- 23 Mayıs 2016
- 20
- 1
- 36
- 27
- Konu Sahibi sahipsizkukla
-
öncelikle merhaba. çok büyük bir dert değil belki ama burada anlatıp içimi dökmek istedim. ben 18 yaşındayım. benden 2 yaş küçük ve 10 yaş küçük iki kız kardeşim var. anlatmam daha kolay olsun diye benden 2 yaş küçük kardeşime A, 10 yaş küçük olana B diyeceğim. A nın bundan 2 yıl önce (A 14 yaşındayken) sevgilisi olmuştu. babam böyle şeyleri hiç onaylamaz oysaki. ben de A ya eğer ayrılmazsa babama söyleyeceğimi söyledim. beni şantaj yapmakla suçlayacaksınız belki ama akşam babam saat 8 de eve geliyor. kardeşim ise sabah 10 da çıkıp akşam babamın gelmesine az bir zaman kala eve geliyordu. bir de utanmadan babamın yüzüne gülüyordu. benim de zoruma gidiyordu bu yüzden babama söyleyeceğimi söyledim. mutfaktan aldı bıçağı üstüme yürüdü. ben odama kaçtım annem ise onu ikna etmeye çalıştı çık git evden diye. o günden sonra 2-3 gün çok ağladım çok dua ettim. sonra gelip benden özür diledi. söz verdi. bu sevgili konusu da böylece kapandı. Bu sırada B tüm bu kötü şeylere şahit oldu maalesef. A benden özür diledi dilemesine ancak ben ona eskisi gibi davranamıyordum. yani onca şeyden sonra istesem de olmuyordu ondan tiksiniyordum. yaptıkları, söyledikleri, kavgalarımız hep bunlar gözümün önüne geliyordu.
8 ay sonra üniversite sınavına gireceğim. ancak ben 10. sınıftan beridir ciddi anlamda ders çalışıyorum. hedefim tıp çünkü. hal böyle olunca annem babam üzerime titriyor. A dan da benim çalıştığımın en azından onda biri kadar çalışmasını bekliyorlar ama o hiç ders çalışmıyor. Babam ona ayda 150 veriyorsa bana 200 veriyor. ama ben bir test kitabı alacağım zaman babamdan ayriyeten para istemiyorum. Kardeşim ilçe dışındaki okula servisle gidip geliyor. bense hem 11. sınıfta evimizin yakınındaki bir temel liseyi burslu olarak okudum hem de 12. sınıfta aynı temel lisede burslu olarak okuyacağım. bunca şeye rağmen o fazladan 50 lira gözüne batıyor.
B'nin ise 2. annesi bendim diyebilirim. anne demedi baba demedi ilk benim adımı söyledi. okuldan döndüğümde servisten haftada en az bir kere çarşıda iniyor, ona boya kalemleri, resim defterleri alıyordum. her gün mutlaka bir şeker bir sakız olsun getiriyordum ona. daha 5 yaşındayken okumayı öğrettim B ye. A ise sadece saatlerce bilgisayar başında oturup ona bağırdı ve bazen vurdu. B ye vurduğu için birbirimize bile girdik. B şuan 8 yaşında ve yüzüme dahi bakmıyor.sürekli A ile takılıyor. A ise onu bana karşı dolduruyor, biliyorum. bende de hata var belki yapım gereği sert bir insanım. ama yine de böyle olmamalıydı. onun üzerinde o kadar çok emeğim var ki.. 2-3 gündür her gece ağlıyorum artık gözlerim şişti ağlamaktan. şu an bile zor tutuyorum kendimi. en çokta o kadar iyiliğimin, A'nın ise o kadar kötülüğünün B tarafından unutulması ağrıma gidiyor. olayların anlatımı kopuk kopuk farkındayım. bir an önce Allahın izni ile hedefime ulaşıp en azından hayalimdeki mesleği yapmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum. Anne ve babamın hakkını da hiç bir zaman ödeyemem. Onları çok seviyorum. Ama aynı anne babadan olduğumuz kardeşlerime karşı bir şey hissetmiyorum..
kardeşimin sabah 10 da gidip akşam 8 e kadar ne yaptığını bilmiyordum. ama 14 yaşındaki biriHepiniz çok küçüksünüz. Küçükken kardeşlerin arasında olur böyle kavgalar.
