Benim gebelik tansiyonum 27 haftalikken birden cikti, hem de cok cikti... gunde 5 kez tansiyon olcumu yapip haftada 1 doktoruma gosteriyordum. Haftalik olarak idrar testleri yapilip protein kacagi olup olmadigi kontrol ediliyordu. Idrarda protein kacagi ve karaciger enzimlerinin bozulmasi anne ve bebegin hayatini kaybetmesine bile neden olabiliyor. Surekli istirahat verdi doktorum sadece tuvalete kalkiyordum zaten kalkip 100 metre yurusem tansiyonum 20 lere cikiyordu. 34 haftalik oldugunda tansiyonum artik kontrol edilemez oldu ve tansiyon ilacina basladik, 38 haftalikken de dogum yaptim. Benimki kadar ciddi tansiyon sorunu olup benim kadar gec dogurana da raslamadim. Mukemmel bir doktorum vardi, hayatimizi ona borcluyuz diyebilirim...
Eger tansiyon problemi devam ederse ablanizi zor bir gebelik bekliyor, mumkun oldugunca destek olun, forumlara girmesine izin vermeyin, kk da bile preeklampsi nedeniyle bebegini kaybeden annelerin topikleri var bunlari okudukca tansiyonu daha da yukselecek ve psikolojisi bozulacak (kendimden biliyorum)