kararsızlıktan,stresten yara doldum :/

bende akdeniz düşünüyordum bide matematiğim olsaa :43:

2 yıllık tam bursluda olabilir istanbul içi :25:
:25: olmadı bi sene daha çalışırım istanbul üniversitesi için :5::5:

Matematikten bi 8-10 tane yapsan yeter bence zaten mat 1 onuda yapabilirsin canım.

Merhaba ablalar buda benim kendimce derdim . Lise son sözel bölümü öğrencisiyim. Malum sınava gireceğim.

Bilindiği gibi bölümler kısıtlı. Halkla ilişkiler düşünüyorum ama iş olanakları hakkında bir bilgim yok ? Sizce okunabilirliği var mı ? Yada bilgili ablalara soruyorum kazanmak için çok matematik lazım mı ? Suan dersane ygslerinde 340 yapıyorum günde en az 200 en fazla 400 soru çözüyorum yeterli mi ? :( okulda sınıfıma bakıyorum bi ben ders çalışıyorum. dersanede de en iyi sınıftayım:50:

Oh be,şükür bu yaşta üniversite düşünenler hala bitmemiş.

Hayat erkeklerden ibaret değilmiş bütün kızlara.:52:

Öncelikle kutluyorum seni kardeşim,azminden dolayı.:21::21:

Soruna gelince de şunu söyleyebilirim : Pes etme,inan ve dua et.

Gerisi gelir inşallah.

mesleği sevene gerçekten çok iyi bir bölüm
Üniversitede ev arkadaşım bu bölümdeydi ama şimdi mesleğini yapmıyor
Ki bende yapmıyorum orası ayrı :)
Ben ilerlerim çok çalışırım, insanlarla iletişimim çok iyi dersen kesinlikle oku derim

Merhabalar canım bende daha yeni geçtim bu yolları geçtiğimiz yıl girdim sınava şimdi 1.sınıfım,
Bende sözele çalışmıştım ama ygs5^^den bi bölüme girdim matematik netim 15di.
Halkla ilişkileri baya istemiştim ege üni. , ankara üni.si filanda tutuyordu,
ve lakin rehber hocamın bahsettiği bir konu fikriimi değiştirdi..
Malum bu bölümü 4 yıllık bir üniye yerleşirsen ikinci üni olarak sınavsız okuyabilirsin,
Hem okumanada gerek yok milli eğitimin kursları oluyormuş katılırsan belgeni veriyorlarmış sana,
Yani kkendini bu bölüme ait hissediyorsan bölmle ilgili ilerleme alternnatifin çok fazla..
Ben bir kez daha düşün derim..

Ablam halkla ilişkiler okuyo ama gel bana sor bilemiyorum mezun olunca ne olur
Özel sektöre yönelik bi meslek olduğu için insanın kendisini çok geliştirmesi lazım
Rakiplerin arasında bi şekilde artılarınla sivrilmelisin gibi görünüyo
Sen istedikten sonra neden olmasın ki
Kolaylıklar ve başarılar diliyorum
Bide yanlış anlamazsan 340 puanla proje sınıfı öğrencisisin kurumsal bi dershane mi orası :26:

canım sen meslek seçiminde kararsız kaldığın için yaralar mı çıktı vücudunda? ben rehber öğretmenim. eğer meslek seçiminde kararsız kaldığın için vücudun tepkiler veriyorsa (ki büyük ihtimal altta yatan başka nedenler vardır) sıkıntı büyük demektir. acilen gittiğin dershanenin ya da okulun rehber öğretmeniyle görüşmeni tavsiye ederim.

Öğrencilerde gördüğüm en büyük hata sadece test çözmeyi
üniversite sınavına hazırlanmak olarak görmeleri.
Test çözmek demek üniversite sınavına hazırlanmak demek değildir.
Önce konu çalışılmalı, konu tekrarı yapılmalı ,
ardından konu testleri çözülmeli.
Üniversiteye hazırlanan bir öğrencinin
günde en az 6 saat ders çalışması (konu çalışma + konu tekrarı)
geriye kalan kısımda da test çözmesi gerekir.
Bu öğrencinin kapasitesine göre değişkenlik gösterebilir.
Yani bir öğrenci 1 saatte konuyu kavrıyorsa/kavrayamıyorsa süre uzayabilir/kısalabilir.

Kendinize günlük bir ders çalışma programı hazırlayın.
Her günü 3 derse bölün.Konu çalışmasından sonra
geçmiş konuların tekrarını yapın ve hemen peşine konu testi çözün.
Böyle daha verimli olacak sizin için.

Son düzenleme:
Ayrıca alan seçimi kaldırıldığı için kendi alanınız
dışında da tercih yapabilirsiniz. Ancak bunda etkili olan sayısal ve sözel netleriniz tabiki.
Alan seçimi kaldırıldı ama görünüşte kaldırıldı.
Yine sınavdaki netler baz alınarak alan seçimi devreye giriyor.

Çevrenizde ders çalışmayanlara da kulak asmayın.
Onlar daha işin bilincinde değil.
Sınava ortalama 30 gün kala (yumurta kapıya dayanınca) akılları başlarına gelecektir.:37:
Ama iş işten geçmiş olacaktır.

Azminizi hiç yitirmemeniz dileğiyle
şimdiden sınavda başarılar....

Unutmadan bir de test çözerken önce kolay testleri çözün.
Örneğin Çözüm'ün, Seviye'nin soruları çok kolaydır, bunlardan başlayabilirsiniz.

