kararsizlik :/

Bak dayanamadım tekrar yazıyorum. Kadınlar Kulübünde yazan kadınların dertlerini oku. Büyük çoğunluğu ekonomik özgürlüğü olmayan, okumamış, erken yaşta evlenmiş kadınlar. Bir erkeği hayatının fırsatı olarak göreceğine hayatının fırsatlarını kendin yarat. Başkası sana ev açacağına sen kendi evini aç. Pazara giderken ya da üstüne bir gömlek alırken bir adamdan para isteyeceğine kendi paranı kazan. İnan bana kocan bile olsa birinin ağız kokusunu çekmekten zor birşey yok hayatta. Kocan bile olsa birine el avuç açmaktan zor birşey yok. Şimdilik cicim aylarında olacaksınız, elbette gözüne hepsi şirin görünecek ama evlendikten sonra değişmeyen adam görmedim ben. Lütfen aklını başına al.

Cok guzel yazmissiniz haklisiniz .ekonomik ozgurluk bircok seyden onemli.

Aceleye gerek yok ben 26 yaşında evlendim bir çok kişi erken dedi işim düzenim vs vardı

Bir 25 yaşında ikinci eşinden boşanan kişiler var 2 çocukla etrafımda

Ben derimki sırf ayrı ev açacaklar diye evlenilmez ayrıca da damat ne iş yapar ve yaşı kaç bunlar da önemli askerlik vs sonra annem bu kızı aldı ama ben şimdi başkasını istiyorum diyorlar

Önce yeterince olgunlaşın sonra evlenilir

Dogru diyosunuz annesine de bugun acelem yok dedim. kuzenim niye boyle yapiyosun kacirma firsati gibisinden konustu kafami karistirdi.

çıkmasın yani erkek olmadan yaşanmıyor mu daha ünv kimlerle kimlerle karşılacaksın burada ve çevremde ne iyi insanlar sonra sorun yaşayabiliyor.

yani dünyada tek iyi insanlar onlar mı bence onlar o kadar iyi ise senin okulunu bitirmeni beklerlerdi ve bunu yani evlilik konusunu bile açmazlardı o yüzden daha çok küçüksün ailende de suç var senin bizi de çok isteyen oldu sus otur bakalım okulunu bitir dendi ama belli ki senin kafanı karıştırmış onlarda...

herkes alnına yazılanı yaşar... şimdi evliyim evet belki 8 sene önceki kısmetim çok iyi idi ama okulumu bitirdim işe girdim sonra böyle bir şey için yola çıktım ( ki 8 sene önceki de evlendi ev evliliği yürütemeyip boşandı. yani iyi olsa inan bana boşanmazdı)

Bi insanla ayni evde yasamadan iyi olup olmadiklari belli olmaz gerci haklisniz.

sevgi önemli dee nasıl yaşayacagın da öenmli. karşındaki kişinin mesleği ne geçinebilecek durumda mısınız :26: bi de ben evlendikten sonra okumanın pek mümkün olacagına inanmıyorum o kadar cabalamazsın yani cok emek vermezsin rahatlık olur üstünde istediğin yerin daha alt yerlerine gidersin nasılsa evliyim falan dersin :37: bence daha küçüksün neler cıkar karsına. şimdilik yüzük tak ve sınava calıs bence :51:

Giyim magazasi var iyi kazaniyo . Ama yuzuk takip bekletmek de bana gore degil iste sonra anlasamazsak yuzuk atmakla ugrasmak istemiyorum .

Güzelim neyi kaybediyorsun.Hayat karşına neler çıkaracak.Ne kadar iyi olup olmadıklarını içlerine girmeden bilemezsin.Sen önce kendi değerini bil.Sen kimseyi kaçırmazsın.Onlar seni kaçırmamaya bakıyor.Yapma etme.İstikbalini kaçırıyorsun asıl.20 yaş ne ki.Bir ev almak,istediklerini yapmakmıdır hayatın fırsatı.Bizim orada gelinler kaynanayla bir süre beraber oturur diyorsun.Bırak bu zihniyeti.Bu adet gelenek melenek değil.Kimsenin izlediği yoldan gitmek zorunda değil,yaptığını yapmak zorunda değilsin.Sen hayatını kur..OKU OKU OKU.Mesleğini eline al.Öyle okuturuz şunu yaparız laflarına inanma.Hem okuyup hem evi çevirmek kolaymı.Hem ne diye böyle bir sorumluluk alasın.Yapma etme.

