kararsizlik :/

vallejo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
354
67
38
Konya
Mrb kizlar
Ben bi konuda cok kararsizim.20 yasindayim. Simdi ben universite sinavina hazirlancam bu sene. Annemin uzaktan bi akrabasi var bizimde eski komsularimiz cok samimiydik kucuklukten beri . onlarin ogluyla bi senedir normal konusuyoruz cok efendi duzgun tip olarak tam da bana gore. Bizim oralarda gelinler bi sure kaynanayla beraber yasar genelde bunlar bana istedigim sehirde ev acacaklarini ne istiyosam yapacaklarini soyluyolar. Zaten annesiyle babasini taniyorum ikiside dunya iyisi insanlar. Hayatimdaki herkes bunun benim icin firsat oldugunu soyluyor.
eger evlenmeyi kabul edersem okula da devam edebilir misim .
Ya da bi yuzuk takarsam bekleyeceklerini soyluyorlar. Sizce ne yapmaliyim kabul etmezsem boyle insanlari kaybedersem bigun pisman olmaktan cok korkuyorum . obur yandan kabul edersem okul ve ikisini bi anda yapabilir miyim bi akil verin ne olur . Okuyan herkese tesekkur ederim.

burda şiddetle karşı çıkan çok olacaktır ama becerine güveniyosan evlilik ve okulu bir arada götüren insan sayısı çok fazla..uzun süreli nişanlılık olduğunda şeytan çok musallat olur..kararını iyi vermelisin.

Daha yasin 20 bence hic gerek yok. Universiteyi bitirip is hayatina atil derim ben. Universitede de is hayatinda da zaten cok kisi cikicak karsina. Daha 20 yasindayken boyle bi hata yapma derim. Ailen ne diyo peki merak ettim ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O kadar mikemmel insanlarsa, senin mezun olmanı beklerler
Piyango çarpmış gibi konuşma lütfen

Mrb kizlar
Ben bi konuda cok kararsizim.20 yasindayim. Simdi ben universite sinavina hazirlancam bu sene. Annemin uzaktan bi akrabasi var bizimde eski komsularimiz cok samimiydik kucuklukten beri . onlarin ogluyla bi senedir normal konusuyoruz cok efendi duzgun tip olarak tam da bana gore. Bizim oralarda gelinler bi sure kaynanayla beraber yasar genelde bunlar bana istedigim sehirde ev acacaklarini ne istiyosam yapacaklarini soyluyolar. Zaten annesiyle babasini taniyorum ikiside dunya iyisi insanlar. Hayatimdaki herkes bunun benim icin firsat oldugunu soyluyor.
Ya da bi yuzuk takarsam bekleyeceklerini soyluyorlar. Sizce ne yapmaliyim kabul etmezsem boyle insanlari kaybedersem bigun pisman olmaktan cok korkuyorum . obur yandan kabul edersem okul ve ikisini bi anda yapabilir miyim bi akil verin ne olur . Okuyan herkese tesekkur ederim.

Eğer gerçekten bu insanla evlenmek istiyorsan, seviyorsan şimdi yüzük takın beklesin okulunu bitirmeni. Ama sanki anlatış tarzından sadece toplumda 'iyi koca' tabir edilen bir adam olduğu için evlenmek istediğin kanısına kapıldım. Yaşın henüz çok küçük. Bir de geleceğin insana ne getireceği belli olmaz. Elinde mutlaka bir diploman olsun. Asıl fırsat bu senin için.

burda şiddetle karşı çıkan çok olacaktır ama becerine güveniyosan evlilik ve okulu bir arada götüren insan sayısı çok fazla..uzun süreli nişanlılık olduğunda şeytan çok musallat olur..kararını iyi vermelisin.

Bende uzun sure nisanli kalma durumlarini sevmiyorum arayi bozmaya calisan cok oluyor . Tesekkur ederm fikirlerinz icin .

Daha yasin 20 bence hic gerek yok. Universiteyi bitirip is hayatina atil derim ben. Universitede de is hayatinda da zaten cok kisi cikicak karsina. Daha 20 yasindayken boyle bi hata yapma derim. Ailen ne diyo peki merak ettim ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Annem istiyo gibi zaten oglanin annesini cok seviyo ama karari bana birakmislar .

Eger asık degilsen yapma derim . Daha iyi calısıp kendi ilinde bi universite akzanırsan onların ev acmasınada gerek kalmaz hem.

Eğer gerçekten bu insanla evlenmek istiyorsan, seviyorsan şimdi yüzük takın beklesin okulunu bitirmeni. Ama sanki anlatış tarzından sadece toplumda 'iyi koca' tabir edilen bir adam olduğu için evlenmek istediğin kanısına kapıldım. Yaşın henüz çok küçük. Bir de geleceğin insana ne getireceği belli olmaz. Elinde mutlaka bir diploman olsun. Asıl fırsat bu senin için.

Asik degilim evlilik fikri zaten kafamda yoktu ama herkes pisman olmayacagimi kabuletmemi soyluyo .

yapma güzelim daha yaşın küçük o gider başkası gelir hayatını karartma tek erkek o mu var dünyada

Kesinlikle ve kesinlikle okulunu oku ve bitir canım.

