kardeşimin derdi

Sizlik bir durum yok
Kardeşiniz olması hayatında karar vermeniz için yeterli değil
Onlar iki yetişkin konuşurlar, devam mı tamam mı karar verirler.
Altınlar zaten gelinin hakkı, sürekli yalan dolan çevirdiğini belirtmişsiniz ama bu durumu değiştirmez. Kendine ait olanı alıp gitmesi kadar normal ne olabilir
kardeşim nasıl evlilik kararını belirttiğinde yanında olduysam bu kararını belirttiği için yanında olmak istiyorum. altınları götürmesine laf etmedim. orda kötü niyet sezdiğimi belirttiğim için bunu bildirdim.

Birisi tüm konuda kendini ve şiddet yanlısı manyağın birini övünce eski konulara falan bakmak aklıma geliyor benim.

Muhtemelen diğer arkadaşların da geliyordur. Onlara kolaylık olsun. 💓
Tamam da ben o kişiden ayrıldım 😃😂 ayy ne kibarsın 😃😂

kardeşim nasıl evlilik kararını belirttiğinde yanında olduysam bu kararını belirttiği için yanında olmak istiyorum. altınları götürmesine laf etmedim. orda kötü niyet sezdiğimi belirttiğim için bunu bildirdim.
Kardeşiniz bir karar vermiş gözükmüyor
Verdiği zaman tabiki abla olarak yanında olun, destek verin
Ama şuan ortada bir karar olmadığı için yapabileceğiniz birşey yok
Kötü veya iyi niyet durumu değiştirmez altını sever takar sevmez kasaya koyar yada satar. Onun olduğu için o kısım sizi ilgilendirmez.

Kardeşiniz bir karar vermiş gözükmüyor
Verdiği zaman tabiki abla olarak yanında olun, destek verin
Ama şuan ortada bir karar olmadığı için yapabileceğiniz birşey yok
Kötü veya iyi durumu değiştirmez altını sever takar sevmez kasaya koyar yada satar. Onun olduğu için o kısım sizi ilgilendirmez.
yok bize boşanma isteğini bildirdi. avukat arkadaşlarına danıştı. ve boşanma uzmanı bir avukattan randevu aldı.

birde ben altın seviyorum diyerek isteyip farklı bi amaca kullanmak saçma olmuyor mu? siz altının üzerinde çok durduğunuz için söylüyorum. daha önce belirttiğim gibi altınlar bu kadar umursasak takmazdık. ama birileri nedense konuda sadece o kısma takıldı. ama gerisinde açıkladığım gibi olaydaki art niyete dikkat çekmeye çalıştım.

Merak ettim konuyla alakasız az alakalı da olabilir bilemedim😅 erkek tarafının taktığı altınlar erkeğin kız tarafının taktığı altınlar kız tarafının oluyor diye duymuştum en son acaba hangisi doğru. Taraf derken aileleri kast ediyorum. Bende hep gelinin diye biliyordum ama sanki burda avukatlardan bunun tersi bi durum olduğunu okudum doğru mu yanlış mı merak ettim.

Merak ettim konuyla alakasız az alakalı da olabilir bilemedim😅 erkek tarafının taktığı altınlar erkeğin kız tarafının taktığı altınlar kız tarafının oluyor diye duymuştum en son acaba hangisi doğru. Taraf derken aileleri kast ediyorum. Bende hep gelinin diye biliyordum ama sanki burda avukatlardan bunun tersi bi durum olduğunu okudum doğru mu yanlış mı merak ettim.
allahım herkes mi altın seviyormuş =)

şaka bir tarafa avukatlar bilir. ne desem bilemedim.

yok bize boşanma isteğini bildirdi. avukat arkadaşlarına danıştı. ve boşanma uzmanı bir avukattan randevu aldı.

birde ben altın seviyorum diyerek isteyip farklı bi amaca kullanmak saçma olmuyor mu? siz altının üzerinde çok durduğunuz için söylüyorum. daha önce belirttiğim gibi altınlar bu kadar umursasak takmazdık. ama birileri nedense konuda sadece o kısma takıldı. ama gerisinde açıkladığım gibi olaydaki art niyete dikkat çekmeye çalıştım.
Ben altının üzerinde durmuyorum
Benim değiller sonuçta, banane sizin gelinize taktığınız altından.
Alıp gitti, çok seviyordu ama takmadı detaylarını istinaden dedim, altınlara ne yapacağı konusu onu ilgilendirir
Kardeşinizde boşanmaya karar verdiyse haklarında hayırlı olmasını dilerim, böyle ite kaka yürüyen ilişkiler/evlilikler çok sağlıklı olmuyor zaten
İlerde çocuk var onun için katlanıyorum bahanesi olmasından şimdiden bitmesi daha iyi herkes için.