Cok dogru soyluyosun . En iysi okuluma odaklanmak .

Giyim magazasi var iyi kazaniyo . Ama yuzuk takip bekletmek de bana gore degil iste sonra anlasamazsak yuzuk atmakla ugrasmak istemiyorum .

insanlar zaten bişey olursa dönemk zor olmasın diye hemen evlenmiyo ilk önce anlasıp anlasamayacagını öğrenmek için yuzuk takıp bekliyolar olmazsa atıyolar bu işin mantıgı budur zaten :ssz: illa hemen evlenmek ya da kestirip atıp okumayı tercih etmek zorunda değilsin. onu istiyosan ama okumak da istiyosan yuzuk takıp beklemek en mantıklısı:26: su sınavı kazan ondan sonra evlensen bile mecbur okulunu okursun kazandıgın için . ama şimdiden hemen evlenirsen düzgün bi yer kazanamazsın

insanlar zaten bişey olursa dönemk zor olmasın diye hemen evlenmiyo ilk önce anlasıp anlasamayacagını öğrenmek için yuzuk takıp bekliyolar olmazsa atıyolar bu işin mantıgı budur zaten :ssz: illa hemen evlenmek ya da kestirip atıp okumayı tercih etmek zorunda değilsin. onu istiyosan ama okumak da istiyosan yuzuk takıp beklemek en mantıklısı:26: su sınavı kazan ondan sonra evlensen bile mecbur okulunu okursun kazandıgın için . ama şimdiden hemen evlenirsen düzgün bi yer kazanamazsın

Bu da mantikli aslinda en iysi sinava calisip yerlestikten sonra bu konuyu dusunmek . Zaten o kadar istiyolarsa bi sene beklerler dimi .

Bu da mantikli aslinda en iysi sinava calisip yerlestikten sonra bu konuyu dusunmek . Zaten o kadar istiyolarsa bi sene beklerler dimi .

e tabiki yani beklemezlerse salla zaten yani. seni düşünmüyolar demektir sadece oğullarını düşünüyolar demektir. bunu yaparak onları da test etmiş olursun:40:

Kardeşim lütfetmişler, okumana izin(!) vereceklermiş de daha ortada okul mokul yok ki. Hazırlanacakmışsın bu sene. Parmagına yüzüğü taktığın anda okulu unut. Kazanamazsın bile belki. Bu kadar diyorum. Ayrıca gelecek sana yazılı olarak bildirilmedi değil mi? Korkacak bir şey yok.

sen bu adama aşık mısın değil misin aşıksan tak yüzüğü oku, okul bitince evlenirsin, burda hep kötü örnekler var çünkü adı bir derdim var zaten, illaki sende de öyle olacak diye birşey yok, ailelerin anlaşması bulunmaz bişey zaten, genelde evliliklerde kavga aileler yüzünden çıkıyor
ama dediğim gibi aşıksan ve önce okulunu bitireceksen
ben artık spontane bulunan sevgililere pek inanmıyorum, bence birilerinin çıkıp siz birbirinize iyi yakışırsınız iyi anlaşırsınız diye tanıştırdığı çiftlerin evlilikleri daha güzel oluyor bence

Tatlım hayat senin hayatın bana evlen evlenme demek düşmez ancak fikrimizi istiyorsun bende nacizane söylüyorum şuan evlenmeni gerektirecek bir durum göremedim ben. Hem evliliği hem okulu bir arada yürütmeye çalışan arkadaşlarım var. Çok zorlanıyorlar. He sen zorlanır mısın bilemem. Bence bu sene güzel güzel dersine çalış sınavına gir. Üniversiteyi kazanıp,başladığında bu söylediklerin sana da mantıksız gelecek. Fikirlerin değişecek,sen değişeceksin. Al eline ekmeğini sonra ne istiyorsan yap. Hem yaşın gereği olgun olursun ve daha sağlıklı kararlar alırsın hem de ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş olursun. Karar senin. Hakkında hayırlısı olsun.

