Kardesıme yapılan haksızlık... Fıkır verır mısınız?

Benim kardeşimin telefonunu arkadaşı düşürdü ekranı kırıldı 400 kusure yaptırdık. Valla hepimiz çocuğa ,arkadaşına bir şey diyip mahçup etmedin di mi dedik ben, babam , annem .
O da Hayır ya kaza oldu bir şey demedim tabi dedi.

Valla şimdi aklıma geldi hiç çocuk ilgilenmedi bilmem ne dusunmedik bile.
Ne uyanık insanlar ya .

Öncelikle yanlıkşlıkla düşürmüş. Benim en yakın arkadaşım yanlışlıkla düşürse kızamam bile. Sonuçta ben de düşürebilirdim. Tek düşmede bitecek kadar dandik telefonları da almayın bence. Benim telefonum 15370 kere her türlü zemine düştü, bir şey olmadı. Sizin telefon kraker gibi bir şey herhalde.

İlgilenmedi, sormadı derken, orası çok garibime gitti. İlgi alaka mesela hastanelik edilmiş insanlar için filan kullanılır. Telefon yanlışlıkla düştü diye hergün arayıp telefonun durumunu mu soracaktı? Ne kadar abartmışsınız.
İnsanlar size yeni telefon almış. İstekleri bana normal geldi. Siz de kırılan telefonu verin, takas edin. Veya onların telefonunu geri verin. Bana kalırsa boş yere ortalığı kaldırmışsınız her konuda.
Telefon ne durumda yaşayacak mi kurtarmak için ne gerekiyorsa yapın :KK53:

Allahtan ümit kesilmez

Kendi malı pek kıymetli ama başkasının malı kıymetli değil. Bu mantıkta olanlara tahammülüm yok. Malesef etrafımızda o kadar çık bu mantıkta insan var ki. Taksit ödediğimiz telefonun parasını niye verelim cümlesine baya takıldım. Yeni telefonu bedavaya aldık demezler ama. Yeni telefonu alan taksit ödemedi para vermedi hiç. Allah iyi niyetli insanları çakallardan korusun. Bencil düşünmeyi bırakıp empati kurun biraz

Model aynı. Ee yenisi gelmiş.
Eskisini vermek neden bu kadar zor.

Hiç kırılmamış gibi , yepyeni Tlf.nu kullanacak işte.

1 ay bile olsa hatalarını anlamışlar. Neyin haksizligidir bu ?
Bende bi haksızlık göremedim, aksine eski teli vermemekle siz haksızlık yapıyorsunuz konu sahibi.

Eski telefonu verin tabii ki. Veya yeni telefon istemiyorum, tamir ettirseniz yeter, teşekkür ederim deseydi. Hem yeni telefonu kabul etmek hem de eskisi istenince ama bu haksızlık demek olmaz. Hangi kısmı haksızlık? Tamir olunca 2 telefonu birden olacak. Arkadaşı telefonu düşürdü diye zenginleşmek saçma değil mi? Telafisini yapmış sonuçta.

Bende genel gibi düşünüyorum eski telefonu vermelisiniz. İstemekte haklılar bunda gurur kırıcı veya haksızlık yapılan bir durum yok.

Kardeşinizin haksızlığa uğradığını düşünen olmadığı gibi bilakis, kardeşinizin arkadaşı ve ailesine haksızlık yaptığınızı düşünüyor herkes. Bunca kişiyle mevcut olan olayı yorumlama farkı, sanırım para ve maddi şeylerle kurduğunuz ilişkiden kaynaklanıyor. Açtığınız konular, bu ilişkiyi gözden geçirmeniz gerektiğini düşündürüyor nedense...

Keşke burada herkes aynı şeyi diyorsa biz yanlış yapmışız dese ama konu sahibi hayatta yapmaz.
Eski konularını bir okusanız bu telefon olayındaki tavrına şaşırmazsınız da.
Bilezik almaya parası yok diye kayınvalide adayına beşibiryerde aldırmaya kalkmalar mı ararsınız kuyumcuda gram pazarlığı mı...
O zaman gelen tepkilerin hepsi aynı doğrultuda olduğu halde bir gıdım ben çok mu çıkarcıyım çok mu ayıp ediyorum dememişti.
Bu konuda da kazara bilmeden istemeden telefonu düşüren bir insanın verdiği telefona çöküp eskiyi de vermeme niyetinde gelen eleştirileri görmezden gelip tek tük gelen kendi çıkarına uygun mesajları beğeniyor. Hala ama hala iki telefonuda parselleme derdinde yani.
Hep kendi haklı olan ve bedavayı seven bir insan bu konu sahibi. Asla da hatasını kabul etmez

