Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

irotus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
201
148
53
36
Merhaba arkadaşlar :) Yazın Canan Karatay hocamızın kitaplarını aldım ve okumaya başladım.Koca iki kitabı 3 günde bitirdim. Gördümki şimdiye kadar yaptığımız herşey koca bir yanlıştan ibaretmiş.Zaten kitapları okumamdan bir hafta sonra şimdiye kadar ne kadar yanlış beslendiğimi kötü bir ameliyat tecbübesiylede sabitledim.Çöken bağışıklık sistemimden dolayı acil bir operasyon geçirmem gerekti.Ameliyatım sonrasında doktorlarım her türlü katı-sıvı beslenebileceğimi söylediler ve ben böylece karatayla sağlıklı yaşama adım atmış oldum.Ameliyat yerimden dolayı sürekli yatmak durumundayım bir süre daha ve ben yattığım halde 3 haftada 6.5 kilo verdim bile. Buradada sizlerle menülerimi ve karatay kitabından okuduğum bilgilerimi paylaşacağım.Hem ben motive olmuş olurum hem de bana katılmak isteyen arkadaşlarım olursa onlarla yardımlaşmış oluruz :) 3 hafta önce başlangıç kilom 75 ti,şu anda 68.6 ve hedefim ise 55 :)

sabahki menüm
2 haşlanmış yumurta
bir avuç içi kadar peynir
10 zeytin
domates salatalık
2 gün kurusu
1 ince belli çay bardağı çiğ badem.
Bu karatay diyetinin standart kahvaltısı ekmek yemiyoruz kesinlikle.Ekmek yerine ceviz,çiğ badem,çiğ kaju,çiğ fındık,çiğ yerfıstığı gibi ısı işlemine maruz kalmamış kuruyemişler tüketmemiz lazım.

KARATAY DİYETİNİN DİĞER DİYETLERDEN FARKI NE?
Bütün tercüme diyetler,hangi ülkede hazırlanmışsa doğal olarak o ülkenin halkı için düzenlenmiştir.O ülkede yaşayan insanların imkan ve alışkanlıklarına yönelik yöresel bilgiler ışığında ortaya çıkmıştır.Önemli olan,yiyeceklerimizi kendi mutfağımızda,yerel pazarlarımızda kolaylıkla erişilebilen ürünlerimizle hazırlayabilmemizdir.Karatay diyetide,alışmış olduğumuz damak tadımıza göre,rahatlıkla ulaşabileceğimiz besinleri tüketebileceğimiz,sürekli bir şekilde kolaylıkla uygulayabileceğimiz öneriler içermektedir.İşte bu sebeple Türk halkı için en uygun beslenme biçimi olduğuna inanıyorum.Örneğin ülkemizin doğusunda hazırlanan bir Elazığ veya Van kahvaltısı ile Ege Bölgesinde ya da Rizede hazırlanan sabah kahvaltıları arasında bile muazzam farklılıklar bulunmaktadır.Aynı ülke içinde dahi alışkanlıklar ve elde edilebilen ürünler değişik olmaktadır!
Komşu ülkelerin,bizim ülkemizde yetişen sebze ve meyvelerle yapılan,damak tadımıza uygun yemek tarifleri denenebilir ama diyet listesi çok farklı bir konudur! Yabancı ülkelerin alışkanlık ve beslenme biçimlerini örnek alan,o ülkelerde hazırlanmış liste ve kılavuzlara göre,bizim halkımızın önüne sağlık gerekçesiyle yasaklar getirmek,bana göre doğal değildir.Biraz zorlama olmaktadır ve bilimselliğe aykırıdır.Bu nedenlerle de başarı oranları düşük olmaktadır.
Çünkü bir diyet başarılı olmuş olsaydı bu kadar çok diyet ortaya çıkmazdı.Bu diyetlere yo-yo diyet deniliyor.Açkalan herkes bir miktar kilo verir.Kalori hesabı yapınca ilk başta herşey düzene girmiş gibi görünür.Ama uygulamalar ve sonuçlarından sonra kalori hesabınında tehlikeli olduğu bilimsel olarak gösterildi.Artık kalori hesabı yapılmıyor.Aç kalarak veya düşük kalorili bir diyeti uyguladığınızda kilo veriliyor fakat beyinde 'vücut kıtlık içinde' algılaması oluşuyor ve beyin metabolizmayı yavaşlatıyor.Bir miktar kilo verilse bile normal yemek alışkanlıklarına geçer geçmez,beyinden hemen'vücut tekrarkıtlığa girebilir'diye depolama mesajı geliyor.Ayrıca insanlarımız da doğal olarak 'hep aç mı dolaşacağım' diye bıkıyorlar.Ancak bu mesajda beyinden geliyor.Yani beyinden 'yiyin depolayın,vücudumuz bir sonraki kıtlık için hazır olsun' diye uyarı geliyor.İşte yemeklere saldırıp,sürekli yemek yeme duygusuda böyle gelişiyor.Çünkü beyin,tüm vücudu idare ediyor.Beyinden mesajları gönderen ise 'leptin hormonu'dur.Bütün açlık veya tokluk duygularımızı leptin hormonu yönetir.Orkestra şefi gibi bütün vücut hormanlarını idare eder.
Karatay diyetinin amacı,sağlıklı beslenme ve yaşam biçimini yerleştirmektir.Alışkanlıklar kolay değişmediği için bu diyette birden bire kilo verilmez.Çünkü malesef yıllarca birikmiş yağlar,kızgın tavadaymış gibi erimez.Metabolizmanın terse dönmesi gerekiyor.
Karatay diyeti ile önce vücudun kilo alması yani yağların birikmesi önleniyor.Daha sonra bir durağanlık evresi oluyor.Ondan sonra da birikmiş olan yağlar yakılarak kalıcı olarak kilo veriliyor.Bu diyeti uygulamaya başladıktan sonra yediklerimiz bizi acıktırmıyorsa işte bu iyileşmenin ilk belirtisidir.İlk haftalardan itibaren bu iyileşme başladı ise doğru yoldayız demektir.
İlk hafta hemen herkes farkı hissediyor.Daha sonra ortalama altı aya kadar sonuç alınabiliyor.Ancak önemli hastalığı olanlarda iki seneye kadar süren takiplerde vardır.Bu sebeple sabretmek gerekiyor.Gençlerde çok hızlı sonuç alınabildiği gibi 60 yaş üstü menapozdaki hanımlarda daha yavaş yol alınıyor.Günde 5 km yol yürüyen çok hızlı hedefe ulaşabildiği gibi,günde 20 dakika yürüyen daha yavaş ilerliyor.
Karaty diyetini uygularken yediğiniz herşey doğal ve mevsimsel olacak.Katkı maddesi içeren ve işlenmiş hiçbirşey yenmeyecek.Yemek yenilen zamanlara dikkat edilecek.En önemli nokta,akşam 20.00 den sonra hiçbirşey yememek,bol su içmek ve hareket etmek...Hareket çok önemli,bunun için herkesin bahane ortaya koymadan vakit ayırması gerekiyor.Büyük işadamlarımız,banka ve şirket müdürleri ya da memurlarımız bana geldiğinde öğle tatilinde dışarı çıkıp 15-20 dakika yürümelerini öneriyorum.Başlangıçta bu bile yeterli.Yatmadan önce yaşadığınız binanın etrafında birkaç tur atabilirsiniz.Veya çocuğunuz varsa,hiç evden çıkamıyorsanız,eşinizi alın müziği açın ve bir saat dans edin...Kolbastımı yaparsınız,valsmi yaparsınız,rock'n roll mu yaparsınız tercih sizin!

