Kardeşim için ne yapabiliriz

Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil ki.Üniversite okumadan yapılan bir sürü güzel ve önü açık meslek var. Kuaförlük mesela. Maddi getirisine baktığınızda bir çok üniversite mezunundan daha iyi kazancı. Kendini geliştirmek sadece üniversite mezunu olmakla olmuyor ki. İş bulma konusu ise ülkemizde malum, etraf üniversite mezunu işsiz dolu. Belki de kardeşiniz de ticari zeka vardır. Biraz izin vermek, irdelemek lazım. Hepimiz aynı şeylere şartlanmışız.
İlla üni okusun demiyorum mesela iki yıllık bi bölüö bitirir diplomasıyla bi yer acar mantğındayım , söylediklerinize tamamen katılıyorum ama küçük bir memlekette yaşıyoruz iş imaknaı felan hiç yok denecek kadar az maalesef

Merhaba.. Öncelikle kardeşinize başarılar dilerim h
18 yasında kız kardeşim var, gecen sene elimizden gelen her şeyi yaptık barajı geçemedi, bu senede yine elimizden geleni yapıyoruz, özel etüt merkezine gidiyor maddi manevi her şeyi yapıyoruz üniversite kazanması için..

Çok üzülüyorum onun adına kendi ayakları üzerinde durmasını çok istiyorum kimseye muhtaç olmasın evliliği kurtuluş olarak görsün istemiyorum, Çevremizdeki insanlara kalsa babası da yok yuvasını kursun okuyup napcak derdindeler. Ben asla bunu istemiyorum kardeşime de her zaman söylüyorum eline mesleğini almadan evlenme diye babamızda yok kimseye boyun egsin istemiyorum,

İki yıllık bi bölümü kazanabilir anca çünkü tabanı hiç iyi değil, bugün beni aradı kardeşim, hocası odyometri bölümünü önermiş önlisans bitirince diplomanla bi yer acabilirsin diye biz ona da razıyız, bu konuda sizlerden fikir almak istiyorum önerebilceginiz iki yıllık bölüm var mı ya da kardeşim için ne yapabiliriz başka? Şimdiden tesekkürler
Merhaba.. Öncelikle başarılar dilerim kardeşinize hayatının her alanında.. Odyometri bundan 5 yıl önce çok iyi bir bölümdü.. Ve okuyan kesinlikle boşta kalmaz diyordu tercih bilgisi iyi bir hocam.. Şuan da nasıl bilmiyorum.. Ama mutlaka çok iyi bi rehber öğretmen ya da tercih danışmanından yardım alın derim.. Gideceği bölümü kendisine bırakın bence sevdiği bi bölümü seçip okumaz ise hayatı zaten daha kötü olur.. İki ya da dört yıllık önemli değil pek zaten memleket in hali orta da.. Ama Odyometri bölümünü istiyorsa tavsiye ederim geçmiş zamandaki bilgilerime dayanarak.. Umarım sizin için herşey güzel ve istediğiniz gibi olur.. :KK25:

Merhaba.. Öncelikle kardeşinize başarılar dilerim h

Merhaba.. Öncelikle başarılar dilerim kardeşinize hayatının her alanında.. Odyometri bundan 5 yıl önce çok iyi bir bölümdü.. Ve okuyan kesinlikle boşta kalmaz diyordu tercih bilgisi iyi bir hocam.. Şuan da nasıl bilmiyorum.. Ama mutlaka çok iyi bi rehber öğretmen ya da tercih danışmanından yardım alın derim.. Gideceği bölümü kendisine bırakın bence sevdiği bi bölümü seçip okumaz ise hayatı zaten daha kötü olur.. İki ya da dört yıllık önemli değil pek zaten memleket in hali orta da.. Ama Odyometri bölümünü istiyorsa tavsiye ederim geçmiş zamandaki bilgilerime dayanarak.. Umarım sizin için herşey güzel ve istediğiniz gibi olur.. :KK25:
Çok çok teşekkür ederim. Ben kardeşime bıraktım zaten ama o saglık okumayı çok istiyor ilk tercihi saglık bölümleri, olmazsa eğer kendini geliştirebilecegi başka bölümler, illa devlet işi olsun demiyoruz okuduğu bölümde kendini geliştirsin istiyoruz, odyometri hakkında pek bilgim yok danışmak istedim çok teşekkür ederim tekrardan

Yani o zaman ki bilgilerimle konuşuyorum.. İş imkanı vardı özel de daha çok zaten her hastane için için bi Odyometri uzmanı lazım.. Kamu da ise ataması pek iyi değildi.. Ama dediğim gibi İyi bi bölüm.. Günümüzde işitme sorunları artık çocuktan yaşlıya yer ettiği için tedavi alanı genişledi.. Şuan düşününce bu bölüm evet mantıklı.. Siz yine de bi danışmanya da rehber öğretmen ile görüşün.. Sağlık alanında ilerlemek istiyorsa illa bir yılda ya da iki yılda gidicek diye bişey yok üçüncü yılında gitsin mesela.. Tabii ki psikolojik ve maddi etmenler önemli.. Yine de sabırla bırakmayın peşini sürekli heyecanlı bi şekilde şöyle olur böyle olur şunu yaparız bunu yaparız diye heyecan katarsanız olaya eğer kardeşiniz de daha çok heveslenecek hevesi ile bi yerlere gelecektir.. Rica ederim asıl ben sizi tebrik ederim..

