kardeşim ve annem:((

zsnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
4.007
3.235
723
arkadaşlar uyku tutmadı beni.bugün annem beni eşimi ve kayınvalidmi iftara davet etti.erkek kardeşimde eşiyle birlikte geldi.zaten annemlere yakın oturuyolar ve sık sık annemlerde oluyolar.annem ve erkek kardeşim kendisi 27 yaşında ve iki yıllık evli.evlenmeden önce annemle çok ilgiliydi aralarında çook güzel bi ilişki vardı.evlendikten sonra ise berbat.neye konuyu çok uzatmayayım bugün yine annemle ufak bi anlaşmazlığa düştüler önemsiz bir konudan tartışmaya başladılar ve kardeşim herkesin içinde anneme piskopat dedi.çok üzüldüm çok bozuldum kardeşimede söylediği sözün hiç olmadığını belirttim ama içimde kaldı yarın arayıp kardeşime biraz kıssammı anneme çok kötü davranıyor annem ise bunları hiç haketmeyen çok fedekar ve iyi bir anne.ve geçen yıl kısmı felç geçirdi şüşkür düzeldi ama ya stresten yine olursakayınvalidemin tırnağı olamaz onun yanındada annem çok üzüldü şimdi kayınvalidemde bunu herkese anlatır kesin sizzce kardeşimi uyarmalımıyım yoksa hiç karışmamalımıyım karar veremedim lütfen yardım edin.bu arada aramızda 1buçuk yaş var ben büyüüğm

Asla susmayın. Bir anneye asla öyle şeyler söylenmez, söylenmemeli. Ben olsam haddini bildirirdim, ister kızsın ister darılsın.

Bence kardeşinizi arayın en azından rahatsız olduğunuz durumsa söylemeniz lazım demi..
Amam öğüt verir şekilde değilde daha yumuşak tonda olursa çokta iyi olur kanımca birde eşinin yanında aramayın derim ben kardeşiniz işteyken falan arayın
Erkek çocuklar anneye çok düşkün olur bence yani benim gördüğüm kadarıyla ama evlenince değişiyorlar sanki biraz..
Anneniz ile kardeşiniz arasında tekrar bir köprü olmaya çalışırsanız düzelir araları

bir abla olarak uyarabilirsin felç diyorsun vebali büyük.

tabii ki kardeşinle konuşmanı öneririm.
aile içinde sıkıntı dile getirilseydi keşke başkalarının yanında değil.
şayet konuşmalarından bunun böyle devam edeceğini düşünürseniz tekrar biraraya getirmeyin eşinizin ailesini.

Asla susmayın. Bir anneye asla öyle şeyler söylenmez, söylenmemeli. Ben olsam haddini bildirirdim, ister kızsın ister darılsın.

doğru söylüyosunuzzz işte arada kalmaktanda korkuyorum bi taraftan kardeşimde sinirlenir ters bişey söyler bende cevap veririm diede korkuyorum

teşekkür edrim dediğiniz gibi öğke vakti arayacam inşallah düzelir bişeyler.

bir abla olarak uyarabilirsin felç diyorsun vebali büyük.

anneannem felç annemim teyzeleri dayıları felç.çok korkuyorum annemde heşeyi kafaya takıyor bu anlattığım ne ki sürekli bi kavga var evde.

Bence telefonla azarlama yaklaşımı sergileyecekseniz hiç karışmayın, ortada bir problem vardı di mi sonuçta durup dururken kavga etmediler, problemi hiçe sayıp 27 yaşındaki adama ''anneye piskopat denmez çok ayıp '' diye kızmanızın herhangi bir faydası olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:

işte laf lafı açtı birden oldu herşey.hiçte ii olmadı canım sıkıldı hala uyuyamadım.teşekkür ederim yarın arıcam sanırım.

o kadar önemsiz konulardan tartışıyorlarki anlatamam birbirlerini boş yere kırıyorlar ve artık bu durumun bitmesini istiyorum annemin huzurlu olmasını istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

tabiki uyarmalisinnnnn
hattta titretip kendine gelmesini saglayarakkk

Tabii ki karışmalısınız.
Başkasının meselesi değil ki bu uzak durasınız, sizin meseleniz.

O yaştaki insan annesiyle nasıl konuşulacağını bilmiyorsa, hele de bunu topluluk içinde yapıyorsa çok yazık...

o kadar önemsiz konulardan tartışıyorlarki anlatamam birbirlerini boş yere kırıyorlar ve artık bu durumun bitmesini istiyorum annemin huzurlu olmasını istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Belki daha derinde birşeyler vardır? Eskiden öyle davranmıyordu diyorsunuz, bazı insanların karakterinde ya da yetiştirilişlerinde vardır karşılarındaki sevselerde davranışları lakayıttır kardeşiniz böyle değilmiş, belli bir yaşa kadar onayladığınız şekilde davranabildiğine göre aldığı terbiyede problem yokmuş. Bence bu durumda iki yıl içinde olan birşeylere kırıldı, sinirlendi, şimdi o yüzden eskisinden farklı davranıyor.

tabiki uyarmalisinnnnn
hattta titretip kendine gelmesini saglayarakkk

aylar önce yine böyle birşey olmuştu uyarmıştım biraz düzelmişlerdi yine başladı ben titretirimde o kendine gelirmi hiç bilemiyorum nasıl konuşucağımı.

ne olursa olsun bir anne bu lafı hak etmez
erkek kardeşiniz ne kadar düşüncesiz üstelik birde başkalarının ağzına laf vermiş
bence kesinlikle konuşun gerçi annesiyle ilişkisi iyiyken evlenince bozulup bu lafı
edebilen birisi sizi ne kadar dinler merak konusu
anneciğine de çok çok geçmiş olsun tatlım....

Sinir oluyorum baskasinin yaninda byle marifetini acanlara. Tut icinde azcik

Konus tabiki kardesinle belki farkinda degil.

Elalemin yaninda asagilamis annesini. Ozur dilesin ve yapmasin bir daha

Ben knanamlarla ailemi hic ayni yemek ortamlarina sokmuyorum onlar ayri ailem ayri gelir. İstemem icli disli olunsun

Kardeşiniz başkalarının yanında annenizi bu denli küçük düşürmüş.
Yine onların yanında af dilemeden, kendini affettirmeden konuşmazdım benim kardeşim olsaydı kardeşiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…