Kardeşim

Hemsirelere bak bosta kalmışlar cok herhalde dedikodu malzemelerini toplayip bir de yaymıslar..

Hep derim hep uygularım yüzüne karsı söylemeye bi tarafım yemiyorsa arkasindan konusmam kimsenin.
Kardesiniz giybetlerin bedelini ceksin isten cıkmasın bundan sonra da kimsenin yüzüne söyleyemeyecegi birşeyi arkadan sallamasin.Hem bunu ögrendi hem de insanlara güvenmemesi gerektiğini.Güzel ders👍

Ben tekstil firmasındayım ve burada dedikodu acayip var. İdarede olduğum için hepsini duyuyorum ama inan duymamazlıktan geliyorum. Elime ne geçecek başkasının hakkında konuşarak. sadece kendi egomu tatmin edeceğim günahını alacağım. Onlar yapıyor diye benim yapmam çok komik bir savunma :KK70:
Sadece iş ortamında değil her ortamda dedikodu var. Kişilik meselesi buna dahil olup olmamak. Zaten konuda pişmanlık yok, ortaya döküldüğü için sinirlenmiş sadece.

Kardeşiniz size doğru söylemiyor bence. Mesajları attılar demişte e karşıda da birisi var kimse dememiş mi kimle konuşuyor diye? Tek başına dedikodu yapacak değil. Muhtemelen klasik dedikodu değil baya büyük dedikodular döndürdü kardeşiniz.

Sadece iş ortamında değil her ortamda dedikodu var. Kişilik meselesi buna dahil olup olmamak. Zaten konuda pişmanlık yok, ortaya döküldüğü için sinirlenmiş sadece.
Hani ortamı bahane ediyor ya ona istinaden örnekledim. Artık başkası hakkında konuşurken iki kere değil on kere düşünür. Ona büyük bir ders olmuştur :D

Hani ortamı bahane ediyor ya ona istinaden örnekledim. Artık başkası hakkında konuşurken iki kere değil on kere düşünür. Ona büyük bir ders olmuştur :KK70:
Umarım ders olmuştur. Genelde böyle olaylardan sonra başkalarıyla o kişilerin dedikodusu yapılıyor. Soğuk savaş resmen 😂 Ama başka ortamlarda dikkatli olur diye ümit ediyorum.

Tabi ki kardesim haksiz ama digerleri de birbirlerinin arkalarından konusuyolarmis bir olmuşlar sonra kardeşime patlamış olay
Hanımefendi bu olaylarda diğerleri kaka tü tamam ama kardeşiniz sütten çıkmış ak kaşık değil ,benim düzgünce 2 arkadaşım var onlarda bana yetiyor, masa dolusu insanlarla karşılaşırsın ama herbiriyle dedikodu yapılır diye bir kural yok,eminim ona fırça atan kişilerin hepsi o masada oturmadı,düzgün biri çıkar bi yerden cvp verir , ya işte hayat dersi hangi kabak kime patlar o hiç belli olmuyor ,tutacaksın dilini zor olacak ama tutacaksın yani

Birini ariycam diye almış telefonunu arkadaşı önce mesajları yollamış diğerlerine sonra da silmis
Aynısını sana da yapmamış mıydı? Senin telefonundaki mesajları kendisine aktarıp annene göstermemiş miydi?
İyi olmuş kardeşine. Haketmiş. Herkesin hayatına burnunu sokarsan gün gelir seninde hayatına burnunu sokarlar.

Kardeşinizin suç ortaklarını gömelim diye mi açtınız konuyu? Her söylenene onlarda suçlu diye cevap vermişsiniz de.
İşten çıkmadan, suçunu kabul edip devam edecek. Yaptığının yanlış olduğunu anlayıp ders çıkarabilirse ne mutlu.

Ben masum demiyorum ki hatali ama ordaki herkes yapmış bunu olayın kardeşimin başına kalmasını yediremiyorum
Akıllı olsaymış. Dedikodu uğruna mikserlik yapmasaymış. Bizim başımıza niye böyle olaylar gelmiyo?

Aynısını sana da yapmamış mıydı? Senin telefonundaki mesajları kendisine aktarıp annene göstermemiş miydi?
İyi olmuş kardeşine. Haketmiş. Herkesin hayatına burnunu sokarsan gün gelir seninde hayatına burnunu sokarlar.
Ahahah oha 😂😂 resmen ettiğini bulmuş o zaman.

Dedikoduyu da bir zahmet yazılı,ispatlı yapmayın yahu.
Ne bileyim arkadaşları da az değilmiş,kasıtlı baya bile isteye yapmışlar bunu ,nasıl bir ortammış ki orası adeta bir "How to Get Away With Morder" dizi seti gibi entrikalar ,arkadan iş çevirmeler,muhbirlik yapmalar.
İşten ayrılmasın tabi ama herkesin de gönlünü alsın ayıp.
O arkadaşlarının da yüzüne bakmasin bir daha.

Evet yapmıştı ama yine de böyle bir şey yaşasin istemezdim 😔
Yo yaşasın.
En azından yaşattığı şeyin nasıl bir his olduğunu anlamıştır. Üzülmeyin herkes kendi yaptıklarının cezasını çeker. Kardeşiniz terbiyesiz hem iş hemde kardeş ahlakı yok.

Kardeşiniz, erkek arkadaşınızla özel mesajlaşmalarınızı gizlice kendi whtsppına aktararak "Böyle yapmasaydım namussuzluk yapmaya devam edecektin" diyen biri. Sizin özel hayatınıza burnunu sokup, buna namussuzluk diyen ve güya iyiliğiniz için babanıza söylemekle tehdit eden bir tip, kim bilir kendi ailesinden olmayan insanların arkasından neler neler demiştir, ne kadar çirkinleşmiştir.

Kardeş, varsa bir açık, açığı kapatır, hata ise hatasını örter, dert ise paylaşır, sırdaştır, can yoldaşıdır. Ama sizinki ahlak bekçisi(!). Arkadaşları da oyuna getirip ifşa etmişler, artık iş yerinde de nasıl bir enerji yayıyorsa fark etmişler demek kardeşinizin işi olmayan şeylere burnunu sokup laf üreten ve hatta dahi insanların özel ilişkilerine "Namussuzluk" diyebilen birisi olduğunu. İyi olmuş. Ders olur mu? Sanmam, çünkü diğer üyelerin de belirttiği gibi "Ben yanlış yaptım, kimsenin hakkında böyle atıp tutmaya hakkım yoktu" farkındalığı yaşamak yerine, "Ama onlar da yapıyordu, bi tek ben yakalandım" öfkesi yaşıyor sadece.

Kardeşiniz az değilmiş. Herkes hak ettiği gibi yaşar. Rezil etmelerine sevindim. Kim sırf benim ayranım ekşi der ki, kardeşiniz de herkes dedikodu yapıyor bir ben değil, benim başıma patladı diye savunmaya geçmiş. Hem suçlu hem güçlü. Şimdi rezilliğiyle yaşasın bırakın.

Telefon alıp mesaj yazmak konusunu mantığım almadı ama olan olmuş. Bir süre kimseyle muhattap olmadan devam etmesi gerek.

Back
X