İşte bunu ona anlatamıyorum.Ya resmen büyülemişler sanki.Mantıkdışı biliyorum ama aklıma artık başka birşey gelmiyor.Yoksa bu kadar saflık olamaz.Resmen akıl tutulması.
Valla bırakın yaşasın. 23 bin maaşının şu devirde yarısını evi iki maaşı olan annesine gönderen insanın akıl sağlığının durumu zaten pek parlak değildir. En azından orada belki biraz aklını başına getirirler. Bence çok da müdahil olup, kız kardeşiniz ile görüşmenin. O aklı ile birde size laf söylüyorsa zaten görüşmek size birşey kazandırmaz . Size birşey olsa allah korusun ablam diyip yanınızda olacağına bak anne baba ahı aldın diye birde kınar öyleleri. Eşinizi ve evliliğinizi kız kardeşimizin negatif enerjisine bulaştırmayın. Eşiniz zaten ailenizin vampir liğini iyice görmüş, bir de kız kardeşinizin olaylarını duyup iyice dolmasın. İnsan oğlu çiğ süt emmiş, unutmaz. Bir kavga anında ağzından çıkar sonra siz üzülürsünüz. Böyle insanları hayatınızdan çıkarmak lazım.Bir tarafım sizin gibi düşünüyor.Diğer tarafım vicdan yapıyor üzülüyorum.Mahfedecek hayatını gerçekleri gördüğü zaman her şeyi kaybetmiş olacak ailesini yuvasını parasını o zaman her şeye baştan başlayabilir mi bilmiyorum.Akıl sağlığıyla ilgili sorunlar yaşar diye korkuyorum.
O ihtimal zayıf.Kendine yatırım yapsa eyvallah öyledir dicem.Aileme ve abime yediriyor.Kendinede yapmıyor.İster tabi kardeşiniz. Yerini garantilemek peşinde. Bi daha böyle keriz denk getiremeyecek o da farkında o da biliyor başına geleceği. Siz elin oğluna üzülün, kardeşiniz fena.
Hiç de değil. Çocuk yapacak ki kocayı bağlayacak aklınca.O ihtimal zayıf.Kendine yatırım yapsa eyvallah öyledir dicem.Aileme ve abime yediriyor.Kendinede yapmıyor.
Eşim kardeşimin durumunu biliyordur zaten.Anlamaması imkansız.Valla bırakın yaşasın. 23 bin maaşının şu devirde yarısını evli iki maaşı olan annesine gönderen insanın akıl sağlığının durumu zaten pek parlak değildir. En azından orada belki biraz aklını başına getirirler. Bence çok da müdahil olup, kız kardeşiniz ile görüşmenin. O aklı ile birde size laf söylüyorsa zaten görüşmek size birşey kazandırmaz zaten. Size birşey olsa allah korusun ablam diyip yanınızda olacağına bak anne baba ahı aldın diye birde kınar öyleleri. Eşinizi ve evliliğinizi kız kardeşimizin negatif enerjisine bulaştırmayın. Eşiniz zaten ailenizin vampir liğini iyice görmüş, bir de kız kardeşinizin olaylarını duyup iyice dolmasın. İnsan oğlu çiğ süt emmiş, unutmaz. Bir kavga anında ağzından çıkar sonra siz üzülürsünüz. Böyle insanları hayatınızdan çıkarmak lazım.
Ailemle küsüm.Neredeyse 4 yıl acak.Ben para vermeyi kesince kavga çıkarıp bize eşimin ailesine çok ağır hakaretler ettiler.Şimdi ararsam bize dadanırlar gene.Ailenizle konuşup kızın bosanmasina sebep olacaksınız de bence
Anne babaya hayret ettim, evlat nasil sömürülür, çekirdek ailesi nasıl dagitilira örnekler. Hastalık yok ihtiyaç yok , parayı sevgili oğullarına gönderiyolardir . Kardeşinizde söyleyin. Senin eşinde ihtiyaç olmadığı halde her ay kendi ailesine böyle meblalar gönderse hoşuna gidermi ? Yuvan dağılacak kendine gel artık diyinEn son 12 bin göndermiş.Ama her ay gönderiyor.Geliri taş çatlasın 23 bindir. 2 3 bin olsa anlarım ama nerdeyse yarısı.
