• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin dertlerinden bıktım

Zaten evlenmesi hataydı ama kim anlıyor bunu. Eşide kendinden şımarık olduğu için evlerini benim yönetmem bekleniyor.
He kız da normal değil. Ne saçmalık ya. O zaman şımartan anneniz ilgilensin oğluşunun eviyle de faturasıyla da. 16 - 17 yaşlarında gibi davranıyorlar karı koca. Siz ailenizle mi yaşıyorsunuz? Ayrı bir evde yaşıyorsanız hele evliyseniz gayet kolay kaçabilirsiniz bence bu durumdan. WC gidince de abla bitti desinler bari.

Erkek kardeşim. Bende girmek istemiyorum inanın. Ben kendim boşanma aşamasındayım kendi derdim zaten bana yetiyor. Ne kadar uzak dursamda dertleri bir şekilde beni buluyor.

Siz her konuşmada kendi problemlerinizi anlatacaksınız ve onu dinlemeyeceksiniz. Anlatmak istediğinde de benim sıkıntım bana yeter. Sen ben ne durumdayım biliyor musun? Deseniz hala konuşuyorsa artık suratına kapatırsınız.

Asıl anneyi darlayın

Bir abladan bir ablaya nasihat: Yapmayi birak. Biz alistiriyoruz böyle. Kardeslerim bir ara Telefon görüsmelerini bile bana yaptiriyordu o sekil onlari cözüm kralicesi olduguma alistirmistim. Ilk basta hayir deseniz tepki alacaksiniz herkesten. Cünkü sınırlarınızın olmamasindan en cok onlar faydalaniyor. Ama zamanla alisiyorlar. Artik nadir yardim etmeme gerek oluyor. Ama ilk kendileri cözmeye calisiyor
Aslında o mesafeyi koymuştum ama kardeşim evlendiğinden beri yine her dert beni bulmaya başladı. Sorun annemde o beni sokuyor her sorunun içine yoksa kardeşime hayır derim.

Erkek kardeşim. Bende girmek istemiyorum inanın. Ben kendim boşanma aşamasındayım kendi derdim zaten bana yetiyor. Ne kadar uzak dursamda dertleri bir şekilde beni buluyor.
Aynen boyle diceksiniz benim derdim bana yetiyor su an kimsenin derdiyle ugrasamam. Sizi zorla icine cekecek halleri yok konu acilinca kapatin ortamdan uzaklasin.

Ama hata sizde. Siz görev yüklenmişsiniz o da sizi görevlendirmiş. Kardeşim böyle böyle sen ben aynındurumda olsam hiç yardım etmek aklına gelmez. Neden benim sürekli bunu yapmam gerektiğini düşünüyorsun? Bu senin sorumluluğun diyeceksiniz. Aileniz de aynı şekilde yalnız bırakacak ki kendi kişiliği gelişebilsin.
Tamda üstüne bastınız annem başta buna müsade etmiyor. Zannediyorki biz her sorunu çözersek onların arası bozulmaz. Kendimi geri çekmem gerekiyor haklısınız.

Aslında o mesafeyi koymuştum ama kardeşim evlendiğinden beri yine her dert beni bulmaya başladı. Sorun annemde o beni sokuyor her sorunun içine yoksa kardeşime hayır derim.

Annenize de hayir demelesiniz. Inanin siz yarin sagliginizdan olsaniz bu durumlardan dolayi adi "yapmasaydin" oluyor. Tecrübe sabit

Bir de annenizin umrunda değilsiniz asıl sizin boşanma durumunuz var. İyice şımartmamış, sorumsuzlaştırmışsınız. Annenize, ailenize rest çekin. Kibarca ben uğraşaman, bana ne, beni ilgilendirmez.

Siz bence kıyamıyorum falan değil de sanki bu başkasının hayatında önemli olma, karar verme merci olma gibi bir şeyden dolayı farkında değilsiniz ama zevk alıyorsunuz. Sonra farkedip kullanıldığınızı düşünüyorsunuz.
Asıl sıkıntı anneniz. Ailede size değer verilmemiş. Bir şekilde ihtiyaç duyulma isteğinin nedeni de bu olabilir

Not olarak sizin yardımınız olmadan yürüyemeyen evlilik evlilik değildir. Yok olmaya mahkûmdur.

He kız da normal değil. Ne saçmalık ya. O zaman şımartan anneniz ilgilensin oğluşunun eviyle de faturasıyla da. 16 - 17 yaşlarında gibi davranıyorlar karı koca. Siz ailenizle mi yaşıyorsunuz? Ayrı bir evde yaşıyorsanız hele evliyseniz gayet kolay kaçabilirsiniz bence bu durumdan. WC gidince de abla bitti desinler bari.
Yaşlarını söylesem şaşırırsınız. Şimdilik ailemle yaşıyorum bir kaç haftaya evime geçeceğim. Kendi evime geçince uzaklaşacağım yoksa gerçekten bu yükü kaldıramayacağım.

