Kardeşimin dersleri . Çok üzülüyorum .

Canim ben de hep sorunlu bi cocuk oldum, okula 2. siniftan basladim ve kendimden 1 yas buyuklerle okudum, 3. sinifta okula gitmek istemedigim icin okulumu degistirdi ailem. Psikologlarda gecti ilkokul donemim. Ama ailem hic baski yapmadi ve aglamaktan catlasam da zorla okula gonderdiler, arkadaslarimla vakit gecire gecire okulu sevmeye basladim ve toparlandim. Su an yuksek lisans yapiyorum, muhendisim ve okumayi hic sevemedim hayatim boyunca zorla gittim okula :) diyecegim odur ki her aglamasinda bebek gibi ilgilenmeyin birakin aglasin. Odev yapmiyor mu, yapmasin ve sonuclarina katlansin. Aksi takdirde kendi ayaklari ustunde duramayan ve sorumluluk bilinci gelişmemiş bi birey haline gelmesi kaçınılmaz olur.

Benim oğlum da sizin kardeşiniz kadar olmasa da okulla pek ilgisi yoktu. Gerçi hala yok. Koca delikanlı oldu ite kaka okutuyorum. Oysa kızım şakır şakır okuyor. Uzun lafın kısası çocuğun içinde varsa okur, yoksa ne yaparsanız yapın yıpranan sizlerin siniri ile çocuk olur. Üstüne gitmeyin.

Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için .
Üstüne düşmeyeyim diyorum rahat bırakalım diyorum ama elimden gelmiyor .
Oturuyor tv izliyor akşam 8den ağlamaya başlıyor .
Mesela bugüne bir ödevi varmış cuma cumartesi pazar pazartesi durdu dün akşam yaptı .
İnanın hafta sonu gidiyoruz alışverişe istediği filmlere götürüyorum .
Arkadaşlarıyla da pek sorunu olduğunu sanmıyorum .
Olsa söylerdi .
Bilmiyorum ne yapmalı .

bişey soracağım canım daha önde soruldu mu bilmiyorum
bilgisayar bağımlılığı var mı
mesela benim kız bilg. kaptırdı mı kendini ders mers hake getire bazen
varsa ya süresini kısaltın ya da evden tamamen çıkarın ya da kilit koyun
tabi bunlar da ürkütmeden zamanla..

bişey soracağım canım daha önde soruldu mu bilmiyorum
bilgisayar bağımlılığı var mı
mesela benim kız bilg. kaptırdı mı kendini ders mers hake getire bazen
varsa ya süresini kısaltın ya da evden tamamen çıkarın ya da kilit koyun
tabi bunlar da ürkütmeden zamanla..

Bilgisayara 2-3 haftada belki bakar belki bakmaz .
Hiç alakası yok diyebilirim .

Benzer durum benim kardeşimde oldu gerçi o 17yaşında iken oldu
Çalışkan bir çocuktu birden çalışmamaya başladı çalışmadıkça iyice koptu 2senemiz zehir gibi geçti
Herkes kendi haline bırakın düzelir dedi tabi bize boş laf gibi geldi, sürekli derse dönsün diye çabaladık durduk
Şimdi o dönem atlatıldı yeniden üniversiteye hazırlanıyor ve eskisi gibi güzel çalışıyor herşeyin bilincinde farkında
Ve biz o kadar çektiğimiz sıkıntıya, ona yaşattıklarımıza üzülüyoruz
Kardeşinin yaşı daha da küçük... Stres, ailenin bu çabalarının onda yarattıkları, hissettikleri daha büyük tepki vermesine neden olmuş olabilir...
Bence gerçekten kendi haline bırakılmalı
O baskının gittiğini hissettiğinde kendini toparlayacaktır
Sabırlı olun, yaşını yaşamasına izin verin, bu günleriniz geri gelmeyecek :) Kolay gelsin :34:

karakter meselesi ya

kimi insanlar düzenli çalışır, ödevlerini düzenli yapar, çalışmadan sınava girecekse üzülür çalışamadım diye
kimisi de çalışmak dışında her şeyi yapar, işleri son dakikaya bırakır, hiç bir ödevini doğru düzgün yapmaz

kardeşlerden birisi tıp okurken diğeri üniversite kazanacak puan bile alamıyor bazen

ben çalışmayı severdim hukuk kazandım okuyorum
en yakın aile dostumuzun kızı çalışmayı okulu sevmezdi besyo okuyor üni kazan diye zorlamadılar onu yetenekle girdi okula

yani herkesin neye ilgisi var ise ona yönlendirmek lazım onu

kardeşinizin spora müziğe resime yeteneği var mı?
mesela böyle giderse sizin umduğunuz liseyi kazanamaz diye düşünüyorum, meslek lisesine ya da güzel sanatlara yönlendirebilirsiniz

Benzer durum benim kardeşimde oldu gerçi o 17yaşında iken oldu
Çalışkan bir çocuktu birden çalışmamaya başladı çalışmadıkça iyice koptu 2senemiz zehir gibi geçti
Herkes kendi haline bırakın düzelir dedi tabi bize boş laf gibi geldi, sürekli derse dönsün diye çabaladık durduk
Şimdi o dönem atlatıldı yeniden üniversiteye hazırlanıyor ve eskisi gibi güzel çalışıyor herşeyin bilincinde farkında
Ve biz o kadar çektiğimiz sıkıntıya, ona yaşattıklarımıza üzülüyoruz
Kardeşinin yaşı daha da küçük... Stres, ailenin bu çabalarının onda yarattıkları, hissettikleri daha büyük tepki vermesine neden olmuş olabilir...
Bence gerçekten kendi haline bırakılmalı
O baskının gittiğini hissettiğinde kendini toparlayacaktır
Sabırlı olun, yaşını yaşamasına izin verin, bu günleriniz geri gelmeyecek :) Kolay gelsin :34:
Ah inşallah .
Kardeşinize başarılar .
Ama benim kardeşim okula başladığından beri böyle .
Azıcık da olsa düzeni yok hiçbir konuda .
Çok canımı sıkıyor .
Çalışmasa da olmasa kimse bir şey demez ama hiç çalışmadığı halde 60 70 alabiliyor .
Ah biraz çalışsa bari ödevlerini yapsa .

karakter meselesi ya

kimi insanlar düzenli çalışır, ödevlerini düzenli yapar, çalışmadan sınava girecekse üzülür çalışamadım diye
kimisi de çalışmak dışında her şeyi yapar, işleri son dakikaya bırakır, hiç bir ödevini doğru düzgün yapmaz

kardeşlerden birisi tıp okurken diğeri üniversite kazanacak puan bile alamıyor bazen

ben çalışmayı severdim hukuk kazandım okuyorum
en yakın aile dostumuzun kızı çalışmayı okulu sevmezdi besyo okuyor üni kazan diye zorlamadılar onu yetenekle girdi okula

yani herkesin neye ilgisi var ise ona yönlendirmek lazım onu

kardeşinizin spora müziğe resime yeteneği var mı?
mesela böyle giderse sizin umduğunuz liseyi kazanamaz diye düşünüyorum, meslek lisesine ya da güzel sanatlara yönlendirebilirsiniz

Resime ve müziğe her hangi bir yeteneği ve ilgisi yok maalesef .
Hayırlısı olsun artık elden bir şey gelmiyor .
Size de başarılar eğitim hayatınızda . :)