Dadansınlar kardeşin için değmez mi ? Savasirsin yine gerekirse. Ha sen söyledin diye yapacaklarindan vaz gecmezler diyorsan ben olsam çekinecegini bildiğim kişiye konuyu açardım mesela benim annem kardeşlerinin ekestirilerinden acayip çekinir ben de çözümü teyzemlere çıtlatmakta buluyorum. Teyzem annemle konuşuyor o zaman ikna oluyor yanlış yaptığınaAilemle küsüm.Neredeyse 4 yıl acak.Ben para vermeyi kesince kavga çıkarıp bize eşimin ailesine çok ağır hakaretler ettiler.Şimdi ararsam bize dadanırlar gene.
Dediklerinizi deneyeceğim mutlaka.Etkili olur umarım.Psikoloğa mı götürseniz? Para ile ilişkisinin normal olmadığını düşünüyorum.
Ya da beraber alışverişe çıkın, para harcamanın tadını alınca para vermek istemez belki. Tatil planlayın beraber.
Utanması olan anne baba böyle yapmaz, kusura bakmayın.
Hiç uğraşma.Arkadaşlar merhaba.4 yılık evli bir kadınım.3 kardeşiz 1 abim var birde kız kardeşim.Sorun klasik aslında.Ailelerin erkekleri ayrı tutup maddi olarak kızlardan sürekli beslenmek istemesi. .Babam ve annem çalışmaya başladığımızdan beri kız kardeşimle ve benden hep bir beklenti içindeler.Ancak aynı beklenti abimden yok.İlk çalışmaya başladığımızda bekarken zaten yapacağımızı yaptık.Ben evin bütün a'dan z'ye eşyalarını yeniledim.Kız kardeşim çalışmaya başladığında evin tadilatını yaptırdı parkeler fayanslar mutfak lavabo banyo evin baştan sona herşeyini yeniledi.Ancak yetemedik bir türlü hep daha fazlasını istediler.Bir kaç defa abimden istemiyorsunuz diyince o erkek yuvası olacak cevabını aldık kavga gürültü oldu.
Evlendikten sonra vermeyi kesince en kötü ben oldum gene kavga çıkardılar.Eşime, bana, eşimin ailesine hakaretler beddualar.Bu konunun hala mahcubiyetini yaşarım eşime ve ailesine karşı.Allahtan bişey demiyorlar konusunu açmıyorlar ama genede ailem konusunda boynum bükük.
O zamandan beri görüşmüyoruz.Görüşmeyide düşünmüyorum kurtuldum dünya varmış.
Kardeşim evleneli 2 buçuk yıl oldu hala gönderiyor eşiyle bu yüzden araları çok kötü.Kaç defa konuştum, uyardım; fayda etmiyor.Ailem ana baba hakkından dem vurup psikolojik baskı altına alıyorlar galiba kızı.Kardeşimin dediği şey onlar bizim ailemiz vermeliyiz hakları var sen yanlışsın diyip dinlemiyor.Uyandıramıyorum bir türlü.Konuştum olmuyor.Kızıyorum fayda etmiyor.Yuvasını dağıtacak farkında değil.Enişteyle tartışıyolar gelip bana ağlıyor.Ama bir türlü anlamıyor.Napacağımı şaşırdım.Bazen diyorum sen üstüne düşeni yaptın bundan sonrası kendi kararı artık.Ama kıyamıyorumda kardeşime.Nasıl açacam gözünü bir yol gösterin.Fikir verin.