Ama senin kardeşini babama söylerim diye tehdit etmen çok yanlış. Bir abla olarak bu tavrını sürdürürsen kardeşlerin senden uzaklaşmaya devam eder.
haklısın belki ama hiç yanaşmıyor ki bana. gel öpeyim desem dahi gelmiyor. nasıl arkadaş gibi olabilirim ki? hem hiçbir zaman bana yanaşmayacaksa gelecekte de durumun düzelmesini beklemiyorumKız daha 8 yaşında o ne bu kızgınlık? O bugün dövüştüğü arkadaşıyla 1 saat sonra barışır yani ne bekliyosun olur mu bu yüzden kardeşe küsmek? Çok anaç tavırlar takılmışsın anne değilsin ki ablasın kızmak etmek yerine arkadaşlık etmen daha doğru olurdu.
ben A nın yaşındayken de aynı parayı alıyordum. başarı ile çokta ilgisi yokTakılmayın böyle şeylere kardeşler arasında olmazsa olmazlardır biz de üç kız kardeşiz yaş aralıklarımız da sizinki gibi ben de kardeşime hep baktım beni çok severken büyüdükçe asileşmeye başladı.normal yani sonradan tekrar sever sizi geçiş dönemleri olur takma bunları sen güzelce derslerine çalış.
Annen ve babandan da rica et kardeşinle harçlık konusu vs. Ayrı tutmasınlar sizi kardeşi kardeşe düşüren ailelerin beklentileri genelde.siz başarılı olduğunuz için seviyolar sizi başarısız olursanız sevmemeleri ya da daha az sevmeleri ne kadar doğru?
Ayrıca kardeşinizi de şikayet etmeyin gerçkten 1 elin parmakları bile bir değilken kardeşinizin sizin gibi olmasını beklemyin..
Yani 150 lira alıyordumben A nın yaşındayken de aynı parayı alıyordum. başarı ile çokta ilgisi yok
O zaman bunu kardeşinize ailenizin güzelce anlatması lazım kardeşler arasında 5 kuruşluk dahi ayrım olmamalı.yapılması gerekiyorsa diğerlerime izah edilmeli..ben A nın yaşındayken de aynı parayı alıyordum. başarı ile çokta ilgisi yok
inşallah sizin gibi oluruz. öyle çok istiyorum kiValla canımcım yaşlarınız çok küçük.Biz ablamla evlenene kadar böyleydik.Evlendik sırdaş olduk.
8 yaşındaki kardeşinin yaptıklarına takılma küçücük çünkü.
Diğer kardeşini de tehdit etme.Uyar sadece.
Olur inşallah canım merak etme.inşallah sizin gibi oluruz. öyle çok istiyorum ki
öncelikle merhaba. çok büyük bir dert değil belki ama burada anlatıp içimi dökmek istedim. ben 18 yaşındayım. benden 2 yaş küçük ve 10 yaş küçük iki kız kardeşim var. anlatmam daha kolay olsun diye benden 2 yaş küçük kardeşime A, 10 yaş küçük olana B diyeceğim. A nın bundan 2 yıl önce (A 14 yaşındayken) sevgilisi olmuştu. babam böyle şeyleri hiç onaylamaz oysaki. ben de A ya eğer ayrılmazsa babama söyleyeceğimi söyledim. beni şantaj yapmakla suçlayacaksınız belki ama akşam babam saat 8 de eve geliyor. kardeşim ise sabah 10 da çıkıp akşam babamın gelmesine az bir zaman kala eve geliyordu. bir de utanmadan babamın yüzüne gülüyordu. benim de zoruma gidiyordu bu yüzden babama söyleyeceğimi söyledim. mutfaktan aldı bıçağı üstüme yürüdü. ben odama kaçtım annem ise onu ikna etmeye çalıştı çık git evden diye. o günden sonra 2-3 gün çok ağladım çok dua ettim. sonra gelip benden özür diledi. söz verdi. bu sevgili konusu da böylece kapandı. Bu sırada B tüm bu kötü şeylere şahit oldu maalesef. A benden özür diledi dilemesine ancak ben ona eskisi gibi davranamıyordum. yani onca şeyden sonra istesem de olmuyordu ondan tiksiniyordum. yaptıkları, söyledikleri, kavgalarımız hep bunlar gözümün önüne geliyordu.
