• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşi olacak o kedi diye ağlıyor

Kesi bakabileceksiniz kedi de alın. Benim oğlum da 11 yaşında, tek çocuk. kedi aşkıyla yanıyordu, kabul etmeyince kuş diye tutturdu ama kabul etmedim.

Hayvanları çok severim ama sorumluluğunu alamam. En küçük bir tatile gitmek bile sorun. Evdeki kumu temizliği, aşısı, tüyü.. ben evde haftada iki temizlik yapıyorum. Hayvanlı ev öyle değil.

o da ben izin vermeyince kabullenmek zorunda kaldı. Ama bizimkisinde gerçekten kardeş özleminden kaynaklı, onu biliyorum. Bir Kardeşi olsa, bütün bu istekler biter o zaman.

Kesi bakabileceksiniz kedi de alın. Benim oğlum da 11 yaşında, tek çocuk. kedi aşkıyla yanıyordu, kabul etmeyince kuş diye tutturdu ama kabul etmedim.

Hayvanları çok severim ama sorumluluğunu alamam. En küçük bir tatile gitmek bile sorun. Evdeki kumu temizliği, aşısı, tüyü.. ben evde haftada iki temizlik yapıyorum. Hayvanlı ev öyle değil.

o da ben izin vermeyince kabullenmek zorunda kaldı. Ama bizimkisinde gerçekten kardeş özleminden kaynaklı, onu biliyorum. Bir Kardeşi olsa, bütün bu istekler biter o zaman.
Beni anlamış biri çok sevindim.

12 yasindaki cocuk kedi istiyor siz de bebekle bunu eş tutuyorsunuz. Kocaman bir birey olmuş. Isteklerune kulak verin. Cocuklu evde kedi olmaz tuy yutarsin diyenleri dinlemeyin. Ve lutfen satin almayın. Anne sütü almaya firsati olmus bir yavru sahiplenin. Mesela tekir🥰 yavru olursa size alışması cok kolay olur. Bakiminin sorumlulugunu da kiziniza verebilirsuniz. Bastan anlasirsiniz kedi sahiplenicez ama ben kardesine bakarken sen de kediye bakicaksin diye. Kum temizligi mama kabi su kabi takibi ve temizligi tarama ve oynama disinda bir isi yok kedinin.

Sahiplenmeyi düşünüyorsanız nd acana gibi et icerikli mamalar satin alin yasina gore

Oyuncak olaral olta oyuncak alin ya da yapin

Süslü püslü yataklara kum kaplarina gerek yok temiz ve rahat edebileceği boyutta olsun yeterli

En onemlisi mamasi temiz suyu temiz kumu

Tirmalama tahtası da ihtiyac tabi. Onun icin rulo yapilmis bir halıyı da kullanabilir illa almaniz sart degil.

Vakti geldiginde kisirlastirmaniz şarttır.

Kedi bakimini kiziniza verirseniz sorumluluk duygusunu da gelistirmis olursunuz. Hem de ergenluk doneminde ilgisini baska olumsuz alanlardan cekmis olursunuz.

bu çocuk birden 12 yaşına geldiğinde kedi diye tutturmadı tabiki 5-6 senedir kedi istiyorki ben de bunu yalnızlığıyla bağdaştırdım.ayrıca kardeş duygusunu bilmeden nasıl ben kardeş istiyorum diyecekki bir kaç sene evde yalnız kalmak zorunda kaldı yarım gün.neyse anlamak istemeyen yine anlamayacak.zaten kedi alayım bakamazsam atarım düşüncesinde olsam şimdiye kadar 10 tane almıştım.ben zaten bu bilinçte bir insanım.Kardeşi olsun artık bakacaz duruma göre.

Çocukların hayvan sevgisinden mahrum kalması çok büyük eksiklik bana göre. Ben kendim de kedi köpek kuş vs hayvan sevgisi içinde büyüdüm ve çocukluğumdan beri o sorumluluğa sahiptim. Ayrıca bağışıklık sistemim de çok kuvvetlidir. Şimdi de evde kedimiz var eşim ben ve kedimiz beraber yatıp beraber kalkıyoruz. Bebeğimiz olursa bir gün o da bize eşlik edecek. Ne biri diğerinin yerini tutabilir ne de biri yüzünden Diğerinin pabucunu dama atabilirim, çok ayrı bir sevgi. Mutlaka bir kedi sahiplenmenizi öneririm, tüm sorumluluğuyla bakacaksanız eğer.

