Kardes kavgası 😥acil yardım lutfen

Siz her zaman açıklamaya ve kararlı tavrınızı sürdürmeye devam edin.Her ne kadar etkilenmiyor görünseler de kişiliklerinin oluştuğu zamanda oldukları için bilinçaltına işliyor.Bu dönemde elbette cok normal ama siz bildiğiniz gibi devam aralarındaki iliskiye kızım ver bir sey olmaz gibi mudahale etmeyin derim.Doğruları her zaman söyleyin,aman o kücük aman ne olacak ver kızım falan demeyin zaten 2-3 yıla yolunu bulurlar
Yok asla ver kızım diyemiyorum hatta cogu zaman ogluma hadi biraz oynayıp ablamıza verelim diyorum. Dpgru diyorsunuz illa anlayacak. Gercekten ektigini biciyor insan. Umarım cabucak oglum da anlar 🎀

O zaman bugun dogru yaptım. Kaldırııdm diye cok Vicdan yaptım ama paylasmadıklaır ne varsa kaldırdım. Kzıım simdi uyurken anne yarın birlikte yerlestşrelim sen cok güzel annesin dedi. İcim gitti dokunmus demek. Umarım anlar. Yarın yine istediklerinde cıkarıp versem tutarsız bir anne mi olurum peki.
Anaokulu ogretmeniyim. Sinifta paylasma olmazsa kaldiriyorum,yine paylasmazlarsa siraya koyuyorum genelde cocuklari. Tabii okuldaki psikoloji farkli. 2 yastaki sizi bir sure zorlayacaktir. Malesef en son olumsuz pekistirec kullaniyoruz ceza degil ama. Ortamdaki iyi seyi cekin. Yani oyuncaklardan mahrum birakin. Sen paylasmiyot ve kavga ediyorsun bu yuzden simdi o oynayacak. Kararla israrla degistirmeden dediklerinizi... biraz sabredersen ve paylasirsan beraber oynarsiniza cevirebilirsiniz. Her cocuk o kadar farkli ki hepsi ayri bir arastirma/uygulama konusu.

Yok asla ver kızım diyemiyorum hatta cogu zaman ogluma hadi biraz oynayıp ablamıza verelim diyorum. Dpgru diyorsunuz illa anlayacak. Gercekten ektigini biciyor insan. Umarım cabucak oglum da anlar 🎀

Kesinlikle emin olun anlar ve 2 yas sendromu diye de bir sey var.Erken ergenlik diyorlar hatta yani o donemdeki gibi her seyi ben bilirimci olmaları falan :)

Arkadaslar merhaba. aile ve yakınlardan uzak cocuk buyutmeye calısann, ciddi anlamda artık huni takacak bir anneyim. 4, 5 yasında kızım, 2 yasında oglum var. 2 haftadur cok fazla kavga eder oldular. Ne yapacagimı sasırdım artık. Oyuncak paylasmak istemiyor ikiside. Kızım yine daha anlayıslı anladıgı İcin en azından oyle. Ama oglum eline ne alsa hemen ver ben oynayacağım diyor. Kızım yeni aldı gel bak bununla oynayalım. Yok tepiniyor.kardesine zarar veriyor. Kardesi de vermemek İcin cabalıyor. Oglum Mumkun degil vermiyor cok kararlı bir cocuk. Olmayacak birsey konusuyrum anlatıyorum yok. Oglum ve kzım arasında dag kadar fark var. Kızım da kararlıdır ama mantıklı acıklama yapınca onun yaısndayken bile ikna oluyordu. Cok zorlanıyorum.
Cok uzatmak istemiyorum ama 2 veya daha cok cocugu olan annelerden destek istiyorum.oyuncak ikisinede ilgi alanları ve yaslarına göre farklı sey alıyorum. Hep kavga cıkıyor.birlikte oynamaya niyetleri yok., 😥😥oyuncak alırken sizler ne yapıyorsunuz.alırken de anlatıyorum birlikte oynayacağız, evimizde paylasacagız daha keyifli oluyor diye söylesem de. Daha yolda baslıyor benim benim 😫😫😫günlerdir bas boyun agrısından stresten cok kötü oldum.
Not kızım krese gitmedi. Bu sene gidecek insallah. Cok sosyal degiliz. Arkadası yok biraz buna baglıyorum ama bilmiyorum da

