Kardesimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim

Ne demek karışma ya bazı insanlar gerçekten bencillikte sınır tanımıyorlar.. bellki 2 kişinin mutsuzluğu söz konusu evlendikten sonra boşanmak kız içinde erkek için de kötü.. şimdiden büyüklerine danışarak kendilerini dinleyerek ve birbirleriyle konuşarak karar almaları lazım...yetişkin olmaları her zaman kendileri için doğru kararı verebilecekleri anlmına gelmez..

geçen sene erkek kuzenim evlendi.. biz ona bile karıştık çok agresifsin ani çıkışlar yapma alttan al yapıcı ol vs bir sürü saydık kızı sevdiğimiz için.. aynı şey

Bu arada konu sahibi, ayrılması konusunda ısrarcı olmanızı önermem. Kardeşiniz destek bulamadığı için ayrılmıyor olabilir. Nişanlı birinin hele ki düğüne az kaldıysa en büyük korkusu rezil olmak, ailesinin başını eğmek oluyor.
Ve lütfen böyle manyak, psikopat insanlara da prim vermeyin. Meydanı boş bulmuş at koşturacak hasbam. Şimdiki aklım olsa kardeşimin eski sevgilisine ağzıma gelenisayardım. Hem nişanımı hem nikahımı mahvetti, kardeşimin kadınlara olan güvenini yerle bir etti, o kadar arkadaş çevresi olan adamın hepsiyle bağını kesti. Sonunda da defolup gitti. Benim de kıza ifrit olmam kardeşim arabayla annemi pazara götürecekken kızın götüremezsin diye kavga ettiğini duymamla başladı. Vaktini kıza harcamalıymış annemi pazara götüremezmiş. Ben de salak gibi diretmedim ve 2 sene hır gürle geçti, kız intiharlara mı kalkmadı, kapının önüne mi gelmedi. Böyle manyaklarla mamuakça uğraşmak lazım işte de ben yapamamıştım...

Bend e karisirdim valla, sonucta nisanli, evli olsa tama artik yuva kurmuslar der karismazdim, nisan niye var, iki tarafin ailelerin vs birbirini tanimasi icin. Aileler de yol gostercek elbet. Bence iyi yapiyorsun, ama guzellikle soyle, yoksa ters teper, guzel guzel anlat, at su nisani artik deme mesela.

Evlendikten sonra boşanacağına şimdiden ayrılsın, boşanırsa da dedikodu yapacak millet.
Kardeşiniz salim akılla düşünüp kararını verir inşallah.

Bend e karisirdim valla, sonucta nisanli, evli olsa tama artik yuva kurmuslar der karismazdim, nisan niye var, iki tarafin ailelerin vs birbirini tanimasi icin. Aileler de yol gostercek elbet. Bence iyi yapiyorsun, ama guzellikle soyle, yoksa ters teper, guzel guzel anlat, at su nisani artik deme mesela.

Elimden geldigince sakin bi sekilde konusmaya calisiyorum. Yarin netlesecek. Umarim ikisi icin de hayirlisi olur.

Ay ne demek karışmamak ya. Belli ki erkek kardeşiniz biraz saf iyi niyetli. Kimse benim kaç yıllık kardeşimi sırf evlencek diye bu kadar kapatıp baskılayamaz. Yolarım ben o kızı. Şu yapılan hareketler kimsenin haddi değil. Yavaş yavaş sinsice çocuğu sindirmiş resmen. Çocuk şu an pek anlamıyor normalleştrmiş durumu. Sizin olaylra objektif bakan insanlar olarak duruma el koymanız lazım. Benim eşim bana böyle bir şey yapsa ben watsapımı silsem babam ağzıma eder. ciddi diyorum babama göre sosyallik toplum içinde varlığını göstermek akraba ve yakın çevreyle iletşimde kalmak çok önemli. Ve 60 yaşında olmasına rağmen hep bu tip şeyleri ondan öğrenirim. Ben watsap silsem bizim evde olay çıkar.

Ayrıca bir insanın ilişkisi aile ilişkilerini etkilemeye başladıysa buna müdahale etmeye sevenlerin arasına girmek denmez. Aileyi bir arada tutmak denir.

Akil verilebilir, destek cikilabilir.
Ama direk ayril, nisani at demek o kizin yaptiginin aynisini kardesinize yapmak olur. Diretmeye hakkiniz yok. Yol gosterebilirsiniz ama ayril ayril diye beynini yiyemezsiniz.
Herkes kendi kararini verir sonuclarina da katlanir.

Erkek kardeşiniz kendi kararlarını verecek yaştadır heralde , nişanlı olduğuna göre. .

Ay ne demek karışmamak, karışmak lazım diyenler kayınvalidem evliliğime karışıyor diye ağlamazlar heralde. Burada abla yol gösteriyorsa orada da anne yol gösteriyor. Ama kayınvalide gık dese "tüü ne ayıp" olur. Biraz çifte standarttan kurtulmak lazım. Koca koca insanların evliliğine, ilişkisine karışılmaz. Özel hayat diye bir şey var. Erkeğiyle kadınıyla bihaber olduğumuz bir kavram ne yazık ki...

