• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş terörü

• Konu Sahibi Konu Sahibi ghl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kardeşim seviliyor diye değil bana neden böyle davranılıyor sorunum bu herkes kin kusmaya gelmiş anlamamışlar
Bu kardeşinizin suçu değil dolduruşa geldiğini söylediğiniz ailenizin suçu. Arada denge sağlaması gereken onlar.

Kardeşim seviliyor diye değil bana neden böyle davranılıyor sorunum bu herkes kin kusmaya gelmiş anlamamışlar
kimsenin size acayip davrandığı yok ki. normal davranıp üzerinize düşmemişler o kadar.
kafanızda büyütmeyin.

kimsenin size acayip davrandığı yok ki. normal davranıp üzerinize düşmemişler o kadar.
kafanızda büyütmeyin.
Anne babam :kardeşin komşuyla çok iyi anlaşıyor ,gel kızımla şunu yapalım ,annanen kardeşini çok seviyor hep arıyor ,dur kardeşine sorayım o daha iyi biliyor gibi cümleler kullanıyorlar

Anne babam :kardeşin komşuyla çok iyi anlaşıyor ,gel kızımla şunu yapalım ,annanen kardeşini çok seviyor hep arıyor ,dur kardeşine sorayım o daha iyi biliyor gibi cümleler kullanıyorlar
Kardeşini çok seviyorlar demişler
Senden daha çok seviyor dememişler ki
Kardeşinizin sevilmesi sizi niye rahatsız ediyor?

Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
5 yaşındaki çocuk gibi davranıyorsunuz eğitimcisiniz kardeşi kıskanmak nedir gurbette olduğunuz için herkesin sizin etrafınızda pervane olmasimi gerekiyor kardeşinize akrabalinizin samimi ve daha yakın olmaları sizi rahatsız değilde daha memnun olmanız gerekir çocuk gibi ilgi beklemenizde saçma

Demek ki istedigi iletisim sekli yok. Bence birbirinizi rahat birakin.

Bir abla olarak kardeşlerim ailemle ya da akrabalarımızla iletişimini kuvvetlendirse ben cok sevinirim. Her zamanda bunun için teşvik ederim. Derdiniz yok dert aramissiniz ve daha cok siz kiskanmissiniz gibi geldi bana. Belki 1 yildir evde kardesiniz iyice bunalmistir ailenizde iyi hissetsin diye o şekilde davraniyodur. Sonucta ayrim yapiliyor dediğiniz maddi bir durum yok. Sevgide ayrim yapilacagina ben inanamiyorum. Benimde iki kizim var bazen birinin ustune daha cok düştüğümü farketsem sonra digerine düşüyorum

Sevilmesi değil neden anlamıyorsunuz nispet yapılmasına gıcık oluyorum
Allah allah çok ilginçsiniz gerçekten
Anneannen kardeşini çok sever niye nispet yapma olsun?
İnsan kardeşi ilişkilerini düzeltmesine mutlu olur
Siz niye nispet olarak algılıyorsunuz ben gerçekten çözemedim

Ayrıca bi kişi bile haklısın dememiş
Hepimizin yanlış değerlendirmesi sizce mantıklı mı?

Allah allah çok ilginçsiniz gerçekten
Anneannen kardeşini çok sever niye nispet yapma olsun?
İnsan kardeşi ilişkilerini düzeltmesine mutlu olur
Siz niye nispet olarak algılıyorsunuz ben gerçekten çözemedim

Ayrıca bi kişi bile haklısın dememiş
Hepimizin yanlış değerlendirmesi sizce mantıklı mı?
Ben kendime destek aramak için gelmedim zaten çözüm için geldim ayrıca beni mutsuz edenin kardeşimin sevilmesi değil onun herkesle samimi olup bana soğuk davranması . Ben dışlanmış hissediyorum

Ben kendime destek aramak için gelmedim zaten çözüm için geldim ayrıca beni mutsuz edenin kardeşimin sevilmesi değil onun herkesle samimi olup bana soğuk davranması . Ben dışlanmış hissediyorum
Size ne yapsınlar istiyorsunuz ben anlamadım hiç
Büyük ihtimalle aileniz de anlamıyor

