Kardesimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim

Bu özel hayata müdahele mi onu da bilmiyorum. Cünkü ailesiyle görüsmesine bile karisiyor. Hep beraber ailecek bi sey yapsak kardesimin o gün morali bozuk dolasiyor. Biliyorum ki kavga ettiler bu yüzden. Ileride hic bi sekilde bizimle görüsmesine izin vermeyecek. Psikolojik sorunlari var gibi davraniyor.
Bence kızın tarafından bakmayı deneyin,benim nişanlılık sürecinde aynı..nişan atmayı düşündüm
Sizin çekincelerinizi ben birebir yaşadım,yaşıyorum

Ama nolu erkekleri bi kendi başlarına bırakın, çocuk ruhlu demişsiniz.eğer buna siz karar veriyosanız,nişanı atmanız dahs iyi
Zira o kızın söz hakkı olmaycak gibi,nişanlısıyla değil nişanlısının ailesiyle karar alacak gibi

Çok ilginç bir saptama olmuş. "O asla yetiskin olamayacak kisilerden" derken sorumluluk alma anlamında mı dediniz? O zaman neden nişanlandı? Neden evlenmek istiyor?

Bence kardeşinizi bir psikoloğa götürün. Eğer nişanlısına itiraz etmek istiyor ama edemiyorsa altında başka şeyler olabilir. Kendi haklarını savunmasında sorunlar varsa destek ona iyi gelecektir. Böylece siz yanında olmadığınız zamanlar da kendi hayatıyla ilgili sağlıklı kararlar alabilmesi mümkün olur.

Ne alaka simdi ya? Yetiskin olamayacak derken biraz gipsy bi ruhu var. Zoru görünce halletmek yerine yüzeysel davrananlardan. Görmezden gelenlerden.

Sizin sevdiginiz insanin hic hatalarini görmezden geldiginiz anlar olmadi mi? Cok mu mükemmelsiniz bu konuda?

Ben bastan beri ayril dedim.

Şu kısım hakikaten çok itici
Çok rahatsız edici

Siz kardeşinize güvenmiyorsunuz.
Onun kararlarına saygı duymuyorsunuz.

Şimdiye kadar nişanlanan insanların hepsi evlendi mi sanıyorsunuz?
Evlenenlerin hepsi sağlıklı, mutlu devam ettiler, bir yastıkta kocadılar mı sanıyorsunuz?

Hayatta herkesin yanlış karar alma, hata yapma riski vardır.

Klasik canım bu,evde sindirilen erkek modeline bakış açıssı

Kardesim tanidigim en asi insanlardan biri. Eve gec gelen, annemi de babami da cok takmayan biridir. Hangi bilgiyle bu kaniya vardiniz? Sorsaniz cevap veririm. Egonuzu tatmin eden ezbere seyler yazmayin lütfen.

Bu arada kusura bakmayın littlemother littlemother o kadar doluyumki..yaptığım bütün aktivitelerin tadı kaçıyo,nişanlım yapıyo bunu
Haliyle onunda aile vs durumlarında tadı kaçıyo benzer şekilde.ama nişanlımın kararlarında ailesinin etkili olduğunu düşünüyorum.özellikle ilk bikaç ay.
Mesela hesap kitap yapıcaz,kardeşi de ordayken yapsaymışız!!
Sizin bakış açınız benim görümceciğimin bakış açısı gibi geldi,o yüZden istemeden sert yorumlar yapmış olabilirm

Şu kısım hakikaten çok itici
Çok rahatsız edici

Siz kardeşinize güvenmiyorsunuz.
Onun kararlarına saygı duymuyorsunuz.

Şimdiye kadar nişanlanan insanların hepsi evlendi mi sanıyorsunuz?
Evlenenlerin hepsi sağlıklı, mutlu devam ettiler, bir yastıkta kocadılar mı sanıyorsunuz?

Hayatta herkesin yanlış karar alma, hata yapma riski vardır.

Ben de bu düsüncenizi itici buluyorum. Bile bile niye hata yapilsin ki.

