Kardeşim için ne yapabiliriz

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
18 yasında kız kardeşim var, gecen sene elimizden gelen her şeyi yaptık barajı geçemedi, bu senede yine elimizden geleni yapıyoruz, özel etüt merkezine gidiyor maddi manevi her şeyi yapıyoruz üniversite kazanması için..

Çok üzülüyorum onun adına kendi ayakları üzerinde durmasını çok istiyorum kimseye muhtaç olmasın evliliği kurtuluş olarak görsün istemiyorum, Çevremizdeki insanlara kalsa babası da yok yuvasını kursun okuyup napcak derdindeler. Ben asla bunu istemiyorum kardeşime de her zaman söylüyorum eline mesleğini almadan evlenme diye babamızda yok kimseye boyun egsin istemiyorum,

İki yıllık bi bölümü kazanabilir anca çünkü tabanı hiç iyi değil, bugün beni aradı kardeşim, hocası odyometri bölümünü önermiş önlisans bitirince diplomanla bi yer acabilirsin diye biz ona da razıyız, bu konuda sizlerden fikir almak istiyorum önerebilceginiz iki yıllık bölüm var mı ya da kardeşim için ne yapabiliriz başka? Şimdiden tesekkürler

Son düzenleme:
Bir rehber Öğretmene gidin. 2 senelik çok güzel Bölümler var. Onları araştırın. Bir yandan da aöf ye yazılsın. Mezun okur çalısmaya baslar.

Allah yardımcınız olsun. Kardeşiniz oğlumla yaşıt biz bu sene yerleştik şükür. Darsı başınıza

İllaki 2 yıllık diye düşünmeyin önünde 6 ay gibi bir süre sıkı çalışırsa mutlaka yapar.

Biraz hatta fazlaca çaba ve kendine güven şart. Gerekirse gezmeyecek aradaki açığı kapatacak.

Bölümle ilgili bir fikrim yok. Ancak oğlumada söylediğim tek şey ne olursa olsun en iyisi olmak zorunda maalesef.

Okuyan çok buna bağlı işssiz de çok maalesef.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Başarılar dilerim kardeşinize

Tabii ki keşke okusa üniversite , ama herkes üniversite okuyacak diye bir kural Yok . Herkes üniversite mezunu olursa, kıyafetlerimizi kim dikecek? Ne bileyim musluğumuz bozulunca kim tamir edecek ? Elbette terzilerde , tamirciler de üniversite okusun sakın yanlış anlaşılmasın başka yere çekilmesin söylediğim ama demem o ki , siz yardım etmeye çalışırken kardeşinize belki de baskı yapıyorsunuz istemeden :KK43: her üniversite okuyan maalesef kendi ayaklarının üzerinde duramıyor, malum ülke şartları (daha fazla birşey demeyeyim )
Kardeşinize üniversite okumasının iyi olacağını , elinden geleni yaptıktan sonra yine de olmuyorsa yine onun arkasında olacağınızı söylemeniz daha mantıklı ...
Üniversite sınavı , hayatının ilk ve son şansı değil (!)
hiç bir şey kazanamazsa , meslek kurslarına gidip , meslek öğrenir. Kendini geliştirmek , üniversite okumak ile olmuyor maalesef ... ben üniversite mezunuyum , ama mezun olduğum şeyi yapmıyorum mesela . Mutfakta bulaşık yıkayarak başladım gastronomiye. (Gerçekten yalan değil . Mutfak yardımcısı diye başladım ama bilen bilir. Yardımcı genelde bulaşık yıkar :KK66: ) Ailem, arkadaşlarım ‘salak’ olduğumu düşündüler .
Sonra yemek yapmaya başladım ... derken servise geçtim ... şu anda kendi cafem var . Tabii ki iyi ki okumuşum , ama okumadan da hırs azim çalışmak ile herşey başarılır bunu bilmek gerek .

dilerim istediğiniz gibi çok iyi yerlere gelir kardeşiniz . ❤️ Sizin gibi bir ablası olduğu için şanslı ...

Son düzenleme:
18 yasında kız kardeşim var, gecen sene elimizden gelen her şeyi yaptık barajı geçemedi, bu senede yine elimizden geleni yapıyoruz, özel eğitim merkezine gidiyor maddi manevi her şeyi yapıyoruz üniversite kazanması için..