Ben altının üzerinde durmuyorum
Benim değiller sonuçta, banane sizin gelinize taktığınız altından.
Alıp gitti, çok seviyordu ama takmadı detaylarını istinaden dedim, altınlara ne yapacağı konusu onu ilgilendirir
Kardeşinizde boşanmaya karar verdiyse haklarında hayırlı olmasını dilerim, böyle ite kaka yürüyen ilişkiler/evlilikler çok sağlıklı olmuyor zaten
İlerde çocuk var onun için katlanıyorum bahanesi olmasından şimdiden bitmesi daha iyi herkes için.
bu detayları belirttim çünkü biz tamam bu kadar takıyoruz dediğimiz halde hep bir istek geldi. ve inanın istekler asla küçük istekler değildi. acaba maddiyat için mi kandırıldık danışmak istedim. yoksa alsın naparsa yapsın umrumda değil.

valla seven bir şekilde evleniyor. evlenmeye adım atıyor. kuzenim erkek işe girdi beyaz eşya aldı ödüyor. şimdi olmasa seneye evlenecekler. birikim yapar yine evlenir borç yapar yine evlenir. evlenmek isteyen tabii
Ordaki ayrıntıyı kaçırmışsınız. Maddi durumu iyi olan ibaresi var. Şimdi kuzeniniz bol altın talebi varsa karşı tarafın karşılayacak mı?

Ordaki ayrıntıyı kaçırmışsınız. Maddi durumu iyi olan ibaresi var. Şimdi kuzeniniz bol altın talebi varsa karşı tarafın karşılayacak mı?
canım orasını bilmiyorum. ama yapılması gerekeni yapar muhtemelen evet. ben genel konuştum o kişiye göre değil. o kişi zsten 10 bileziği maddi durumu iyi olarak görmüş. benim maddi durumu iyi anlayışım çok farklı. kuzenim sevgilisini seviyor. sevgilisi de altın talep edecek bir kız değil. ikisi de küçük zaten bu yüzden yola girdiler işte

düğünde takılan altını kim takarsa taksın geline ait oluyormuş. nişan durumunda kız erkeğin taktığını geri iade etmek zorunda

bizim korkumuz karşı tarafın istemiyorum ben demesi. filmlerde oluyor ya ben eşimi seviyorum hakim bey gibi.
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING​
Ben olsaydım, her halükârda önce davamı açardım.
Bu şekilde hiç olmazsa, karşımdaki insanı eş olarak kabul etmek istemediğimi önce karşımdakine ve sonra ele güne ilân etmiş olurdum.
Hayatımda istemediğim bir insanla, sessizce evli kalmak zorunda olmak, bana zûl gelirdi.
Ama dediğim gibi, bunlar çok ama çok kişisel görüşlerim benim.

Velek ki dediğiniz gibi davrandı ve hakim boşamadı.
Biliyorsunuz, dava reddedilirse, ancak üç yıl ayrı yaşandıktan sonra, yeniden dava açılabiliyor.
Yani, en kötüsü olup dava reddedilecekse, dava görülsün ki bari süre başlasın bir an önce.
Bunun olup olmayacağını dava açılmadan bilemeyeceğimden, yine davayı hemen açmak yoluna giderdim ben.

Ha bu arada, velev ki ilk boşanma davası reddedildi ve yeni bir olay oldu, bu yeni olaylara binaen yeni dava açılabiliyor.
Bu da aklınızda olsun.
Benim yakın akrabam, üç yıl bekleme süresindeyken, eşinin gelip kendince akrabamı işyerinde rezil etme çabası sayesinde, yeni dava açtı, dördüncü celsede boşanma kararını aldı.