bu çocuk birden 12 yaşına geldiğinde kedi diye tutturmadı tabiki 5-6 senedir kedi istiyorki ben de bunu yalnızlığıyla bağdaştırdım.ayrıca kardeş duygusunu bilmeden nasıl ben kardeş istiyorum diyecekki bir kaç sene evde yalnız kalmak zorunda kaldı yarım gün.neyse anlamak istemeyen yine anlamayacak.zaten kedi alayım bakamazsam atarım düşüncesinde olsam şimdiye kadar 10 tane almıştım.ben zaten bu bilinçte bir insanım.Kardeşi olsun artık bakacaz duruma göre.
Bu mantıkta kedi duygusunu da bilmemeliydi o zaman daha önce kedisi olmadığı için. Ama nasıl olanları görüp kedi istiyorsa, yine kardeşi olanları görerek kardeş isterdi zaten. Çocuk kardeş değil kedi istemiş , siz de çocuğu kendinize yapmışsınız. Allah uzun ömür versin bebişe, ama çocuğunuzu bahane etmeniz onun psikolojisini kötü etkiler diye düşünüyorum, bir sorun yaşandığında en basitinden arada bebek yorduğunda çocuğunuz kendini sorumlu ve suçlu hissedebilir, o yüzden heryerde böyle konuşmayın.

Kesinlikle hayvanla aynı evde olmak paha biçilemez bir duygu. Çok güzel, eğer sorumluluk alabilecekseniz bebek için de çok iyi olacaktır. Yıllardır kedim vardır. Ama işin manevi boyutundan çok ne yazık ki maddi boyutu da çok önemli . Maması,aşısı,kumu 😬 benim eşek bir ara pencereden kaçmıştı misafir sinekliği açık bırakmış 2 ay gelmedi , nereleri aradım, ilanlar vs tesadüfen bulduk baktık çok bitkin hemen veterinere 3 tane iğne hop sapasağlam oldu lakin 3 iğne 600 lira testler vs . Bunu her pencereden değerlendirin diye anlatıyorum. Manevi boyutta ise alıp bakamayacağınızı anlayıp sahiplendirme yaparsanız hayvan için çöküş oluyor psikolojisi mahvoluyor. İyi düşünüp, iyi karar verin 🙏

Aynı benim de öyle. 9,5 yaşında, bazen ağlar eve kedi ya da köpek alalım diye birinde görürse falan. Ben de ya kedi ya ben derim.
Sırf çocuk istiyor diye olabilecek bir şey değil ki. Kolay bir şey olsa alalım gönlü olsun derim ama bir hayvana bakabilmem mümkün değil malesef.
Ben korkmasam alırım ama maalesef civciv bile tehlike benim için. Aşamıyorum hayvan korkumu. Daha az önce dolmabiberin içinden kurt çıkınca çığlık çığlığa fırlattım elimden.

Annemle yaşadığım yillar boyunca hep kedi istedim. Petşoplardaki süslü kedi yataklarina bakip benim de bir gun kedim olur mu diye iç çektim. Annem asla kabul etmedi bunu. Evlendim sahiplendim. Keske daha önce sahiplenseydim. Kedisiz ev eksik bir ev gercekten. Yuzune bakip ömrümün en guzel zamanlari diye seviyorum kedimi. Kurban olurum ona. Kızınızı bu sevgiden mahrum birakmayin.

Kesin öyledir hayvan sevmeyenlerin çocukları hayvan aşkıyla yanıp tutuşması hem çok güzel hem ne acı sırf annesi istemiyor diye bu duygudan mahrum kalıyorlar canım annem sağolsun kendimi bildim bileli hayvanların içindeyiz

Siz bir tane daha çocuk istemişsiniz çocugun istedıgı kedıyı bahane etmıssınız bana olay bu geliyor

Kediyle kardeş bambaşka bir şey kardeşi annesine babasına ortak olacak resmen hem de her şekilde

kedi peki onun kedisi olacak onun sorumluluğunda olacak annesi ve babasına ortak olmayacak hani

Kedileri çok seviyorum bende 9 yıldır kedi bakarız, iyiki annem beni hayvan sevgisiyle büyütmüş

kapımın önüne hergün bi kap su, yiyecek bırakmadan uyuyamam

Rabbim hayvan sevgisi olan annelerin yetiştiği iyi insanlar versin istiyorum bu dünyaya.

