Kardeş meselesi

Bende de var bir tane ergen erkek kardeş çekilecek dert değiller :KK70: Ben tamamen yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğunu düşünüyorum, erkek oldukları için daha el bebek gül bebek büyüyorlar. Sonra da tepemize çıkıyorlar işte. Justalittlebityourheart Justalittlebityourheart evet çok büyük bir tartışma olmuş ama ikinizin de birbiriniz için sarfettiğiniz kötü sözlerin içten söylenmediğine eminim. Kardeşler arasında olabiliyor bazen. Ablamla çok iyi anlaşırım ama erkek kardeş daha farklı işte. Bir süre sonra unutulur canınızı sıkmayın
Ya benim arkadaşlarım erkek kardeşleriyle sohbet ediyorlar akıl alıyorlar ne güzel imreniyorum. Mesela pandemiden önce yalvarırdım bir yerlere beraber gidelim diye asla ama asla gelmezdi bir iki sefer geldiğinde de gönlün oldu mu hadi eve derdi. Ya da kahve içiyoruz noldu şimdi falan modunda hep. Çok zormuş ya ben düzgün doğru iletişim kurmayı beceremedim.

O klasik canım bak öğretmenim özelde çalıştım şimdi evdeyim sınav çalışma hayatı bir gitmiyor. Yemek yerken şakalaşmalar olur ya aile içinde ben arada gaz vermek için git bak üniversite ortamını gör etkinliklere katılırsın şehirleri gezersin hemen okudunda ne oldu atanamadın der😂 Ben tabi biraz çenem iyidir sen o kapıdan bir girden girerim zeki olmaktan çıkarım. Aldığım belgeleri gözüne sokarım vs bizimkilere şeveklik yaparım geçiştiririm. Yani onlar klasık ergen lafları gerçekleri bildikleri için anca kendilerini avutma taktıklerı😂 Bizde evde tek kız en büyük ben olunca babamın tavrı falan farklıdır ne desem yapar bende bundan girmeyi iyi bilirim hatta o babamı aradığımda görmen lazımdı oscarlık oyunculuk sergiledim. İstediğimi elde ettim 😂
Yani durumlarımız aynı ben de eğitimimden yurt dışından falan bahsederim şuraya gittim burayı gördüm şunu okudum bak sen de oku bakış açın değişsin diye ama bunlar onun için önemsiz hala bana sen kimsin lan ne biliyorsun diye bas bas bağırıyor, kendine dönüp bakmadan.. bence iletişimimize son vermek en iyisi herkes kardeş olmayı beceremiyor

kaç yaşında insanlar ,siz onları terbiye edemezsiniz. annenizin bakış açısı baştan yanlış zaten. böyle bir düşünce olabilir mi?

çok çok özür diliyorum ama bu biraz cehalete giriyor.

rica ediyorum ellemeyin, hata zaten en başta anne babanızın. onlarla da biraz mesafeli olun,göz göre göre bir haksızlık var ortada çünkü.
En büyük hatam zaten annemle de çok içli dışlı olmak bunu sürekli fark ediyorum ama çocukluktan beri öyle yetiştiğim için mesafemi koyamıyorum ama bundan sonra deneyeceğim

Yok aslında annem öyle biri değil ama yine de ne biliyim şu konuda en azından saçma sapan konuşması tolere edilmez ya kardeş arasında olur denilip. Olmaz bence böyle şeyler. 21 yaşında bir çıktıyı marketi yüzüme vuran, 30 yaşında ben sana neler yaptım diye neler der bana ya bunu söyleyince annem diyor ki kurma sen de öyle bir şey yok yani her dediğime bir bahane. Çözümsüzüm
Annen, oğluna ne biçim konuşuyorsun ablanla deyip senden özür dilettirmeliydi.
Ve kalk ekmeği al gel demeliydi.
Sahi ekmek işi ne oldu bu kargaşada bak merak ettim şimdi

Ay hiç suçlu hissetme kendini
Koca dana ağzından çıkanı bilsin önce
Sanki dağ delecek başıma
Ekmek için dünya tantana çıkarmış

