Kardes kavgası 😥acil yardım lutfen

İkisine de aynı oyuncağı alıyorum. Benimkiler de aynı. Yine de kavga ediyorlar ,yani fayda etmiyor.

Ben böyle durumlarda büyüklere , " size güveniyorum , bu sorunu cozeceginize eminim değip yalnız bırakıyorum uzaktan izleyerek.

Şiddet kullanmadan istediğin şekilde cozebilirsin , ağlamasına aldırma sen sabırla anlat diyorum :)

Bazen cozuyorlar , bazen daha büyük sorun çıkıyor o zaman da dikkatlerini başka yöne çekiyorum resim yapmak gibi.

Ya da sandalyelerine koyup oyun hamuru veriyorum bana güzel sürprizler hazırlayın diyorum

En önemli nokta büyükler anlayışlı diye bunu suistimal etmiyorum.

Küçüğün ezilmesini önleyerek, büyüğü kisitlamadan sürekli çareleri değiştirmeniz lazım

Oyuncak almak her defasında işe yaramıyor. Bu defa da başka bir şey için kavga çıkıyor.
Cok haklısınız duruma göre degistirmek lazım careleri insallah. Guzel önerileriniz icin cok tesekkur ederim 🎀💐oyuncak alma konusunda aynı kanıdayım. Epeydir oyuncak almıyorduk. Havalar Ankara da kapalı gidiyor ve babamız bu hafta yok diye birlikte oynayacakları birsey alma yoluna gittik ama dediginiz gibi oldu. Bir dönüm olsun insallah ne diyeyim🌹

bir alemler valla. Kavga anı dünyanın en zor isi gibi. Ama simdi uyudular ya özledim bile. Ses yok 😅annelik tuhaf valahi
Cok tesekkur ederim 💝
Ankara İcimde yara, kimse mi tıklatmaz kapıyı 🙄bende basta alışamam, sevdim mi de bırakamam ama memleket ile ilgisi yok bunun sanırım. Herkes calısıypr vakit yok

ankara da seviyeli komşuluk yok :D ya aksama kadar apartman kapisinda oturangiller var. gelene gidene girene cikana yoldan gecene bakarlar. mahallenin muhtarları gibidirler. herseye de karisirlar. hiç susmazlar. ya da sadece kendi cevresiyle iletişime devam eden yeni gelenle ilgilenmeyen bi grup vardır.

iyi ki ilk grubun radarina girmemissin :D hayırlısı olsun ya Erzurumlu arkadaşlarım vardi cok iyilerdi. belki tasininca tam ortamina düştüm yuppiiii dersiniz ;)

benimkide uyudu gidip gidip bakıyorum. ne yalan soyleyim uyusun diye gözünün içine bakıyorum sonra da özlüyorum :D

😥umarım care buluruz 💐mesele oyuncak degil bence aynı da alsak farklı da o kavga edilecek 👀
Kesinlikle edilecek kaçarı yok bunun, ben de ne yaparsam yapayım mutlaka gözyaşları sel oluyor evde. İki tane aynı renk alıyorum bu sefer de birisi tutup ikisini de diğerinin elinden alıyor ;)

ankara da seviyeli komşuluk yok :KK70: ya aksama kadar apartman kapisinda oturangiller var. gelene gidene girene cikana yoldan gecene bakarlar. mahallenin muhtarları gibidirler. herseye de karisirlar. hiç susmazlar. ya da sadece kendi cevresiyle iletişime devam eden yeni gelenle ilgilenmeyen bi grup vardır.

iyi ki ilk grubun radarina girmemissin :KK70: hayırlısı olsun ya Erzurumlu arkadaşlarım vardi cok iyilerdi. belki tasininca tam ortamina düştüm yuppiiii dersiniz :KK66:

benimkide uyudu gidip gidip bakıyorum. ne yalan soyleyim uyusun diye gözünün içine bakıyorum sonra da özlüyorum :KK70:
Ay bahsettiğiniz iki grupta var ve daha sabah esime dedim bir gun patlayacagım ne bakıyorsunuz diye. Yani insan bakarken göz göze gelince cekinir degil mi 😅 yok resmen uzaklasana kadar bakıyorlar insana. Hatta esime bile oylelermşs. Herkese öyle olduklarını bildigimiz İcin art niyet aramıyrm ama yani Baska biri olsa hayırdır denir. Ayıp yahu. 15 20 m otedeyim ordan takip ediyor merdiven ucuna oturup.ay yine gıcık oldum 😅bir kesimi de evime girip ezikledi resmen . Hosgeldine geleceğiz komsular la diye basladı, İlk dk halın koltuga uymamış dedi. 🙄 O yuzden konusmuyorum onlarla da 🍬İcimde kalmıs erzuruma gitmeden laf soyleyecegim 🙅‍♀️ tabi her yerde vardır bu bir tek ankaraya özgü degildir. İki uc kutubu gördüm ama birebir 💝