Bastan beri kismi kardesimin bize gelip mutsuz oldugunu söylemesiydi. Ilk ayrilmak istedigini söyledi. Ben de madem mutsuzsun ayril dedim. Sonra yine baristilar. Tabi kardesim alttan aldigi icin.

Uyarmaya da devam edin
Gelinse haddini bilsin, kız kardeş ne demek ya..
Ses çıkartamıyorsa ilerde daha kötü hastalık sahibi olur kardeşiniz
Yada anneniz bir güzel ikisini karşısına alıp konuşsun bir şekilde niyetini ortaya döksün yani
Baskı nedir ki?

Kardesim tanidigim en asi insanlardan biri. Eve gec gelen, annemi de babami da cok takmayan biridir. Hangi bilgiyle bu kaniya vardiniz? Sorsaniz cevap veririm. Egonuzu tatmin eden ezbere seyler yazmayin lütfen.
Benim nişanlımda öyle,evde herkesi karşısına albiliyo gibi görünüyo.ki benim istediğim şey bu değil kesinlikle. Hattaa kardeşi fln arayıp
Canım takılma onlara,siniri geçince pamuk gibi kalbi var dedi ilk zamanlar. Ama bana karşı öule değil. Nikah tarihini kardeşine göre ayarlamaya kalktı,benim durumumu gözetmeden. Kardeşimi annemi ara,onlar şunu istiyı yapalım vs vs
Ben aynı şeyleri yaşayıp işin içinden çıkamıyorum,yorumu okuyunca öyle bi sinir geldi.:)

Bu arada kusura bakmayın littlemother littlemother o kadar doluyumki..yaptığım bütün aktivitelerin tadı kaçıyo,nişanlım yapıyo bunu
Haliyle onunda aile vs durumlarında tadı kaçıyo benzer şekilde.ama nişanlımın kararlarında ailesinin etkili olduğunu düşünüyorum.özellikle ilk bikaç ay.
Mesela hesap kitap yapıcaz,kardeşi de ordayken yapsaymışız!!
Sizin bakış açınız benim görümceciğimin bakış açısı gibi geldi,o yüZden istemeden sert yorumlar yapmış olabilirm

Siz de kusura bakmayin. Herkesin hassas tarafi var iste.

Ben de bu düsüncenizi itici buluyorum. Bile bile niye hata yapilsin ki.

Bastan beri kismi kardesimin bize gelip mutsuz oldugunu söylemesiydi. Ilk ayrilmak istedigini söyledi. Ben de madem mutsuzsun ayril dedim. Sonra yine baristilar. Tabi kardesim alttan aldigi icin.

Tamam diyelim bu kızdan ayrıldı
Bundan sonraki sevgilisi ona whatsapp'ı sil derse ne olacak? Kardeşini iş yerine götürme derse ne olacak?

Sorun kardeşinizde. Kendine saygı duymasını ve karşısındaki kişiye saygı duydurtmayı başarması lazım.

Benimde kucuk kardesim var.
Kimse bana " sen karisma" diyemez asla ve asla.
Ama destek vrdir destek vardir.
" o kiz oyle o kiz boyle' demek yerine kardesimi karsima alip " ablacim sen ne istiyosun bi seni dinliyim" diye konuya girilmeli.

Tamam diyelim bu kızdan ayrıldı
Bundan sonraki sevgilisi ona whatsapp'ı sil derse ne olacak? Kardeşini iş yerine götürme derse ne olacak?

Sorun kardeşinizde. Kendine saygı duymasını ve karşısındaki kişiye saygı duydurtmayı başarması lazım.

Bakin insan sevdigini zannettigi kisinin kusurlarini göremeyebiliyor. Gecer diyor. Ama disardan bi insan daha net anliyor. Kardesimin bu ilk ciddi iliskisi. Bundan sonrasi icin tecrübe olacak. Umarim karsisina da cok iyi biri cikar. Onun degerini de daha iyi anlar.

Burada o kadar konunun acilmasi insanlarin idraksizliginden mi yoksa isin icindeyken disardan bi bakis acisini istemesinden mi?