Iyı gunler arkadaslar. Kardesımın arkadası gecen ay kardesımın daha 4 aylık, taksıdı bıtmemıs telefonunu yanlıslıkla yere dusurdu ve o gecmıs bır ay ıcınde de hıc ılgılenmedı, ozur bıle zoru zoruna dıledı kardesım tamıre goturdu yanında bıle bulunmadı ılgı sıfırdı yanı..Kardesım de gecen gun barı ılgılenseydın en azından uzuldugunu anlasaydım bu kadar ıncınmezdım fılan dedı.. Hatayla ınsanlar oluyor sonucta, bu kadar alakasız olması moralını bozdu kardesımın sonucta. Bır de unıversıteden en yakın arkadası bu.. Neyse.. Bu konusmadan sonra kardesıme yenı bır telefon almıs aılesı.. Ozur dılemıs fılan olması gereken buydu demıs, kusura bakma demıs.. Kardesım de bu 1 ay boyunca hep eskı pusku telefon kullandı temın bıle etmedıler. Sımdı de az evvel bır mesaj atmıs; ıste sen o dusen telefonun tamır edılınce bıze ver babamın ıhtıyacı var fılan demıs.. Kardesım de ben sızden telefon ıstemedım ıstedıgım sadece ılgı alaka ıdı yazmıs.. Kı bu ınsan telefon tamırlerıne bıle gelıp ılgılenmeyen bır ınsan.. Kardesım de dıyor; benım gururum her seyden onemlı, anında ıade edıcem alınan telefonu dıyor.. Kızlar sızce bu cok yanlıs bır tavır degıl mı? Bız onlardan boyle bır talepte bulunmadık kı.. Ayrıyeten bu dusen telefon daha yenı alınmıstı taksıtlerı bıtmemıstı.. Odedıgımız telefonu bız nıye babasına verelım? Ayrıyeten kendısı dusurup kırdı... Haksız mıyım kızlar sıze de danısmak ıstedım.. Fıkır verır mısınız? Tesekkurler..
Iyi de arkadaşınız eski telefonu istemeden siz zaten vermeliydiniz ki madem aynı modelden aldilar,siz de diğerini tabiki vermelisiniz,yaptırıp onlarin olmali.. haksızlık diyorsunuz ama sizde neden iki telefon oluyor onu anlamis degilim !!

Keşke burada herkes aynı şeyi diyorsa biz yanlış yapmışız dese ama konu sahibi hayatta yapmaz.
Bilezik almaya parası yok diye kayınvalide adayına beşibiryerde aldırmaya kalkmalar mı ararsınız kuyumcuda gram pazarlığı mı...
O zaman gelen tepkilerin hepsi aynı doğrultuda olduğu halde bir gıdım ben çok mu çıkarcıyım çok mu ayıp ediyorum dememişti.
Bu konuda da kazara bilmeden istemeden telefonu düşüren bir insanın verdiği telefona çöküp eskiyi de vermeme niyetinde gelen eleştirileri görmezden gelip tek tük gelen kendi çıkarına uygun mesajları beğeniyor. Hala ama hala iki telefonuda parselleme derdinde yani.
Hep kendi haklı olan ve bedavayı seven bir insan bu konu sahibi. Asla da hatasını kabul etmez

Bir gramlı kezban daha desenize

Kardesım de oyle yapacagını soyluyor, hatta kargıo ıle gerı gondercegım muhattap olmayacagım dıyor.
Bence hiç gurur yapmasın, alsın yeni telefonu. Siz de eskiyi tamir falan ettirip ücretini ödemeden gönderin gitsin. Bir iş arkadaşımın başına gelmişti aynı şekilde telefon olayı, arkadaşının kızı zarar vermişti, iş arkadaşım zorla ilgilendirdi sonra içine sinmedi yeni telefon aldırıp eskiyi gönderdi. Onlar da çok yakınmış öncesinde ama umrunda olmadı arkadaşın. Yedirmesin hakkını

neticede yanlislikla olmus. hic yoktan onlarinda bi dunya masrafi olmustur. yenisini aldirlarsa eskisini istemeleri normal bence. zararlari aza inmis olur. babasi yeni telefon kendine alacakti belki de. en azından kardesinizin telini kullanarak o masraftan kacinmak istemis olabilirler.

eger tamamen ilgisiz olsa yenisini de almaz camura yatarlardi. mahcup olmus olabilir kiz. ne yapacagini bilememistir. iki telefondan birini verin bence

Seni oncelikle kib liyorum. Niye tekrar donup mesaj yazip zmn kaybina ugrayayim ki sen beni tahrik ederken!
Elbette sen gibilerinle ugrasmayacagim. E cikarciyim ne de olsa...:KK14:

Telefonunu tamir ettirip kullanırdım.. kaza der gecerdim.. Özür zaten yere düştüğü an dilenir.. saniyelik bi iş o.. tamir ettirirken de yanımda olmasına gerek yok daha neler.. maddi manevi destek mi olacak o an..