Kesinlikle edilecek kaçarı yok bunun, ben de ne yaparsam yapayım mutlaka gözyaşları sel oluyor evde. İki tane aynı renk alıyorum bu sefer de birisi tutup ikisini de diğerinin elinden alıyor :KK66:
Aynen oluyor valla kac defa bilmiyorum bşzde de oyle onlar aglıyor sonra ben 😅cok zormus Gercekten. Tek cocuk hic cocuk diyemicem. Ama biraz o daha kolay sanki.ilkinde anne acemi, ama acemilik atlatıldı mı cocugu okuyabilirsek, biz netsek cok netler,ama cocuk sayısı arttıgında Cok bilinmeyenli denkleme gecmis gibi hissettim 🎀 3 cocuk ve daha fazla cocugu olan annelere daha bir saygı duyuyorum 😅

Aynen oluyor valla kac defa bilmiyorum bşzde de oyle onlar aglıyor sonra ben 😅cok zormus Gercekten. Tek cocuk hic cocuk diyemicem. Ama biraz o daha kolay sanki.ilkinde anne acemi, ama acemilik atlatıldı mı cocugu okuyabilirsek, biz netsek cok netler,ama cocuk sayısı arttıgında Cok bilinmeyenli denkleme gecmis gibi hissettim 🎀 3 cocuk ve daha fazla cocugu olan annelere daha bir saygı duyuyorum 😅
Ben alıştım artık sizin kadar üzülmüyorum, bunun önüne geçemiyoruz sonuçta akışına bırakın gitsin ;)

Ay bahsettiğiniz iki grupta var ve daha sabah esime dedim bir gun patlayacagım ne bakıyorsunuz diye. Yani insan bakarken göz göze gelince cekinir degil mi 😅 yok resmen uzaklasana kadar bakıyorlar insana. Hatta esime bile oylelermşs. Herkese öyle olduklarını bildigimiz İcin art niyet aramıyrm ama yani Baska biri olsa hayırdır denir. Ayıp yahu. 15 20 m otedeyim ordan takip ediyor merdiven ucuna oturup.ay yine gıcık oldum 😅bir kesimi de evime girip ezikledi resmen . Hosgeldine geleceğiz komsular la diye basladı, İlk dk halın koltuga uymamış dedi. 🙄 O yuzden konusmuyorum onlarla da 🍬İcimde kalmıs erzuruma gitmeden laf soyleyecegim 🙅‍♀️ tabi her yerde vardır bu bir tek ankaraya özgü degildir. İki uc kutubu gördüm ama birebir 💝

resmen gözümde canlandı hepsi yaaaa :KK70: bence de bu kadar esyayla bide bunları içinizde taşımayın söyleyin söylemek istediğiniz şeyleri.

iyi ki söylemiş halının koltuğa uymadığını hemen atıp degistirmissinizdir :KK70::KK70:

benim kaynanamin etrafı da o ezikleyenlerle çevrili. benim evimin mobilyaları halilari perdeleri sadeliği vs hiç biseyi beğenmediği için bizim eve gelmek isteyenleri hep geri ceviriyodu :D utaniyodu benden. gelenlere de hep açıklama yapma ihtiyacı duyuyodu :D

Oyunları siz yönetmelisiniz bence. Bir de oyuncakları süreyle oynatabilirsiniz süre bitince değişmelerini isteyebilirsiiz

Valla bizim zamanimizda hele bi tepinin 2 kardes yer dayagi otururduk daha ne kavga ne bisey simdiki cocuklarin her istediklerini yaptigimiz icin parmaklarinda oynatiyolar bizi malesef

resmen gözümde canlandı hepsi yaaaa :KK70: bence de bu kadar esyayla bide bunları içinizde taşımayın söyleyin söylemek istediğiniz şeyleri.

iyi ki söylemiş halının koltuğa uymadığını hemen atıp degistirmissinizdir :KK70::KK70:

benim kaynanamin etrafı da o ezikleyenlerle çevrili. benim evimin mobilyaları halilari perdeleri sadeliği vs hiç biseyi beğenmediği için bizim eve gelmek isteyenleri hep geri ceviriyodu :KK70: utaniyodu benden. gelenlere de hep açıklama yapma ihtiyacı duyuyodu :KK70:
Hemen attım ne demek yenisini aldım. Cocukla kıs gunu tasınmısız, herkesin bir butcesi var. Kolay mı yeniden evi toparlamak. Ay cok garip, ben etliye sutluye karışamam bazı hanımlar bir alem. Saka gibiler.
Sizde benim kafadasnjz, sade ihtiyacı kadar hersey bizde de. Hatta cocuklardan sonra hersey fazla ya. Temizlige vakit gidiyor ne luzumu var z😏

