annene anlat ve anlatma demek arasında kaldım ama bence ilk önce gözlemle aralarında sadece o
yaşın verdiği masumane bi hoşlantı aşk sanma durumudur bunu hemen gidip annene anlatmana gerek
yok bence ama her ihtimali de düşünmek lazım..eğer annen bağırır filan demesen söyle derdim.. eğer korktuğun gibi cinsel açıdan korkun olduğunu yazmışsın böyle bişey sezersen
annenle konuşursun takipte ol yanlarında ol annene anlatmazsan senin kararın tabi
Sakin davranın kardeşinizi korkutup yanlış birşey yapmasını sağlamayın...Karınıza alıp konuşun sen daha çok küçüksün biraz daha büyü o zaman karışmam ablacım ama şimdi olmaz bana sz ver oluremu gibi laflar edin...
Yoksa bidaha konuşma anneme babama söylerim demeyin size olan güveninide kaybedersiniz o zaman daha çok itersiniz yanlışlara...
kardesinle enine boyuna oturp konus. gelebilecek tüm kötülükleri ve yasayabileceği güzellikleride anlat. çünkü hep kötü kötü dersen sana güveni azalır.
yani sunu yap.
ilişki yasamak cok güzel biriyle bişiler paylaşmak.kendini cok mutlu hissedersin. ama bigün dikeni gözüne batar gibi.
sakın hött hött yapma. annene ciddi birsey görmedikce anlatma.ve ileetilerini caktırmadan okumaya devam et.eger ters tepki yaparsan ufaklık gidip kafeden yazısır ve herşey senin kontrolünden cıkar. olası bir tehlikede müdahale edebilecek fırsatın varken su an. o zamn yok olur.
bol şanssss.
sende onun cagındaydın birzamanlar.birde bunu unutma kaydirigubbakcemile5
bencede en mantiklisi annenle konusmak olacaktir...
evet kizabilir ama sonunda kardesini büyük bir hatadan korumus olabilir...
bu devirde ki cocuklari gencleri anlayamiyorum ya...
ben 12 yasindayken ki bu daha cokta geride kalan bir sey degil...
daha oyuncaklarla oynardim... belkide cok cahildim bilmiyorum...
bu devirde cocuk yetistirmek zor...
yanlis anlasilmasin kardesine suc bulmuyorum...
ve evet o erkegin kim oldugunu kimlerden oldugunuda ögrenmek lazim...
Allah korusun kandirmaca olabilir...
her ihtimale karsi annenle konusman iyi olacaktir sanirim...
wala artık gençlk hızlı
bnm kardeşim de 12 yaşında geçen sene bi kızla çıkmaya başlamış
bnde şüphelendm we aynı şeklde msn geçmişine baktım
daha sona ona bu yaşın erken olduunu uygun bi diille anlattım
o da ablasını dnledi
bu yaşlar aslında ama
çok da endişe etme güzelim
12 yaş KESıNLıKLE erken. Bu yaşta yaşayacağı büyük bir aşk, gençliğe yeni adım attığı için onun kişiliğini derinden etkiler ve geri dönülmez yaralar oluşabilir. Bence erkek ve kızın kendini cinsiyet anlamında tanıma yaşı 16-17'dir. Daha 12 yaşındaki kız erkek-kadın ayrımını yapamaz. Bence annenize söyleyin, büyük tepki göstermeyin ters teper... Ona durumu açıklayıcı bir dille anlatın. Sizi anlayacaktır.