Öncelikle allah yardımcınız olsun. Benim ikizlerim var. Aynı durumdan dolayı pedagoga gitmiştim. Aynı oyuncaktan iki tane alsam bile bitanesi için inatlaşıyorlardı. Pedagog karışmayın dedi. İkisi böyle böyle aralarında bir ilişki bir denge kuracaklar demişti. Bi süre öyle yaptım. Baktım hep biri baskın geliyor. Ben de kavga ettikleri oyuncağı kaldırmaya başladım. Bu sefer de bi tanesi benim oyuncağı kaldıracağımı farkedince hemen geri adım atmaya başladı. Tamam ben bunla oynicam diye başka bir oyuncak aldı eline. Bu da çok içime dokundu. Her çocuk özeldir. Sanki hiç karışmamak daha iyi gibi. Sizin çocuklara hangisi daha uygunsa bi deneyebilirsiniz.
Bir tanıdığım da kavga edince çocukların ikisini de farklı odalara koyuyormuş. Ben hiç denemedim ama hep gelir aklıma.
Ayrica kres müthiş etki ediyo. Sıralı oynamayı, paylaşmayı çok güzel öğreniyorlar. Sıkın dişinizi. Az kalmış.

Arkadaslar merhaba. aile ve yakınlardan uzak cocuk buyutmeye calısann, ciddi anlamda artık huni takacak bir anneyim. 4, 5 yasında kızım, 2 yasında oglum var. 2 haftadur cok fazla kavga eder oldular. Ne yapacagimı sasırdım artık. Oyuncak paylasmak istemiyor ikiside. Kızım yine daha anlayıslı anladıgı İcin en azından oyle. Ama oglum eline ne alsa hemen ver ben oynayacağım diyor. Kızım yeni aldı gel bak bununla oynayalım. Yok tepiniyor.kardesine zarar veriyor. Kardesi de vermemek İcin cabalıyor. Oglum Mumkun degil vermiyor cok kararlı bir cocuk. Olmayacak birsey konusuyrum anlatıyorum yok. Oglum ve kzım arasında dag kadar fark var. Kızım da kararlıdır ama mantıklı acıklama yapınca onun yaısndayken bile ikna oluyordu. Cok zorlanıyorum.
Cok uzatmak istemiyorum ama 2 veya daha cok cocugu olan annelerden destek istiyorum.oyuncak ikisinede ilgi alanları ve yaslarına göre farklı sey alıyorum. Hep kavga cıkıyor.birlikte oynamaya niyetleri yok., 😥😥oyuncak alırken sizler ne yapıyorsunuz.alırken de anlatıyorum birlikte oynayacağız, evimizde paylasacagız daha keyifli oluyor diye söylesem de. Daha yolda baslıyor benim benim 😫😫😫günlerdir bas boyun agrısından stresten cok kötü oldum.
Not kızım krese gitmedi. Bu sene gidecek insallah. Cok sosyal degiliz. Arkadası yok biraz buna baglıyorum ama bilmiyorum da
Benimkiler 4 yasinda günde 10 kez kavga kıyamet..farklı oyuncaklar aliyorlar ama ayni sey icin kavga ediyorlar.Cok sinir bozucu ben bazen yiyin birbirinizi deyip oturuyorum barışıyorlar:)

oyle ters
Oyle ters zamana geldi ki tasınma isi 🙄cocuklar hasta oldu huy degisti ler. Normalde bu kadar da degildi. Gercekten cok zor. Yarı toplu yarı duzen. Gidene kadar da bitmeyecek olması cok sinir bozucu. Zaten 2 koli yapıyorsam anca yapıyorum. Günlük is ve cocuklar zaten vaktimi yeterince dolduruyor. Bir an evvel esyaları atalım diger eve istiyorum.sanki o zaman daha iyi olacak gibi. Ve kres iyi gelecek diye hissediyorum. Cunku burda hic yasıtı yoktu kızımın. Evet artık oyuncağı kaldırmayla biraz durumu kurtarıcım gibi. İclerine epey oturdu. Uzuksem de mecbur kaldım. Oglum ask yasadıgı arabaları alınca cok fena oldu, 😣😫 bakalım insallah bir yol bulacağım burdan sizlerden edindiğim bilgilere göre insallah

