• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kararsızlık

Ciddi misin. Aynı ben. Geçenlerde beşiktaşta bir boğaz yalısı bakıyordum. Fiyati 565 milyon. Babam gördü dedi ki bunlara niye bakıyorsun. Dedim alıcam belki haha🤣 saçma sapan bi hobi. Sürekli sahibindende ev bakıyorum. Kurtarin beni🤣
565 milyonum olsa tüm şehri satın alırım 🤣
Bu insanlar bu paraları nasıl buluyor zekam o kadarına yetmiyor 🤣

Hem oyle hemde basit kuru bir arsa degil cok değerli ama kıymet bilen yok bu daha üzücü.
İşte bende bu nedenle mal edinmeyecegim bi evimiz iki arabamiz var çok şükür. Buyukbasin babasının var anasının var benim kendi ana babaminda var Tarlaları. Bize yeter. ilerde gelinle damat malimin kıymetini mi bilecekmis pehh. Onlar keyfince harcasin diye kendimden daha fazla kisamayacagim kusura bakmasınlar 🤣🤣🤣
Kesinlikle çok haklısın, çocuklara iyi bir eğitim, mutlu ve güzel anılar vermek en güzeli.Hazır verilen malın değeri olmuyor.Ye iç gez 😁 sen yemezsen damat yer :KK70:

Senin o konuda bağışıklığın var büyükbaş işlemez sana , ama damat gelin yeni versiyon olacak iyi düşün :KK70:
Evet bana işlemez ama her seferinde şansını deniyor. 2 yıldır robot supurge almayım diye baya paranoyalar oluşturmuştu evi dinliyorlar falan vs.. Dün aldım sonunda🤣🤣🤣. Gorunce şokk🤣🤣
Bende hala etkisinin olduğunu sanıyor yazik🤣🤣

aa ciddi mi benim annemin de sulu tarlası var 7 dönüm ama 8 yıldır tek kuruş almadık.ekiliyor ama dayım alıyor.ne kadar eder ki buğday ekilse mesela kirası?
Dönüm hesabı ilden ile değişiyor, örneğin bazı yerlerde 1000 metrekare 1 dönüm, bazı yerlerde ise 2000 metrekare 1 dönüm olarak hesaplanıyor. 1000 metrekare araziden yaklaşık 500 kilo buğday çıkar bunun karşılığında da 350-370 kilo arası un alırsın. Unun kilosu şu an 7 TL, yani 1000 metrekare yerden bugünün fiyatı ile en az 2450 TL para kazanırsın yarısı da gider olsa, en az net 1200-1250 TL para kalır.

Arazi satmak mantıklı değil, geçen arkadaşımla sohbet ederken araba ile işe girmicem metro kullanıcak artık çok maliyetli dedi. Bunu maddi durumu iyi olan biri söyledi. Siz önümüzdeki aylarda arabanın giderlerini öngörebiliyor musunuz? Ekonomik veriler iyiye gitmiyorken arsa arazi satmak hiç akıl karı değil. Arabanız varmış işte aranızda değiştirin çok işi olan uzak olan alsın bir şekilde halledin.

Şahsen ben satmazdım, hastalık ölüm kalım gibi ciddi sebepler olmadıkça.
Toprak altın değerinde şuan hele yakın gelecekte çok daha kıymetli olacak..
Sizin yerinizde olsam eşimin araca ihtiyacı varsa kendi halletsin derdim.
Dediğiniz gibi taç takmayacak hiç bir zaman.

herkese merhaba ,
karışık bir durumun içersindeyim ve farklı bakış açılarına ihtiyacım var .
aileden miras kalan bir arazi var .bu arazi yaşadığım memlekete uzak bir yerde yani gitme gelme arazi ile ilgilenme durumum yok . ücretli birini tutup baktırmam gerek araziyi kullanabilmem için. konum olarak güzel yerde içersinde de meyva fidanları var uzun vadede kazanç sağlayabilecek durumda . arazinin durumu bu . diğer taraftanda çok acil bir şekilde araç ihtiyacım var . ( mevcutta bir aracım var fakat eşimin işi gereği kullanıma uygun değil ) .bahsettiğim araziyede bir alıcı çıktı eğer satarsam istediğimiz ihtiyacımıza göre bir araç alabileceğiz. fakat birtürlü karar veremiyorum
Araç için arazi satılmaz satmayın bence🤷‍♀️

Siz şimdi arazi olduğu için aracı alabilmeye tek şans orayı görüyorsunuz.
Araziyi kafanızda yok sayın.
Giden toprak geri gelmez !

Back
X