Kardeşi kocamın kazancına ortak

Grumpie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2022
7
10
1
34
Arkadaşla öncelikle merhaba, kocamın bir erkek kardeşi var; çocuk değil, genç adam 24 yaşında.

Kocam çiftçilik yapıyor, ticaretle falan da uğraşıyor. Kayınpederim 1,5 yıl önce vefat etti, tarlalar falan onundu tabii kocam babasına yıllık kira ödüyordu önceden, bu uyanık kayınbirader kocama demiş abi ortak iş yapalım diye. Kocam da kardeşine çok düşkün kıramaz eleştirtmez bile ama şimdi kocam çalışıyor işler çok yoğun ama beyefendi tatile gidiyor sürekli para harcıyor, daha ne dükkanda ne tarlada çalıştığını görmedim ama sürekli para harcar lüks giyinir yer içer. Ben ise kocamla görüşemiyorum çocuklarım baba diye özlüyor kocamı.

Ne yapmalıyım bu durumda?

Siz birşey yapamazsınız. Kötü siz olursunuz. Eşiniz bu durumdan hiç şikayetçi durmuyor çünkü
Öyle...
Eşinizin bir adım atması lazım. Tüm gelirleri elinde tutsun kardeşi çalıştığı gün kadar eşit pay alsın aylık. Çalışmadığı günlerin parasını kessin.

Sadece babasına ödediği kiranın yarısını kardeşine ödesin ( tarlalar ortaksa eğer) gerisine karışmasın. Ama bunu sizin değil kocanızın yapması lazım.
Normalde öyle olacaktı, kayınbiraderim dedi abi birlikte yapalım birlikte çalışalım bölmeyelim işleri diye ama şimdi sanki o patron da benim kocam işçi gibi oldu...
Siz değil de kocanız bir şey yapmak istiyor mu o önemli
Hiç sanmıyorum maalesef, kardeş sevgisi daha ağır basıyor demek ki ben bişey desem bana kızar

Arkadaşla öncelikle merhaba, kocamın bir erkek kardeşi var; çocuk değil, genç adam 24 yaşında.

Kocam çiftçilik yapıyor, ticaretle falan da uğraşıyor. Kayınpederim 1,5 yıl önce vefat etti, tarlalar falan onundu tabii kocam babasına yıllık kira ödüyordu önceden, bu uyanık kayınbirader kocama demiş abi ortak iş yapalım diye. Kocam da kardeşine çok düşkün kıramaz eleştirtmez bile ama şimdi kocam çalışıyor işler çok yoğun ama beyefendi tatile gidiyor sürekli para harcıyor, daha ne dükkanda ne tarlada çalıştığını görmedim ama sürekli para harcar lüks giyinir yer içer. Ben ise kocamla görüşemiyorum çocuklarım baba diye özlüyor kocamı.

Tarla vs de kardesinin de hakki var ama kim calisiyorsa onun hakkinin daha fazla olmasi lazim tabii. 70e 30 diyebiliriz. Elde edilen gelir bu sekilde bolusulmeli cunku tarlada hakki var.

Tatile gitmek istediğinizi, çocukların ihtiyaç hissettiğini anlatın.
Olmaz işler var derse bu seferlik kardeşin dursun sonuçta ikimizin de işi deyin. Konuyu değiştirin.
Kavga çıkarmayın sadece aklına şüphe tohumu atın.
Bunu size fırsat bırakmadan eşinizin halletmesi lazım ama bazı erkekler gerçekten düşünmüyor o yüzden minicik bir dokunuş ihtiyaç oluyor.

Ekic bictigi ne varsa maalesef kardeşinin uada malların yarısını kullanmayacak eşiniz .

Genelde şöyle bişey vardı Anadolu yarmacilik mi yaricilik mi ne diyorlar . Benim bir tarlam var diyelim birine kiraya veriyorum ama karşılığında para değil hasarın parasinin yarısını aliyorum. Esinizde ya sadece kendi hakkı kadar olan yere ekip bicecek yada kardesine düşen yerlere ektiginin karının yarısını verecek .

Malesef bazı insanların bu konuda gözünü açmak imkansız olabiliyor. Kendi babam dedem vefat ettiğinden beri ortak tarlanın her işini kardeşleri uzak şehirde diye yapıyor. Hasat zamanı kimse bizim bir çöpümüze bile yardım etmeyip kendi malını toplayıp gidiyor. Hasta oldu parası bitti neler neler. Amcalarım gezer tatile giderler ama köy için izinleri olmuyor ne hikmetse :) Yine de yapmaya devam ediyor. Baba bu insanlar bunu hakediyor mu dediğimizde bizle kavga ediyor.

