kardeşim ve bitmeyen çekişmemiz lütfen yardım ablalarım :(((

berivannnn26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
3.765
1
46
Eskişehir
merhabalar kızlar benimki dert değil ama çözüm bulamadım anneler,ablalar bir çözüm söyleyin
sorun ne mi ? kardeşim 12 yaşında 6 ya gidiyor biz kardeşimle ortak kalıyoruz odada ama odaya oda denirse bıktım dilimde tüy bitti topla hadi ,hep aynı ,bıktım sen den demekden sürekli hediye alıyorum elini neye uzatırsa o ay alamıyorsam sonraki ay alıyorum ya kendi dağıttığını toplamakdan aciz ben de çalışıyorum 7 de evden çıkıyorum 19,30 da anca evde oluyorum oda savaş alanı kitaplar,çöpler ,bebekleri,yediği yiyecek kabı,çoraplar topla dersin hoppp yatağın altına masanın kenarına tıkıştırıyo aöf de okuyorum masada ders çalışayım diyorum mümkünmü onları toplamak gerek o da zaman alıyo ya insan çıkardıgı kıyafeti nasıl çıkardıysa ters olarak öylemi bırakır yaww bu arada karderşim kız .annem de toplatamıyo ne ders çalıimayı ne de dağınıklığını topluyo tek yaptığı;uykum geldi,acıktım,şunu al ,tv seyretmek derse yollarrın git çalış 15 dk bi çıkar ya wc ya su içmeye yarım saat oyalanıyo bıktırdı usandırdı
iş geregi sürekli pc ve rakamlarla uğraşıyorum muhasebeciyim ewe gittiğimde pilim bitmiş oluyo kafam ses kaldırmıyo yaşım 22 ama ruhen 50 oluyorum kardeşim de dır dır dır süpekli konuşup sorun sıkartıyo o kadar sinir oluyorum ki ne yapacağımı bilmiyorum bak yapmazsan hiç birşey almam konuşmam diyorum alınca böyle yapacaksan alma bana birsey diyo ,sus ses duymak istemiyorum dediğimde kimin umrunda bildiğini okuyo ne olur bir çare söyleyin :43:
annem babam birsey yapmıyo topla diyorlar o kadar annem de yaptıramıyo annemi de dinlemiyo dediğim gb topla deyınce köşe bucaga sokuşturuyo eşyaları :47::47::47:

daha çok küçük ona kızarak söylenerek kötüleyerek değilde sanki abla kardeş oyun oynarmış gibi öğretmelisin bence düzenli olmayı, ilk başta beraber yaparsınız sürekli sonra ona düzenli olmayı alışkanlık haline getirrtebilirsin bu şekilde...

Annengilin tutumu biraz baskın olmalı.
Bide kız yani bunu yapan.
Duyan da erkek sanır.
Genelde kızlar daha derli toplu olurlar ama senin kardeşin tam tersiymiş.
Evde başka oda varsa odanı ayır.
Yada kardeşine ufak bi ceza verin annenle.
Mesela onun artık salondaki koltukta yatacağını söyleyin.
Odaya sadece eşyalarıni almaya yada koymaya glrebilceğini söyleyin.
Bu onu frenleyebilir.

daha çok küçük ona kızarak söylenerek kötüleyerek değilde sanki abla kardeş oyun oynarmış gibi öğretmelisin bence düzenli olmayı, ilk başta beraber yaparsınız sürekli sonra ona düzenli olmayı alışkanlık haline getirrtebilirsin bu şekilde...

yaptım yapmaz mıyım hersefer hüsran ya topluyorum akşam aynı çok dağınık çok kırmamak istiyorum kötü kelime zaten sarfetmiyorum ama bıktım dağınık odada oturmak dan biri gelecek bizim odayı açacak diye valla korkuyorum

Annengilin tutumu biraz baskın olmalı.
Bide kız yani bunu yapan.
Duyan da erkek sanır.
Genelde kızlar daha derli toplu olurlar ama senin kardeşin tam tersiymiş.
Evde başka oda varsa odanı ayır.
Yada kardeşine ufak bi ceza verin annenle.
Mesela onun artık salondaki koltukta yatacağını söyleyin.
Odaya sadece eşyalarıni almaya yada koymaya glrebilceğini söyleyin.
Bu onu frenleyebilir.