Daha sonrasında zorları tercih edin.
Mesela Güven-der, Fem, Fen-Bilimleri ve en son Birey'in sorularını çözebilirsiniz.
Özellikle Birey'in soruları çok zorlar öğrencileri.

Ben çalıştığım okulda da bu yöntemi uyguluyorum.
Öğrencilere direkt zor soruları verince umutsuzluğa kapılıyorlar.
Ama bu şekilde olunca başarı oranı artıyor.
Hem kolayı hem de zoru görüyorlar.

mrb cnm bölüm hakkında pek bi bilgim yok fakat çalışma yöntemi hakkında şunu söyleyebilirim sayılara takılma.günde 1000 tane kolay soru çözüpte hiç bir şey elde etmemek var birde verimli olarak çalışıp 100 soru çözmek var.konuları iyice kavra ve sonra testleri çöz.bu arada stres yapmaman gerekir sağlığın ve sen her şeyden önemlisin.

Ablam halkla ilişkiler okuyo ama gel bana sor bilemiyorum mezun olunca ne olur
Özel sektöre yönelik bi meslek olduğu için insanın kendisini çok geliştirmesi lazım
Rakiplerin arasında bi şekilde artılarınla sivrilmelisin gibi görünüyo
Sen istedikten sonra neden olmasın ki
Kolaylıklar ve başarılar diliyorum
Bide yanlış anlamazsan 340 puanla proje sınıfı öğrencisisin kurumsal bi dershane mi orası :26:

sözel 3 sınıf var :44: bide derecedeyim :D

mrb cnm bölüm hakkında pek bi bilgim yok fakat çalışma yöntemi hakkında şunu söyleyebilirim sayılara takılma.günde 1000 tane kolay soru çözüpte hiç bir şey elde etmemek var birde verimli olarak çalışıp 100 soru çözmek var.konuları iyice kavra ve sonra testleri çöz.bu arada stres yapmaman gerekir sağlığın ve sen her şeyden önemlisin.

değerli yorumunuz için teşekkür ederim kulak ardı etmicem :1:

Unutmadan bir de test çözerken önce kolay testleri çözün.
Örneğin Çözüm'ün, Seviye'nin soruları çok kolaydır, bunlardan başlayabilirsiniz.

Daha sonrasında zorları tercih edin.
Mesela Güven-der, Fem, Fen-Bilimleri ve en son Birey'in sorularını çözebilirsiniz.
Özellikle Birey'in soruları çok zorlar öğrencileri.

Ben çalıştığım okulda da bu yöntemi uyguluyorum.
Öğrencilere direkt zor soruları verince umutsuzluğa kapılıyorlar.
Ama bu şekilde olunca başarı oranı artıyor.
Hem kolayı hem de zoru görüyorlar.

ben seviyenin bütün soru bankalarını bitirdim abla zaten çok kolay saçmasapan sorular. şimdi eksen güvender fem falan çözüyorum
çalışma metodları için ayrıca teşekkür ederim

canım sen meslek seçiminde kararsız kaldığın için yaralar mı çıktı vücudunda? ben rehber öğretmenim. eğer meslek seçiminde kararsız kaldığın için vücudun tepkiler veriyorsa (ki büyük ihtimal altta yatan başka nedenler vardır) sıkıntı büyük demektir. acilen gittiğin dershanenin ya da okulun rehber öğretmeniyle görüşmeni tavsiye ederim.

hayır ders çalışırken kendi kendimi yoluyorum resmen :43: diyabetliyim yaralarım geçmiyor ama resmen derimi kazıyorum . dersane rehberliği çok yetersiz okuldakide aynı şekilde kazanamassam diye sıkıntı yapıyorum abim yüzünden ailem benden hiç birşey beklemiyor çok zoruma gidiyor :43:

Oh be,şükür bu yaşta üniversite düşünenler hala bitmemiş.

Hayat erkeklerden ibaret değilmiş bütün kızlara.:52:

Öncelikle kutluyorum seni kardeşim,azminden dolayı.:21::21:

Soruna gelince de şunu söyleyebilirim : Pes etme,inan ve dua et.

Gerisi gelir inşallah.

yorumunuza çok güldüm :D hayatı erkeklere bağlamak çok basitçe zaten. benim zaten seviyeli bi ilişkim var . erkek arkadaşım belli bi yere gelmiş biri bende altta kalmak istemiyorum biraz azim veriyor bu durum bana :27:

değerli yorumunuz için teşekkür ederim kulak ardı etmicem :1:

ben seviyenin bütün soru bankalarını bitirdim abla zaten çok kolay saçmasapan sorular. şimdi eksen güvender fem falan çözüyorum
çalışma metodları için ayrıca teşekkür ederim

hayır ders çalışırken kendi kendimi yoluyorum resmen :43: diyabetliyim yaralarım geçmiyor ama resmen derimi kazıyorum . dersane rehberliği çok yetersiz okuldakide aynı şekilde kazanamassam diye sıkıntı yapıyorum abim yüzünden ailem benden hiç birşey beklemiyor çok zoruma gidiyor :43:

yorumunuza çok güldüm :D hayatı erkeklere bağlamak çok basitçe zaten. benim zaten seviyeli bi ilişkim var . erkek arkadaşım belli bi yere gelmiş biri bende altta kalmak istemiyorum biraz azim veriyor bu durum bana :27:

Ne yapayım senin gibiler az kaldı artık.:34::34::34:

Back
X