Kardeşim bos yere mi uzulmekte???

Miyoppanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
67
9
1
30
Kızkardesim 30.12.2003 dogumlu kızlar. 2004 lulerle okuyor ve sinifta buna buyuksun bizden filan diyolar. Ama onlari cok takmsada uzuluyo bu konuya. 2003 ile 2004 tarihleri arasında sıkışıp kaldi benim kuzum. Ne 2003 luyum diyebiliyo ne 2004 babam 1 yas kazansin hayata erken atilsin diye boyle yazdirmis. (Annemiz 1 ocak istedigi halde) Ancak kardesim 30 aralik 2003 de olsa 1 ocak 2004 se olsa 13 yasinda sayiliyor. Annem kardesimi sezaryen dogurdu yani bi kac gun daha bekleyebilirdi ama sanirim kardesim 20 gun fazladan anne karninda durdugundan morarmis tirnaklari filan. Iste neyse kardesim buna cok uzuluyo keske 01.01.2004 yazsaydiniz yada annem 2 gun daha bekleseydi diyo simdi mahkemede 01.01.2004 yazdirip herkese yilbasinda dogdum yani 1 ocakliyim dicekmis bize bi cikar yol bulun sizcede 30 aralik nerdeyse yil sonu degil mi? Babam mi annem mi daha hakli babam 30 aralik annem 1 ocak taraftari bayanlar bi yardimci olun kuzuma

Yahu siz 13 yaşındaki minnacık çocuğa saçmalama diyemiyor musunuz? Ben de ocak başı doğumluyum , okula da erken gittim 1.5 sene. Sınıf arkadaşlarım hep en az 1 yaş büyüktü bir kere de dert olmadı bana. Saçmalama ne yaş büyütmesi deyin , bıraksın bunları derslerine baksın.
Çok istiyorsa 94 lüyüm desin, her yaş sorana kimlik mi gösteriyoruz???

Bende 28.12 da dogdum hic öyle bi skintim olmadi hatta havami bile atardim sizden büyügüm falan diye cocuk akli bosver takmayin onunda aklina böyle seyler getirmeyin mesela benim kardesimin adi enis, penis diye dalga gecerlerdi oda 2003 dogumlu cocuga gel ismini mi degisdirelim dedik cocuklarda 2-3 ay dalgasini gecdiler bizimki takmayinca onlarda pes etti yani

cocukla oturup kara kara dusunmeyin. onu yonlendirin. kararli olun. bunun bi onemi olmadigini bi iki gun icin kendisini uzmemesi gerektigini saglikli bi sekilde anlatin. hatta ogretmeniyle konusun. bu durumda kardesnzn rahatszlgna bi onlem alsin sinif icinde.

Cocuk hayata erken atilsincilar da bir bitmedi. Erken atlayinca bir halt oluyor sanki. Arkadaslarini da sallamasin herkes kafayi bozmus ayla gunle. Gercek dogum gunu ne ise kimlikte onun yazmasi munasip. Ileri veya geri bir tarih yazilmasini ilkel buluyorum. Gunu neyse o.

Kardeşine hastanede doğan çocukların doğum belgesine sahip olduğunu ve kimliklerin bu doğum belgesine istinaden çıkartıldığını, belgede yazan tarihin asıl olduğunu ve 2004 olarak nufusta düzeltilmesinin mümkün olmayacağını anlatmalısın. Mahkeme açma hakkı var fakat mahkeme talebini yine bu doğum belgesine istinaden red edecek."Hiç kimse doğmadan nüfusa kaydedilemez prensibi dolayısıyla yaş küçültülemez." Eğer ilerleyen zamanda milli sporcu olmak vs gibi özel bir durumu olursa ve yaş haddine takılıyorsa ancak bu konuda kolaylık sağlanabiliyor.

İstisnalar varsa forumda ki avukat arkadaşlar zaten bilgilendirirler.

Ah benim kardesimde keske boyle seylere uzulse..Bos yere takiyor kafasina tabi ki..

Yarın bir gün yaşı ilerlediğinde sevinecek :) 2 gün dağlar kadar fark yok ki

Bununla ilgili daha önce 2 konu daha açmışsınız neden ordan devam etmediniz de tekrar tekrar aynı konuyu açıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…