Kuaför de olabilir yer açma imkanınız varsa önce bi kaç yıl işi öğrensin sonra kendi yerini açar hem de harçlığını çıkarır

Yani o zaman ki bilgilerimle konuşuyorum.. İş imkanı vardı özel de daha çok zaten her hastane için için bi Odyometri uzmanı lazım.. Kamu da ise ataması pek iyi değildi.. Ama dediğim gibi İyi bi bölüm.. Günümüzde işitme sorunları artık çocuktan yaşlıya yer ettiği için tedavi alanı genişledi.. Şuan düşününce bu bölüm evet mantıklı.. Siz yine de bi danışmanya da rehber öğretmen ile görüşün.. Sağlık alanında ilerlemek istiyorsa illa bir yılda ya da iki yılda gidicek diye bişey yok üçüncü yılında gitsin mesela.. Tabii ki psikolojik ve maddi etmenler önemli.. Yine de sabırla bırakmayın peşini sürekli heyecanlı bi şekilde şöyle olur böyle olur şunu yaparız bunu yaparız diye heyecan katarsanız olaya eğer kardeşiniz de daha çok heveslenecek hevesi ile bi yerlere gelecektir.. Rica ederim asıl ben sizi tebrik ederim..
Canı gönülden tesekkür ederim, su kadarını söyleyim çok kötü bi evliliğim olmuştu memur olduğum için hiç bi şekilde boyun egmedim ayakta güçlü durdum her zaman, küçük bir memlekette yasyr ailem, bende yeteneklerini geliştirecek şeylere yönelsin istedim hep ama yaşadığımız yerde maalesef öyle imkanlar hiç yoktu, kendini yine geliştirsin yine başka alanlara yönelsin ama bunları sadece üni kazanarak yapabiliriz başka bi şehirde anlatmak istediğim bu aslında, başkalarına kalsa evlensin felan derdinde,Onlar bana babamın emaneti elimden gelen herşeyi hatta en iyisini yapmak istiyorum, yarın bir gün evlense eşiyle sorun yaşasa arıyacagı bir babası yok o yüzden kendi ayakları üzerinden kendisi duracak ben her zaman arkasındayım ama kız çocuklarının ne olurda olsun elinden bir mesleği olmasından yanayım , açıkçası evlelnemsinden yana da değilim kendi kazansın kendi harcasın gezsin bizim yapamadıgımız içimizde ukte kalan her şeyi yapsın istiyorum , evliliği kurtuluş olarak düşünsğn istemiyorum, inşaallah elinde mesleği olur

2 yillik bolumleri arastirin.acik ogretim de yazabilirsiniz onu da okuyabilir ama okusun diye de bu kadar sartlamayin kendinizi.herkes universite okuyamayabilir.evet okumak guzel sey ama herkesin hayati farkli sekil alabilir.belki sansina yine bir is sahibi olur ya da gercekten guzel bir evlilik yapar oyle mutlu olur.

Canı gönülden tesekkür ederim, su kadarını söyleyim çok kötü bi evliliğim olmuştu memur olduğum için hiç bi şekilde boyun egmedim ayakta güçlü durdum her zaman, küçük bir memlekette yasyr ailem, bende yeteneklerini geliştirecek şeylere yönelsin istedim hep ama yaşadığımız yerde maalesef öyle imkanlar hiç yoktu, kendini yine geliştirsin yine başka alanlara yönelsin ama bunları sadece üni kazanarak yapabiliriz başka bi şehirde anlatmak istediğim bu aslında, başkalarına kalsa evlensin felan derdinde,Onlar bana babamın emaneti elimden gelen herşeyi hatta en iyisini yapmak istiyorum, yarın bir gün evlense eşiyle sorun yaşasa arıyacagı bir babası yok o yüzden kendi ayakları üzerinden kendisi duracak ben her zaman arkasındayım ama kız çocuklarının ne olurda olsun elinden bir mesleği olmasından yanayım , açıkçası evlelnemsinden yana da değilim kendi kazansın kendi harcasın gezsin bizim yapamadıgımız içimizde ukte kalan her şeyi yapsın istiyorum , evliliği kurtuluş olarak düşünsğn istemiyorum, inşaallah elinde mesleği olur
Sizi gayet iyi anladım.. İnşallah emeğinizin karşılığını alır emelinize ulaşırsınız.. İnşallah herşey gönlünüze göre olur.. Rabbim yüzünüzü güldüren sonuçlar versin inşallah..

Back
X