Kardeşi konu sahibine dalar, aferin delisi olmuş, uyuşturucu gibi bişey bu aferini almadan duramıyorlar, bağımlı gibi krize girip çoluk çocuğu keser bunlar aferini alacam diye.Dadansınlar kardeşin için değmez mi ? Savasirsin yine gerekirse. Ha sen söyledin diye yapacaklarindan vaz gecmezler diyorsan ben olsam çekinecegini bildiğim kişiye konuyu açardım mesela benim annem kardeşlerinin ekestirilerinden acayip çekinir ben de çözümü teyzemlere çıtlatmakta buluyorum. Teyzem annemle konuşuyor o zaman ikna oluyor yanlış yaptığına
Anne ve babanız kirada değil, aç değil açıkta değil.Siz elinizi eteğinizi çekmişsiniz,en doğrusunu yapmışınız.İhtiyaçları oldaydı farklı konuşurdum ama yaptıkları tamamen söğüşleme bu durumda.Kardeşinize akıl veremezsiniz,o da yaşayarak öğrenir artık bazı şeyleri.Babam emekli evleri var müstakil bide 2009 model bir araba.Biz çalışmaya başlayınca para yatırıp annemide emekli ettik.Onunda maaşı var.Ortalama eve 22 bin giriyor şu an için.Kira derdi falan yok.
Abime gelince o erkek yuvası var dağılsın mı derler.
Ben konuşamam yeniden kavga çıkarsa o lafları yeniden duyarsak eşimle benim aramda bozulabilir.O dönem bişey demediler bana.Ailemin utanmazlığı olarak gördüler. Bir kez daha kaldıramayız ama.Benim konuşmam etkili olmaz.Kardeşimin tepki vermesk lazım.Ama büyük dayımla konuşabilirim.Ailede sözü geçer bir nebze belki onu dinlerler.Ama iş kardeşimde bitecek.Dadansınlar kardeşin için değmez mi ? Savasirsin yine gerekirse. Ha sen söyledin diye yapacaklarindan vaz gecmezler diyorsan ben olsam çekinecegini bildiğim kişiye konuyu açardım mesela benim annem kardeşlerinin ekestirilerinden acayip çekinir ben de çözümü teyzemlere çıtlatmakta buluyorum. Teyzem annemle konuşuyor o zaman ikna oluyor yanlış yaptığına
Aılenizle konuştunuz mu peki..onlar ne diyor..kardesimin yuvası zarar görüyor dediniz miBiz onlar için geleceğe yatırımız şirket hissesi gibi öyle görüyorlar.Para kaynağıyız ve yaşlanınca bakacak varlıklarız ben öyle görüyorum onların düşüncelerini
Kardeşiniz 10 yaşında çocuk değil, koca kadın. İnsan çocuğa bile bir şeyi bir iki kez söyler, sonra " yaşasın, görsün" denir.Ailemle küsüm.Neredeyse 4 yıl acak.Ben para vermeyi kesince kavga çıkarıp bize eşimin ailesine çok ağır hakaretler ettiler.Şimdi ararsam bize dadanırlar gene.
Ailemle küsüm.Para vermeyi kesince kavga çıkardılar.Ağır laflar edildi bize eşimin ailesinin önünde.Ararsam gene bize musallat olurlarAılenizle konuştunuz mu peki..onlar ne diyor..kardesimin yuvası zarar görüyor dediniz mi
Ben ailenin para istediğinden bile suphelendim şu an. Mesela laf arasında arabamız da bozuldu diyorlar kardesin şak 10bin gönderiyor olabilir. Bırak ne hali varsa görsün yaBen konuşamam yeniden kavga çıkarsa o lafları yeniden duyarsak eşimle benim aramda bozulabilir.O dönem bişey demediler bana.Ailemin utanmazlığı olarak gördüler. Bir kez daha kaldıramayız ama.Benim konuşmam etkili olmaz.Kardeşimin tepki vermesk lazım.Ama büyük dayımla konuşabilirim.Ailede sözü geçer bir nebze belki onu dinlerler.Ama iş kardeşimde bitecek.
Aman sakın. Hiç bulaşma. Kendini düşün. Kardeşimi kurtarayım derken oklar size dönmesin. Kardeşiniz için yapabileceğiniz pek bişi yok. Parasının yarısını veren insanın akıl sağlığı şüpheli derim. Yaşayıp görsün. Bir nusubet bin nasihattan iyidirAilemle küsüm.Neredeyse 4 yıl acak.Ben para vermeyi kesince kavga çıkarıp bize eşimin ailesine çok ağır hakaretler ettiler.Şimdi ararsam bize dadanırlar gene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?