• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

Elossa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
6.684
159
163
merhaba arkadaşlar
daha önce bir konu açmıştım belirttiğim linkte;
http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...mi-evlendirmek-yuvasini-kurmak-istiyorum.html
bir bayan kardeşimle yaşıt ve kardeşimi beğenmiş(resimlerinden),benim çokta yakın olmayan ama görüşüp arada birbirimize hal hatır sorduğum bir kız arkadaşım vasıtası ile bana ulaştı..bikaç haftadır face de,msn de,telde görüşüyoruz..çok saygılı sevgili görünüyor,eli yüzü temiz hoş sohbet bir bayan..
tek istediği huzurlu bir yuva kurmak..kardeşimin durumunu detaylı bir şekilde anlattım işitme ve konuşmasının bizler gibi olmadığını ama kötüde olmadığını kendini çok iyi ifade ettiğini hoş sohbet ettiğini v.s....v.s....o da bana olsun abla beni duysun yeter herşey Allahtan dedi ve bu sözleriyle içimi bi hoş etti,ısındım bayana kardeşimde gördü beğendi...
bu bayan ist. da oturuyor bir işyerinin muhasebesinde çalışıyor ve yarında tatil...bizde kardeşimle oraya gidicez yanına buluşmaya..(biz çorluda yaşıyoruz,o ist. da...)
şimdi beni sabahtan beri deli bi telaş sardı..ilk kez böyle bişeye ön ayak oluyorum kardeşim ile ilgili ve çokta heyecanlıyız iki kardeş..yani illaki evlilik olacak diye bişey yok tabi,önce tanışıcaklar yüzyüze elektrik alıcaklarmı birbirlerinden hoşlanıcaklarmı bir aradayken o önemli ilk safhada..
ama kafamda o kadar çok soru işareti varki anlatamam..yani ilk gittiğimizde ne yapmalıyız,oralarda nereye gidilir hiç bilmem..aksi gibi eşiminde mesaisi var o gelemeyecek biz kardeşimle gidicez...
birde daha aralarında bişey yok sevgili değiller ama ne amaçla orada bulunacağımızı bayan biliyor..yani benimde huyum hiç bi yere elim boş gidemem..kardeşim bi ufak hediye almalımı,yada çiçekmi vermeli görüştüğümüzde..yani ayıp olurmu,kız demesin sonra bu ne alaka diye düşünmesin..çok evham yaptım inanın..şimdi buradan kalk git 2-2,5 saat lik yola ama orada nelerle karşılaşacağını bilememek...
çok tuhaf hissediyorum kendimi...
lütfen bana bişiler yazın daraldım resmen

yani kızlar bişiler yazın bu kadar zormu..birileri fikir sunsun lütfen ama:((((

direk gidip buluşmadan önce bayanın ailesini ve kendisini araştırsaydınız iyi olurdu. sadece arkadaş vasıtasıyla tanışmışsınız. tamam telde msnde konuştunuz ama kimdir nedir nasıl yaşar ahlakı nasıl...vs araştırıp sorulacak bir sürü soru var. bunları araştırdıysanız içinize sindiyse gidip görüşün tabi. ilk görüşmede birşeylere almaya gerek yok bence.
kafede restoranda artık nerde buluşulacaksa sonuçta evlerine gitmiyorsanız birşey almaya gerek yok. daha sonra iş ciddiye binip eve giderseniz artık çikolata çiçek alırsınız.

bunlardan çok daha önemli olan tanışacağınız kişinin karakteri ve ahlakıdır. bunlara yoğunlaşıp, bunlar hakkında bilgi edinmeye çalışın.

diğer yazını da okudum çok ilgili bir ablasın inşaallah herşey gönlünüze göre olur. ben olsam çok aşırıya kaçmayan ufak bir hediye götürürdüm. ben eli boş gitmek istemezdim. çocuklar gibi heyecanlısın inşaallah herşey istediginiz gibi olur.. :)

Canım ben bilemedim böyle bir tanışma nasıl olur... Lütfen yanlış anlama ama kızın samimi olduğunu sanmıyorum. Hani kardeşini tanıyan bilen bir kız olsa tamam derim ama uzaktan uzağa böyle olması beni düşündürdü. Dikkatli olun canım,hakkınızda hayırlısı olsun..

direk gidip buluşmadan önce bayanın ailesini ve kendisini araştırsaydınız iyi olurdu. sadece arkadaş vasıtasıyla tanışmışsınız. tamam telde msnde konuştunuz ama kimdir nedir nasıl yaşar ahlakı nasıl...vs araştırıp sorulacak bir sürü soru var. bunları araştırdıysanız içinize sindiyse gidip görüşün tabi. ilk görüşmede birşeylere almaya gerek yok bence.
kafede restoranda artık nerde buluşulacaksa sonuçta evlerine gitmiyorsanız birşey almaya gerek yok. daha sonra iş ciddiye binip eve giderseniz artık çikolata çiçek alırsınız.