üniversiteye gidince çevren genişleyecek belki de bu çocuğu unutacaksın daha çok seveceğin biri çıkacak karşına
eğer kendinden sevginden eminse şimdilik sadece yüzük tak baktın 2. sınıfa geldin okul ve evliliği yürütebileceğini düşünüyorsun o zaman düşünürsün.
bir de şöyle bir yönü var eşin olacak çocuk şimdi böyle konuşuyor ama ilerde seni okulundan alıkoyabilir kendisi kıskanıp kısıtlamalar koyabilir bunları da bir düşün derim.
hem daha çok gençsin karşına çıkabilecek en iyi adam çıkmış gibi düşünüyorsun evlilik kararı için çok erken bence :44:

Eğer sen şimdi bu adamla nişanlanırsan 4 sene beklemezler canım,araya resmiyet girdiği için sürekli baskı yapabilir şu tarihte evlenelim diye bir bakmışsın okul bitmeden evlenmişsin.

boşveeeerrrr 20 yaşındasın daha ya. üniversiteye hazırlan güzel bi bölüm oku karşına kimler çıkar. bende 20 yaşındayken evlenmeyi düşündüğüm bir vardı şimdi arkama dönüp baktığımda iyiki diyorum iyiki onunla evlenmemişim. 21 yaşında üniversiteye başladım bu sene bitirdim.bu süre içinde bir yıl almanyada kaldım. evli olsaydım gidebilir miydim?kocaman bir hayır. onun için boşver derim ben :)

Kardeşim lütfetmişler, okumana izin(!) vereceklermiş de daha ortada okul mokul yok ki. Hazırlanacakmışsın bu sene. Parmagına yüzüğü taktığın anda okulu unut. Kazanamazsın bile belki. Bu kadar diyorum. Ayrıca gelecek sana yazılı olarak bildirilmedi değil mi? Korkacak bir şey yok.

Ortada okul olsa daha net bi karar verebilirdim ama daha hazirlancam bu sene acele etmemek daha dogru .

sen bu adama aşık mısın değil misin aşıksan tak yüzüğü oku, okul bitince evlenirsin, burda hep kötü örnekler var çünkü adı bir derdim var zaten, illaki sende de öyle olacak diye birşey yok, ailelerin anlaşması bulunmaz bişey zaten, genelde evliliklerde kavga aileler yüzünden çıkıyor
ama dediğim gibi aşıksan ve önce okulunu bitireceksen
ben artık spontane bulunan sevgililere pek inanmıyorum, bence birilerinin çıkıp siz birbirinize iyi yakışırsınız iyi anlaşırsınız diye tanıştırdığı çiftlerin evlilikleri daha güzel oluyor bence

Asik degilim sadece hoslanti ve ideal es olacagi dusuncesi var . Bir yandan da okuma hayali ve ilerde pismanlik yasama korkusundan dolayi sizin fikrinizi almak istedim .

Tatlım hayat senin hayatın bana evlen evlenme demek düşmez ancak fikrimizi istiyorsun bende nacizane söylüyorum şuan evlenmeni gerektirecek bir durum göremedim ben. Hem evliliği hem okulu bir arada yürütmeye çalışan arkadaşlarım var. Çok zorlanıyorlar. He sen zorlanır mısın bilemem. Bence bu sene güzel güzel dersine çalış sınavına gir. Üniversiteyi kazanıp,başladığında bu söylediklerin sana da mantıksız gelecek. Fikirlerin değişecek,sen değişeceksin. Al eline ekmeğini sonra ne istiyorsan yap. Hem yaşın gereği olgun olursun ve daha sağlıklı kararlar alırsın hem de ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş olursun. Karar senin. Hakkında hayırlısı olsun.

Dogru soyluyosun . Cok tesekkur ederim .

Asik degilim sadece hoslanti ve ideal es olacagi dusuncesi var . Bir yandan da okuma hayali ve ilerde pismanlik yasama korkusundan dolayi sizin fikrinizi almak istedim .

aşık değilsen asıl o yüzüğü parmağına taktıktan sonra pişman olursun..bence bekle emin olana kadar.evlenmek için bir eş adayının sadece iyi insan olması yetmez.aşk,sevgi şart bence..

Back
X