Büyük ihtimalle başka şeye canı sıkkındır diye umuyorum
Normal hali buysa OMG 😱

Yani durumlarımız aynı ben de eğitimimden yurt dışından falan bahsederim şuraya gittim burayı gördüm şunu okudum bak sen de oku bakış açın değişsin diye ama bunlar onun için önemsiz hala bana sen kimsin lan ne biliyorsun diye bas bas bağırıyor, kendine dönüp bakmadan.. bence iletişimimize son vermek en iyisi herkes kardeş olmayı beceremiyor
Annenle baban ağırlığını koyacak şimdiki nesil cidden farklı bizimkiler bile derki bizim zamanımızda ergenlik bunalımı vs yoktu şimdiki şımarıklıkların adını koymuşlar ergenlik psikolojisi vs derler bazen hak veriyorum bizde hiç öyle şeyler olmazdı şimdi her şey elimizde her şey farklı bu çok etkiliyor

Ay hiç suçlu hissetme kendini
Koca dana ağzından çıkanı bilsin önce
Sanki dağ delecek başıma
Ekmek için dünya tantana çıkarmış

Büyük ihtimalle başka şeye canı sıkkındır diye umuyorum
Normal hali buysa OMG 😱
Kız arkadaşı var birtane saklıyor bir de bizden neyse ben ona da saydırdım biraz, o seni bu hale getiriyor onunla kavga edince böyle oluyorsun eğer değilse eğer normal halin buysa sen gerçekten çöpmüşsün dedim 😥

Kız arkadaşı var birtane saklıyor bir de bizden neyse ben ona da saydırdım biraz, o seni bu hale getiriyor onunla kavga edince böyle oluyorsun eğer değilse eğer normal halin buysa sen gerçekten çöpmüşsün dedim 😥
Oh ne güzel demişsin
Arada çirkinleşmek de gerekiyor bak
Hem bazısı öyle daha iyi anlıyor hem de içindeki siniri atıyorsun işte
Hep böyle değilse zaten unutup barışırsınız
Kim kardeşiyle kanlı bıçaklı olmadı ki hayatında
Sakinleşince karşılıklı özür dilersiniz

Annenle baban ağırlığını koyacak şimdiki nesil cidden farklı bizimkiler bile derki bizim zamanımızda ergenlik bunalımı vs yoktu şimdiki şımarıklıkların adını koymuşlar ergenlik psikolojisi vs derler bazen hak veriyorum bizde hiç öyle şeyler olmazdı şimdi her şey elimizde her şey farklı bu çok etkiliyor
Tamam benim de ergenliğim ağır geçti ama ben yine de mücadele ettim her şeyle . Hocasına kızıyor mail atmaya üşeniyor okulu bırakıcam diyor Allah aşkına ben 2 puan için hocaya saatlerce yalvardığımı bilirim ya ne var bunda peşine düşmezsen işin olur mu.
Mesela babam annem akıl vermeye çalışıyor oğlum bak şöyle yap böyle yap yok siz bilmezsiniz e diyorum ben de yaşadım biliyorum bana uğraşılmaz bunlarla anlamıyorsun diyor. Ne deyim ne söyleyim anlamayana anlamak istemeyene söyle söyle dur. Ben de hak veriyorum da bu olayda ben bunu hak etmedim ya.

Oh ne güzel demişsin
Arada çirkinleşmek de gerekiyor bak
Hem bazısı öyle daha iyi anlıyor hem de içindeki siniri atıyorsun işte
Hep böyle değilse zaten unutup barışırsınız
Kim kardeşiyle kanlı bıçaklı olmadı ki hayatında
Sakinleşince karşılıklı özür dilersiniz
Bir kaç ağır küfür de ettim utandığım nokta hem o hem de bu yaşta kardeş kavgası ne ya ergenlikte gibi. Annem de bana sen alttan al yok sen sus büyüksün deyince iyice cinnet geldi bana. Bu saatten sonra geeerçekten kardeşim değilsin artık dedim. Ya bensiz hiçsin diyor yaptığı da markete gidip çıktı almak ilerde gerçekten ihtiyacım olsa bana neler der bu insan ya. Hiç çocukluğuna veremicem ben de bir çok insanın tavrını beğenmiyorum ama böyle abuk sabuk konuşmuyorum