Ben olsaydım, her halükârda önce davamı açardım.
Bu şekilde hiç olmazsa, karşımdaki insanı eş olarak kabul etmek istemediğimi önce karşımdakine ve sonra ele güne ilân etmiş olurdum.
Hayatımda istemediğim bir insanla, sessizce evli kalmak zorunda olmak, bana zûl gelirdi.
Ama dediğim gibi, bunlar çok ama çok kişisel görüşlerim benim.

Velek ki dediğiniz gibi davrandı ve hakim boşamadı.
Biliyorsunuz, dava reddedilirse, ancak üç yıl ayrı yaşandıktan sonra, yeniden dava açılabiliyor.
Yani, en kötüsü olup dava reddedilecekse, dava görülsün ki bari süre başlasın bir an önce.
Bunun olup olmayacağını dava açılmadan bilemeyeceğimden, yine davayı hemen açmak yoluna giderdim ben.

Ha bu arada, velev ki ilk boşanma davası reddedildi ve yeni bir olay oldu, bu yeni olaylara binaen yeni dava açılabiliyor.
Bu da aklınızda olsun.
Benim yakın akrabam, üç yıl bekleme süresindeyken, eşinin gelip kendince akrabamı işyerinde rezil etme çabası sayesinde, yeni dava açtı, dördüncü celsede boşanma kararını aldı.
konuyla ilgili tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. en kısa zamanda bu süreç başlayacak zaten.

sanırım süreç iki taraf içinde dikkatli olunması gereken bir süreç. sinirlerinize hakim olamadığınız her olay karşı taraf tarafından kullanılabilir.

herkese merhaba,

en baştan söyleyeyim bir görümce olarak buraya konu açıyorum. bazı kısımları deşifre olmamak adına çok fazla açamıcam.

kardeşim geçen sene bize evlenmek istediğini söyledi ve bizi hayatındaki insanla tanıştırdı. gelin adayının bazı yalanları, bitmeyen abartılı istekleri, kardeşimin ve gelin adayının bizimle olan kavgaları sonucu bir şekilde nişan yapıldı ve istekler bitmeyerek ite kaka düğünü yaptık bir şekilde yaz başında. düğün öncesi gelin adayıyla bir kaç kere kavga ettik ama sustuk. zaten kendisi bize onca laf söylememiş gibi geri iyi davranıyordu.

düğün günü ufak tefek yaşanılan problemler dışında bildiğimiz bir durum yoktu ama balayı sonrası düğünden çıkıp otele gittikten sonra çok büyük bir kavga ettiklerini öğrendik. bir şekilde barışmışlar. ve biz son kavgalarında sürekli kavga ettiklerini, birbirlerine çok büyük hakaretler ettiklerini, gelinin sinirlendikçe tırnakla falan kardeşime zarar verdiğini, bizlerin her sözünü çarpıttığını, komşuların sürekli eve şikayete geldiğini öğrendik.

sonuç olarak gelinimiz tüm altınları zaten daha önce ailesine verdiğini bildiğimiz için evde kalan bir iki takısını alarak aile evine gitti ya da biz öyle tahmin ediyoruz. (altını belirtme sebebim takmayı çok sevdiği için düğünde bizden çok altın istemesi ve asla takmamasıydı. hatta kardeşime takılar gösterilmedi bile. kimsenin ne taktığını bilmiyoruz.) yaklaşık bir aydır yok. bu zamanda aileler ve çocuklar hiç konuşmadı. bu durumda nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz?
Bende görümceyim hatta biz 3 görümceyiz. 2 de abim var.
Ben yaklaşımınızı iyi niyetli bulmadım.
Bizim gelinin söz zamanından beri ne istediyse alındı yapıldı şartlar el verdiğince. Biz 2 büyük görümce, diğer kızkardeşim zaten ufak. Hiçbir şeyine karışmadık. Ben aldıklarını bile görmedim, ne alındı ne yapıldı ne bohçaya konuldu. Ne karıştık ne de bahsi geçti. Kendi bizle paylaşmak veyahut bizi yanında görmek istediği zaman gelmemizi rica etti yine de kendi karar versin diye annem ablam ben hiç dahil olmadık.
Yani ne isterse kendi yaptı.
Biraz kendinizi yerine koyun.
Ona gereksiz çıkışarak kavgalar edip eşiyle arasını bozmuşsunuz gibi geldi bana söylemlerinizden. Kesinlikle böyle yaptınız demiyorum ama görümcelerin birçoğu kardeşini korumak isterken fazla her şeye müdahil oluyorlar.
Keşke elinizi üstlerinden çekseydiniz çünkü bir şey nasıl başlarsa öyle biter.
Hiç karışmayın kardeşiniz size gelip fikir sorduğunda da onu fitleyecek şekilde değilde daha orta yolu bulmaları açısından destek olun.
Eğer zaten siz diyorsanız benim onlara hiçbir zararım olmadı şu an ki hallerinden ben sorumlu değilim, o zaman vicdanınız rahat olsun.
Kocaman 2 insan kendileri boşanacaklarsa da devam edeceklerse de kararlarını verirler size de saygı duymak düşer.

