- 29 Mayıs 2021
- 3.701
- 16.770
- 158
- Konu Sahibi puccaandgaru
-
boşanmak istiyorsa davayı açsın sizin yapacağınız birşey yok.kardeşim sorunların çözülmeyeceğini boşanmak istediğini belirttiği için konu açtım. altını söyleme sebebimi diğer mesajda açıkladım.
Sizin gibilerin hiç değeri olmuyor maalesef. Tecrübe edildi…altından bahsetmem beni maddiyatçı mı gösterdi bilmiyorum ama ben istemedim eşimden. beni tanımanız için yazıyorum altınlarımın hepsini eşime iş kurması için verdim.
takı töreni olmadı. zarf masalara bırakıldı ve zarflar kutuya atıldı. herkes kutuya kapalı zarf attığı için altın bile olsa ne olduğu görünmüyor.Boşanmak istiyorsa gidip dava açacak. Bunun başka yolu var mı bilmiyorum ben. Kimin ne taktığını da düğün videosundan görürsünüz. Kamera takı törenine odaklanıyor zaten bildiğim kadarıyla.
Bir kere evleneceğinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? İstekleri belirtmek ayrı bir konu ama elinizde olmayan şeyler için bu kadar da büyük konuşmak da çok tehlikeli geliyor bana.ben de evlensem çok altın isteyeceğim. Neden az ile yetineyim ki? Sonuçta bir kere evleniyorum ve maddi durumu olmayan adam evlenmesin. Bunda kötü niyet yok. Bu arada ben de bir ablayım, kardeşinizin adına üzülmenizi anlıyorum ama gelişte sürekli altın konuşmanız çok itici
Eminim. Neye inanırsan onu yaşarsın… :) bu beni ilgilendiren bir konu..Bir kere evleneceğinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? İstekleri belirtmek ayrı bir konu ama elinizde olmayan şeyler için bu kadar da büyük konuşmak da çok tehlikeli geliyor bana.
Kavga nedenleri ne? Belki kardeşinizde büyük hatalar var, yada gelin sırf takılacak altınlar için evlendi , yani planlı bir evlilikti. Altın sahibi olmak için. Kardeşiniz anlayışlı sevgidolu, mütevazı birimi davranış olarak nasıldıkardeşim boşanmak istediğini bize belirtti. ama ben gelinin boşanacağını sanmıyorum.
altınlar umrumuzda olsa o kadar altın takmazdık. belirtme sebebim davranış bize çok kötü niyetli göründü. sonuçta kendi akrabalarımız ne taktı bilmek hakkımız diye düşünüyorum. adetten sonuçta gidip bizimde takmamız gereken düğünler oluyor ya.
350 gr. yeterli mi? gelin altın için susmalı demedim. umrumuzda olsa takmazdık. kimin ne taktığını bilmediğimiz halde sustuk dedim.Allah bilir kaç altın aldılar çok merak ediyorum. Onlar için gelin susmalı saygılı olmalı ama işte devir değişti
O zaman şu saatten sonra akrabalarınıza içinizden geleni bütçenizin yettiğini takacaksınız.takı töreni olmadı. zarf masalara bırakıldı ve zarflar kutuya atıldı. herkes kutuya kapalı zarf attığı için altın bile olsa ne olduğu görünmüyor.
eşimin işleri iyi gitti ve tüm maddiyatı bende. ve çok değer görüyorum. nazar =)Sizin gibilerin hiç değeri olmuyor maalesef. Tecrübe edildi…
Öyle olmuyor işte. Hayat bu. Bazen her şey elinizde olmuyor. Bu platformda birden fazla evlilik yapanlarımız var. Emin olabilirsiniz onlar da “ay Allahım inşallah on defa evlenirim” diye çıkmamışlardır yola.Eminim. Neye inanırsan onu yaşarsın… :) bu beni ilgilendiren bir konu..
Şu an sizi anlamıyorum anlamaya çalışıyorum. Artık olan oldu giden gitti. Anlattığınıza göre kızda geri vermez.350 gr. yeterli mi? gelin altın için susmalı demedim. umrumuzda olsa takmazdık. kimin ne taktığını bilmediğimiz halde sustuk dedim.
genel olarak yakın yeğenlere bilezik takar ama gittiği her düğüne en az çeyrek takar ailem. karşılığı olmasa bile.O zaman şu saatten sonra akrabalarınıza içinizden geleni bütçenizin yettiğini takacaksınız.
