- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Elbette bu sorular cok dogru! Ben de bu yuzden anne-cocuk unitesinin aile oldugunu savundum daha once. Aile icinde bir erkek durmasi cok yanlis, dogasina aykiri. Monogami herkese ozgu degil, babalik ogrenilen bir davranis bicimi, icgudusel degil. 21. yuzyilda evlilik kurumu ne kadar gecerli tartisilir!
ABD de hizla artan bir kesim sadece tek ebeveynli aillerden olusuyor. Kadinlar ekonomik ozgurluge kavustukca cekirdek aile yerini anne-cocuk birimine donusuyor. Gelecegin aileleri bu gunki gibi olamayacak. Umarim bu sekilde ensestin, bosanmalarin, aile ici siddetin de onune gecilir.
Yani eşin bunu yapsa sen de eşini gönderirdin o zaman. Kardeşinle yaşardın madem anne çocuk biriminden yanasın. Bence de ailelerde erkeğe ihtiyaç yok. Kadın doğası gereği üremek çoğalmak ister. Kadın erkek olmadan hayatını çocuğuyla sürdürebilir. Kadın sex ihtiyacını karşıladığı sürece erkek olmadan da yaşayabilir. Yani konu sahibi kocasına git işine deseydi mantıklı olacaktı. Bu ailede de ensestin önüne geçmenin yolu erkeği evden göndermekti. Ben de en başta kocamın cehennemin dibine kadar yolu var dediğimde bana iddialısın demiştin. Aslında iddialı da değilmişim.
Sadece sen sürekli marjinal cevaplar vermeye çalışırken karşı geldiğin noktaya döndün.