Sizce yaptiklari normal mi peki? Kardesini görev yerine götüremezsin diyor. Ileride ailenle cok görüsemezsin diyor. Kiz kardesimi hic bi sey yokken mutfaktan kovuyor. Kardesim whatsappini kapatiyor, yüksek lisansini yarida birakiyor. Ögretmenler odasina gitmesine müsade etmiyor. Her hafta bi kavga. Daha hatirlayamadigim ne kadar sey var. Herkesin hatasi vardir. Ama bunlar hata degil. Hastalik bence.
Bunları görmesi gereken kardeşiniz. Onun akl fikri, karar verme kabiliyeti vardır eminim. Eğer sizinle sık sık görüşmek istiyorsa, yüksek lisans yapmak istiyorsa yapması gerekenin farkındadır. Ama bu şekilde baskı yapmaya devam ederseniz ayrılırsa sizi suçlayabilir.

Kizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.

Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.

Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.

Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.

Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?
Erkek kardeşiniz nişanı atmak istiyor aileniz mani oluyor ise kardeşiniz e destek olun. Ama onun niyeti yoksa kenara çekilin

Nişanlı kardeşiniz için şunu söyleyebilirim bazı konularda kendi başına iş yapması için cesaretlendirin. En azından şu nişanlılık konusunu konuşun ayrılın filan demeyin. Odak noktaları gösterip kendi kararını vermesini sağlayın. Anneniz içinde annenizr "anne elalem için yaşamıyoruz, Allah için yaşıyoruz. Bizi ilgilendirmez elalem" diyebilirsiniz. Elalem ne ya... Hayat benim istediğim gibi yaşarım kim karışır ki

gelin normal biri olsa bende karışma derdim ama bence bu kız normal değil. Ne hakla kız kardeşini götürmesine engel oluyor? Evlenince sizinle görüşmesini bile engeller. O adama rahatlık vermez bariz ortada. şartlar böyleyken bence evet bu işe karışmalısınız. annenizde oğlunun geleceğini değil de elalemin lafını mı düşünüyor yazık

Abim sevgilisini tanıştırmak için eve getirdiğinde anneme ve babama ''bu iş olmaz,evlenirlerse en fazla 5 sene sonra boşanırlar'' demiştim.
Nişanlılık döneminde kavgaları vs sürüyordu hatta abim ayrılmak istedi ama kızın annesi barışmaları için ikna etmişti.
Evlendikten sonra ben abimin eşidir,annemler gelinimizdir diyerek hoşnutsuzluğumuzu hiç belli etmedik.
Ta ki abim 5 sene sonunda boşanana kadar..(kendimden korkmadım değil)
Boşanma süresinde abim, gelinimizi hiç sevmediğimizi,onun için saygı gösterdiğimizi öğrendi.
Hata ettik sanırım çünkü abim ''keşke beni uyarsaydınız,tutulmuştum ben'' dedi.
Aileler,dışardan bakan insanlar birçok şeyi görebiliyoruz ama sebep olmamak için söyleyemiyoruz.
Kardeşinizi lütfen uyarın.
Boşanmış abisi ve anne babası ayrı olan yeğen sahibi biri olarak söylüyorum.

Abim sevgilisini tanıştırmak için eve getirdiğinde anneme ve babama ''bu iş olmaz,evlenirlerse en fazla 5 sene sonra boşanırlar'' demiştim.
Nişanlılık döneminde kavgaları vs sürüyordu hatta abim ayrılmak istedi ama kızın annesi barışmaları için ikna etmişti.
Evlendikten sonra ben abimin eşidir,annemler gelinimizdir diyerek hoşnutsuzluğumuzu hiç belli etmedik.
Ta ki abim 5 sene sonunda boşanana kadar..(kendimden korkmadım değil)
Boşanma süresinde abim, gelinimizi hiç sevmediğimizi,onun için saygı gösterdiğimizi öğrendi.
Hata ettik sanırım çünkü abim ''keşke beni uyarsaydınız,tutulmuştum ben'' dedi.
Aileler,dışardan bakan insanlar birçok şeyi görebiliyoruz ama sebep olmamak için söyleyemiyoruz.
Kardeşinizi lütfen uyarın.
Boşanmış abisi ve anne babası ayrı olan yeğen sahibi biri olarak söylüyorum.

Ben de ayni sizin gibi hissettim bastan beri. Ama ses etmedim. Ta ki kardesim bi iki mevzudan bahsedene kadar. Cocugu o kadar bunalmisti ki.
Ben de ileride bosanmalarindan korkuyorum. Umarim korktugumuz basimiza gelmez.

Kizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.

Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.

Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.

Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.

Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?

Benim kız kardeşim benzer bir süreç yaşamaıştı. Mutsuz olduğunu gözlerimle görüyordum ama ailem bunu görmediği için adım atamıyordu. Ben babamla konuştum. Görmüyor musun mutsuz bu kız, göz göre göre evlenecek mi? O zaman nasıl yardımcı olacağız diye. Babam karşısına aldı konuştular ve ayrıldı kardeşim .
Bence siz de ailenizle görüşebilirsiniz. Onlar kardeşinizi karşısına alsınlar konuşsunlar. O zaman kardeşinizin gerçekten ayrılmaya mı karar verdi yoksa acitasyon mu yapıyor ortaya çıkar.
Burda ilginç olan evli insanlara boşan deme hakkını kendinde bulanların kardeşe müdahale etme deme çelişkisi :) siz yetişkinsiniz biz müdahale edemeyiz demiyor kimse... İlginç yani

Back
X