malesef oda yok başka nafile yatarım ne olacak diyo denedim onuda bu oda toplanmazsa ben toplayacagım sen de oturma odasında kalacaksın dedim tamam dedi işden eve geldim oda aynı hatta daha beter :4:

zor bi durum benimde erkek kardeşim çok dağınık ben esk.de okuyorum o da buraya geliyor bazen burada yaşıor ama dağınıklığı beni deli ediyor inanır mısınız söylemekten bıktım topluyorum kendim ona laf anlatasıya kadar.ben küçükken de aşırı titiz topluydum bir gün bilmem annemin odamı topladığını temizlediğini surekli toplar temizlerdim birde üstüne bu ikinci çocuklar daha yüz buluyor şımarık oluyor nedense. ailelerde söz geçiremiyor.:19:

zor bi durum benimde erkek kardeşim çok dağınık ben esk.de okuyorum o da buraya geliyor bazen burada yaşıor ama dağınıklığı beni deli ediyor inanır mısınız söylemekten bıktım topluyorum kendim ona laf anlatasıya kadar.ben küçükken de aşırı titiz topluydum bir gün bilmem annemin odamı topladığını temizlediğini surekli toplar temizlerdim birde üstüne bu ikinci çocuklar daha yüz buluyor şımarık oluyor nedense. ailelerde söz geçiremiyor.:19:

ya kesinlikle 1 saat önce annemle konuştum kardeşimi de istedim tl geldi naptın dedim oturuyorum dedi odayı topla bak birkez daha demeyecegım dedim bunu söyleyeceğini biliyordum dedi şımarık :4:

benim arkadaşım kardeşine diyordu ki "senin etini kemiğinden ayırırım çocuk!":18:bazen az kaldı bende bunu yapacağım diyorum.şaka bir yana kız çocukları daha duyarlı olur alın karşınıza sakince konusun uzun uzun sorun neden toplamadığını empati kurdurun sen benim yerinde olsan ne yapardın ne hissederdin diyin.

benim arkadaşım kardeşine diyordu ki "senin etini kemiğinden ayırırım çocuk!":18:bazen az kaldı bende bunu yapacağım diyorum.şaka bir yana kız çocukları daha duyarlı olur alın karşınıza sakince konusun uzun uzun sorun neden toplamadığını empati kurdurun sen benim yerinde olsan ne yapardın ne hissederdin diyin.

çok teşekkür ederim canım aynen konuşacagım baktım olmuyo odaya girip toplayıp süürüp,silecegim odaya da koymayacagım ne yaparsa yaparsa yapsın bıktım gerçekden

Ablam ben de ya 11 yaşımdaydım ya 12 emin değilim. Hep annem toplardı odamı. Sonra hiç dokunmamaya başladı ben toplayım diye. Ben de 1 toplamadım 2 toplamadım sonra kendi dağınıklığımdan kendim rahatsız oldum. El mecbur topladım :1:

Sen de öyle yapsan? Kendi kısmını toparla onun eşyaları ya yatağının üzerine bırak ya da odanın ona ait olan kısmına yere atıver :1:
En son adım atacak yer kalmayınca toplamak zorunda kalacaktır. Söyleme de hiç boşver kendi rahatsız olana kadar görmemeye çalış.

Ders çalışmak için de mutfak masasına vs git dağınıklık çok rahatsız ediyorsa ve masanız da ortaksa yer bulamıyorsan.

Annem toplamayı bıraktıktan sonra kimsenin düzenime dokunmasını istemiyorum. Ufak bi dağınıklık rahatsız ediyor artık. Toplayıveriyorum :1: :10: :8:

:13::13:

Çocuk daha o, kız veya erkek olması fark etmez normal olarak etraftaki dağınıklıktan sizin gibi rahatsız olmaz, ders çalışmaktan keyif almaz, mümkün olduğunca geçiştirmeye çalışır, gün boyu sizin kadar yorulmadığı için sizden daha enerjik olur. Bir de o dağınıklık halinin karakterden kaynaklandığına inanıyorum büyük ölçüde, ne yaparsanız yapın kendi rahatsız olmaya başlayıp değişmek isteyene kadar değişmez. Bu da muhtemelen, büyüyüp kendi evi olana kadar sürer. O yüzden tek tavsiyem imkanınız varsa mutlaka odaları ayırın. Başka birşeyin işe yarayacağını hiç sanmıyorum.

ablam ben de ya 11 yaşımdaydım ya 12 emin değilim. Hep annem toplardı odamı. Sonra hiç dokunmamaya başladı ben toplayım diye. Ben de 1 toplamadım 2 toplamadım sonra kendi dağınıklığımdan kendim rahatsız oldum. El mecbur topladım :1:

Sen de öyle yapsan? Kendi kısmını toparla onun eşyaları ya yatağının üzerine bırak ya da odanın ona ait olan kısmına yere atıver :1:
En son adım atacak yer kalmayınca toplamak zorunda kalacaktır. Söyleme de hiç boşver kendi rahatsız olana kadar görmemeye çalış.