ben kutulamaya baslamistim evi oglumla kutuluyoduk. çocuklara zarar vermeyecek şeyleri beraber yapin isterseniz. hem iş hızlanır hem cocuklara aktivite olur. mutfakta tabak çanak gazeteye saraken gazeteyi verebilirler mesela. ya da kendi kıyafetlerini koyabilirler kutulara.

yardım edebilecek kimse yok mu kendiniz mi halletmek zorundasiniz herşeyi.

yani bence siz doğru olanı yaptınız. mecburuz hepimiz toplumsal kurallara uymaya bu da bi nevi başlangıç. yaptığımız herşeyin bi bedeli oluyo. ha bi yaştan sonra is inada da biniyo ceza pahasına yaptığımız da oldu kendi dedigimizde direttigimiz için. mesela TV kanalında anlasamazdik babam ya anlasin ya tv kapanacak derdi. inattan kapali tv başında oturur anlasmazdik :D

Aaaa benimkiler.
2 yaş ve 4 yaş iki oğlan.
Birbirlerinin eline aldığı her şeyin kavgası vardı evde.
4 yaş ikna ediliyor ama bu sefer hep ondan almış oluyorum ve haksızlık oluyor.
2 yaş kıyametleri koparıyor ve asla geri adım atmıyor.
Çözüm:

Baba çocukları parka götürüyor.
Butuuuunnnnnnnnnnnnnn oyuncakları kaldırıyorsunuz.
Sonra sıra ile çift olanları yada lego gibi parçalı çok olanları çıkarıyorsunuz.
Yine mi kavga.
Yine kaldırıyorsunuz.
Genelde bu aşamada sorun çıkmıyor.
Sonra tekli oyuncakları bu sana bu sana diye teker teker çıkarıyorsunuz
Kavga çıktığında oyuncaklar geri alınıyor.
2 gün sonra başka tekli çıkarıyorsunuz.
Yine mi kavga? Yine geri :)
Sonuç? Kavga çıktığında beni görünce ikisi bir olup oyuncakları saklıyor almayayım diye :)
Doğru mu bilmiyorum.
Ama nasreddin hoca bile demis,
Yorgan gitti kavga bitti..

Benimkiler 4 yasinda günde 10 kez kavga kıyamet..farklı oyuncaklar aliyorlar ama ayni sey icin kavga ediyorlar.Cok sinir bozucu ben bazen yiyin birbirinizi deyip oturuyorum barışıyorlar:)

Evde türkiye de yok yada çok pahalı diyip teeeeee bilmen nereden getirttigim oyuncaklar var.
Geçen delik bir balon üzerine kavga ettiler. Kapıyı çektim çıktım yiyin birbirinizi diye 🤦🏻‍♀️

Anaokulu ogretmeniyim. Sinifta paylasma olmazsa kaldiriyorum,yine paylasmazlarsa siraya koyuyorum genelde cocuklari. Tabii okuldaki psikoloji farkli. 2 yastaki sizi bir sure zorlayacaktir. Malesef en son olumsuz pekistirec kullaniyoruz ceza degil ama. Ortamdaki iyi seyi cekin. Yani oyuncaklardan mahrum birakin. Sen paylasmiyot ve kavga ediyorsun bu yuzden simdi o oynayacak. Kararla israrla degistirmeden dediklerinizi... biraz sabredersen ve paylasirsan beraber oynarsiniza cevirebilirsiniz. Her cocuk o kadar farkli ki hepsi ayri bir arastirma/uygulama konusu.
Hocam cok tesekkur ederim. O zaman dediginiz gibi devam edeyim. Cok tesekkur ederim. Gercekten hepsi apayrı gunu gününe bile tutmuyor. Sizi yakalamışken aslında aklımdaki bir konuyu da danıssam vaktiniz varsa yanıtlarsanız cok sevinirim. Biz aile ve yakınlardan uzak Ankarada yasıyrz, buralarda komsuluk pek yoktu kızım cok sosyal degil, kresi de kardesi olduktan sonra gönderildi hissi olmasın diye ve kendini tam ifade etsin diye erteledim. Ta ki tayin erzuruma cıkana kadar. Mecbur bir yerde spsyallesmeli diye dusundum. Ama parkta bile arkadas olalım diye yanmasan cocuklardan hayır diyip uzaklaşıyor. Sonra oynayalım anne soyle sen diyor. Kresle birlikte bu sorunu atlatır mıyız acaba.arkadaşlarımın cocuklarıyla daha onceden bir araya gelmissek kaynasıyor. Benim sıklıkla konusmadıgm buyklerle konuşmuyor, sohbet ettigim iz biriyse ama hemen yakınlık kurabiliyor. Sanırım güven hissetmek istiyor, diye dusunuyrm. Yoksa yolunda gitmeyen birsey mi var diye de endşse etmekten geri duramıyorum tabi. Sizin yorumunuz nedir.

