Kardeş kavgası

Beril sevin

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2019
252
183
18
43
İyi akşamlar.
5.5 yaşında kızım ve 4 yaşında oğlum sürekli kavga ediyorlar. Oyuncak kavgası, veya sözlü kavgalar. Etkinlik bile yapamaz hale geldik. Yemek yerken bile biri diğerinin yemeğinden alsa başlıyor kavga gürültü. Artık karnıma ağrılar giriyor. Onları ayırmaktan, söz anlatmaktan. Zaten tek başıma bakıyorum çocuklarıma. Birbirimizden başka kimsemiz yok. Alışveriş ödev yemek çamaşır bulaşık herşeyi ben yapıyorum. Keşke biraz uysal olsalar, anlayışlı olsalar, birbirlerini sevseler. Gece uyuyunca bi bakıyorum üst üste yatmışlar. Neden bunu uyanıkken de yapmıyorlar 😥 hastayım ve kızdım onlara. Vicdanen de iyi değilim.

Aralarında çok az yaş farkı olan farklı cinsiyetten iki kardeş için çok normal anlattıklarınız. Muhtemelen siz kavgaları ayırmaya çalıştığınız için de sizin ilginizi çekmek için daha sık tekrarlanıyor. Umursamayın ve kendilerinin çözmeleri gerektiğini söyleyin. Bu ergenlik bitene kadar sürecek kendinizi hazırlayın.

Ayrıca artık aynı yatağı bırakın aynı odayı bile paylaşmamaları gerekiyor. Kendi cinsiyetlerinde düzenli görüştükleri arkadaşları da olmalı.

Aralarında çok az yaş farkı olan farklı cinsiyetten iki kardeş için çok normal anlattıklarınız. Muhtemelen siz kavgaları ayırmaya çalıştığınız için de sizin ilginizi çekmek için daha sık tekrarlanıyor. Umursamayın ve kendilerinin çözmeleri gerektiğini söyleyin. Bu ergenlik bitene kadar sürecek kendinizi hazırlayın.

Ayrıca artık aynı yatağı bırakın aynı odayı bile paylaşmamaları gerekiyor. Kendi cinsiyetlerinde düzenli görüştükleri arkadaşları da olmalı.
İkiside anasınıfına gidiyor. Evdeyken sürekli kavga halindeler. İletişimleri çok kötü.
SUAN aynı odadalar farklı yataktalar. Gece birbirlerinin yanına gidiyorlar

Biliyorum sakin kalmak zor hatta imkansız ama hatayı ayırmaya çalışmakla yapıyorsunuz..

Çünkü siz olayların içine girdikçe zaten sizin müdahale edip hak savunacağınızı biliyorlar.

Artık ufak değiller. Böyle yapmaya başlayınca ya içinizden sayın şarkı falan söyleyin. Ya da ortamdan uzaklaşıp "sizi dinlemek yerine sakince ayrı odada yemeyi tercih ederim" deyin.

Bir süre sonra sizsiz çatışma ortamından da tat alamayacaklardır..

İkiside anasınıfına gidiyor. Evdeyken sürekli kavga halindeler. İletişimleri çok kötü.

İletişimleri çok kötü değil, normal bir süreçten geçiyorlar. Gayet normal yaşadıklarınız. Müdahale etmeyin ve müdahale etmeyeceğinizi ikisine de söyleyin. Bundan sonra sorunlarınızı kendiniz çözeceksiniz deyin.

Size daha kötü bir şey anlatayım. Yaşları birbirine yakın 5 kızkardeşli bir evde büyüdüm..

Annemiz bizim çatıştığımız konularda çözüm üretmemize izin vermez, aşırı kontrol mekanizmasının verdiği şevkle direk olayın içine dalardı. Sonra seyreyleyin cümbüşü.. :KK70:

Çocuklarınıza birbirlerine zarar vermedikçe müdahale etmeyin. Ama rahatsız olduğunuzu sakince belirtip ortamdan uzaklaşın.

İkiz de olsalar, aralarında 5-6 yaş da olsa bir müddet anlaşamazlar.
Ergenlik bitip biraz durulunca beraber takılırlar..

Bu konu çok büyütmeyin siz araya girmeyin hiç benim ablam la aradımda 13 ay var ve çocuklugumuzdan beri hep kavga ederiz küçük büyük her konuda sanki düşman gibi oluyoruz kavga ederken şimdi büyüdük hala kavga ederiz ama birimizden birine biri bişey dedigi zaman hemen birbirimizi savunmaya geçeriz

5.5 yaşında ve 4 yaşında 2 kardeşin aynı odayı paylaşmasında ne gibi bir sıkıntı var anlamadım ben

Bazen büyümeleride yeterli gelmiyor. Yeğenlerimin arasında 2 yaş fark var. Küçüklüklerinden beri kedi köpek gibiler. Biri 20 yaşında biri 18 artık ama hala değişen birşey yok. Resmen birbirleriyle kurabilecekleri yegane iletişim şekli kavga. Tek birleştikleri nokta isteklerini yaptırma zamanı. Biz çözümsüz kaldık umarım siz çözüm bulabilirsiniz.

5.5 yaşında ve 4 yaşında 2 kardeşin aynı odayı paylaşmasında ne gibi bir sıkıntı var anlamadım ben

Cinsiyetlerini keşfetme dönemindeler çünkü. Uzun uzun anlatamam şu an. Ama isterseniz boş bir vaktimde anlatırım. Aklınıza hemen kötü şeyler gelmesin. Psikolojik açıdan zararlı. Hangi uzmanla görüşürseniz en geç 6 yaş öncesi odaların ayrılması gerektiğini söylerler.

ben olsam kavgaya tutustukları an ölü taklıtı yapardım yanı sunu demek ıstıyorum bırbırlerını bogup öldurmeye calısmadıkları surece karısmazdım
sız dahıl olunca ısler buyur kızısır

Back
X