• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş terörü

• Konu Sahibi Konu Sahibi ghl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Size ne yapsınlar istiyorsunuz ben anlamadım hiç
Büyük ihtimalle aileniz de anlamıyor

Ayrıca ailemi bende nefret ettirdi filan gibi olayları çok abartmaya meyillisiniz bence
"Drama queen" adeta
Bence eskiden evdeki herkes küçük kardeşi düşman buyugune prenses davranıyor.kucuk kiz kardeş bunu görüp anneye babaya kötü davranıyor. Ablada bu durumdan memnun hayirli evlat modunda .daha sonra hayirli evlat dönusumunu tamamlayip yuvadan ucundan küçük kiz kardeş kendinin farkina veriyor ve aile onla ilgileniyor kizcagizda deyim yerindeyse iyilesiyor. Sosyallesiyor bende varım diyor .daha sonra örtmen abla yuvaya dönuyor ve bakıyor o yuva biraktigi imparatorlugu degil tahtina baskasi oturmus anam anam anam diyim ben saaga

Anne babam :kardeşin komşuyla çok iyi anlaşıyor ,gel kızımla şunu yapalım ,annanen kardeşini çok seviyor hep arıyor ,dur kardeşine sorayım o daha iyi biliyor gibi cümleler kullanıyorlar
Belki gercekten daha iyi biliyordur olamaz mi?

Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
Kiskanclik yapmak icin sizce de fazla buyuk degilmisiniz?

Bence kıskanç olan sizsiniz. Bırakın böyle şeyleri işinizr gücünüze odaklanın yalnızsanız sevgili falan bulun. Ayrıca akrabalarla iyi olmuş bütün ilgi onun üstünde diyorsunuz iyi olsanız da kötü olsanız da insanların hayatında o kadar yer kaplamıyorsunuz merak etmeyin, bence çocukluğunuzda ve ailenizde problemler olabilir, bu anlamsız düşüncelerden kurtulmak için destek alabilirsiniz. Hatta zamanında kardeşinizin de bu kadar iletişimsiz olmasının nedeni aileniz olabilir. Özet olarak kardeşinizi salın, kıskanmayın, bi sorun varsa ve bi suçlu varsa anne babanızdır onlar muhtemelen, destek alın

İşin var, ablasın, araba almışsın, kardeşine de aldın mı hediye? İşsizmiş sanıırm harçlık falan verir miisn arada? Vermiyorsan ver bence düşmanın değil çünkü
Ne yapsın kız evde somurtup otursun mu
Ablam yok diye üzülüyordum da senin gibi ablam olcaksa böyle daha iyiymiş
Ben çok sinirlendim benim de kardeşim var, herkes onu sevsin ilgilensin ne olmuş o da benim canım
İleri derecede kıskançsın

Ayrıca öğretmen olduğuna göre belli yaşa gelmişsindir
5 yaşında kalmadı mı sevdiğin yemek olayları
Sen yap ailene sevdiği yemekleri, hatta kardeşinin sevdiği yemekleri, çocuk hasta ve stresli ve işsiz
Destek olacağına, destek olanları da çekemiyorsun

Hayır anne babama öyle davrandığı için üzülüyordum onu uyarıyordum da ama şimdi onun yaptığı beni dışlamak beni saf dışı bırakmak ben evin büyüğüyüm istiyorum ki benim fikrim önce alınsın önceden öyleydi küçük küçüktü büyük büyüktü ki ben hiç kardeşimi ezmedim küçük diye . Burdan bu kadar anlatılıyor neyse
Kac yas kucuk kardesiniz sizden? Ilkokul cocuguymus gibi konusmussunuz da.

Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
Ben bir terör görmedim ki ? Terör çok güçlü bir kelime sanki senin kuyunu kazıyor iftira atıyor hayatını mahvediyor, mesela erkek olsaydı hayatına karışıp kıyafetlerinden gittiğin yere kadar psikolojik şiddet uyguluyor gibi şeyler okuyacağım sandım neymiş annene babana çok iyi davranıyor Muş eskiden davranmıyormus ama. Bunun nesi terör. Sende çok iyi davran kiskanacagina

Kardeşinizin anne babanızla ve akrabalarla arasının düzelmiş olması sizi neden bu kadar rahatsız etti?

Siz önce ki gibi sorunlu bir kardeş ilgi gören abla düzeninin devam etmesini bekliyordunuz ama aksi olunca bir şok gecirmişsiniz hepsi bu.
Yaşamadığinız evde söz sahibi olmak istiyorsunuz, kardeşinizle aranızda iki yaş fark diye ilk önce bana sorulsun ben büyüğüm gibi bir tavrınız var.
Ailenizin de yanlış yaptığı yerlere olabilir ama siz de çok sağlıklı bakamıyorsunuz aranizda ki ilişkiye, değişen roller nedeniyle.

Kardesinizin anne babaniza iyi davranmasini, akrabalarla iyi anlasmasi mi sorun ediyorsunir gercekten. Ortada cidden kardes teroru var

Kardesiniz ailenizle akrabalarınızla iyi diye neden bu kadar rahatsız oldunuz. Bir siz mi iyi olacaksınız. Atanan prenses olmak istiyorsunuz gibi geldi bana.

Bir sure fazla konusmayin uzerine gitmeyin kiz kardesler arasinda boyle olabiliyor. O basarili ben basarisizim birsey elde edemedim falan diye dusunebiliyo karsi taraf. zamana birakin bence

Kardeşiniz işsizmiş , egzaması strestendir belki . Boşverin insanlarla samimi olsun depresyona girmesinden iyidir.

Ortada karşilikli kıskançlik var.Ama 5,10 yaşinda degilsinizki anlamadim yani.koskoca ögretmen olmuşsunuz dert ettiginiz seylete bakin.

Benim annemde benden 2 yaş büyük kız kardeşime hiçbir şey yaptırmaz, evlendi boşandı bir çocuğu var. Yemeğini önüne koyar, çocuğunu bile o yedirir. Koysun, yapsın önemli değil fakat hiçbir işe elini sürmüyor. Evlendiğinde de hep eşi yapıyordu devamlı. Yani konu burda yediği içtiği değil tabi ki, yetişkin bir insan. Yetişkinliğini yaşamasına engel oluyor. "Ben onu ev işi yapsın diye yetiştirmedim" der. Çok yanlış, kendi işini kendi görecek şekilde yetiştirmek gerekir. Zaten ev işlerinin sonu yok, böyle şeyler paylaşarak yapılır zaten bunu bence ailedeki herkesin anlaması lazım. Aileler çok yanlış davranıyor. Hepinizin girip mutfağa bir şeyler yapması gerekir, sevdiğin yemek mi var girip kendin yapabilirsin. Bunlar dert edilecek şeyler değil inanın. Çinliler daha anaokulunda başlıyor bunları çocuklara ögretmeye. Biz yetişkin olamıyoruz.

Kıskanan siz olabilir mısınız?
Kardesiniz ne güzel ailesiyle akrabalariyla arasini duzeltmis ne var bunda. Onun da ailesi annesi babası sonuçta.
Siz kiskaniyorsunuz bence. Çok garip.

Back
X