Kesinlikle emin olun anlar ve 2 yas sendromu diye de bir sey var.Erken ergenlik diyorlar hatta yani o donemdeki gibi her seyi ben bilirimci olmaları falan :)
Kızımdan alıskındım ama bu bir tık daha fazla. Kızımı arabaya bindirirdim, inip yeniden binerdi. O derece 😍oglum da ayrı bir boyut. Allah yardımcımız olsun 🌞

Ortada tek bir oyuncak bırakmayın. Üstte ne güzel yazmış bir arkadaş

Sinirlarini ve bizlerin sinirlarini/tepkilerini ogreniyorlar. Olan bu aslinda. Yaslari tam ne yaparsam ne yaparlar yasi. Bir uyenin dedigi gibi tasinma, esya toplama isine ortak etseniz? Hem kendi dislarinda bir dunya oldugunu ve annenin yoruldugunu yasayip goreceklerdir. Ben artik oyuncak almiyorum. Egitsel materyal sadece. Tangram, dergi,kitap. Pet siseyle, yerde buldugu tas ile daha guzel oynuyor. Kucugu yarim gun krese verebilirsiniz. Boylece inadi biraz kirilabilir. Buyugun okul zamani gelmis. Tasinmada kolayliklar diliyorum.

Öncelikle allah yardımcınız olsun. Benim ikizlerim var. Aynı durumdan dolayı pedagoga gitmiştim. Aynı oyuncaktan iki tane alsam bile bitanesi için inatlaşıyorlardı. Pedagog karışmayın dedi. İkisi böyle böyle aralarında bir ilişki bir denge kuracaklar demişti. Bi süre öyle yaptım. Baktım hep biri baskın geliyor. Ben de kavga ettikleri oyuncağı kaldırmaya başladım. Bu sefer de bi tanesi benim oyuncağı kaldıracağımı farkedince hemen geri adım atmaya başladı. Tamam ben bunla oynicam diye başka bir oyuncak aldı eline. Bu da çok içime dokundu. Her çocuk özeldir. Sanki hiç karışmamak daha iyi gibi. Sizin çocuklara hangisi daha uygunsa bi deneyebilirsiniz.
Bir tanıdığım da kavga edince çocukların ikisini de farklı odalara koyuyormuş. Ben hiç denemedim ama hep gelir aklıma.
Ayrica kres müthiş etki ediyo. Sıralı oynamayı, paylaşmayı çok güzel öğreniyorlar. Sıkın dişinizi. Az kalmış.
sizin de ayrı bir zorluk Allah yardımcınız olsun insallah. Dogru diyorsunuz bende kres cok guzel etkileyecek diye dusunuyorum. Ben aynı odaya koyarak careyi bulmaya calısıyorum su ara. Hangisi üzülse insan ona kıyamıyor, sonra ötekine mi haksızlık oldu diye duusnuyor insan. Annelik bir delilik mis 🙅‍♀️

