Kararsizlik..

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
Iyi akşamlar hanımlar..

Gerginim, normal mi değil mi abartıyor muyum bilmiyorum. Fikirlerinizi düşüncelerinizi almak adına konuma giriyorum..

Düğünden gelen takılarımı satıp yettiği kadarıyla bir araba aldık. 2 senedir iyiydi getirip götürüyordu fakat 3 hafta önce bozuldu ve sanayiye götürdük. Bu arada evimize ulaşım cok cok zor olduğu için annemler de kaldık. Neyse annem olsun ablam olsun arabanızı satın bir kere bozulduysa devamı gelir uğraşmayın dediler, ben bir arsa için 10.000 tl lik kredi çekmiştim onu ödüyorum ama arsa olmadı para hesabimda duruyor. Ablam, bende sana 10.000 borç vereyim dedi ( tarla ektim ordan para gelecek allah nasip ederse) sen bana gelen tarla parasıyla ödersin dedi. Kabul ettim ve 3 haftadır galerici geziyorum. Dün bir araba bulduk 50.000, adamlar çalıştığım firmayla tanıdık, arabam 23.000 etti üstüne 20.000 ekledik kalan 7.000 eylül gibi ödersin sorun değil dediler. Fakaaaat annemler şuan tutturdu ne aceleniz var tarlayı bekleseydiniz ne verecek, 50.000 tl lik arabayı ne yapacaksınız falan dedi tamam istemiyorum para sağolun arabadan vazgeçtim dedim..

300 tl kapora vermiştik onun gideceğine mi yanayım? Herkese aldık arabayı dedim ona mı yanayım? Is yerimdeki insanlar günlerce uğraştı ona mı yanayım?

Ha eşimin ailesinin şuan parasi var, istermiyim? Istemem ama eşimin dalga geçer gibi ya babamda parayı vadeli hesaba yatırmış temmuza kadar demesi beni benden aldı. Benim de param vadeli hesaptaydi, ihtiyacım olanı gayette bozdurabiliyordum. 10.000 tl de bankanın verdiği 150 tl anca..

Bilmiyorum hanımlar ya kafam çok karışık vaz geçeyim mi yoksa kredi mi çekeyim bir 10.000 tl daha?

Ben olsam arabayı almaktan vazgecerdim sanırım. Hem heveslendirip hemde ne gerek var demiş aileniz.Paranızın yettiği kadarlık bir araba bakın veya erteleyip uygun zamanı bekleyin.Kendinizi çok zorlayacak bir borca girmeyin.

Ben olsam arabayı almaktan vazgecerdim sanırım. Hem heveslendirip hemde ne gerek var demiş aileniz.Paranızın yettiği kadarlık bir araba bakın veya erteleyip uygun zamanı bekleyin.Kendinizi çok zorlayacak bir borca girmeyin.

Aynen öyle, ablam vereyim demese zaten ben istemezdim borç verin diye. Eşimle planımız ağustos eylül gibi almaktı.
Herkese aldık dedik cok mahcup olacağım

Mahcup neden oluyorsunuz anlamadim. Sanki elalemden almissiniz da borcu, odeyememissiniz gibi. Insan o zanan mahcup olur ya da hata yapinca. Bir araba icin herkese hesap verecekseniz yandiniz siz. Kendi hayatinizi yasamayi ve kendi kararlarinizi krndiniz almayi ogrenmelisiniz.

Aynen öyle, ablam vereyim demese zaten ben istemezdim borç verin diye. Eşimle planımız ağustos eylül gibi almaktı.
Herkese aldık dedik cok mahcup olacağım
Kapora verdiğiniz yer galerici ise,gidip görüşün parayı toparlayamadığınızı,elinizdeki miktara göre bir araba bulmasını rica edin.Maaş geliriniz uygun değilse daha fazla kredi çekmeyin zaten.Başkalarının ne düşüneceğinide umursamayın boşverin milleti.

Kapora verdiğiniz yer galerici ise,gidip görüşün parayı toparlayamadığınızı,elinizdeki miktara göre bir araba bulmasını rica edin.Maaş geliriniz uygun değilse daha fazla kredi çekmeyin zaten.Başkalarının ne düşüneceğinide umursamayın boşverin milleti.

40 bin dedik mi ya hasar kayıtlı geliyor ya km yüksek ya cok boyası değişeni var.

Ya benim sinirlendiğim nokta annemin yaptığı. Ben o arabayı alacam demişim, kapora vermişim, ekspertize sokmuşum ona para vermişim. Eşimle ödeme planı yapmışız. Yani bugün gidip arabayı alacağız, kadın cok acele ettiniz bi bekleseydiniz tarlayı demeye başladı. Ben o parayı hayır olarak almıyorum ki..

Mahcup neden oluyorsunuz anlamadim. Sanki elalemden almissiniz da borcu, odeyememissiniz gibi. Insan o zanan mahcup olur ya da hata yapinca. Bir araba icin herkese hesap verecekseniz yandiniz siz. Kendi hayatinizi yasamayi ve kendi kararlarinizi krndiniz almayi ogrenmelisiniz.

çalıştığım yerde ki insanlar tutturur şimdi zaten senin araba alamayacağın belliydi diye..

yani evet haklısınız, ne bileyim ya vallaha annemlerin attığı bu kazığı unutmam
Artik evlenmissiniz. Inssnlardan beklenti icine girmeyin. Eger odeyebilecek gucunuz varsa birikerine guvenmeden girin, yoksa da vazgecin. Araba zaten surekki masraf. Vergi, muayene, bakim... Zaten bir arabaniz varmis. Onun bakimini yaptirip para biriktirin ve paraniz olunca daha iyisini alirsiniz. Kimseye de minnetiniz olmaz.

Artik evlenmissiniz. Inssnlardan beklenti icine girmeyin. Eger odeyebilecek gucunuz varsa birikerine guvenmeden girin, yoksa da vazgecin. Araba zaten surekki masraf. Vergi, muayene, bakim... Zaten bir arabaniz varmis. Onun bakimini yaptirip para biriktirin ve paraniz olunca daha iyisini alirsiniz. Kimseye de minnetiniz olmaz.

eğer ben araba alacağım annemler verse ne olur dersem beklenti içine girmiş olurum ama ben istemedim. kimseye gidip ya bana biraz borç versenize demedim. kendileri dediler.
ama dediğiniz gibi bu arabanın sorunlarını çözüp buna binecez

Anne de olsa, baba da olsa başkasının ipiyle kuyuya inilmez. Sadece kendi elinize güvenin herzaman.

eğer ben araba alacağım annemler verse ne olur dersem beklenti içine girmiş olurum ama ben istemedim. kimseye gidip ya bana biraz borç versenize demedim. kendileri dediler.
ama dediğiniz gibi bu arabanın sorunlarını çözüp buna binecez
Haklisiniz ama ogrenmis oldunuz boylece onlarin ipiyle kuyuya inilmeyecegini. Bosverin uzmeyin kendinizi.

Back
X