Çok üzülüyorum onun adına kendi ayakları üzerinde durmasını çok istiyorum kimseye muhtaç olmasın evliliği kurtuluş olarak görsün istemiyorum, Çevremizdeki insanlara kalsa babası da yok yuvasını kursun okuyup napcak derdindeler. Ben asla bunu istemiyorum kardeşime de her zaman söylüyorum eline mesleğini almadan evlenme diye babamızda yok kimseye boyun egsin istemiyorum,

İki yıllık bi bölümü kazanabilir anca çünkü tabanı hiç iyi değil, bugün beni aradı kardeşim, hocası odyometri bölümünü önermiş önlisans bitirince diplomanla bi yer acabilirsin diye biz ona da razıyız, bu konuda sizlerden fikir almak istiyorum önerebilceginiz iki yıllık bölüm var mı ya da kardeşim için ne yapabiliriz başka? Şimdiden tesekkürler

Odyometri güzel iş. Hastahanelerde çalışıyorlar. Dinleme testi yapıyorlar. Ancak hiç tabanı yok demişsiniz matematik ve fizik bilmek gerekiyor ve bunları anlaması önemli. Bunun yerine fizik tedavi ve rehabilitasyon, çocuk gelişim gibi daha sosyal bölümler daha iyi olabilir

Öncelikle elinden telefonu tableti vs alın derim
Kızan cıkacak belki ama cok vakit kaybettiriyor
İki yıllık bölüm bitirip daha sonra dört yıllıga geciş yapabilir
Dediginiz bölümü hic duymadım ne üzerine
Bende tam bilmiyorum kulakla ilgili bi bölümmüş

Allah yardımcınız olsun. Kardeşiniz oğlumla yaşıt biz bu sene yerleştik şükür. Darsı başınıza

İllaki 2 yıllık diye düşünmeyin önünde 6 ay gibi bir süre sıkı çalışırsa mutlaka yapar.

Biraz hatta fazlaca çaba ve kendine güven şart. Gerekirse gezmeyecek aradaki açığı kapatacak.

Bölümle ilgili bir fikrim yok. Ancak oğlumada söylediğim tek şey ne olursa olsun en iyisi olmak zorunda maalesef.

Okuyan çok buna bağlı işssiz de çok maalesef.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Başarılar dilerim kardeşinize
Çok teşekkür ederim ama gecen senede özel okula gitti etüt merkezlerine gitti sayısalı seçti birde sonuç hüsran keşke 4 yıllık kazanabilse

Odyometri güzel iş. Hastahanelerde çalışıyorlar. Dinleme testi yapıyorlar. Ancak hiç tabanı yok demişsiniz matematik ve fizik bilmek gerekiyor ve bunları anlaması önemli. Bunun yerine fizik tedavi ve rehabilitasyon, çocuk gelişim gibi daha sosyal bölümler daha iyi olabilir
Çok sağolun evet sayılsalı seçti bidr dediğimiz gibi taban yok o yüzden 4 yıllık kazanamaz

Uluslararası lojistik var mesela bildigim iyi bölümdü dört yıllıga da daha sonra dikey gecişle geçebilir
Ama en önemlisi o ne olmak istiyor
Hep sağlıkçı olmak istedi, ben sağlık okuyorum beni gördükçe sahada çok özeniyor ama kazanması çok zor sayılsal hiç yok maalesef

Çok sağolun evet sayılsalı seçti bidr dediğimiz gibi taban yok o yüzden 4 yıllık kazanamaz

Ülkemizin hatası bu maalesef . Her çocuk sayısalcı olacak diye bir şey yok. Sayısal zeka yoksa çocukta seçtiği bölümde maalesef dökülüyorlar. Hele sınavda başarı oranları zaten içler acısı . Demekki sözel zekası iyi eşit ağırlık olarak çalışarak daha iyi netler yapabilir diye düşünüyorum.

Ülkemizin hatası bu maalesef . Her çocuk sayısalcı olacak diye bir şey yok. Sayısal zeka yoksa çocukta seçtiği bölümde maalesef dökülüyorlar. Hele sınavda başarı oranları zaten içler acısı . Demekki sözel zekası iyi eşit ağırlık olarak çalışarak daha iyi netler yapabilir diye düşünüyorum.
Eşit ağırlıkta da matematik var yalnız. Yani sayısalı iyi değilse, eşit ağırlık da yapamaz.

Back
X