Kardesime nasil yardimci olabilirim?

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
merhabalar
benim 19 yasinda bir erkek kardesim var annemle babam 9 yildir ayrilar
ve son 6 aydir kardesim kendisini toplumdan uzaklastirmis herkesten kopuk arkadaslarindan ve bizden bile kopuk sirf kendi odasinda geciriyor zamanini. Gündüz uyumayi sartlandirmis ve aksamlarida kalkip sabaha kadar bilgisayar basinda.
yemegini bile odasinda yiyor.
Ha zararli mi? Hayir degil hicte zarari yok ama bu hareketleri beni ve annemi bayagi düsündürüyor.
Üniversteye kayitli ama ordan bile yavas yavas kopmus ve onunla bazen sohbet ettigimde (ki oda nadir) üniyi birakmak istedigini söylüyor.
Anlicaginiz bizimle bile pek konusmuyor hic birseyini bilmiyoruz anlatmiyor. Sadece gereken seyleri konusuyoruz iste. Özeliyle ilgili birsey sordugumuzda mesela üniyi hemen sinirleniyor
önceleri hic böyle degildi okuldada hep iyidi arkadaslariyla gezerdi vs.

az öncede sakasina koluna vurdum hafif(genelde herzaman yaptigim sey) hemen uzak durdu "yapma" dedi.
sanki gün gectikce dahada kötüye gidiyor..

ne yapacagimizi bilmiyoruz nasil davranacagimizi bilmiyoruz
belki aranizda benzer durumu yasayan olmustur ve fikrini veya düsüncesini söyleyebilen vardir
simdiden tesekkürler

Ergen gibi davranıyor yani kötü anlamda değil yanlış anlama benim 15 yaşındaki kardeşimde böyle bu ara. Aşık olmuştur belki, reddedilmiştir. ihtimal tabi bunlar kendi haline bırakın bir süre daha. Konuş desem konuşmaya yanaşacak gibi durmuyor

Para harcama durumu nedir? Harcamalarında artış oldu mu son zamanlarda? Ya da yediği yemek miktarı arttı mı? Tatlıya düşkünlüğü var mı?

Bana depresyonda gibi geldi, sosyal fobik de olabilir çünkü sosyal fobi ilk gençlik yıllarında ortaya çıkarmış.

Ya benim kuzenimde öyle asosyal yatar kalkar pc de.iletişim sıfır bi zaman sonra beyin istemiyor kimseyi bilgisayar bağımlısı olmuş.uzaklaşsın biraz dışarı çıksın iyi gelir .bi bahane ile çıkarın gezsin tozsun eve kapalı kalmasın.çıkmıyr diyorsunuz uyuşturucu vs temin etmesi zor sanmıyorm .

Para harcama durumu nedir? Harcamalarında artış oldu mu son zamanlarda? Ya da yediği yemek miktarı arttı mı? Tatlıya düşkünlüğü var mı?

o ihtimali düşünmek istemedim :KK17: aklıma gelmedi değil..

Koluna vurulduğunda verdiği tepki anormalse sanırım sephoraa ile aynı şeyden şüphelendik.

Kizlaar neymiş bu belirtiler ben meraktan uyuyamam simdi :KK43:

Kizlaar neymiş bu belirtiler ben meraktan uyuyamam simdi :KK43:

Uyuşturucu kullanıyor olmasından şüphelendik. Ani ruhsal değişiklikler ilk aklımuza onu getirdi sanırım hepimizin.
Bu arada temin etmek için evden çok çıkmadına gerek yok. Bakkala gidiyorum demesi yeterli. Evlere servis ediyorlar çünkü.

Yaklaşık 3 yıl böyle yaşadım.
Evden okula diye çıkıp, uğramadığım için yıllarca uzattım.
O an bana, bedenime ve aklıma fazla büyük gelen duyguların altında eziliyordum sadece.
Mutsuz değildim ama umutsuzdum.
En kötüsü de bu herhalde...

