Kardesıme yapılan haksızlık... Fıkır verır mısınız?

Iyı gunler arkadaslar. Kardesımın arkadası gecen ay kardesımın daha 4 aylık, taksıdı bıtmemıs telefonunu yanlıslıkla yere dusurdu ve o gecmıs bır ay ıcınde de hıc ılgılenmedı, ozur bıle zoru zoruna dıledı kardesım tamıre goturdu yanında bıle bulunmadı ılgı sıfırdı yanı..Kardesım de gecen gun barı ılgılenseydın en azından uzuldugunu anlasaydım bu kadar ıncınmezdım fılan dedı.. Hatayla ınsanlar oluyor sonucta, bu kadar alakasız olması moralını bozdu kardesımın sonucta. Bır de unıversıteden en yakın arkadası bu.. Neyse.. Bu konusmadan sonra kardesıme yenı bır telefon almıs aılesı.. Ozur dılemıs fılan olması gereken buydu demıs, kusura bakma demıs.. Kardesım de bu 1 ay boyunca hep eskı pusku telefon kullandı temın bıle etmedıler. Sımdı de az evvel bır mesaj atmıs; ıste sen o dusen telefonun tamır edılınce bıze ver babamın ıhtıyacı var fılan demıs.. Kardesım de ben sızden telefon ıstemedım ıstedıgım sadece ılgı alaka ıdı yazmıs.. Kı bu ınsan telefon tamırlerıne bıle gelıp ılgılenmeyen bır ınsan.. Kardesım de dıyor; benım gururum her seyden onemlı, anında ıade edıcem alınan telefonu dıyor.. Kızlar sızce bu cok yanlıs bır tavır degıl mı? Bız onlardan boyle bır talepte bulunmadık kı.. Ayrıyeten bu dusen telefon daha yenı alınmıstı taksıtlerı bıtmemıstı.. Odedıgımız telefonu bız nıye babasına verelım? Ayrıyeten kendısı dusurup kırdı... Haksız mıyım kızlar sıze de danısmak ıstedım.. Fıkır verır mısınız? Tesekkurler..
Yenisini aldilarsa tabi ki eskisini vermelisiniz ayni modelse.ayrica bi arkadasim telefonumu yanlislikla dusurse ne beklicem insan sanki de yogun bakimda basini beklicek kiz kusura bakmayin ilgolenmedi felan telefoncuya bile gitmedi olayi bana anormal geldi

Siz haksizsiniz. Ayrica yaninda olmadi aramadi tamir sirasinda nedir ya? Sanki cok onemli antika vazonuzu kirmis. Alti ustu telefon. Yenisini de almislar. Eskisini verin bi zahmet. Cok gururlusunuz madem yeni telefonu niye kabul ediyosunuz?

Mali cok degerliyse kimsenin de eline vermesin kardesin.

Telefon hastanesinde basinda bekleyebilirdi
Maneviyata onem ver biraz may :lülülü:

anlamadım ben şimdi,kırılan telefon tamir oldu eskisi gibi çalışıyor mu ?
öyleyse şayet kardeşiniz haksız kazanç elde etmiş oluyor 2 tane çalışan aynı telefon olunca...
baştan kabul etmese iyiymiş bu durumda.
eğer kırılan tel. çalışmıyorsa da yenisi varken,onu ne yapsın..eksiyi isteme hakkı da var bence..
sormadılar kı arkadasım. alıp getırmısler. sorsalardı kardesım ıstemezdım dıyor. onun ıstegı ılgı ıdı sadece.

