kardeşimi biz hala çözemiyoruz..

Maalesef ki fazla bencilce davranmışsınız kardeşinize. Siz onun ailesisiniz en yakını sizsiniz yardımcı olacağınıza, destek olacağınıza en mutlu günlerinde köstek oluyorsunuz. Diğer arkadaşların dediği gibi babanız sorumluluk almıyor diye bütün sorumluluğu kardeşinize yükleyemezsiniz böyle bişeye kimsenin hakkı yoktur. İkincisi siz neden almıyorsunuz o sorumluluğu ve 2 ay arayla evlendiniz alelacele? Bence çuvaldızı kendinize iğneyi başkasına batırın. Her ikisini de kardeşinize değil. Yuva kurmak sizin hakkınız olduğu kadar onun da hakkı. Bir diğer konu damatlara neden sorsun ki verip vermeyeceğini? Beni istemeye geldiklerinde kardeşimin kocasına sorsalar noluyor be derim, ona noluyor? Ha ama ben 10 yaşındayken ablam evlense eniştede bana abilik yapsa amenna bi ihtimal sorulur da aranızda 1 yaş varmış onlara ne, dış kapının mandalları durumundalar. Yazdıklarıma da alınmayın kırmak için demedim :) durum dışarıdan böyle gözüküyor. Ve biraz daha karşı çıkarsanız kuvvetle ihtimal kardeşiniz sevgilisine ya kaçar ya da sizi nişanda düğünde istemez. Siz de böyle bi sonucu istemezsiniz sanırım...

damatlara sorması gereken konu bu tarihte yapsak gelebilirmisiniz olacaktı evet haklısınız bencilce davranmışız kardeşime okudukça anlıyorum ama bundan sonra herseyde yanında olucam ınsallah

1 hafta sonra demesi hata tabiki aceleye gelmez aslında böyle şeyler ama damat çalıştığı için mecburi olmuş gene de kırılmayın ve destek olun derim ben :)

2 ay peşpeşe evlenirken sizler neden babanızın maddi durumunu düşünmediniz de kardeşinizin düşünmesini bekliyosunuz? Burayı anlamadım.
Ayrıca gençler istiyolarsa, köstek olmayın destek olun.

Yapacağım yorumun bire bir aynısı yapılmış. Katılıyorum sana.

Babanızın sorumsuzluğunu kardeşiniz neden çekmek zorunda? Siz ve diğer kardeş neden çekmemiş? Neden 2 ay arayla evlenilmiş?

Ailece birlik olup kızın mutluluğunu engelliyorsunuz. Mesleği var, yaşı gelmiş, aklı yerinde. Damatta içkici zampara biri çıksa karşı çıkılır da kardeşinizi engellemek için elle tutulur bir sebebiniz bile yok. Abla olacaksınız ya...

ablam benden önce nişanlandı bende oda herşeyi kendimiz yaptık ablamınki sorunlu oldu karşı tarafın ailesi yüzünde şehri terkettiler. bendede herşeyi kendimiz yaptık yada eşimin ailesi destek oldu.babamda para olmadıgı için hiçbir şey alamadı. bizde istiyoruzki kardeşimin böyle olmasın hiç değilse kendi çalışşın kendi nişanını düğününü güzelce yapsın çünkü babamda yok yaniii. bizde yardım edicez tabiki kardeşim yalnız kalmayacak acele edip karşı çıkmamızın sebebi kendini kurtaracak kadar olsada bi işe girmeden söz nişan istemesi yoksa babamı biz kurturamadık o hiç kurtaramaz.

ablam benden önce nişanlandı bende oda herşeyi kendimiz yaptık ablamınki sorunlu oldu karşı tarafın ailesi yüzünde şehri terkettiler. bendede herşeyi kendimiz yaptık yada eşimin ailesi destek oldu.babamda para olmadıgı için hiçbir şey alamadı. bizde istiyoruzki kardeşimin böyle olmasın hiç değilse kendi çalışşın kendi nişanını düğününü güzelce yapsın çünkü babamda yok yaniii. bizde yardım edicez tabiki kardeşim yalnız kalmayacak acele edip karşı çıkmamızın sebebi kendini kurtaracak kadar olsada bi işe girmeden söz nişan istemesi yoksa babamı biz kurturamadık o hiç kurtaramaz.

Merak etmeyin kardeşiniz de sizin gibi babanızda para olmadığını biliyordur.
Yani bir beklenti içinde değildir, bu kadar hızlı olmasını kabul ediyorsa zaten düşünüp taşınmıştır.
Bence olabildiğince destek olun- nişanlanan kendisi sizin endişelerinizden daha çoğunu kafasında tasarlamıştır.

Bırakın da bu kararı kardeşiniz versin. Belki elindekiyle idare edecek? Sanki babasının durumunu bilmiyor. Kendi yapmadığınız şeyleri kardeşinizden bekleyip bunu dikte etmeniz çok garip.

Bence siz ailecek kardeşiniz evlenmesin, en küçük o kaldı çalışsın babamı kurtarsın diye bakıyorsunuz. Bu kadar tepkinin başka bir açıklaması olamaz yani. Planlar tutmayınca da "onun iyiliği için" deyip çeviriyorsunuz. Onun iyiliğine olan tek şey destek olmanız, maddi bile değil, manevi.

Bırakın da bu kararı kardeşiniz versin. Belki elindekiyle idare edecek? Sanki babasının durumunu bilmiyor. Kendi yapmadığınız şeyleri kardeşinizden bekleyip bunu dikte etmeniz çok garip.

Bence siz ailecek kardeşiniz evlenmesin, en küçük o kaldı çalışsın babamı kurtarsın diye bakıyorsunuz. Bu kadar tepkinin başka bir açıklaması olamaz yani. Planlar tutmayınca da "onun iyiliği için" deyip çeviriyorsunuz. Onun iyiliğine olan tek şey destek olmanız, maddi bile değil, manevi.

şu an bizim hakkımızda çok detay bilmeden konuştugunuz için size böyle konuşmak kolay geliyor bu hafta sadece söz olacaktı aileler uzak oldugu için ben dedimki nişanda birlikte olsun kendiside öyle istiyordu şu an nişan alışverişindeler ve her zaman yanındayım kardeşimin herkes gibi bizimde ona karşı hatalarımız olmuş olabilir ama telafi edicez inşallah bundan sonra hep yanında olarak.

inşallah hep o mutlu olurda biz sadece bu söylediklerimizle kalırız inşşallah rabbimden tek dileğim.içimi bilemezsiniz.

Madem acelemiz var göreve gidecek vs. diyor o zaman bazı şeylerin eksik olmasına ya da hiç olmamasına katlanacak yani maddiyat ne kadarına yetiyorsa o kadarı olur. O konuda haklısın.

Madem acelemiz var göreve gidecek vs. diyor o zaman bazı şeylerin eksik olmasına ya da hiç olmamasına katlanacak yani maddiyat ne kadarına yetiyorsa o kadarı olur. O konuda haklısın.
aynen oda bişey istemiyor tabiki şuyum olsun buyum olsun demiyor hepsini kabulleniyor

Back
X