KARATAY DİYETİYLE YAŞAM BOYU SAĞLIK KİTABINDAN ALINTIDIR.

Merhaba canım
Tebrikler sende Karatay diyetiyle sağlıklı bir yaşama merhaba demişsin..
Yata yata 3 haftada 6.5 Kilo müthiş ya. Darısı bana inş.
Kahvaltı süperde öğle ve akşam yemeğinde ne yedin?

merhaba canım :)
ben günde 2 öğün yapıyorum,şu an tatilde olduğum için geç kalkıyorum saat 11 gibi kahvaltı yapıyorum,akşam yemeğimi ise en geç 6 civarı yiyorum.
akşam menüm
kabak-patlıcan -biber-domates-soğan-sarımsak karışımından oluşan türlü tarzında bi yemekti,üzerine sarımsaklı yoğurt
salata
karatay usulü domates çorbası
ben başlayalı 3 hafta oldu ve kaçamak sıfır,sadece ameliyat olduğum için devamlı yattığımdan ve kulllandığım ilaçlardan dolayı kabızlık başlamıştı.bunun olmaması için akşam yemeklerindede sabah yediğim gibi 2 gün kurusu yiyorum.şimdilik tek kaçamağım bu.oda kaçamaktan sayılırsa tabi :KK54:

Merhaba canım
Tebrikler sende Karatay diyetiyle sağlıklı bir yaşama merhaba demişsin..
Yata yata 3 haftada 6.5 Kilo müthiş ya. Darısı bana inş.
Kahvaltı süperde öğle ve akşam yemeğinde ne yedin?

senin ne kadar oldu canım başlayalı,ne durumdasın kilo verdin mi?