Bende görümceyim hatta biz 3 görümceyiz. 2 de abim var.
Ben yaklaşımınızı iyi niyetli bulmadım.
Bizim gelinin söz zamanından beri ne istediyse alındı yapıldı şartlar el verdiğince. Biz 2 büyük görümce, diğer kızkardeşim zaten ufak. Hiçbir şeyine karışmadık. Ben aldıklarını bile görmedim, ne alındı ne yapıldı ne bohçaya konuldu. Ne karıştık ne de bahsi geçti. Kendi bizle paylaşmak veyahut bizi yanında görmek istediği zaman gelmemizi rica etti yine de kendi karar versin diye annem ablam ben hiç dahil olmadık.
Yani ne isterse kendi yaptı.
Biraz kendinizi yerine koyun.
Ona gereksiz çıkışarak kavgalar edip eşiyle arasını bozmuşsunuz gibi geldi bana söylemlerinizden. Kesinlikle böyle yaptınız demiyorum ama görümcelerin birçoğu kardeşini korumak isterken fazla her şeye müdahil oluyorlar.
Keşke elinizi üstlerinden çekseydiniz çünkü bir şey nasıl başlarsa öyle biter.
Hiç karışmayın kardeşiniz size gelip fikir sorduğunda da onu fitleyecek şekilde değilde daha orta yolu bulmaları açısından destek olun.
Eğer zaten siz diyorsanız benim onlara hiçbir zararım olmadı şu an ki hallerinden ben sorumlu değilim, o zaman vicdanınız rahat olsun.
Kocaman 2 insan kendileri boşanacaklarsa da devam edeceklerse de kararlarını verirler size de saygı duymak düşer.
istediği ne varsa yapıldı ve ben hiçbirine karşı durmadım. kendisiyle hiç kişisel kavga etmedim ama kendisi çok ağır laflar söyledi. hepsine susmak salaklık olmuş zaten.
yaptığı hiçbir alışverişte beni yanında görmek istediğini belirtmedi ve bende neden istemedin diye sitem etmedim. asla ve asla hiçbir şeyine karışmadım. evlerine bile sadece bir kere benden istediği bir eşyayı bırakmak için gittiğimde kendi ısrarıyla yukarı çıktım ve bir tas çorbasını içtim ve bir kerede eşya taşınırken yardım istediği için eşyasını çıkartıp balkonunda oturup kalktım.

kardeşimle üzüntüsünü görene kadar hiç dertleşmedim. hatta kendisine evlilik öncesi ilk zamanların daha zor olduğunu kadınların duygusal olduğunu söyleyerek nasihatler verdim. o aradığınız fitne fesat görümce ben değilim. nasıl kardeşim evlenmek isterken yanında olduysam şimdide boşanmak istediği için yanındayım. kendisi ailemize bu fikirle gelene kadar asla boşan demedik karar senin dedik.

ayrıca orta yolu bulmaları için artık asla destek olmam. anlatamadığım daha çok olay var öğrendiğimiz. barışırsa kardeşimle görüşürüm ama evine bile gitmem bunu da belirteyim.

Evlilik ya da boşanma 2 kişi arasında gerçekleşir. Siz bu durumun neresindesiniz?
Kimin ne taktığını merak ediyorsanız düğün kaydını izleyin.

Back
X