Oyunları siz yönetmelisiniz bence. Bir de oyuncakları süreyle oynatabilirsiniz süre bitince değişmelerini isteyebilirsiiz
2 yasında olan henuz sureden anlamıyor. 10a kadar sayıyor ablası ama anlamıyor artık sinirlenşyorum yeter diyor 🤷‍♀️ sonrası olay. Genelde ben yonetşyordum ama bu ara kontrolden cıktıgı ıcın sanırım bu kadar yukseldi olaylar. İnsallah yerlesince eski duzen geceriz, 🤗

Valla bizim zamanimizda hele bi tepinin 2 kardes yer dayagi otururduk daha ne kavga ne bisey simdiki cocuklarin her istediklerini yaptigimiz icin parmaklarinda oynatiyolar bizi malesef
Acıkcası cpcukların her istedigini yapan annelerden degilim. Biraz onlardan biraz benden boyle boyle devam ediyorduk. Söz veriyoruz birbirimize biz mesela. Sözümüzde durmadık mı,parkta 5. Dk bile eve geri donebilriz.aglasada insanlar baksa da Sözümüzde durmaya calsıyorz karsılıklı. Kızım bunu anlıyor da oglumda yeni yenş anlıyor gibi bazen anlamıyor. Kızgın olup eve döndüğümüzde hemen masumca sarılıyor cünkü. Siddetin care olmadıgını düsünüyorum.cogumuz sşddetle buyumüs olabiliriz ama yanlıs yanlısla devan etmez diye dusunuyorum. O devrin geregi o olabilir, cünkü anne Camasır bulasık hersey elde yıkıyor. Care cocugu susturmak o an kendince. Ama devir degisiyor.

Arkadaslar merhaba. aile ve yakınlardan uzak cocuk buyutmeye calısann, ciddi anlamda artık huni takacak bir anneyim. 4, 5 yasında kızım, 2 yasında oglum var. 2 haftadur cok fazla kavga eder oldular. Ne yapacagimı sasırdım artık. Oyuncak paylasmak istemiyor ikiside. Kızım yine daha anlayıslı anladıgı İcin en azından oyle. Ama oglum eline ne alsa hemen ver ben oynayacağım diyor. Kızım yeni aldı gel bak bununla oynayalım. Yok tepiniyor.kardesine zarar veriyor. Kardesi de vermemek İcin cabalıyor. Oglum Mumkun degil vermiyor cok kararlı bir cocuk. Olmayacak birsey konusuyrum anlatıyorum yok. Oglum ve kzım arasında dag kadar fark var. Kızım da kararlıdır ama mantıklı acıklama yapınca onun yaısndayken bile ikna oluyordu. Cok zorlanıyorum.
Cok uzatmak istemiyorum ama 2 veya daha cok cocugu olan annelerden destek istiyorum.oyuncak ikisinede ilgi alanları ve yaslarına göre farklı sey alıyorum. Hep kavga cıkıyor.birlikte oynamaya niyetleri yok., 😥😥oyuncak alırken sizler ne yapıyorsunuz.alırken de anlatıyorum birlikte oynayacağız, evimizde paylasacagız daha keyifli oluyor diye söylesem de. Daha yolda baslıyor benim benim 😫😫😫günlerdir bas boyun agrısından stresten cok kötü oldum.
Not kızım krese gitmedi. Bu sene gidecek insallah. Cok sosyal degiliz. Arkadası yok biraz buna baglıyorum ama bilmiyorum da
İkiside birlikte oynamayı kabul edene kadar oyuncakları vermeyin
Verdiğiniz zaman yine kavga ederseler hemen kaldırın oyuncakları

Acıkcası cpcukların her istedigini yapan annelerden degilim. Biraz onlardan biraz benden boyle boyle devam ediyorduk. Söz veriyoruz birbirimize biz mesela. Sözümüzde durmadık mı,parkta 5. Dk bile eve geri donebilriz.aglasada insanlar baksa da Sözümüzde durmaya calsıyorz karsılıklı. Kızım bunu anlıyor da oglumda yeni yenş anlıyor gibi bazen anlamıyor. Kızgın olup eve döndüğümüzde hemen masumca sarılıyor cünkü. Siddetin care olmadıgını düsünüyorum.cogumuz sşddetle buyumüs olabiliriz ama yanlıs yanlısla devan etmez diye dusunuyorum. O devrin geregi o olabilir, cünkü anne Camasır bulasık hersey elde yıkıyor. Care cocugu susturmak o an kendince. Ama devir degisiyor.
Yoo haklisiniz bende kendimi katarak yorum yaptim cunki ayni dert bendede var ve dediginiz gibi sozunde durmasalar bende hemen yapacagimiz etkinlikten vazgeciyorum ve benimkiler biri 10 yasini doldurdu biri 7 ama yinede aynilar biraz guzel oynasalar pesi hemen kavga Allah yardimcimiz olsun erkek cocuk cok zor.

Back
X