Ay Allah yardımcımız olsun. Kendimi o kadsr yalnız hissediyordum ki. Tek basına bakmak uzaklarda olmak cok zor.
Gercekten de bırakınca süt liman oluyor ama vurma olunca mecbur mudahale gerekiyor 😥

ben kutulamaya baslamistim evi oglumla kutuluyoduk. çocuklara zarar vermeyecek şeyleri beraber yapin isterseniz. hem iş hızlanır hem cocuklara aktivite olur. mutfakta tabak çanak gazeteye saraken gazeteyi verebilirler mesela. ya da kendi kıyafetlerini koyabilirler kutulara.

yardım edebilecek kimse yok mu kendiniz mi halletmek zorundasiniz herşeyi.

yani bence siz doğru olanı yaptınız. mecburuz hepimiz toplumsal kurallara uymaya bu da bi nevi başlangıç. yaptığımız herşeyin bi bedeli oluyo. ha bi yaştan sonra is inada da biniyo ceza pahasına yaptığımız da oldu kendi dedigimizde direttigimiz için. mesela TV kanalında anlasamazdik babam ya anlasin ya tv kapanacak derdi. inattan kapali tv başında oturur anlasmazdik :KK70:
Malesef tek im yardımcı olacak kimse yok. Aynen oyle yapıyoruz cocuklarla. Mesela döküyoruz dolabı. Onlar inceliyor. O arada bende toplayabilşrsem onları koyuyorum baktım oynuyorlar Baska seyleri dolduruyorum. Oyke oyle yapıyoruz. Bu 3. Ev tasımam olacak tecrubeli sayılırım ama 2 cocukla x 28282936472 zor. Olmadık seyden kavga 🙄 en olmadı kalem veriyorum ellerine kutuları istedigş gibi ciziypr oglum. Kızım da ögretmen oluyor harflerin ustunden geciyor sayı ögretiyor kendince. Kardesi dinlemedi mi eyvah 😅boyle anlatınca da komik ya 😍
Masallah iyi inatmıssınız ama 😅😍💐🌹pardon kararlı 🎀🌞

Ben böyle durumlarda büyüklere , " size güveniyorum , bu sorunu cozeceginize eminim değip yalnız bırakıyorum uzaktan izleyerek.

Şiddet kullanmadan istediğin şekilde cozebilirsin , ağlamasına aldırma sen sabırla anlat diyorum :)

Bazen cozuyorlar , bazen daha büyük sorun çıkıyor o zaman da dikkatlerini başka yöne çekiyorum resim yapmak gibi.

Ya da sandalyelerine koyup oyun hamuru veriyorum bana güzel sürprizler hazırlayın diyorum

En önemli nokta büyükler anlayışlı diye bunu suistimal etmiyorum.

Küçüğün ezilmesini önleyerek, büyüğü kisitlamadan sürekli çareleri değiştirmeniz lazım

Oyuncak almak her defasında işe yaramıyor. Bu defa da başka bir şey için kavga çıkıyor.

Sinirlarini ve bizlerin sinirlarini/tepkilerini ogreniyorlar. Olan bu aslinda. Yaslari tam ne yaparsam ne yaparlar yasi. Bir uyenin dedigi gibi tasinma, esya toplama isine ortak etseniz? Hem kendi dislarinda bir dunya oldugunu ve annenin yoruldugunu yasayip goreceklerdir. Ben artik oyuncak almiyorum. Egitsel materyal sadece. Tangram, dergi,kitap. Pet siseyle, yerde buldugu tas ile daha guzel oynuyor. Kucugu yarim gun krese verebilirsiniz. Boylece inadi biraz kirilabilir. Buyugun okul zamani gelmis. Tasinmada kolayliklar diliyorum.
Cok tesekkur ederim güzel dilekleriniz İcin. Evet onları da katmaya calısıyorum olabildiğince 💐bende dediginiz gibi oyuncak pek almıyorum. Babamız sehir dısına gidecek 1 hafta olmayacak biraz ilgilerini ceker diye almıstım. Havalarda serinledi evde olursak bir muddet oynarlar diye. Yoksa dediginiz gibi evde birlikte yapılan bir oyuncak veya en basiti patates baskı bile daha uzun sure ilgilerini cekiyor