KİLO ALMAKLA HASTALIKLAR ARTAR,
KİLO VERMEKLE HASTALIKLAR DA ZAYIFLAR!
Kilo almak,vücudumuzda istemediğimiz yağların birikmesi(depo edilmesi)demektir.Kilo almakla,pankreas ve karaciğer yağlanması ile birlikte 'hiç tükenmeyen' birçok sağlık problemi de başlamış oluyor.Kilolu kişilerde en başta şeker hastalığı olmak üzere,kalp-damar hastalıkları,yüksek tansiyon,felç ve özellikle kanser olma riski iki üç kat artmaktadır.Ayrıca şunu da belirtmemizde fayda olduğu kanısındayım.Zayıf olan kişilerde de düzensiz ve zararlı beslenme(özellikle boş kalori yüklü şeker,şekerli içecekler,meyve suları ve yüksek glisemik indeksli karbonhidratlarla beslenme) ve de sağlıksız yaşam sonucu;karaciğer ve pankreas yorulmakta,sonunda yağlanma başlamakta ve bu kişilerde kanser olma riski artmaktadır.
Kilo vermek ise vücut yağlarımızın yıkılması ya da erimesi anlamına gelmektedir.Sağlıklı,doğal beslenerek ve hareket ederek kilo verirken,yukarıda saydığımız hastalık riskleri de azalmaktadır.
Göbek,kadında da erkekte de pankreas ve karaciğer yağlanmasının belirtisidir.En tehlikeli sağlık sorunudur!

KARATAY DİYETİYLE YAŞAM BOYU SAĞLIK KİTABINDAN ALINTIDIR.

5 eylülden bu yana verdiğim kilo 8.5 oldu
Geriye kaldı 11.5 kilo
Hedef:55

Sabah:2 yumurta
eski kaşar peyniri
13 zeytin
1 domates
1 çay bardağı çiğ kabak çekirdeği
1 bardak ıhlamur

Akşam:dövmeli yoğurt çorbası
etli kurufasülye
2 kaşık bulgur pilavı
Soğan

Spor: Leslie 2

Su:2 oldu 1.5ta akşam içicem 3.5 olacak inşallah :21:

Bende karatay diyeti yapmak istiyorum ama ekmekden vaz gecemiyorum ozellikle sabah kahvaltida

Bende karatay diyeti yapmak istiyorum ama ekmekden vaz gecemiyorum ozellikle sabah kahvaltida
Canım sabah kahvaltıda ekmek yerine çiğ kuruyemiş tüketiyoruz.En fazla bir haftaya alışıyorsun zaten ekmek yememeye.Hele güzel güzel kiloları verdikçe ekmeği hiç gözün görmeyecek :KK54:

eski kaşar
9 zeytin
1 domates
1çay bardağı çiğ kabak çekirdeği
ıhlamur

akşam:yeşil mercimek çorbası
etli kuru fasulye
zerdaçal-pul biber ve zeytinyağ kattığım 3 kaşık koyun yoğurdu
salata

spor:Leslie 3

su:3 lt.

içecekler:2 ıhlamur
1 sade türk kahvesi

Bu sabah tartıldığımda vermiş olduğum kilonun 9 olduğunu gördüm ve resmen havalara zıpladım,süper gidiyor kilo vermem.Kendimizi sıkmadan zayıflamak müthiş bir duyguymuş,ne sınır var ne bişey var,doyana kadar yiyorsun,hiç diyetteymiş gibi hissetmiyorum:KK71:

eski kaşar peyniri
zeytinim bitmişti yiyemedim malesef:KK20:
1 çay bardağı çiğ kabak çekirdeği
1 kırmızı biber
1 salatalık
ıhlamur

akşam:1 porsiyon çiğköfte
bol marul
turşu

su:bugün hep dışardaydım o yüzden sadece 2 lt. içebildim

içecekler:2 ıhlamur
sade Türk kahvesi

Malesef baslayamadim dun ipin ucu oyle bi kactiki ama baslamak istiyorum size yetissem iyi olacak ideal kilonuza az kaldi ne guzel

Malesef baslayamadim dun ipin ucu oyle bi kactiki ama baslamak istiyorum size yetissem iyi olacak ideal kilonuza az kaldi ne guzel
Bence en kısa zamanda bu yola adım atmalısın,gör bak nasıl hayatın değişecek.Mesela ben zayıfladıkça hem mutlu oluyorum hem özgüvenim tavan yapıyor.İnsanın kendini güzel hissetmesi kadar muhteşem birşey yok.Hem sağlığın yerine gelecek hem de formunda bir bayan olacaksın.Ben şu anda 26 yaşındayım onca yılıma yazık etmişim bu kilolarla ona yanıyorum,senin yaşın kaç bilmem ama ilerde pişman olmamak için karataya başla bence canım :KK68:

Ay canim benim sen daha gencmissin ben 32 yasindayim 69 kiloyum 55 olmak istiyorum kendimi bildim bileli hic 55 olmadim galiba

Back
X