8 ay sonra üniversite sınavına gireceğim. ancak ben 10. sınıftan beridir ciddi anlamda ders çalışıyorum. hedefim tıp çünkü. hal böyle olunca annem babam üzerime titriyor. A dan da benim çalıştığımın en azından onda biri kadar çalışmasını bekliyorlar ama o hiç ders çalışmıyor. Babam ona ayda 150 veriyorsa bana 200 veriyor. ama ben bir test kitabı alacağım zaman babamdan ayriyeten para istemiyorum. Kardeşim ilçe dışındaki okula servisle gidip geliyor. bense hem 11. sınıfta evimizin yakınındaki bir temel liseyi burslu olarak okudum hem de 12. sınıfta aynı temel lisede burslu olarak okuyacağım. bunca şeye rağmen o fazladan 50 lira gözüne batıyor.
B'nin ise 2. annesi bendim diyebilirim. anne demedi baba demedi ilk benim adımı söyledi. okuldan döndüğümde servisten haftada en az bir kere çarşıda iniyor, ona boya kalemleri, resim defterleri alıyordum. her gün mutlaka bir şeker bir sakız olsun getiriyordum ona. daha 5 yaşındayken okumayı öğrettim B ye. A ise sadece saatlerce bilgisayar başında oturup ona bağırdı ve bazen vurdu. B ye vurduğu için birbirimize bile girdik. B şuan 8 yaşında ve yüzüme dahi bakmıyor.sürekli A ile takılıyor. A ise onu bana karşı dolduruyor, biliyorum. bende de hata var belki yapım gereği sert bir insanım. ama yine de böyle olmamalıydı. onun üzerinde o kadar çok emeğim var ki.. 2-3 gündür her gece ağlıyorum artık gözlerim şişti ağlamaktan. şu an bile zor tutuyorum kendimi. en çokta o kadar iyiliğimin, A'nın ise o kadar kötülüğünün B tarafından unutulması ağrıma gidiyor. olayların anlatımı kopuk kopuk farkındayım. bir an önce Allahın izni ile hedefime ulaşıp en azından hayalimdeki mesleği yapmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum. Anne ve babamın hakkını da hiç bir zaman ödeyemem. Onları çok seviyorum. Ama aynı anne babadan olduğumuz kardeşlerime karşı bir şey hissetmiyorum..
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. umarım bir gün bugünü hatırlayıp gülerimDaha cok kucuksunuz. Kavgalar, takilmalar, dalasmalar olur daha. Kaygilanacak bir durum yok ortada. Biraz daha olgunlasin da o zaman gorun bakalim kardesligin nasil guzel bir şey oldugunu.
Sizden 15 yas buyugum. Benden 3 yas kucuk erkek kardesim her firsatta gaddarca elestiriyor beni. Beni elestirince desarj oluyor resmen. Once kiriliyorum, suratimi asiyorum ama hemen geciyor bu durum. "Elestirsin, ne olacak ki?" diyorum. Kardes ya, otesi yok. Ablasinin bir tanesi o! :)
Ayrica, bir lise ogrencisinin imla kurallarina uyarak yazmasi buradaki bircok kadina ornek olur umarim.
Sinavinizla ilgili guzel haberlerinizi de aliriz umarim. Gonlunuzce olsun her sey.
çok set bir dille yazmışsınız. gerçi haklısınız ben eksik yazdım. A yı daha önce uyardım ayrılması konusunda ve bana söz verdi. aradan daha bir hafta geçti annemin komşusu o çocukla sarmaş dolaş görmüş onları. anneme bunu söylemiş annem yüzü kıpkırmızı geldi eve. lütfen bu kadar ön yargılı olmayın.daha küçücük çocuklarla nasıl bu kadar yüz Goz oldunuz
kardeşinize yaptıklarınız yanlış
siz ablasınız anne değil eve gelmesi konusunda sizden bir üst merci varken karışmaniz yersiz
resmen aileyi a ya karşı kiskirtmissiniz
b de sizin bu huyunuzun farkına vardığı için sizle çok yakın olmak istemiyor olabilir
ayrıca onlar daha çocuk kim nereye çekerse oraya giderler
onların ailesiyle arasını açmak yerine doğru olanı gosterebilirdiniz
kardeşimin sabah 10 da gidip akşam 8 e kadar ne yaptığını bilmiyordum. ama 14 yaşındaki biri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?