Haklisiniz okumayi cok istiyorum insallah bu sene cok calisip iyi bir bolume giricem ama boyle insanlar ya bi daha karsima cikmaz ya cok kotu insanlarla karsilasirim da pisman olurum diye cok korkuyorum .

Bak dayanamadım tekrar yazıyorum. Kadınlar Kulübünde yazan kadınların dertlerini oku. Büyük çoğunluğu ekonomik özgürlüğü olmayan, okumamış, erken yaşta evlenmiş kadınlar. Bir erkeği hayatının fırsatı olarak göreceğine hayatının fırsatlarını kendin yarat. Başkası sana ev açacağına sen kendi evini aç. Pazara giderken ya da üstüne bir gömlek alırken bir adamdan para isteyeceğine kendi paranı kazan. İnan bana kocan bile olsa birinin ağız kokusunu çekmekten zor birşey yok hayatta. Kocan bile olsa birine el avuç açmaktan zor birşey yok. Şimdilik cicim aylarında olacaksınız, elbette gözüne hepsi şirin görünecek ama evlendikten sonra değişmeyen adam görmedim ben. Lütfen aklını başına al.

Aceleye gerek yok ben 26 yaşında evlendim bir çok kişi erken dedi işim düzenim vs vardı

Bir 25 yaşında ikinci eşinden boşanan kişiler var 2 çocukla etrafımda

Ben derimki sırf ayrı ev açacaklar diye evlenilmez ayrıca da damat ne iş yapar ve yaşı kaç bunlar da önemli askerlik vs sonra annem bu kızı aldı ama ben şimdi başkasını istiyorum diyorlar

Önce yeterince olgunlaşın sonra evlenilir

Eger asık degilsen yapma derim . Daha iyi calısıp kendi ilinde bi universite akzanırsan onların ev acmasınada gerek kalmaz hem.

Ben bugune kadar hep annemin dizinin dibinde oturdum oyle sosyal biri olamadim genis bi cevrem olmadi . Tam olarak hayatimi da yasayamadim hep derdim universite kazanip baska sehire gidip hayatimi yasicam diye. Simdi bu evlilik fikri bana da guzel gelmiyo ama pismanlik yasamak istemiyorum.

Haklisiniz okumayi cok istiyorum insallah bu sene cok calisip iyi bir bolume giricem ama boyle insanlar ya bi daha karsima cikmaz ya cok kotu insanlarla karsilasirim da pisman olurum diye cok korkuyorum .

çıkmasın yani erkek olmadan yaşanmıyor mu daha ünv kimlerle kimlerle karşılacaksın burada ve çevremde ne iyi insanlar sonra sorun yaşayabiliyor.

yani dünyada tek iyi insanlar onlar mı bence onlar o kadar iyi ise senin okulunu bitirmeni beklerlerdi ve bunu yani evlilik konusunu bile açmazlardı o yüzden daha çok küçüksün ailende de suç var senin bizi de çok isteyen oldu sus otur bakalım okulunu bitir dendi ama belli ki senin kafanı karıştırmış onlarda...

herkes alnına yazılanı yaşar... şimdi evliyim evet belki 8 sene önceki kısmetim çok iyi idi ama okulumu bitirdim işe girdim sonra böyle bir şey için yola çıktım ( ki 8 sene önceki de evlendi ev evliliği yürütemeyip boşandı. yani iyi olsa inan bana boşanmazdı)

Mrb kizlar

sevgi önemli dee nasıl yaşayacagın da öenmli. karşındaki kişinin mesleği ne geçinebilecek durumda mısınız :26: bi de ben evlendikten sonra okumanın pek mümkün olacagına inanmıyorum o kadar cabalamazsın yani cok emek vermezsin rahatlık olur üstünde istediğin yerin daha alt yerlerine gidersin nasılsa evliyim falan dersin :37: bence daha küçüksün neler cıkar karsına. şimdilik yüzük tak ve sınava calıs bence :51:

Mrb kizlar

Güzelim neyi kaybediyorsun.Hayat karşına neler çıkaracak.Ne kadar iyi olup olmadıklarını içlerine girmeden bilemezsin.Sen önce kendi değerini bil.Sen kimseyi kaçırmazsın.Onlar seni kaçırmamaya bakıyor.Yapma etme.İstikbalini kaçırıyorsun asıl.20 yaş ne ki.Bir ev almak,istediklerini yapmakmıdır hayatın fırsatı.Bizim orada gelinler kaynanayla bir süre beraber oturur diyorsun.Bırak bu zihniyeti.Bu adet gelenek melenek değil.Kimsenin izlediği yoldan gitmek zorunda değil,yaptığını yapmak zorunda değilsin.Sen hayatını kur..OKU OKU OKU.Mesleğini eline al.Öyle okuturuz şunu yaparız laflarına inanma.Hem okuyup hem evi çevirmek kolaymı.Hem ne diye böyle bir sorumluluk alasın.Yapma etme.

Back
X