Ders çalışmak için de mutfak masasına vs git dağınıklık çok rahatsız ediyorsa ve masanız da ortaksa yer bulamıyorsan.

Annem toplamayı bıraktıktan sonra kimsenin düzenime dokunmasını istemiyorum. Ufak bi dağınıklık rahatsız ediyor artık. Toplayıveriyorum :1: :10: :8:

:13::13:

ayayayyyyyyyyy :38::38::38:kimler de yorum yapmış canımmmmmmm :16::16::16:nasılsın önerilerin için çok sağol canım yok olmuyo usandım bıktım öyle yapıyorum atıyorum toplasın yerden dün ders çalışırken tüm gereksiz masanın üstündeki tarak,bebek,oyuncak süs araba kagıt parçalarnı yatagına koydum masayı sildim oturdum o ne yaptı o eşyaları yatagın örtüsünün üstünde topladı örtüyü yani örtünün içinde kızırdı yere koydu sabah yatagını toplarken o kagıt parçaları tarak nr varsa yere :47::47::47:

ayayayyyyyyyyy :38::38::38:kimler de yorum yapmış canımmmmmmm :16::16::16:nasılsın önerilerin için çok sağol canım yok olmuyo usandım bıktım öyle yapıyorum atıyorum toplasın yerden dün ders çalışırken tüm gereksiz masanın üstündeki tarak,bebek,oyuncak süs araba kagıt parçalarnı yatagına koydum masayı sildim oturdum o ne yaptı o eşyaları yatagın örtüsünün üstünde topladı örtüyü yani örtünün içinde kızırdı yere koydu sabah yatagını toplarken o kagıt parçaları tarak nr varsa yere :47::47::47:

Sen onun dağınıklıklarını onun tarafına koymaya devam et bence ablam. İlk başta yatağı dolup taşar. Yatağındakileri yere atar. Yerdekiler birikir. Sen yatağına koymaya devam edersin. Onları da yere dolaba herhangi bi yere atar-tıkıştırır. Ama sonra aradığını bulamamaya başlar. Hergün yatağındaki dağınıklığı yere aktarmaktan usanmaya başlar bıkar. Yerde adım atacak alanı kalmaz. Ayağına o tarak vs batar. En son toplar. Sen topla veya annen toplasın nereye kadar. :19: Onun da ufaktan farkına varması lazım. :1:

Benim kardesimde boyleydi şimdi il dışında üniversite okuyor yurtta kalıyor oda arkadaşları odayi değiştirmiş kardeşim yüzünden o kadar pasaklı ve daginiktir :))) bende aşırı titizimdir sürekli kavga ederdik ama şimdi özlüyorum o günleri :(( ben evlendim kardeşim uzakta burda olsada dagitsa ortalığı raziyim yani :((

Hediye al ama hep degil hem anlami kalmaz hemde simartmamis olursun.
Sert cik biraz baktin degismiyor odada sadece sana ait olan seyleri toplar kaldirirsin.
Ailende sonucu görmüs olur.

Hediye al ama hep degil hem anlami kalmaz hemde simartmamis olursun.
Sert cik biraz baktin degismiyor odada sadece sana ait olan seyleri toplar kaldirirsin.
Ailende sonucu görmüs olur.

almazmıyım çalıştığım için ne görsem alıyorum o gün tapır su şişesi kendime sipariş verirken ona da verdim ne alırsam bir tane de ona alıyorum kesinlikle kardeşim boylu boslu kilosu bana yakın kıyafetim oluyo switlerim,tşörtlerim genelde hoşuna gidiyo hemen veriyorum ona ne alırsam ona da alıyorum yok yok yok olmuyo çözümü yok galiba :50: eski sisteme devam ya toplayacam yada kendi pisliğinde dağınıklığında devam edecek :50aayyy bir de en sinir olduğum sey ben titizim eşyam onamayacak kitaplar var masada bakılırken katlanmayacak yataga oturulmayacak vs vs yok ne o kaldı ne o masada yer yok çekeyim de çalışayım desem eşyalarını atıyor kendimkileri koyuyorum çalıştıkdan sonrada eşyaları bazanın yani kitablarımı bazanın altına koyuyorum kardeşim ders çalışırken dağıtır diye işkence valla mutfak da çalışamam mutfak ile salon bir tv izleniyo sesde hiç çalışamam offf dert değil rabbim beterlerini esirgesin ama dagınık biri ile yaşamak işkence:47::47: eş seçiminde çok titiz olacagım yok sa sonuç ortada :1:

benim kardeşlerde öyle dapınıklar kız kardeşim temizlerse evde kimse adım atmaz evi ben temizledim bulaşığı ben yıkadım diye erkek kardeş aynı öyle bıraktık

Back
X