Merhaba arkadaşlar .
Çaresiz kaldım o yüzden buraya yazmanın doğru olacağını düşündüm .
Elbet farklı fikirler çıkacaktır .
Kardeşim 10 yaşında 5. sınıfa gidiyor .
Dersleri konusunda ne yapsak bilmiyoruz .
Çalışmıyor ödevlerini yapmıyor .
Ben çalıştırıyorum, babam çalıştırıyor, annem çalıştırıyor, küçük kız kardeşim var 16 yaşında o çalıştırıyor, yok .
Anlamada sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum .
Bizi ciddiye almıyor pek .
Babam özel ders aldırttı haftada 4 dün geldi öğretmen .
Ağladı istemiyorum diye küstü yemek yemedi .
O işte 2 ay sürdü .
Okulda da çok utanıyormuş .
Bizim yanımızda öyle değil .
Bildiği soruya bile cevap vermiyormuş .
Öğretmeniyle sürekli görüşüyoruz evimize bile gelir aşmaya çalışıyoruz ama olmuyor .
Dedik belki tanıdık biri verse dersi açılır .
Öğretmenlik okuyan bir akrabamız geldi 3 ay kadar onu da istemedi .
Hadi ders çalışmıyor ödevlerini de yapmıyor .
Öğretmeni özet çıkarması için kitap veriyor diyorum ne zaman verdi bugün haftaya özeti çıkaracağım .
Tamam okumaya başla ablacım diyorum hep son güne bırakma .
Yok .
Kağıt verecekmiş öğretmeni onu bekliyor .
Her gün ısrar ediyorum odasına giriyor 10 sayfa okumadan geliyor çok sıkıldım başım ağrıdı .
Son gün geliyor ağlamaya başlıyor .
Her seferinde diyorum bak geçen seferinde ki gibi olmasın, oluyor .
Kızınca ağlamaya başlıyor 2 saat susmuyor .
Ne yapsam bilmiyorum .
Alıyorum kitapçılara götürüyorum hadi seç istediğin kitabı al diyorum alıyor hiçbirini okumuyor .
1. sınıf hikayeleri aldım resimli belki ilgisini çeker diye yok okumuyor .
Bende alıyorum elime kitap beraber okuyalım diyorum azıcık okuyor bırakıyor hemen gel otur deyince ağlamaya başlıyor .
Okuması çok zayıf .
Dakika da 61 kelime okuyor .
Tek başına ödev yapmıyor illa yanına oturup yaptırmak lazım .
Yanına gelince de istemiyorum kendim yaparım diyor .
Akşam 7-8 olunca ağlamaya başlıyoruz .
Babam sabırlı bir insan değildir kardeşimle ilgilendiği kadar kimseyle ilgilenmedi biraz da şımarttı onu .
Galiba bu yüzden .
İnanın babam ona gösterdiği ilginin yarısını bile bana göstermedi .
Neden böyle yapıyor anlamıyoruz .
Ağlama krizleri tutuyor .
Psikoloğa götürdük konuşmadı orada da .
İlaç verdi içmedi onu da .
Gelecek ay tekrar götürelim dedik gitmem dedi ağlamaya başladı .
Ona da tamam dedik .
Okulu sevsin diye renk renk okul çantaları aldım .
Kitaplar aldım çeşit çeşit .
Yok ...
Ne yapsak fikir verin lütfen .

GÜnaydın kardeşinizi spora yazdırmayı denediniz mi belki ilgisini çeker utangaç oldugunu söylemişsiniz bunu spor sayesinde yenebilir hem dersleride düzelebilir tabi sporun güzel yanlarını anlatacaksınız ileride sporda yükselme şansın olur milli takıma girersin diye hangi çeşit spor oldugu fark etmez bence bir şansınızı deneyin.

Ceylincim e madem 60-70 alabiliyor çalışmadan, zeki ama çalışıyor grubunda o zaman :)
O kendiliğinden de başarılı olur, güzel yerlere gelir inşallah öyle örneklerini de görüyoruz çevrede :34:
Çok ilgili bi ablasın, kendimi gördüm sende , bazı ablaların kardeşinden haberi yok :20: Çocuğun gibi ilgileniyorsun belli :31:
İnşallah kısa zamanda düzelir ama sen yine de kendini de onu da üzme :34:
Zaman akıyor, su yolunu buluyor :6: İnşallah toparlar o da :34:

Son düzenleme:
GÜnaydın kardeşinizi spora yazdırmayı denediniz mi belki ilgisini çeker utangaç oldugunu söylemişsiniz bunu spor sayesinde yenebilir hem dersleride düzelebilir tabi sporun güzel yanlarını anlatacaksınız ileride sporda yükselme şansın olur milli takıma girersin diye hangi çeşit spor oldugu fark etmez bence bir şansınızı deneyin.
Masa tenisine gitmek istedi bir ara taekwondoya gitti yazın yüzmeye gönderdik sanırım spora ilgisi var ama ondan da çok çabuk sıkılıyor .:50:
Bir dikiş tutturamıyoruz .

