- Konu Sahibi berivannnn26
-
daha çok küçük ona kızarak söylenerek kötüleyerek değilde sanki abla kardeş oyun oynarmış gibi öğretmelisin bence düzenli olmayı, ilk başta beraber yaparsınız sürekli sonra ona düzenli olmayı alışkanlık haline getirrtebilirsin bu şekilde...
Annengilin tutumu biraz baskın olmalı.
Bide kız yani bunu yapan.
Duyan da erkek sanır.
Genelde kızlar daha derli toplu olurlar ama senin kardeşin tam tersiymiş.
Evde başka oda varsa odanı ayır.
Yada kardeşine ufak bi ceza verin annenle.
Mesela onun artık salondaki koltukta yatacağını söyleyin.
Odaya sadece eşyalarıni almaya yada koymaya glrebilceğini söyleyin.
Bu onu frenleyebilir.
zor bi durum benimde erkek kardeşim çok dağınık ben esk.de okuyorum o da buraya geliyor bazen burada yaşıor ama dağınıklığı beni deli ediyor inanır mısınız söylemekten bıktım topluyorum kendim ona laf anlatasıya kadar.ben küçükken de aşırı titiz topluydum bir gün bilmem annemin odamı topladığını temizlediğini surekli toplar temizlerdim birde üstüne bu ikinci çocuklar daha yüz buluyor şımarık oluyor nedense. ailelerde söz geçiremiyor.
benim arkadaşım kardeşine diyordu ki "senin etini kemiğinden ayırırım çocuk!":18:bazen az kaldı bende bunu yapacağım diyorum.şaka bir yana kız çocukları daha duyarlı olur alın karşınıza sakince konusun uzun uzun sorun neden toplamadığını empati kurdurun sen benim yerinde olsan ne yapardın ne hissederdin diyin.
ablam ben de ya 11 yaşımdaydım ya 12 emin değilim. Hep annem toplardı odamı. Sonra hiç dokunmamaya başladı ben toplayım diye. Ben de 1 toplamadım 2 toplamadım sonra kendi dağınıklığımdan kendim rahatsız oldum. El mecbur topladım
Sen de öyle yapsan? Kendi kısmını toparla onun eşyaları ya yatağının üzerine bırak ya da odanın ona ait olan kısmına yere atıver
En son adım atacak yer kalmayınca toplamak zorunda kalacaktır. Söyleme de hiç boşver kendi rahatsız olana kadar görmemeye çalış.
Ders çalışmak için de mutfak masasına vs git dağınıklık çok rahatsız ediyorsa ve masanız da ortaksa yer bulamıyorsan.
Annem toplamayı bıraktıktan sonra kimsenin düzenime dokunmasını istemiyorum. Ufak bi dağınıklık rahatsız ediyor artık. Toplayıveriyorum
:13::13:
ayayayyyyyyyyykimler de yorum yapmış canımmmmmmm nasılsın önerilerin için çok sağol canım yok olmuyo usandım bıktım öyle yapıyorum atıyorum toplasın yerden dün ders çalışırken tüm gereksiz masanın üstündeki tarak,bebek,oyuncak süs araba kagıt parçalarnı yatagına koydum masayı sildim oturdum o ne yaptı o eşyaları yatagın örtüsünün üstünde topladı örtüyü yani örtünün içinde kızırdı yere koydu sabah yatagını toplarken o kagıt parçaları tarak nr varsa yere
Hediye al ama hep degil hem anlami kalmaz hemde simartmamis olursun.
Sert cik biraz baktin degismiyor odada sadece sana ait olan seyleri toplar kaldirirsin.
Ailende sonucu görmüs olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?