2 adet yumurta
Yumurta konusunda arkadaşlar çok yaratıcı fikirlerle geliyorlar. Çılbırdan, yumurta salatasına, omleç çeşitlerine, kaysı kıvamında rafadana kadar her çeşidini deniyorlar. Sabahları Kıymalı yumurta bile yapıp yediğim günler oldu.
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin (Karataycılar kendi yeşil zeytinlerini üretiyorlar. Ben bu sene yapmadım hazır alıyorum. Tuzusuz olnaları tercih ediyorum.
Bir avuç içi kadar beyaz peynir (her zaman peyaz peynir değil elbette kaşar da yediğimiz oluyor hellim de çökelek de. Çökeleğin içine çörekotu karıştırıp yemek de güzel bir tat veriyor.
4-5 adet gün kurusu kayısı (özellikle kabızlık için birebir.)
Şekersiz bitki çayı, meyve çayı
Suuuuuuuuuuuuuuuuu (mümkün olduğunca fazla su.) Kabızlığa da iyi gelliyor. (Bir arkadaşımız şöyle bir tarif vermişti: Normalde suyu oturarak için, sabahları uyanır uyanmaz hariç. 1 bardak ılık suyu tek seferde için. BU bağırsaklara direk gidip çalıştırıyor. Üstüne 1 biraz süt ve 2 adet kaysı yiyin. Bu da bağırsaktaki çalışmaları hızlandırıyor.
Meyve: Muz en çok tercih edilen. Kahvaltılarda bazen yumurta yerine muz ve süt öğünü yapıyoruz. Hem doyurucu hem de kısıtlı zamanlarda imdada yetişiyor.
Bazı arkadaşlar sadece sabahları 1 dilim ekmek tüektiyor. Canan Hanım önermiyor ama ekmek yiyenler de kilo veriyor sonuç olarak.
Yeşillik: AKlına ne gelirse roka, tere, maydanoz yeşil otları hele kışın pek sebze kalmadığından çok tüketmeye çalışıyoruz.
ÇEREZ: Kahvaltıda yumurtayı, peyniri, zeytini atlasak oluyor, Çerezsiz olmuyor bu diyet. Tuzsuz badem, tuzsuz fıstık, tuzsuz fındık ve özellikle de CEVİZ. Bu diyette çerez yemezseniz başarı gösteremiyorsunuz. 3 öğünde de çerez var. Ekmeğin yerini çerez alıyor.