Siz sürekli sıkıntılarınızı anlatıp onlardan destek bekliyor gibi yapsanız? Kendi sorumluluğunu bile alamayan insanlar olduğundan korkup kaçarlar bence. Hiç doğru bir şey de değil zaten annenizin yaptığı da kim bilir kaç yaşında insanlar aralarındaki tartışmaya bile karışıyorsunuz yani ne münasebet aslında normal hiçbir insan müsaade etmez buna.

Bir de annenizin umrunda değilsiniz asıl sizin boşanma durumunuz var. İyice şımartmamış, sorumsuzlaştırmışsınız. Annenize, ailenize rest çekin. Kibarca ben uğraşaman, bana ne, beni ilgilendirmez.

Siz bence kıyamıyorum falan değil de sanki bu başkasının hayatında önemli olma, karar verme merci olma gibi bir şeyden dolayı farkında değilsiniz ama zevk alıyorsunuz. Sonra farkedip kullanıldığınızı düşünüyorsunuz.
Asıl sıkıntı anneniz. Ailede size değer verilmemiş. Bir şekilde ihtiyaç duyulma isteğinin nedeni de bu olabilir

Not olarak sizin yardımınız olmadan yürüyemeyen evlilik evlilik değildir. Yok olmaya mahkûmdur.
Haklı olabilirsiniz. Oldu olası ailenin tüm dert babası ben oldum. Diğer kızkardeşim mesela canı istemezse çekilir kenara. Ben ise sanki yardım etmezsem her şey kötü gidecek gibi hissediyorum. Kendi kabuğuma çekilmek istiyorum ama artık ianın kaldıramıyorum.

Ben kardeşime çok kolay hayır derim o da bunu bildiği için anneme gider ve onun çözmesini bekler. Annemde sürekli benden yardım bekliyor. Arada annem olunca kıyamıyorum ama artık annemede hayır demeyi öğrenmem lazım çok haklısınız.
Annenizle de o zaman bu şekilde konuşmaya başlayın. Hiç kimse ile kavga edip canınızı sıkıp biz de morali bozulan siz olmayın.

Onlara onların taktigi ile davranın. Ay biz yapamıyoruz edemiyoruz yok şundan bundan bilmem ne mi diyor anneniz de sen yap mi diyor. Örneğin, ekonomi benim için de kötü benim de yapacağım şeyler ve planlar var ondan üzgünüm diyin. Vakitse sizden istenen planlarım var dinlenmem lazım uygun değilim diyin. Reddederken çok açıklama bile yapmayın. Reddedilme psikolijisini dahi izin verin o yaşasın artık.

Onun yaşaması gereken duyguları siz üstlenmeyin. Anneniz için de bu böyle. Bir şey yapamıyor diye ailen kurtarıcısı diye sizi mi seçtiler, üzgünüm benim de elimden bir şey gelmiyor demeye başlayın.

Gerçekten de öyle. Önce kişinin kendisi iyi olmalı, önceliğe sürekli birilerini alarak kendi ruhunuza acı cektirirsiniz ki bunu hissetmeye zaten baslamissiniz. Bu duyguyu tanıyorsunuz.

Zamanla bu şekilde bu durumdan kurtulabilirsiniz, kavga etmeden kimseyle onlara onların elimden bir şey gelmiyor tarzıyla yaklaşın. Madem onların elinden bir şey gelmiyor, dışarıdan nasıl gozukuyorlarmis izin verin yuzlessinler.

Siz sürekli sıkıntılarınızı anlatıp onlardan destek bekliyor gibi yapsanız? Kendi sorumluluğunu bile alamayan insanlar olduğundan korkup kaçarlar bence. Hiç doğru bir şey de değil zaten annenizin yaptığı da kim bilir kaç yaşında insanlar aralarındaki tartışmaya bile karışıyorsunuz yani ne münasebet aslında normal hiçbir insan müsaade etmez buna.
Annemin yaptığı doğru de bunun artık farkındayım beni oğlu için kullanıyor gibi hissediyorum.

Annenizle de o zaman bu şekilde konuşmaya başlayın. Hiç kimse ile kavga edip canınızı sıkıp biz de morali bozulan siz olmayın.

Onlara onların taktigi ile davranın. Ay biz yapamıyoruz edemiyoruz yok şundan bundan bilmem ne mi diyor anneniz de sen yap mi diyor. Örneğin, ekonomi benim için de kötü benim de yapacağım şeyler ve planlar var ondan üzgünüm diyin. Vakitse sizden istenen planlarım var dinlenmem lazım uygun değilim diyin. Reddederken çok açıklama bile yapmayın. Reddedilme psikolijisini dahi izin verin o yaşasın artık.

Onun yaşaması gereken duyguları siz üstlenmeyin. Anneniz için de bu böyle. Bir şey yapamıyor diye ailen kurtarıcısı diye sizi mi seçtiler, üzgünüm benim de elimden bir şey gelmiyor demeye başlayın.

Gerçekten de öyle. Önce kişinin kendisi iyi olmalı, önceliğe sürekli birilerini alarak kendi ruhunuza acı cektirirsiniz ki bunu hissetmeye zaten baslamissiniz. Bu duyguyu tanıyorsunuz.