Bir kaç ağır küfür de ettim utandığım nokta hem o hem de bu yaşta kardeş kavgası ne ya ergenlikte gibi. Annem de bana sen alttan al yok sen sus büyüksün deyince iyice cinnet geldi bana. Bu saatten sonra geeerçekten kardeşim değilsin artık dedim. Ya bensiz hiçsin diyor yaptığı da markete gidip çıktı almak ilerde gerçekten ihtiyacım olsa bana neler der bu insan ya. Hiç çocukluğuna veremicem ben de bir çok insanın tavrını beğenmiyorum ama böyle abuk sabuk konuşmuyorum
İnsanın sevdiğini kırması daha kolay oluyor bazen
Kardeşinizin söyledikleri kabul edilir değil
Ama genel hali bu değilse zaten karşılıklı unutursunuz bence bugün olanları

Merhaba hanımlar,
Moralim gerçekten çok bozuk.
Bu akşam kardeşimle kavga ettik sebebi de ekmek almaya gidecek misin diye sormuş olmam. Akşam yemeği yiyecektik anneme yemeği ısıtayım mı dedim kardeşin ekmeğe gitmeyecek mi dedi ben de seslendim ekmek almaya gidecek misin diye. Demez olsaydım bir anda so.... sana da ekmeğine de diye parladı ben de şok oldum bi anlıkla sinirle ne diyosun sen be diye seslenince kalktı geldi üzerime yürüdü. Kıyametler koptu evde bana neler diyor, öncesinde de bir kaç kere bakkala git demiştim vay efendim biliyormuş benim niyetimi ben onu markete göndermek istiyormuşum bir şeyler aldıracakmışım ??(ki tatlı istedi yapmayınca da bana hiçbir şey yapmıyorsun sen diyor) ağzıma s..mış benim, sorunluymuşum ben manipülatifmişim, hastaymışım, benim bı hayatta bir b..k bildiğim yokmuş, aramızda 6-7 yaş var yok sen bensiz bir hiçsin yok bir şey yapamıyorsun bas bas bağırıyor ben de durmadım bas bas bağırdım hakaretleştik bir sürü. Ben de ona hayatta ne başarın var da sen bana bensiz bir hiçsin diyorsun diye bir sürü söyledim onu yapamadın bunu beceremedin diye yüzüne vurdum. Utanıyorum bundan da. Bundan önce de tartışmalarımız oluyordu mesela bana sen kimsin sen ne biliyorsun sen ne yapıyorsun diyor devamlı kendi yaptığı tek şey de evde oturup sürekli oyun oynamak. Ben de yapmamam gerekeni yaptım farkındayım her şeyi vurdum yüzüne ama sıradan kardeş kavgası gibi değildi yani beni bir kere doktora götürdü bir de sınav için çıktı almıştı onları nasıl büyütmüş içinde bana sen bensiz bir hiçsin diye nasıl bas bas bağırıp üzerime yürüyor.Normalde de sohbet etmek isterim azarlar beni, kes der, bi konu hakkında konuşmak isterim sürekli hah bunu bildin adam mı oldun der. Yardımını isterim azarlar normalde de bas bas bağırır ama hiç böyle bu kadar büyümedi ne hakaretler ediyor bana. Mesela normalde de oyun oynar bir şey sorarım hemen azarlar beni kızar. Hiç bir zaman istediğim diyaloğu kuramadım kardeşimle ki gerçekten çok seviyordum çok düşkündüm. Yani maddi olarak bir şey yapamadım hiç ama manevi olarak destek olmak istediğimde de hep kapıyı kapattı yüzüme. Bir de rahatsızlığım olduğunu bile bile üstüme geldi tartaklaştık şimdi de baya kötüyüm bir ekmek meselesi nereye geldi nerede hata yaptım bilemiyorum kardeşim değilsin artık dedim ama inanın yazamadığım neler söyledi.
şoktayım daha anlatamıyorum bile olayları.. ben de gurur duyuyorum sürekli kardeşim var bana destek oluyor diye her durumda herkese karşı savunuyordun yazıklar olsun resmen şoktayım. Olay öyle büyüdü ki ne ölüme bile gelme bu saatten sonra kardeşim değilsin dedim. Kendimden de utanıyorum sessiz kalıp sakinliğimi koruyamadım diye kimseye de anlatamam bunu dertleşmek istedim
Her zaman böylemidir diger aile üyeleri ile arası nasıl?sanki kendini cok ezik ve aşagılık hissediyormus gibi geldi bana ..Hani insan kendini bastırır aslında anlatıgı kişi kendi gibi