Eşiniz kardeşine kazandığının yarısını vermiyordur yani şimdi eşiniz 100 kazanıyosa kardeşine 20-30 anca veriyordur.Siz kardeşler arasına girmeyin bence

Tatile gitmek istediğinizi, çocukların ihtiyaç hissettiğini anlatın.
Olmaz işler var derse bu seferlik kardeşin dursun sonuçta ikimizin de işi deyin. Konuyu değiştirin.
Kavga çıkarmayın sadece aklına şüphe tohumu atın.
Bunu size fırsat bırakmadan eşinizin halletmesi lazım ama bazı erkekler gerçekten düşünmüyor o yüzden minicik bir dokunuş ihtiyaç oluyor.
evet.
kadınlar daha akıllı diye boşuna denmiyor. gayet stratejik yaklaşmışsın zeyno, direkt söylese eşinden kötüsü olmaz ama aklına bi karpuz kabuğu düşürüp bir süre gözlemlesin bence de. yani adamın burada şeyi farketmesi lazım, yahu ben deli gibi çalışıyorum karımı ailemi bi tatile götüremiyorum ama kardeşim çalışmıyor veya şöyle çalışıyor sürekli tatilde. onun yaptığını ben niye yapamıyorum kafasına girmesi gerek adamın.

Kardesinin tarla hakkinin kirasini verecek. Tipki babasina verdigi gibi. Dukkan ve diger isler icin de bir yardimci tutacsk ki siz de tatile gidebilesiniz.

Sizin yapacağınız bir şey yok Eşiniz halinden memnun.Kardesini mutlu ve rahat hissettirmek onun önceliği.Bu durumla yaşamak zorundasınız.İlerde kardeşinin tüm düğün ,ev çeyiz işlerini üstlenir haberiniz olsun Şimdiden size çok sabırlar kendinize meşgale bulun çocuklarınızla mutlu yaşayın

Ekilen o toprak iki kardeşin ortak toprağı yani yarısı kayinbiraderinizin. Ya tarlaları paylaşacak eşiniz sadece kendi tarlasını ekip sürecek. Ya da kardeşine kira verecek onun da toprağını ektiği için. Dükkânda da durmak zorunda. Hem gelmeyip hem de kârı ikiye bölmek olmaz tabi.
İşte kayinpederim sağ iken öyle yapıyordu şimdi bizim uyanık kardes yarı yarıya bölüyor maalesef ve kocam bu durumdan memnun gibi...
Sizin yapacağınız bir şey yok Eşiniz halinden memnun.Kardesini mutlu ve rahat hissettirmek onun önceliği.Bu durumla yaşamak zorundasınız.İlerde kardeşinin tüm düğün ,ev çeyiz işlerini üstlenir haberiniz olsun Şimdiden size çok sabırlar kendinize meşgale bulun çocuklarınızla mutlu yaşayın
Maalesef aynen öyle görünüyor. Ben de kendimi alıştırmaya çalışıyorum, başka başka meselelerde de kardeşi hep çok kıymetli laf da kondurmaz...

İşte kayinpederim sağ iken öyle yapıyordu şimdi bizim uyanık kardes yarı yarıya bölüyor maalesef ve kocam bu durumdan memnun gibi...

Maalesef aynen öyle görünüyor. Ben de kendimi alıştırmaya çalışıyorum, başka başka meselelerde de kardeşi hep çok kıymetli laf da kondurmaz...
Siz kızdırmadan ya da ters tepmesine neden olmadan söyleyin bakalım usulünce. Mesela eşim kardeşimle aramdaki alışverişe karışsa ben de karıştırmam sonuçta kardeşim derim beni ilgilendirir. Ama siz size ve çocuklarına ayırması gereken zamanda da çalışıyor diyorsunuz. Bu kötü işte. Zıtlaşmadan söyleyin bence.

Eşinize çocukların onu çok özlediğini, sizin de özlediğinizi söyleyin. Haftasonu plan yapmakla başlayın önce, şuraya gidelim kardeşin baksa işe bugün diyin. Giderseniz güzel vakit geçirin söylenmeyin, kardeşini şikayet edip tadınızı kaçırmayın. Yavaş yavaş güzel vakit geçirdiğinizi gördükçe o da size vakit ayırmaya başlayababilir.

Back
X