Zamanla bu şekilde bu durumdan kurtulabilirsiniz, kavga etmeden kimseyle onlara onların elimden bir şey gelmiyor tarzıyla yaklaşın. Madem onların elinden bir şey gelmiyor, dışarıdan nasıl gozukuyorlarmis izin verin yuzlessinler.
Ben hep her şeyi bilen araştıran sürekli çözüm üreten kişiyim ailem için. Belki biraz daha saf ayağına yatsam bilmiyorum desem kendi başlarının çaresine bakarlar zamanla. Çok teşekkür ederim.

Ben hep her şeyi bilen araştıran sürekli çözüm üreten kişiyim ailem için. Belki biraz daha saf ayağına yatsam bilmiyorum desem kendi başlarının çaresine bakarlar zamanla. Çok teşekkür ederim.

Yanlış anlamayın ama öyle değilsiniz. Öyle olsanız şuan bu durumda olmazdınız. Siz kolay gaza getirilen, manipüle edilen, büyürken hissettiği sevgisizliği böyle kendini göstererek, hayırlı evlat rolünü oynayan saf çalışkan çocuksunuz. Bunu yaparak aslında ebeveynin gözüne girmeye çalışıyorsunuz.

Ben kardeşime çok kolay hayır derim o da bunu bildiği için anneme gider ve onun çözmesini bekler. Annemde sürekli benden yardım bekliyor. Arada annem olunca kıyamıyorum ama artık annemede hayır demeyi öğrenmem lazım çok haklısınız.
Anneniz birazda sizi düşünsün. Bir anne olarak çocuklarının özelliklerini gayet iyi biliyordur ki kardeşinize siz hayır dediğiniz için annelik kozunu kullanarak size geliyor. Sizin kardeşinize hayır dediğiniz gibi annenize de hayır demeyi öğrenmeniz lazım. Bu kadar onlar için kendinizi paralarken onlar görmüyorsa sizi, bırakın artık siz de görmeyin onları.

Yanlış anlamayın ama öyle değilsiniz. Öyle olsanız şuan bu durumda olmazdınız. Siz kolay gaza getirilen, manipüle edilen, büyürken hissettiği sevgisizliği böyle kendini göstererek, hayırlı evlat rolünü oynayan saf çalışkan çocuksunuz. Bunu yaparak aslında ebeveynin gözüne girmeye çalışıyorsunuz.
Manipüle edilme konusunda haklısınız hep bu yönden kaybediyorum zaten.

Anneniz birazda sizi düşünsün. Bir anne olarak çocuklarının özelliklerini gayet iyi biliyordur ki kardeşinize siz hayır dediğiniz için annelik kozunu kullanarak size geliyor. Sizin kardeşinize hayır dediğiniz gibi annenize de hayır demeyi öğrenmeniz lazım. Bu kadar onlar için kendinizi paralarken onlar görmüyorsa sizi, bırakın artık siz de görmeyin onları.
Az önce açık ve net bir şekilde ben her şeye koşturmak istemiyorum artık dedim anneme. Bundan sonra kendimi arka plana çekeceğim inshallah sert ve kararlı durabilirim.

maalesef evin büyük çocuğuna bir misyon yükleniyor kardeşlerini kollayacaksın diye. kusura bakma ama burda ailenizde suç. sakın kızmayın aynı dert bende de var. anneme kıyamıyorum bende bunalıyorum yapmıyacağım bundan sonra diyorum ama hep sorunların ortasında buluyorum kendimi. ama benim ihtiyacım olduğunda hep sen halladersin güçlüsün vs. hayır demeyi öğrenmemiz gerekiyor. size diyorum ama umarım bende yapabilirim :(

İyi günler,

Evin en büyüğüyüm ve oldu olası kardeşimin tüm dertlerine ailemle birlikte ben koşturmak zorunda kaldım. Öyle bir kardeşim var ki hiç derdi bitmez. Evlendi hala tüm sorunların içinde kendimi buluyorum. Artık kardeşim umrumda bile değil çok soğudum ama anneme kıyamıyorum ve sadece onun için yapıyordum ama artık o bile umrumda değil. Kendi dertlerim zaten almış başını gidiyor birde herkese ben koşturuyorum kimsede mantıklı düşünüp kendi derdini kendi çözmeye çalışmıyor. Allah aşkına yanlış mı yapıyorum yardım etmek istememekle? Kaldıramıyorum artık inanın.
Hiç bir şey yapmayınca da bana ablalık mı yaptın oluyor ah bu anneler her ailede kurban seçilen biri var vicdansız kötü hain biri olmak isterdim ben de Rabbim sizi kurtarsın inşallah bence eşinizin devreye girme zamanı gelmiş ben öyle yaptım eşim annemle münasip bir dilde konuştu ve maddi olarak konu kapandı bizim ki hep parasal dertlerdi Rabbim akıl fikir versin bu kardeşlere inşallah

Back
X