Ceylincim e madem 60-70 alabiliyor çalışmadan, zeki ama çalışıyor grubunda o zaman :)
O kendiliğinden de başarılı olur, güzel yerlere gelir inşallah öyle örneklerini de görüyoruz çevrede :34:
Çok ilgili bi ablasın, kendimi gördüm sende , bazı ablaların kardeşinden haberi yok :20: Çocuğun gibi ilgileniyorsun belli :31:
İnşallah kısa zamanda düzelir ama sen yine de kendini de onu da üzme :34:
Zaman akıyor, su yolunu buluyor :6: İnşallah toparlar o da :34:

İnşallah canım teşekkür ederim güzel dileklerin için .
Öyle oluyor canım arada 11 yaş olunca yarı anne oldum .

Benim kardeşim 1.sınıfa bile ağlaya ağlaya gitti :) onu bildim bileli okuldan nefret eder.Biz okula gönderirdik internet cafelerden alırdık,tabi ders,ödev yok yapmazdı. Sizin kardeşiniz yine iyi okulda en azından sorun çıkarmıyormuş.Benim kardeşim okuldaki bütün hocalarıyla papaz olmuştu :) Tiyatroya ilgisi vardı kendisi tam bir komedidir ama onu bile istemedi. Liseye de kendi isteğiyle gitmedi sevmiyor çünkü okumayı,yapacak bir şey yok. Kardeşinizin üzerine fazla gitmeyin bence.Siz ne kadar üstüne düşerseniz o da o kadar uzaklaşır okuldan ... Biraz rahat bırakın derim ben.

Son düzenleme:
Masa tenisine gitmek istedi bir ara taekwondoya gitti yazın yüzmeye gönderdik sanırım spora ilgisi var ama ondan da çok çabuk sıkılıyor .:50:
Bir dikiş tutturamıyoruz .

İnşallah canım teşekkür ederim güzel dileklerin için .
Öyle oluyor canım arada 11 yaş olunca yarı anne oldum .

​Spora ilgisi varsa hiç vakit kaybetmeden spora yazdırın hem artık spor liseleri bile açıldı belkide çok başaları bir sporcu olabilir.

Benim kardeşim 1.sınıfa bile ağlaya ağlaya gitti :) onu bildim bileli okuldan nefret eder.Biz okula gönderirdik internet cafelerden alırdık,tabi ders,ödev yok yapmazdı. Sizin kardeşiniz yine iyi okulda en azından sorun çıkarmıyormuş.Benim kardeşim okuldaki bütün hocalarıyla papaz olmuştu :) Tiyatroya ilgisi vardı kendisi tam bir komedidir ama onu bile istemedi. Liseye de kendi isteğiyle gitmedi sevmiyor çünkü okumayı,yapacak bir şey yok. Kardeşinizin üzerine fazla gitmeyin bence.Siz ne kadar üstüne düşerseniz o da o kadar uzaklaşır okuldan ... Biraz rahat bırakın derim ben.
Galiba öyle, ama elimden gelmiyor ki .
Sıkmayayım diyorum ama ben dursam annem babam durmuyor .

​Spora ilgisi varsa hiç vakit kaybetmeden spora yazdırın hem artık spor liseleri bile açıldı belkide çok başaları bir sporcu olabilir.

Diyorum tekrar yüzmeye gönderelim seni istemiyor .
Zorlamayla bir şey yapmak istemiyor açıkçası .
Kendi isteyince çok kolay her şey .

Back
X