Kıran kişi bile olsa alan kişi yeni telefonu kabul etmezdim.. parasi yok Ailesine aldirmış belli niye yüz göz olayım insanlarla derdim..

Zira işte yüz göz olunuyor.. Aile yeni aldık eski de tamir olacak enayi miyiz diye düşünmüş eski telefonu istiyor..

Seni oncelikle kib liyorum. Niye tekrar donup mesaj yazip zmn kaybina ugrayayim ki sen beni tahrik ederken!
Elbette sen gibilerinle ugrasmayacagim. E cikarciyim ne de olsa...:KK14:

KİBleyebilirsin elbette.
Ama hala eskiden de olduğu gibi iyi yorumları yani işine gelenleri beğenip diğer yorumlardan hatanı çıkarıyor musun?
Hayır.
Çünkü o iki telefonda size hak değil mi?
Her şey sizin hakkınız herkes size ödeme yapmak zorunda çünkü.
Buradaki eleştirilere ne zaman hak verdiniz de bir kere olsun özeleştiri yaptınız? Bir kere bile yapmadınız değil mi?
Ben size hakaret etmeden bunu söylüyorum. Eleştirlere kulak tıkayıp bir iki beğeni yapıyorsunuz ve eleştirilere kulak tıkıyorsunuz.
Ben size kötü bakış açınızı değiştirmenizi sizin çıkarınıza söylüyorum kiblerken biraz da bunu düşünün. Kibleyin yine de en azından biraz kendinizi de eleştirin. Herkes size bir şey diyorsa vardır bir nedeni değil mi? Herkes haksız bir siz haklı olamazsınızç

Iyı gunler arkadaslar. Kardesımın arkadası gecen ay kardesımın daha 4 aylık, taksıdı bıtmemıs telefonunu yanlıslıkla yere dusurdu ve o gecmıs bır ay ıcınde de hıc ılgılenmedı, ozur bıle zoru zoruna dıledı kardesım tamıre goturdu yanında bıle bulunmadı ılgı sıfırdı yanı..Kardesım de gecen gun barı ılgılenseydın en azından uzuldugunu anlasaydım bu kadar ıncınmezdım fılan dedı.. Hatayla ınsanlar oluyor sonucta, bu kadar alakasız olması moralını bozdu kardesımın sonucta. Bır de unıversıteden en yakın arkadası bu.. Neyse.. Bu konusmadan sonra kardesıme yenı bır telefon almıs aılesı.. Ozur dılemıs fılan olması gereken buydu demıs, kusura bakma demıs.. Kardesım de bu 1 ay boyunca hep eskı pusku telefon kullandı temın bıle etmedıler. Sımdı de az evvel bır mesaj atmıs; ıste sen o dusen telefonun tamır edılınce bıze ver babamın ıhtıyacı var fılan demıs.. Kardesım de ben sızden telefon ıstemedım ıstedıgım sadece ılgı alaka ıdı yazmıs.. Kı bu ınsan telefon tamırlerıne bıle gelıp ılgılenmeyen bır ınsan.. Kardesım de dıyor; benım gururum her seyden onemlı, anında ıade edıcem alınan telefonu dıyor.. Kızlar sızce bu cok yanlıs bır tavır degıl mı? Bız onlardan boyle bır talepte bulunmadık kı.. Ayrıyeten bu dusen telefon daha yenı alınmıstı taksıtlerı bıtmemıstı.. Odedıgımız telefonu bız nıye babasına verelım? Ayrıyeten kendısı dusurup kırdı... Haksız mıyım kızlar sıze de danısmak ıstedım.. Fıkır verır mısınız? Tesekkurler..
Kırılan telefon tamir olmuyor bende çöpe attım deyin gitsin.
Öyle arkadaşın da taaa yüzüne yani....

Kardeşiniz resmen yenisini al diye ima etmiş düşünce hasta mı bu başında durulacak gidilip tamire verirken ilgilenmekte nedir hem yenisini aldırıp eskisi niye sizde kalıyor
Almasaymış yeniyi

@elvanelvan88 gecmis konulari okumadim ama senin dedigin gibiyse yazik olmus kardesin arkadasina. ve daha demin kenmimle ilgili konu actim. iste hep bu uyanik insanlardan dolayi iyi niyetliler bunalimda :KK12:

Allah kat ve kat fazla para kazandirsin kardesin arkadasi olan babaya. yazik üzüldüm. ben olsam gorusmem konu sahibinin kardesiyle. boyle arkadas olmaz. hic yoktan 1000-2000 bini gitmis demekki.

birde ilk okudugumda garantisi oldugunu algilayamadim. ben olsam garantiye verdigim telefon icin asla yeni telefon kabul etmezdim. en kötü eski telefonu hemen verirdim onlar istemeden

Back
X