Ayrıca ailemi bende nefret ettirdi filan gibi olayları çok abartmaya meyillisiniz bence
"Drama queen" adeta

Hayır anne babama öyle davrandığı için üzülüyordum onu uyarıyordum da ama şimdi onun yaptığı beni dışlamak beni saf dışı bırakmak ben evin büyüğüyüm istiyorum ki benim fikrim önce alınsın önceden öyleydi küçük küçüktü büyük büyüktü ki ben hiç kardeşimi ezmedim küçük diye . Burdan bu kadar anlatılıyor neyse
Zaten ezmemeniz gerekiyordu. Büyük kardeş olmak marifet değil ki. Sadece daha önce doğmuşsunuz o kadar.

Öfke, ne kadar haklı olursa olsun sonunda öfkelenen kişiyi yok eder. Sevdiklerimiz bizi nasıl yeniden yaratıyorsa, nefret ettiklerimiz de bizi öyle alçaltır ve harap eder.

İki Yıl Sekiz Ay Yirmi Sekiz Gece, Salman Rushdie

Bende önceden kardeşiniz gibi mutsuz üzgündüm akrabalık ilişkilerim berbattı, şuan çok daha iyiyim. Herkesle konuşuyorum, eskisi gibi değilim seviliyorum. Acaba benim kardeşimde benim hakkımda bu korkunç şeyleri düşünüp kıskanıyor mudur? Işık hızıyla soğurum ondan.
Akrabalık ilişkilerinin iyi olması, anne babasıyla arasını düzeltmesi güzel birşey buradan bakınca kıskanç duruyorsunuz.

Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
Atanmışsınız meslek sahibi olmuşsunuz belli bir yaşa gelmişsiniz.. Bu kullandığınız kelimeler, bu konu başlığınız???🥴🥴 Sanki 18 yaşında bir kızın cümleleri gibi geldi bana..

Kerdeş terörü bu olayın neresinde?? Aileniz sizden neden nefret etsin?? Hem de kardeşiniz yüzünden 🙈 Hassas bir dönemdesiniz bence.. Akrabalarla kanka olması neden sizi bu kadar etkiledi?? Sakinleşin mantıklı düşünmeye çalışın..

burdan gizli anlamlar mi cikarmamiz lazım. ben anlamadim.
olabilir benim annem babam da diyo. her çocuğu için diğerine bazı konularda demişlerdir. derler de yani. ne var bunda anlamadım.

kardeşiniz toplumda sonradan kazanılmış birey olarak algilaniyo. bebeğin yeni yürümesi gibi. aileniz ve çevreniz bunun heyecanı ve mutluluğunu yasiyo. ortak olabilirsiniz bu duygulara.

kimse sizin dünyanızı elinizden almıyo.

Aile ilişkisi aynı sizinki gibi olan bir arkadaşım var. Her zaman ailesinden şikayet eder ama onlarda kaldığımda o kadar şaşırmıştım ki. Kardeşiyle resmen yarış içindelerdi annesinin ilgisi için. Bana çok ilginç gelmişti koskoca insanlar annem kimi daha çok seviyor yarışında.

Bunu söyleme sebebim şu: Bence kardeşiniz de siz de ilgi kendi üstünüzde olsun istiyorsunuz. Birbirinizi kıskanıyorsunuz. Ama kardeşler arasında kıskançlık, yarış varsa bunun sebebi kesinlikle anne babanın yanlış tutumudur. Önce bunu fark edin. Aileniz ne kadar kıyas yaparsa yapsın önemsemeyin. Siz rakip değilsiniz. Düşman değilsiniz. Kardeşsiniz. Yarışmayı bırakın. Yarışacak kimse olmayınca bir süre sonra o da bırakacaktır. Ondan bağımsız şekilde aile ilişkilerinizi iyileştirmeye çalışın. Anne babanın 10 çocuğu olsa sevgileri hepsine yeter. Yetmeyecek gibi hissettiriyorlarsa bu onların yanlışıdır. Kardeşinizin ya da sizin değil. Duygusal değil mantıksal bakmaya çalışın.

Bir de artık kendi hayatınız var. Aile ilişkileri de önemli tamam da bir gram ilgi için bu kadar çırpınmak kafaya takmak yetişkin insan işi değil gibi geliyor bana.

Back
X