İlk tetikleme yıllarca hayal ettiğim mesleğin, gelecek planlarımın bölüme başlayınca gerçek olamayacağını anlamam sebep olmuştu.
Dolayısıyla gelecekten bir şey beklememekle bu sürece girdim.
Kardeşinizin de üniversiteye başlamasıyla gelecek kaygısı oluşmuş olabilir.
Kendini yalansız ve sınırsız hissettiği çevirimiçi ağlarda mutluluğu araması normal durumdur.
Kendimizi asla olamayacağımız karakterlere bürünmek için mükemmel bir fırsat sunan çevirimiçi alan, aslında depresyonla başetmede önemli rol oynar.
Ona, kendini keşfetmesi için yeni seçenekler sunabilirsiniz.
Asla baskı altına almayın, hayatına müdahale etmeye çalışmayın.
Sadece ailesi olarak her zaman onun yanında olduğunuzu, hatasıyla, başarısızlığıyla da gurur duyduğunuzu bilsin yeterli.
Çok önemsenecek bir şey olduğunu inanın düşünmüyorum, dediğim gibi dibine kadar yaşadım ve hala ayaktayım.

merhabalar
benim 19 yasinda bir erkek kardesim var annemle babam 9 yildir ayrilar
ve son 6 aydir kardesim kendisini toplumdan uzaklastirmis herkesten kopuk arkadaslarindan ve bizden bile kopuk sirf kendi odasinda geciriyor zamanini. Gündüz uyumayi sartlandirmis ve aksamlarida kalkip sabaha kadar bilgisayar basinda.
yemegini bile odasinda yiyor.
Ha zararli mi? Hayir degil hicte zarari yok ama bu hareketleri beni ve annemi bayagi düsündürüyor.
Üniversteye kayitli ama ordan bile yavas yavas kopmus ve onunla bazen sohbet ettigimde (ki oda nadir) üniyi birakmak istedigini söylüyor.
Anlicaginiz bizimle bile pek konusmuyor hic birseyini bilmiyoruz anlatmiyor. Sadece gereken seyleri konusuyoruz iste. Özeliyle ilgili birsey sordugumuzda mesela üniyi hemen sinirleniyor
önceleri hic böyle degildi okuldada hep iyidi arkadaslariyla gezerdi vs.

az öncede sakasina koluna vurdum hafif(genelde herzaman yaptigim sey) hemen uzak durdu "yapma" dedi.
sanki gün gectikce dahada kötüye gidiyor..

ne yapacagimizi bilmiyoruz nasil davranacagimizi bilmiyoruz
belki aranizda benzer durumu yasayan olmustur ve fikrini veya düsüncesini söyleyebilen vardir
simdiden tesekkürler
Nedense bu yeni nesil erkeklerin çoğu boyle.Benim erkek kardeşim de üniversitede gündüzleri uyuyor geceleri bilgisayar oynuyor.

Ben sosyal hayatin değişimine bağlıyorum bunu...90 sonrası gençlik bir değişik yasiyor

2 ihitimal var gibi. 1. si depresyon 2. si uyuşturucu. Umarım yanlıyoruzdur da başka bir problemi vardır.

Sadece ailesi olarak her zaman onun yanında olduğunuzu, hatasıyla, başarısızlığıyla da gurur duyduğunuzu bilsin yeterli.
Çok önemsenecek bir şey olduğunu inanın düşünmüyorum, dediğim gibi dibine kadar yaşadım ve hala ayaktayım.

Okudugmda bnm de ilk o aklima geldi. Izleyin bu hareketlerini Allah korusun. Umarm yaniliyoruzdur.

para harcamasinda bir degisiklik yok yemegide gayet normal hatta daha az yiyor bile sayilir uyusturucuyu ilk bizde düsündük ama öyle birseyin olmadigindan eminiz cünki disariya 3 hafta cikmadigi bile oldu.
üniversteye yeni basladi sayilir ve tip okumayi cok istiyordu fakat alinmadi. ondan baska bir bölüme gecti ama memnun olmadigini söylüyor sürekli. Acaba bununla kaynaklimidir

para harcamasinda bir degisiklik yok yemegide gayet normal hatta daha az yiyor bile sayilir uyusturucuyu ilk bizde düsündük ama öyle birseyin olmadigindan eminiz cünki disariya 3 hafta cikmadigi bile oldu.
üniversteye yeni basladi sayilir ve tip okumayi cok istiyordu fakat alinmadi. ondan baska bir bölüme gecti ama memnun olmadigini söylüyor sürekli. Acaba bununla kaynaklimidir
Olabilir. Belki de bölümünden memnun değil ve bir arkadaşın yazdığı gibi okuduğu bölüm bitirince ne yapacağına dair gelecek kaygısı oluşmuş olabilir. Daha önce de yazdığım gibi sosyal fobi sahibi de olabilir, tanıdığım biri var o da üniversitede evden çıkmazmış sonra psikoloğa gitmiş biraz aşmış ama üni.yi bırakmış en sonunda. Bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim

X