Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

aylacik3534

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
18
-2
1
35
Kızlar haklı çıktı kardeşim..
Hatırlarsanız konu açmıştım, gelin adayi dis doktoru kardesim memur..
Kızla konusmuslar. Kardeşim basindan sunlari demis:

Babam bizi yillarca okuttu tek maasla emek verdi, o yüzden kendi düğünümüz allah nasip ederse seninle evlilik sürecine gelirsek beraber yapmak isterim. Her ay maasimizi alinca bir eksigimizi aliriz demis. Kardesim 5000 lira aliyor kizda uzmanlik sinavlarina hazirlaniyor. Su an calismiyor.

Kizin kendi evi varmis dededen kalma her kardese 1 ev. Birde biraz birikimi varmis.

Kizin verdigi cevap : Bizim burada oglan yapar cogu seyi. Sizin yapmaniz gereken bir seyse karismam yapmaniz gerekir. Ufak tefek destek olurum, benim başarımsa hani ben emek vermişimdir gibi cumleler kurmus.
Sonra birde kardesim demis olmadi kredi cekerim cunku birikimim yok. Gelin hanim demis bizim icin cekilirse dugunden sonra beraber odenir tabi demis
Ailem tepki de verebilir demis kizimiz borc mu odeyecek gibi. Çok aşık olursam olabilir destek anlaminda.

Kizin tam net düşüncelerini anlayamadim diyor kardeşim. Ne demek istiyor..

Kızdan şu cümleyi duyamadim.diyor kardeşim: EGER BİZ BİR BİRİMİZİ SEVERSEK EVLİLİK YOLUNA GİRDİGİMİZ DE AİLELERE YÜK OLMADAN BERABER HER SEYİMİZİ YAPARİZ ALLAHİN İZNİYLE. BİZİ YİLLARCA OKUTTULAR gibi.. cocuk diyor kiza bunu soyletemedim dolayli yoldan konusturdum. Ha onun parasinda gozum yok diyor kardesim ama ben bir gormek istiyorum NE KADAR FEDAKAR !

Kizlar sanirim bu is olmayacak gibi..

Benim anladığım şu gelin adayı geleneksel şekilde her şeyi erkek tarafından bekliyor ayrıca evlendikten sonra da borç olayının içinde olmak istemiyor,borçsuz harçsız evliliğe başlangıç yapacak.
Kendisinin evi ve bir miktar parası var ya, o da karşı taraftan aynı maddi düzeyi görmeyi bekliyor.kardeşinizden bu birikimi yapmış olmasını ya da yapmadıysa da bunları evlilik öncesi tamamlamasını umuyor ama kendi veya ailesinin çabasıyla.
görücü usulü olduğu için maddi beklentiler bu tarz evliliklerde çok önemli.neticede öncelikli olarak mantık çerçevesine oturtularak ilişkiye başlanıyor,burada da bu durum kızın mantığına yatmayacaktır.pek iyimser olamıyorum bu durumda

Kızlar haklı çıktı kardeşim..
Hatırlarsanız konu açmıştım, gelin adayi dis doktoru kardesim memur..
Kızla konusmuslar. Kardeşim basindan sunlari demis:

Babam bizi yillarca okuttu tek maasla emek verdi, o yüzden kendi düğünümüz allah nasip ederse seninle evlilik sürecine gelirsek beraber yapmak isterim. Her ay maasimizi alinca bir eksigimizi aliriz demis. Kardesim 5000 lira aliyor kizda uzmanlik sinavlarina hazirlaniyor. Su an calismiyor.

Kizin kendi evi varmis dededen kalma her kardese 1 ev. Birde biraz birikimi varmis.

Kizin verdigi cevap : Bizim burada oglan yapar cogu seyi. Sizin yapmaniz gereken bir seyse karismam yapmaniz gerekir. Ufak tefek destek olurum, benim başarımsa hani ben emek vermişimdir gibi cumleler kurmus.
Sonra birde kardesim demis olmadi kredi cekerim cunku birikimim yok. Gelin hanim demis bizim icin cekilirse dugunden sonra beraber odenir tabi demis
Ailem tepki de verebilir demis kizimiz borc mu odeyecek gibi. Çok aşık olursam olabilir destek anlaminda.

Kizin tam net düşüncelerini anlayamadim diyor kardeşim. Ne demek istiyor..

