Kardeş geliyor :) yeni abi adayına nasıl davranmalı.

Minikaile

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
168
74
28
35
hanımlar merhaba öncelikle bu bir dert değil :) ben şuan yaklasık 7 aylık hamıleyım ve 3,5 yasında bır oğlum var. Onu cok sevıyorum ben suan calıstığım için krese gidiyor evde olduğum tüm zamanları beraber geçiriyoruz. kendisi de bıraz yaramaz ama cok akıllı kötü davranışları yoktur vurmak ısırmak vb şeyler.geçimli de bir çocuk.kreştede evdede bir problem hayatımızda yok cok şukur.Gelgelim benım konuma bız yakında doğum olacağı için yavastan kardes geleceğini abi olacağını söyledik .abı oldum dıye baya bı sevındı hatta herkese dillendirdi.bu aralar ise söyleyin kardeşime gelmesin istemiyorum diyor.halbuki kardeşi ile ilgili gündeme gelecek hiç bişey demiyoruz gün içinde .ama benım karnım buyudukçe sanki panikliyor :) gecen de küçülen kıyafetlerını sana yenısını alalım bunu da kardesıne verırız o gıyer dedım.hayır çöpe atalım o gıymesın dedı :) yanı ufaktan kıskanclıklar gelıyor sinyalleri aldım ama bunu nasıl asıcaz pek fikrim yok,kardes gelince o kırılacak üzülecek diye içim içimi yiyor , psikolojisi bozulur diye de korkuyorum ,ne yapıcam şimdi hanımlar nasıl davranmam lazım ; özellikle tecrübeli annelerin yorumlarına cok ıhtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım.şimdiden teşekkürler.

Bebek alisverisini beraber yapin...
Kardesin senin begendiklerini giymek istiyor deyip...
Ben kucuk kizimin agzindan buyuk kizimla konusurdum...
Ablacim iyiki ablamsin...cok.mutluyum gibi gibi
çok mantıklı ,fikir için teskkur ederım :)

Her zsmankinden farklı davranmayın .
Kardesim dogdugunda ben 6 yasindaydim ve o konuşma hala aklımda .
Tek konuşmada onunla daha fazla ilgilenme sebeplerine kadar konuşmuşlardı.

anaokulunda bir bıdık fısıldamış bence oğlunuzun kulağına zira bu kadar sevinmişken ani kıskançlık olabileceğini düşünmüyorum. bebek doğana kadar çok fazla üstüne gitmeyin bence. bebek doğduktan sonra da kucağına verin öpmesini sevmesini sağlamaya çalışın. mesela oğlum sen kardeşine bakarken ben üstümü değiştireyim gibi sanki ona sorumluluk veriyormuşsunuz gibi davranın. kardeşine hamle yaptığında bebek zarar görecek diye uzaklaştırmaya çalışmayın ters tepiyor tecrübeyle sabit. abimin iki çocuğunun arası 21 ay ve bebek geldiğinde abisi öpmek istediğinde bile bebekler öpülmez zarar vericeksin diye uzaklaştırmaya çalıştılar tabiki bu ters tepti kardeş kıskançlığına yol açtı. bebeğin size daha çok ihtiyacı olacak şimdi kabul ama oğlunuz etrafınızdayken onunla ilgilendiğiniz zaman bunun mecburiyetten olduğunu yoksa ikisinin eşit olduğunu hissettirmelisiniz ona. hoş kardeş kıskançlığı illaki olacak ama emin olun 1 sene sonra kavga edecekler siz ayıracaksınız ve siz suçlu olacaksınız onlar canciğer kuzu sarması gidip oyuna devam edecekler. sağlıkla alın kucağınıza ve çokta üstünde düşünmeyin doğaçlama gidin daha iyi içgüdüleriniz size doğru yolu gösterecektir

evet bu dedıgınız olabılır cunku krestekı yakın arkadslarının annelerı de hamile büyük bir ihtimal aralarında kardes ıstemıyorum sohbetı dönuyordur.diğer fikirleriniz için tesekkur ederım yol gösterici oldu :)

Ilk karsilasmalari nerde olacak bu da cok onemli..ilk karsilasma evde olmasin.eve disardan gelen bi bebekle afallayabilir.ilk bence hastahane de gorsun kardesini.hatta oraya giderken babasiyla kardesine bir cicek ve bir oyuncak alsin ama kendi secsin hediyeyi.sizde daha onceden hazirlamis oglunuzun hosuna gidecek bir oyuncagi guzel bir pakete sarin buda kardesinden abime bunu aldim diye sana getirmis deyin..oglunuz kardesini sevmek dokunmak opmek istediginde engel koymayin birbirlerine bag kurmalarina izin verin.

bende böyle düşünüyorum hastanede karsılassınlar istıyorum.hediye konusunu da düşündüm zaten oda cepte :)

Oğlum 3,5 yaşında iken kreşteki yakın arkadaşının kardeşi oldu

Çocuk o gün buna ne derdi ise hala kardeş istemiyor

Arada bir özeniyor galiba arkadaşlarının kardeş muhabbetlerine ama vaz geçiyor

Bir de kardeşinin fotoğrafları gösterin demişti birileri aşılır diye ya da işte şu hamilelik takvimi gibi şimdi şu kadar boyu bu kadar gibi

bende böyle düşünüyorum hastanede karsılassınlar istıyorum.hediye konusunu da düşündüm zaten oda cepte :)
Ben dogum yaptigimda yan tarafimda dogum yapan oda arkadasimin 4 yaslarinda kizi da vardi.yeni dogan kardesinin uzerine oyle titriyorduki uyandimi annesine haber veriyor opuyor kokluyor oksuyor bi an kucuk anne gibiydi.annesi de yapma etme diye cikismiyordu ama buyugu de hic ihmal etmiyor opuyor sariliyordu surekli.o gece de kizi yaninda kaldi. kadin sezaryanli olmasina ragmen kiziyla ayni yatakta sarilarak uyudular.bebekte besikle hemen yanlarinda.bir cit olsa anneden once kucuk anne kosuyordu kardesine.

valla suan fotografa bıraz tepkili gibi bı ara ultrason görüntüsünü dolabımıza yapıştırmıştık fotograf yok oldu bende üzerine gıdıp sormadım ne yaptın oğlum dıye :))

ay ne guzel :) inş. bende bu tabloyu görürüm :)

Minik hediyeler alıp ara ara kardeşin gönderdi diye verebilirsiniz. Ben tecrübeli değilim ama kuzenim kızını böyle alıştırmıştı.

ben de aynen böyle düşünüyordum. sonra haber olmuştu şu olay. çocuk kardeşine gidip bana şunu al diyor. bebek tabi anlamıyor. diğeri de sinirlenip kardeşini bıçaklıyor. şok olmuştum ben. çocukların beyni bizden farklı çalışıyor. bu iyi bir çözüm olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…