Tamam ben de her evlendiğim de isterim Altınlarımı :)) düğünüme çağırırım sizi.Öyle olmuyor işte. Hayat bu. Bazen her şey elinizde olmuyor. Bu platformda birden fazla evlilik yapanlarımız var. Emin olabilirsiniz onlar da “ay Allahım inşallah on defa evlenirim” diye çıkmamışlardır yola.
Daha geçenlerde tanıdık Bi çocuk gelin ve ailesinin isteklerine dayanamayarak nikahtan Bi gün önce iptal etti nikahını. O iş her zaman öyle olmuyor. Şahsen erkek olsam böyle herşeyin ateş pahası olduğu bi zamanda fazla altın diye tutturan Bi kadınla evlenmezdim. Usulen takılır bir şeyler ama karşı tarafı düşünmeyen, yüklendikçe yüklenen kişinin eşliğinden ne hayır gelir. Senin de dediğin gibi böyle saçma insanların peşinde pervane olan erkekler olduğu gibi bundan bana hayır gelmez, kötü günde yanımda olmaz diyen akıllı erkekler de çoktur.Gelin hanıma helal olsun, dişli kadınmış. Size karşı hiç ezdirmemek ve isteklerini açıkça inatla söylemiş. Kendine değer veren bir kişilik. Gelelim şiddet olayına, bu hiç etik değil.. Boşanmaları en iyisi olacaktır. Tabii ki buna karışmak sizin haddiniz değil, altınlar artık onun oldu hukukta ve dinde (dininizi bilmiyorum haddime değil) kadınındır.. Ama kardeşinizin onu bırakacağını sanmıyorum, çünkü kendini ezdirmeyen insanlar hep değerli ve peşinden koşunulan insanlar olur.
Şiddet uygulayan kişiye helal olsun dediğinizin farkında mısınız? Çok absürt bu yaklaşım.Gelin hanıma helal olsun, dişli kadınmış. Size karşı hiç ezdirmemek ve isteklerini açıkça inatla söylemiş. Kendine değer veren bir kişilik. Gelelim şiddet olayına, bu hiç etik değil.. Boşanmaları en iyisi olacaktır. Tabii ki buna karışmak sizin haddiniz değil, altınlar artık onun oldu hukukta ve dinde (dininizi bilmiyorum haddime değil) kadınındır.. Ama kardeşinizin onu bırakacağını sanmıyorum, çünkü kendini ezdirmeyen insanlar hep değerli ve peşinden koşunulan insanlar olur.
teşekkür ediyorum. öyle hissettirildiği için altını belirttim. yoksa altın geline aittir diye bilerek ve gözden çıkararak taktık. ama yaşanan olaylar bize maddi bi evlilik olduğunu hissettirdi.Şu altın muhabbeti iğrenç geliyor artık bana. Altın gelinin diye diye altın için 2-3 aylık evlilik yapan hatunlar var. Ailelere de yazık.
Eee o zaman sorun ne? Görseydiniz de ne takacakları belliymiş zaten.genel olarak yakın yeğenlere bilezik takar ama gittiği her düğüne en az çeyrek takar ailem. karşılığı olmasa bile.
Çok altın istemek hakkınız fakat ne demek maddi durumu kötü olan evlenmesin neye göre kime göre kötü kriteri kim belirliyor biri 5 altına tamam der biri 1 kilo ister ne yani 1 kilo isteyene göre 5 bilezik yapan fakir mi oluyor evlenmesin mi. eşimle benimde maddi durumumuz kötüydü her şeyi kendimiz yaptık evimizde arabamızda var çok şükür durumu olmayan insanların yuva kurmaya hakkı neden olmasın aile olmak yuva kurmak zenginlere mi özgüben de evlensem çok altın isteyeceğim. Neden az ile yetineyim ki? Sonuçta bir kere evleniyorum ve maddi durumu olmayan adam evlenmesin. Bunda kötü niyet yok. Bu arada ben de bir ablayım, kardeşinizin adına üzülmenizi anlıyorum ama gelişte sürekli altın konuşmanız çok itici
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?