İnsanın sevdiğini kırması daha kolay oluyor bazen
Kardeşinizin söyledikleri kabul edilir değil
Ama genel hali bu değilse zaten karşılıklı unutursunuz bence bugün olanları
Bana saygısı zerre yok. Zaten büyük bir saygı da beklemiyorum yaşıt gibi davranıyorum ama normal muhabbet bile edilmez kendisiyle sen anlamazsın sus öff tamam yok falan. Bir şey derim bak böyle böyle yap tavsiye ederim yok onu nasıl yapıcam nasıl edicem yapamam hep bir bahane. İnsan gibi bir şey konuştuğumuz bile nadir bunları söyledim tartışma esnasında bana diyor ki ben senle oturup ne konuşcam anneme ne almam gerektiğini, hangi okulu yazmam gerektiğini soruyorum. Ben de dedim ki bir şey alırken satış görevlisinden de yardım istiyoruz bu mu sohbet muhabbet ya? Bize aşırı uzak zaten. Varsa yoksa arkadaşları onlar olmadan hiçbir şey yapmaz bir de bana sen bir hiçsin bensiz diyor. Ben de nasıl hiçim sen bana ne yaptın ben okul bitirdim şöyle yaptım böyle yaptım deyince vay efendim sen akademik anlamda kendinle beni mi kıyaslıyorsun yazık sana dedi ağlamaya başladı. 5 sene sonra benden çok daha iyi yerde olacakmış e ol gurur duyarım dedi duymazsın sen şöylesin böylesin diyor. Ben senin bilgisayar başında oturmandan mücadele etmemenden rahatsızlık duymasam iyi yerlerde olmanı istemesem neden tavsiye vereyim. Ben bu iletişimin düzeleceğine hiç inanmıyorum.

Her zaman böylemidir diger aile üyeleri ile arası nasıl?sanki kendini cok ezik ve aşagılık hissediyormus gibi geldi bana ..Hani insan kendini bastırır aslında anlatıgı kişi kendi gibi
Babam annem çok değer verir ben de öyle. Ne dese olur alınır yapılır. Bir şey almak ister babam sürekli al oğlum aman eksik kalmasın der. Bi yerlerde yanlışlık var çözemiyorum

Bana saygısı zerre yok. Zaten büyük bir saygı da beklemiyorum yaşıt gibi davranıyorum ama normal muhabbet bile edilmez kendisiyle sen anlamazsın sus öff tamam yok falan. Bir şey derim bak böyle böyle yap tavsiye ederim yok onu nasıl yapıcam nasıl edicem yapamam hep bir bahane. İnsan gibi bir şey konuştuğumuz bile nadir bunları söyledim tartışma esnasında bana diyor ki ben senle oturup ne konuşcam anneme ne almam gerektiğini, hangi okulu yazmam gerektiğini soruyorum. Ben de dedim ki bir şey alırken satış görevlisinden de yardım istiyoruz bu mu sohbet muhabbet ya? Bize aşırı uzak zaten. Varsa yoksa arkadaşları onlar olmadan hiçbir şey yapmaz bir de bana sen bir hiçsin bensiz diyor. Ben de nasıl hiçim sen bana ne yaptın ben okul bitirdim şöyle yaptım böyle yaptım deyince vay efendim sen akademik anlamda kendinle beni mi kıyaslıyorsun yazık sana dedi ağlamaya başladı. 5 sene sonra benden çok daha iyi yerde olacakmış e ol gurur duyarım dedi duymazsın sen şöylesin böylesin diyor. Ben senin bilgisayar başında oturmandan mücadele etmemenden rahatsızlık duymasam iyi yerlerde olmanı istemesem neden tavsiye vereyim. Ben bu iletişimin düzeleceğine hiç inanmıyorum.
Erkek kardeşse içe kapanık ve daha arkadaş odaklı olması bana normal geliyor çünkü bizim evde de aynısından bir adet var
Saygısızlık dışında diğer davranışlar çok benziyor

Kendinize zaman verin
Zaten iletişim ve ilişki yürümüyorsa yürümüyordur yapacak bir şey yok

Back
X