Yalnız üç konumuz varsa ikisi böyle alınan bir şeylerin ustume cökme arzunuzla alakalı. Biraz özeleştiri yapmalısınız çok uyanıksınız.
Ailenin zararı tazmin etmeleri güzel evet ama eski telefonu tamir ederseniz iki telefon sahibi olacaksınız. Ya tamir parasını alın eskiyi kullandım yeniyi iade etsin yada dediklerini yapsın. Yoksa tavrımız felaketten nimet çıkaran uyanık ailesi gibi olur. Kendinize zarar.
Bu kadar avantacı olmayın bir de nacizane sürekli uc beş kuruşluk kar pesindesiniz. Ben olsam utanirim yani o da kalsın bu da kalsın demeye. Ayrıca bir kaza oldu diye kara geçip iki telefon sahibi olmak istemeniz hos da değil etik de değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
sormadılar kı arkadasım. alıp getırmısler. sorsalardı kardesım ıstemezdım dıyor. onun ıstegı ılgı ıdı sadece.
o zaman sorun yok.kardeşin ilglenmedi diye şikayet edince hatasını anlamış gitmiş yenisini almış.ben bir haksızlık göremedim konuda..
ayrıca alıp gidince kabul etmeyebilrdi ..zorla eline vermediler ya.
neyse tamir olmuş olanı neden vermek istemediğini anlamadım ben.yenisi gelmiş,eskisini satacak mısınız nedir yani? bu durumda haksız kazanç olur sizinki..

Hayırdır düşen telefon değil de kardeşiniz mi ki düşüren başını beklesin , tamirciye gitsin üstelik özür zoraki diledi diyorsunuz belliki utanmış düşürünce ve özrünü dilemiş . Sizin bu antika hareketleri de görünce yeni telefon alma durumunda kalmis tabii ki eski telefonu vermek zorundasınız bakmış sizin verme niyetiniz yok zavallı kendi ağzı ile istemiş. Benim arkadaşın kızı İpad i yere düşürdü aklımdan dahi geçmedi özür dilenmek parasını istemek yenisini aldırmak falan

Arkadaş bayağı bir yüzsüz bence,özür dilese kafiydi ama biraz fazla üzerine gidilmiş bence karşı tarafın.

Onların yeni telefon alması çok büyük incelik bence. Eskiyi onlara göndermeniz mantıklı olan. Bunlar pahalı şeyler ben 4sene önce laptop almıştım son model o dönemin parasıyla 2,500.000tl para vermiştim. Daha 4.taksidini öderken ev arkadaşım düşürüp ekran arasını açmıştı. Ben birşey diyemedim tabi ki sonra tamire verdim garanti kapsamına girmiyor dediler tamir için de ekranın kartın felan tamamen değişmesi gerek neredeyse bir laptop parası olur ekran tamamen kararana kadar kullan bare yazık olmasın Dedi. Laptopun yarısı kara şekilde kullandım. Ve kız bir kere özür bile dilemedi. O zaman bana laptop alsa yok ya ne gerek var derdim kesin ama şimdi düşününce bir aylık çalışmamı bir saniyede kırdı ve özür bile dilemedi alsaydı kabul ederdim diye düşünüyorum.

Tamirciye götürürken yaninda değildi demişsiniz.Sanki kardesiniz allah korusun hasta olmusta kiz yaninda olmamis.Kazayla olmus sonucta napsin..:işsiz:
7/24 kardeşinizin telefonunu dusunucek hali yok ya üstüne düşeni yeni telefon hediye ederek zaten yapmis.

Tamirciye götürürken yaninda değildi demişsiniz.Sanki kardesiniz allah korusun hasta olmusta kiz yaninda olmamis.Kazayla olmus sonucta napsin..:işsiz:
7/24 kardeşinizin telefonunu dusunucek hali yok ya üstüne düşeni yeni telefon hediye ederek zaten yapmis.

+1
Telefonu elinden tutup hastaneye mi götürsünler

Hem eskisi hem yenisi niye sizde? Çok saçma buldum açıkçası, telefonun düşmesinden istifade etmiş gibi neden diğerini teklif etmediniz?
Bir de vermeme konusunda kızgınsınız çok ilginç. Telefon değil ilgi istediyse, neden yeni telefon verilince değil de eski telefon istenince bu söyleniyor.
Kötü duruma düşmüşsünüz.

Back
X