Kardeşim hasta mı, şımarık mı?

Valla öğretmenler bu kadar şikayetçiyken yetişebilir inşallah özgüveni kırılmadan 🤦‍♀️🤦‍♀️
Okul rehberliği ile bir görüşeceğiz sanırım.
Uzman olarak çocuk psikiyatriye mi götürmeliyiz sizce? Pedagog mu oluyor yoksa
cocuk psikiyatriye goturun, bir de belki test yaptirabilirsiniz, orada zekasi dikkat eksikligi vs tespit edilebilir

Kızım 7.sınıf öğrencisi ve çoğu davranışları ayni diyebilirim.Bizimki sadece sessiz biraz ama emin olun geçen hafta gittiğim veli toplantısına göre çoğu bu durumda çünkü ergenliğe geçiş dönemindeler şu anda.Eksta bir özveri ve dikkat gerekiyor çünkü birbirlerinden çok etkileniyorlar bu dönemde.

Hiperaktivite dikkat eksikliği mi var acaba diye düşündük, çocuk yerinde durmaz oldu birden bire. Bir de öğretmenlerin sürekli kötü şeyler söylemesi bizi üzdü açıkçası 🙁

Yoksa kimseye bir kötülüğü yok aslında
Iyi de olsa şimdi mi cikardı ortaya bu?
Benim kizimda ortaokula başladi bu sene,sistem değişik biraz,her dersin öğretmeni ayrı,belki otorite eksikliği olabilir,daha serbest bir ortam olduğu icin rahat hareket ediyor olabilir.
Benim kızimda hemen sinirleniyor evde bu ara,ben ergenlik yaklaşıyor diye yorumluyorum durumu,hasta mı diye düsünmedim hic.

İstemeyen çocuklara "dövme" yapmamış, sadece kendi arkadaşlarını karalamış istekleri üzerine 🤦‍♀️😅
Arkadaş problemi duymadık ama tüm öğretmenleri şikayetçi
Tüm.sinifi rahatsız etmesinden kasıt dersleri sabote edip diğer arkadaşlarının da öğrenmesine engel olması, en azından ben böyle anladim
Ergen psikologuna götürün, çocuğun belki de farklı konularda yeteneği var , bizim eğitim sisteminde herkesi tek tip görür sistem ve arada kaynar gider yetenekli çocuklar, destekle anlayabilirsiniz işin aslını ve ona göre yonlendirirsiniz

ilkokul öğretmeni disiplinli olduğu için kardeşin ya içinde tuttu, kendi gibi davranamadı, kendini özgür hissetmedi şu anda da böyle bir patlama yaşıyor. veya ilkokulda da böyleydi ama öğretmen bişey demedi, size çaktırmadı. kardeşinle konuşmayı denedin mi? ne diyor?

ya o ilkokuldan ortaya geçiş evresinde biraz özentilik, değişim oluyor açıkçası. ben de ortaokula ilk geçtiğimde, ilk haftalarda derste söz alıp "hocam" diye başlamıştım cümleye, hoca dalga geçmişti. "hocam? ne ara hoca olduk ya öğretmendik biz" gibi bişey demişti herkes gülmüştü. utanmıştım :KK53: hocam deyince daha özgür hissetmiştim ama herkes de öğretmenim diyordu. öğretmenim lafı çocukça geliyordu, çocukluktan sıkılmıştım :D sonra liseye geçtik orada çok daha özgürdük zaten... insan biraz yetişkin gibi hissetmek istiyor bu geçiş evrelerinde.

Ilk elden tecrube etmedigim icin soylediklerim biraz havada kalabilir ama, kendi fikrimi soyleyeyim. Gunluk hayatinda derinden olumsuz etkileyecek bir davranisi yoksa doktorlara vs goturup qltinda hastalik aramak hasta psikolojisine sokup isleri daha da ileri goturebilir gibime geliyor. Ki burda oyle bi durum da goremedim ben. Dediginiz gibi disiplinli bir ortamdan cikip yeni ortama gecince boyle olmus olabilir. Cok uzerine dusmeyin bence. O yaslarda inatlasma, dikkat cekmekten hoslanma durumu da oluyor. Bence zamanla azlaacaktir

Valla aynı yaşlarda benimde kızım var. O da hiç susmuyor ve esprileri çok kötü :işsiz:

Sonuçta ortaokul düzeyi espriler bu kadar olur deyip gülmeye çalışıyoruz :-)

Bizde bıraksak saatlerce oyun oynar, ben pek bir tuhaflık göremedim, klasik ergen gibi.

Ama ciddi bir değişiklik hissediyorsanız bir ergen psikiyatristine götürebilirsiniz.