Malesef tek im yardımcı olacak kimse yok. Aynen oyle yapıyoruz cocuklarla. Mesela döküyoruz dolabı. Onlar inceliyor. O arada bende toplayabilşrsem onları koyuyorum baktım oynuyorlar Baska seyleri dolduruyorum. Oyke oyle yapıyoruz. Bu 3. Ev tasımam olacak tecrubeli sayılırım ama 2 cocukla x 28282936472 zor. Olmadık seyden kavga 🙄 en olmadı kalem veriyorum ellerine kutuları istedigş gibi ciziypr oglum. Kızım da ögretmen oluyor harflerin ustunden geciyor sayı ögretiyor kendince. Kardesi dinlemedi mi eyvah 😅boyle anlatınca da komik ya 😍
Masallah iyi inatmıssınız ama 😅😍💐🌹pardon kararlı 🎀🌞

ay maşallah kuzulara yaaa :D gece gece ne güldüm öğretmenlik de yaparmış kardesine 😍
çocuk olmasa iki günlük is, cocuk olunca hiç bitmiyo işler. inşallah gittiğiniz yerde yoluna girer herşey. kreşe başlayınca rahatlar baya hayatiniz. baska mesajinizda gordum. ben de ankarali sayılırım bu arada :D orda doğup büyüdüm. insanları genelde soğuk ve mesafelidir. burdaki komşular da benim soguklugumdan sikayetci :D

Aaaa benimkiler.
2 yaş ve 4 yaş iki oğlan.
Birbirlerinin eline aldığı her şeyin kavgası vardı evde.
4 yaş ikna ediliyor ama bu sefer hep ondan almış oluyorum ve haksızlık oluyor.
2 yaş kıyametleri koparıyor ve asla geri adım atmıyor.
Çözüm:

Baba çocukları parka götürüyor.
Butuuuunnnnnnnnnnnnnn oyuncakları kaldırıyorsunuz.
Sonra sıra ile çift olanları yada lego gibi parçalı çok olanları çıkarıyorsunuz.
Yine mi kavga.
Yine kaldırıyorsunuz.
Genelde bu aşamada sorun çıkmıyor.
Sonra tekli oyuncakları bu sana bu sana diye teker teker çıkarıyorsunuz
Kavga çıktığında oyuncaklar geri alınıyor.
2 gün sonra başka tekli çıkarıyorsunuz.
Yine mi kavga? Yine geri :)
Sonuç? Kavga çıktığında beni görünce ikisi bir olup oyuncakları saklıyor almayayım diye :)
Doğru mu bilmiyorum.
Ama nasreddin hoca bile demis,
Yorgan gitti kavga bitti..
Ay cok guzel oldu bu tecrube. Bende bugun tepem atınca ne olsa evde topluyorum diye dolduruverdim kutuya. Madem oyle bakalım napacaksınız dedim. Sesleri cıkmadı sonra uyku saatimizdi zaten ama bakalım yarın yeni bir gün. Yöntemi ben sevdim tesekkur ederim. 🎀🎀🌹🌹Yalnız olmadıgımı bilmek oyle guzelmis ki ama Allah yardımcımız olsun 🤸‍♀️

ay maşallah kuzulara yaaa :KK70: gece gece ne güldüm öğretmenlik de yaparmış kardesine 😍
çocuk olmasa iki günlük is, cocuk olunca hiç bitmiyo işler. inşallah gittiğiniz yerde yoluna girer herşey. kreşe başlayınca rahatlar baya hayatiniz. baska mesajinizda gordum. ben de ankarali sayılırım bu arada :KK70: orda doğup büyüdüm. insanları genelde soğuk ve mesafelidir. burdaki komşular da benim soguklugumdan sikayetci :KK70:
bir alemler valla. Kavga anı dünyanın en zor isi gibi. Ama simdi uyudular ya özledim bile. Ses yok 😅annelik tuhaf valahi
Cok tesekkur ederim 💝
Ankara İcimde yara, kimse mi tıklatmaz kapıyı 🙄bende basta alışamam, sevdim mi de bırakamam ama memleket ile ilgisi yok bunun sanırım. Herkes calısıypr vakit yok

Back
X