Ben korkmasam alırım ama maalesef civciv bile tehlike benim için. Aşamıyorum hayvan korkumu. Daha az önce dolmabiberin içinden kurt çıkınca çığlık çığlığa fırlattım elimden.
Ben de aynı durumdayım. Aşırı derecede korkuyorum. Dışarda yemek yerken falan hayvanların olduğu bir yerse bacaklarımı toplayıp otururum. Pikniğe gitmekten korkarım. Çocuklarım benim gibi olmasınlar diye onları Hep teşvik ettim hayvan sevmeye ama eve alacak kadar aşamam kendimi. Çok severim hayvanları ama asla dokunamam, bu duyguyu yaşayan bilir ancak hiç istemezdim böyle olmasını ama düzeltemiyorum malesef

Çocuk kedi demiş aslında :)
Ben de tam tersini yapacağım kardeş isterse köpek alıcam ama yerini tutmayacak tabiki.

Bi de kedi almak daha kolay değil miydi ya çocuk yapmaktan :)
(Eğer çocuğu kedi istiyor diye yapmadıysanız) :)

Başlığınıza istinaden söylüyorum; çocuk tabi ki kedi diye ağlayacak. Kardeş istememis ki kedi istemiş.

Ufak bir öneri; bu kadar çok istiyorsa ve şayet almayacaksanız sebep olarak bebeği göstermeyin. "Şuan kardeşin olacaği için kedi olmaz." cümlesinin alt metni bir ergenlik çağındaki biri için bizlerden farklıdır.

Küçük değil ki kızınız kedi istiyorum diye net ifade etmiş kardeş istese kardeş istiyorum derdi.
Siz tüm sorumluluğu kızınıza verebilecek iseniz hem bebeğe hem de kediye zaman ayırabilecek iseniz alın.

Kedi alıp evde bebek var diye kediyi terk edenlerden olmayın. Sırf kızınız istiyor diye kedi almayın lütfen. Eve kuru mama alabilirsiniz. Internetten kiloluk alirsaniz uyguna gelir. Kızınız düzenli olarak disardaki kedileri besler. Hem onları beslemiş hem sevmiş olur. Kedi sevgisi sadece evde kedi bakmak değil.

Al veya alma diyemem ama

Ömür boyu bakmayacaksanız bu yola girmeyin

Onunda duyguları var

Çoğu terkedildikten sonra yemeden içmeden kesiliyor

Perişan oluyorlar

Onu evlattan sayacaksanız alın

Çoçuğum hevesini alsın derseniz

Asla yapmayın

Çünkü hayvanlar sahipleni dünyalarının başrolğne alırlar

Onlarsız yapamazlar
. Senin hayatında eşin çoçuğun olur ama

Onun hayatında bir tek sen olursun

Asla yarı yolda bırakmayın onları

Kesin öyledir hayvan sevmeyenlerin çocukları hayvan aşkıyla yanıp tutuşması hem çok güzel hem ne acı sırf annesi istemiyor diye bu duygudan mahrum kalıyorlar canım annem sağolsun kendimi bildim bileli hayvanların içindeyiz
yalnız siz elmalarla armutları birbirine fazla karıştırmışsınız. Hiç tanımadığınız insanları yarGılayıp bir de üstüne kınıyorsunuz. Yaptığınız şey en başta ayıp.

Benim oğlumu nereden tanıyorsunuz, benim hayvan sevmediğimi nereden çıkarıyorsunuz? Bir de anneliği yarıştırıyorsunuz? Laf olsun, torba dolsun..

aksine hayvanları çok severim. Oğluma da hep bunu aşıladım hep. hiç de mahrum kalmadı hayvanlardanEvimizin önünde kap var mahalle kedileri için, yaz ve kış. Ve çok sevinerek izliyorum ki; doğaya karşı çok Hassas ve sevecen bir çocuk oğlum.

Sevmek başka şey, sorumluluğunu alıP hayatını o canlıya göre ayarlamak başka şey. Bir kadını istemediği halde anne olacaksın diye zorlayabiliyor Musunuz? Bir insanı da evde hayvan beslemek istemiyor diye nasıl hayvan sevmemekle suçluyorsunuz?

kesin öyledir yargınıza gelince, oğlum kendi ağzıyla söylediği için biliyorum gayet, bir kardeşi olmadığı İçin evde hayvan istediğini. Sizi ikna edememişiz, ne yazık (!)

hayvan sevmemekle suçladığınız insan, tersine bir hayvanı da aynı evin bir çocuğu gibi görüp, bakımının Yalnızca sevmekten çok öte, ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu düşünerek almıyor. Çünkü biliyorum ki, ona en ufak bir şey olsa ben de onunla beraber hastalanır, üzülürüm. Siz de konuşuyorsunuz.

Back
X