Kızdan şu cümleyi duyamadim.diyor kardeşim: EGER BİZ BİR BİRİMİZİ SEVERSEK EVLİLİK YOLUNA GİRDİGİMİZ DE AİLELERE YÜK OLMADAN BERABER HER SEYİMİZİ YAPARİZ ALLAHİN İZNİYLE. BİZİ YİLLARCA OKUTTULAR gibi.. cocuk diyor kiza bunu soyletemedim dolayli yoldan konusturdum. Ha onun parasinda gozum yok diyor kardesim ama ben bir gormek istiyorum NE KADAR FEDAKAR !

Kizlar sanirim bu is olmayacak gibi..
Kız demiş zaten krediyi evlenirsek beraber öderiz diye. Ayrıca ilişkinin çok başında böyle ben yapamam vs demiş kız da belki herşeyi bana yıkmaya çalışıyor diye düşünmüş olabilir neticede henüz birbirlerini tanımıyolar aşık hiç değiller .o da belki sorumluluklardan kaçtığını düşünmüştür

Şimdiki erkeklerde de bu var zengin kız istiyorlar evi olsun güzel bir işi olsun vs.eskiden kızlar bunlara bakardı şimdi erkekler..borcsuzda olmazlar ha Baksan zaten şuan bi dünya borçları vardır sağa sola.sonra kızdan beklerler fedakarlık kredi cekicez beraber ödüycez esyalarıda beraber e benim borclarıda beraber ödeyiveririz diyen çoook var

Kardeşiniz benim eş adayım olsa siz de benim görümcem evlilikte cayarım. Bizim sülalede herkes okudu, herkes erkek evladını evlendirdi, kız evladına destek cıktı. Ama çoğu şeyi erkek tarafı yapar, sizin aileniz zar zor mu geçiniyor ki destek olmuyorsunuz? Gelin hanım daha çalışmıyor bile sizin kardeşiniz masrafları ortak ikimiz ödeyelim diyor. Hem de kızın dedesinden evi var, diş hekimi olmuş yarın öbür gün işi garantiyken bu tavırda olmanız asıl sizin kızın parasına göz diktiğiniz anlamına geliyor. Sizin kardeşiniz asgari maaş alsaydı ve aileniz çok borç içinde olsaydı, gelin hanımın olsun ben fazla masraf etmek istemem ben de ailem de destek oluruz demesi beklenilebilinirdi. Ancak bu durumda bu ne aç gözlülüktür ya...

Anladığım kadarıyla ortada evlilik teklifi falan yok kardeşiniz neden kendi kendine gelin güvey oldu? Kredi falan ne saçma ya. Önce bi tanı karşındakini hemen maddiyata dalmış.

katılıyorum size.
kardeşininzde az kazanmıyor yani ama şimdiden eziklik pskolojisine girmiş.

sebebini çözemedim . okadar erkenden bu konuları açmaları beni direeeek soğuturdu

Şimdi diğer konunuzu da okudum.kardeşiniz çok paragöz biri.ek iş ile beraber aylık 7000 leri bulan bir geliri var..ama buna rağmen kızın gelecekteki parasına bile göz dikmiş durumda pes!!
Belli ki durumunuz iyi.kız henüz çalışmıyor.
Ayrıca kızın evi var,kardeşinizin ev kredisi ya da kira gibi dertleri olmayacak,bedavadan evde oturacak.kusura bakmayın da bu şartlarda da düğünü siz yapın bi zahmet.
Kızın yerinde olsam kardeşinizi ben uygun bulmazdım erkeğin paragözü de ayrı bir dert çünkü

Daha yeni görüştüğüm bir adam bana bu şekilde konuşursa topuklayarak kaçarım.
Kardeşiniz kendi dengi birini bulsun.
Daha bismillah maaşları alır hallederiz olayına girmiş.
Zaten zamanı gelince birşey yapılacaksa yapılır,olmasa kredi çekilir sonrasında ödenir.
Kardeşiniz bana paragöz çakal gibi geldi kusura bakmayın.

Bende bekarken maasimi soran erkeklere gicik oluyodum. Direk de kedtirip atiyordum. Ha destek olmayacagimdan mi hayir tabiki.
Ama bi tek esim bana ister calis ister calisma dedi. Bi tek esim benn imkanlarim bu bununla yasariz dedi. Tabi asik da oldum yoksa o da olmazdi 😂
Simdi esimle ortak gider gelirimiz var.
Hatta o beni dusunur kendine degil bana almaya calisir ben onu dusunu kendime degil ona almaya calisirimr. 😀
Biraz kismet isi. Ben o kizin yerinde olsaydim madem guven yok iyice taniyana kadar evimden bahsetmezdim. Olk etapta kiz biraz disli aksi gorunebilir cunku gercekten kizin maasina parasina malina bakan coooook erkek var.

Back
X