Kardesiniz fazla pasif kalmış
bu onun karakteri
bu kız gider başkası gelir yine hep ezilir
o yüzden kökten degismesi lazım
ne karar verirsen ver arkandayim
nasıl mutlu olacağını düşünüyorsan onu yap
ne ben ne anne baba önemli değil önemli olan senin mutlu huzurlu olman diyerek destek verebilirsiniz

Benimde kucuk kardesim var.
Kimse bana " sen karisma" diyemez asla ve asla.
Ama destek vrdir destek vardir.
" o kiz oyle o kiz boyle' demek yerine kardesimi karsima alip " ablacim sen ne istiyosun bi seni dinliyim" diye konuya girilmeli.

Kardesim bize bahsedene kadar zaten kizin bu huylarindan hic haberimiz olmadi ki. O artik dayanamadigi anlarda söylüyor. Yoksa benim kizla bi muhabbetim yok ki. Zaten uzaktayiz. Dedigim sey evlilik zor is. Bu böyle gider. Düzelmez. Bu isi bitireceksen sonuna kadar destegim sana diyorum. Ama son olayda artik sınırı iyice asti.

Benimde erkek kardeşim var ve diyeceğim tek şey.Emin olmadığın insanla evlenme..

Onun harici bana laf düşemez kardeşim olması her şeyine karışıp yönlendirmeye çalışmam gerektiği anlamına gelmez.
Bence çok karışmayın at şu nişanı demek çok çirkin.

Kardeşiniz evlenecek yaşa gelip yola çıktıysa o düşünsün nasıl olur diye.
İlişkiyi yönetmeye kalkmayın iyi düşün deyin çekilin aradan.

Bakin insan sevdigini zannettigi kisinin kusurlarini göremeyebiliyor. Gecer diyor. Ama disardan bi insan daha net anliyor. Kardesimin bu ilk ciddi iliskisi. Bundan sonrasi icin tecrübe olacak. Umarim karsisina da cok iyi biri cikar. Onun degerini de daha iyi anlar.

Burada o kadar konunun acilmasi insanlarin idraksizliginden mi yoksa isin icindeyken disardan bi bakis acisini istemesinden mi?

Tamam işte ben de onu diyorum
Kardeşiniz nişanlısını seviyor ve o yüzden objektif olamıyor. Siz ne derseniz deyin, o kızı sevmeye devam ettiği sürece sizin gerçeklerinizi göremeyecek.
Bu sefer siz kötü olacaksınız.

Bir tanıdığım oğullarının nişanlısını beğenmiyorlar diye nişanı bozdurdular oğullarına. Sonra ne oldu dersiniz? Çocuk kızı kaçırdı ve evlendi.

Kardeşiniz kendisi "bu kızla olmayacak" diyene kadar yapabileceğiniz bir şey yok, yapmaya çalıştığınızda kardeşinizle aranız bozulabilir.

Bu arada konu başlığı cesaretlendirmeye devam edeyim mi diye yazılmış ama siz zaten cesaretlendirmeye kararlısınız, geri adım atmak gibi bir niyetiniz yok.

Ayrıca Kardeşiniz nişanlısına ailemi kıskanman yanlış diyebilir.
Kendi sorunlarını kendileri çözemeyecek hep aileler karışacaksa hiç istemeseydniz.
En pasif insan bile kardeşi vs sorun olduğunda tavrını belli ederdi.

Benimde erkek kardeşim var ve diyeceğim tek şey.Emin olmadığın insanla evlenme..

Onun harici bana laf düşemez kardeşim olması her şeyine karışıp yönlendirmeye çalışmam gerektiği anlamına gelmez.
Bence çok karışmayın at şu nişanı demek çok çirkin.

Kardeşiniz evlenecek yaşa gelip yola çıktıysa o düşünsün nasıl olur diye.
İlişkiyi yönetmeye kalkmayın iyi düşün deyin çekilin aradan.

Arada falan oldugum yok. En az 3 yillik bi iliskileri var. Kardesim bizden biraz isik bekliyor. Zaten az önce de konustuk. Kiz kardesini götüremezsin. Ya o ya ben demis. Kardesim de tamam bitsin demis. Dün ona arkandayiz demeseydim. Bu cesareti gösteremezdi

Back
X