Tüm.sinifi rahatsız etmesinden kasıt dersleri sabote edip diğer arkadaşlarının da öğrenmesine engel olması, en azından ben böyle anladim
Ergen psikologuna götürün, çocuğun belki de farklı konularda yeteneği var , bizim eğitim sisteminde herkesi tek tip görür sistem ve arada kaynar gider yetenekli çocuklar, destekle anlayabilirsiniz işin aslını ve ona göre yonlendirirsiniz
Okuldaki diğer çocuklar istediği için çizim yapıp 1 2 tl ye satıyormuş, halbuki harçlığı falan var.🤦‍♀️😅 Ona bir şey demedik ama resim öğretmeni güzel sanatları düşünür müsünüz diye sorunca, bizimkiler bu durumdan pek memnun olmadılar, onlara göre böyle şeylerden sadece hobi olur. Bu arada matematiği, geometrisi ve türkçesi de çok iyi ama fen dersi kötü. Dil öğrenmeye de yetenekli. Ama biraz tembel ve Yaramaz bir çocuk işte. Bi uzmana gösterelim diyeceğim anneme.

Son düzenleme:
ay kesin ikizler burcu etkisi var :KK70:
Terazi burcu 😂
ilkokul öğretmeni disiplinli olduğu için kardeşin ya içinde tuttu, kendi gibi davranamadı, kendini özgür hissetmedi şu anda da böyle bir patlama yaşıyor. veya ilkokulda da böyleydi ama öğretmen bişey demedi, size çaktırmadı. kardeşinle konuşmayı denedin mi? ne diyor?
Öğretmeninden çok çekiniyodu, sınıflarında da çok başarılı ve poh pohlanan başka çocuklar vardı.

Genelde ilkokul bebeleri öğretmenlerini göremeyecek diye üzülürken bizimki neredeyse keyiften oynayacaktı ilkokul bitti diye 😂😂

Ya bu konuda ne yapıcaz, nasıl bir eğitim iyi olur cidden bilmiyoruz

Bir tek resim öğretmeninden güzel şeyler duyduk, güzel sanatlara gitmeyi düşünür mü dedi öğretmeni. Resim öğretmenin dediğine göre resim dersi ödevlerini de hiç yapıyormuş, öğretmeni çizimler nerede deyince orada bir şeyler çizmiş hemen.

Bu konuda yetenekli farkındayız, ama onu bile ödev olunca yapmıyo çocuk 😅

Bu arada matematik ve geometrisi de çok iyi
Matematik, geometri ve resim cok iyiyse, çok iyi bir mimar olur. Endüstriyel Tasarımcı olur. Grafiker olur. Bence harika bir kardeşiniz var

Okuldaki diğer çocuklar istediği için çizim yapıp 1 2 tl ye satıyormuş, halbuki harçlığı falan var.🤦‍♀️😅 Ona bir şey demedik ama resim öğretmeni güzel sanatları düşünür müsünüz diye sorunca, bizimkiler bu durumdan pek memnun olmadılar, onlara göre böyle şeylerden sadece hobi olur. Bu arada matematiği, geometrisi ve türkçesi de çok iyi ama fen dersi kötü. Dil öğrenmeye de yetenekli. Ama biraz tembel ve Yaramaz bir çocuk işte. Bi uzmana gösterelim diyeceğim anneme.
Matematik, Türkçe, Yabancı Dil ve Resim dersinde çok başarılı olan ayrıca çok sosyal, yaptığı resimleri şimdiden birkac liraya satan, küçük girişimci dunya tatlisi bir cocugu psikayriste götüreceksiniz öyle mi?😑

Matematik, Türkçe, Yabancı Dil ve Resim dersinde çok başarılı olan ayrıca çok sosyal, yaptığı resimleri şimdiden birkac liraya satan, küçük girişimci dunya tatlisi bir cocugu psikayriste götüreceksiniz öyle mi?😑
Ya ben iyi diyorum, matematiği çok hızlı öğreniyor çalışınca, notları da iyi bu derslerde ama öğretmenlerinden pek bir takdir bir güzel bi çift söz duyamadık, veli toplantısında ne kadar yerinde durmadığı ne kadar çok konuştuğunu vs söylendi. Bir kız arkadaşıyla birbirlerini gaza getirip kuduruyorlarmış.

Bir tane öğretmeni demiş ki seni evde hiç konuşturmuyolar mı? Sanırım tahammülleri zorluyor canım kardeşim 🙈

Ya ben acaba dikkat eksikliği ve hiperaktivite mi var acaba diye düşündüm. Belki şimdi dersler ona kolay geliyor da ortaya çıkmıyor ama acaba ileride sıkıntı yaşar mıyız diye. Bir potansiyeli var ama kullanamaz diye korkuyorum benn. Çünkü çocuk çalışmıyor. Sadece seviyosa ilgisini çekiyorsa öğreniyor.

Gerçi bizim kız çok kitap okur, dikkat eksikliği olan çocuklar çok kitap okurlar mı bilmiyorum. İşte o yüzden bi doktor baksa mı acaba diyecektim

Back
X