerek. En az 2 tasarim programini yalayip yutmaniz gerekiyor tabiri caizse. Iki secenekte zor aslinda. Bence ic sesinize dönün burdan alacaginiz yorumlar daha cok kafa karistirir.

Kayıt olmuşunuz hayırlı olsun. 2018 kpss ye kadar okulu yarilarsiniz. Baktınız okul+kpss gitmiyor, kaydınızı dondurur kpss ye bakarsiniz. İki hayalinizdende vazgeçmemiş olursunuz

Grafik tasarimda calismak istiyorsaniz bu alanda da kendinizi cok gelistirmeniz gerek. En az 2 tasarim programini yalayip yutmaniz gerekiyor tabiri caizse. Iki secenekte zor aslinda. Bence ic sesinize dönün burdan alacaginiz yorumlar daha cok kafa karistirir.

Aynen öyle ne yapıcam bilmiyorum ve iç sesim nerde bulamıyorum içimi :KK17:

Kayıt olmuşunuz hayırlı olsun. 2018 kpss ye kadar okulu yarilarsiniz. Baktınız okul+kpss gitmiyor, kaydınızı dondurur kpss ye bakarsiniz. İki hayalinizdende vazgeçmemiş olursunuz
Off offf böyle bir şey yok yani.
Nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum

Bende moda tasarım cikisliyim grafikle kardes sayılırız:) suan baska bi sektorde çalışıyorum. Bu siralar önümüzü görmemiz cok zor. Hayirlisi olsun.
Peki siz daha iyi bilirsiniz yani grafik tasarım okuyup is bulma imkanı var mıdır.
Hani birbirine yakın bölümler malum.
2 yıl okuyup vakit kaybedecegime kpss asilayim diyorum .
Açıkçası bır çok kişi boş bölüm okuyup nolacak diyor bir kısım ekstra mesleğin olur diyor

Peki siz daha iyi bilirsiniz yani grafik tasarım okuyup is bulma imkanı var mıdır.
Hani birbirine yakın bölümler malum.
2 yıl okuyup vakit kaybedecegime kpss asilayim diyorum .
Açıkçası bır çok kişi boş bölüm okuyup nolacak diyor bir kısım ekstra mesleğin olur diyor
Grafigin onu cok açık çünkü nerdeyse her sektorde araniyor. Saglik sektoru tekstil sektoru yayin sektoru varda var. Okurken hangi alana yoğunlaşman gerektigini karar vermen gerek ve ona göre yogunlasman gerek aslinda çünkü her sektorun kendi icinde bir sürü angaryalari var ve bunlari okurken ogrenmen bilmen kendini yetistirmen gerekiyor ki bir cok kisinin önüne gec. Tekstil en mesaketlisi mesela genelde tasarim departmaniyla entegre calisirlar. Desen nakış çizimlerini yaparlar bi nevi model uretmek gibi bi sey. Yani ben kendimi gelistiririm cok hevesliyim yaparim diyorsan grafikten yuru bence. Maaslarida cok saglam.

Back
X