bunlardan çok daha önemli olan tanışacağınız kişinin karakteri ve ahlakıdır. bunlara yoğunlaşıp, bunlar hakkında bilgi edinmeye çalışın.
çok teşekkür ederim çok haklısınız..bayanın ailesi hakkında çok ufak çaplı bilgi sahibiyim ama kendisi bunu bilmiyor tabii..birde işin ciddi olup olmayacağını bilmediğimden arada kaldım yani çok kurcalamıyım şimdiden diye düşündüm sankii
kötümü etmişim:(

diğer yazını da okudum çok ilgili bir ablasın inşaallah herşey gönlünüze göre olur. ben olsam çok aşırıya kaçmayan ufak bir hediye götürürdüm. ben eli boş gitmek istemezdim. çocuklar gibi heyecanlısın inşaallah herşey istediginiz gibi olur.. :)

canım benim çok teşekkür ederim..evet çok heyecanlıyım birde boğazıma bişey oturdu sanki yutkunamıyorum..değişik bi his..hemde daha ortada bişey yokken bu kadar elim ayağıma dolandı anlamıyorum kendimi..
Tufan da çok telaşlı..sabahtan beri kendi adına yapmadığı kalmadı saç baş traş parfümler v.s.. aslında yarın sabah gidicez ama o da bi tuhaf oldu:))
nolur dualarınızı esirgemeyin hayırlı ise beri hayırsız ise geri derlerya öyle olsun inşlh:)

Canım ben bilemedim böyle bir tanışma nasıl olur... Lütfen yanlış anlama ama kızın samimi olduğunu sanmıyorum. Hani kardeşini tanıyan bilen bir kız olsa tamam derim ama uzaktan uzağa böyle olması beni düşündürdü. Dikkatli olun canım,hakkınızda hayırlısı olsun..

ebrucum çok teşekkür ederim..evet saygı duyuyorum canım söylediklerine o da başka bir bakış açısı çünkü..yani insanız nelerle kimlerle karşılaşacağımızı bilemiyorum..ama ben iyi olsun güzel olsun herşey diye çabalıyorum..dilerim bu çabalarım boşa çıkmaz...kötü olacaksa da olmasın zaten en başından

ebrucum çok teşekkür ederim..evet saygı duyuyorum canım söylediklerine o da başka bir bakış açısı çünkü..yani insanız nelerle kimlerle karşılaşacağımızı bilemiyorum..ama ben iyi olsun güzel olsun herşey diye çabalıyorum..dilerim bu çabalarım boşa çıkmaz...kötü olacaksa da olmasın zaten en başından

İnşallah canım, inşallah herşey dilediğin gibi olur... :34:

kızlar hadi ama yarın gidicez bişiler söyleyin yokmu başka fikri olan

gidin bir cafede falan oturun.Kızla kardeşinizi tanıştırdıktan sonra siz kalkın onlar başbaşa otursunlar.

Zaten görüşme iyi giderse tekrar buluşma ayarlanır sonrası gelir zaten.Ama kardeşinizi de çok ümitlendirmeyin derim ben. Sonuçta hiç tanımadığınız biri.Ne olacağı belli olmaz.

gidin bir cafede falan oturun.Kızla kardeşinizi tanıştırdıktan sonra siz kalkın onlar başbaşa otursunlar.

Zaten görüşme iyi giderse tekrar buluşma ayarlanır sonrası gelir zaten.Ama kardeşinizi de çok ümitlendirmeyin derim ben. Sonuçta hiç tanımadığınız biri.Ne olacağı belli olmaz.

ilk görüşmede başbaşa bırakamam çünkü benim kardeşim işitme ve konuşma engelli..yani yanlarında bulunmam gerek ilk defa olucağı için

arkadaşım umarım allah gönlünüzün güzelliğine göre ve kardeşinize yakışır hayırlı birisini nasip etsin inş..
ben olsam elim boş gitmezdim öyle cicek cikolata icin de ilk görüşme pek uygun olmayabilir
onun icin nacizane fikrim şu an geldiginiz yer corlu galiba o yöreye ait münasip bişeyler
belki bi obje veya bi yöresel örtü felan alabilirsiniz diye düşünüyorum

arkadaşım umarım allah gönlünüzün güzelliğine göre ve kardeşinize yakışır hayırlı birisini nasip etsin inş..
ben olsam elim boş gitmezdim öyle cicek cikolata icin de ilk görüşme pek uygun olmayabilir
onun icin nacizane fikrim şu an geldiginiz yer corlu galiba o yöreye ait münasip bişeyler
belki bi obje veya bi yöresel örtü felan alabilirsiniz diye düşünüyorum

sağol canım çok teşekkür ederim dualarına...Allahım kabul etsin inşlh.
evet haklısın aslında burayı anımsatacak bişi olabilir çok güzel bir fikirr:))):nazar:

onceki konunuzu da okudum. herseyden once sizi takdir ve tebrik ettigimi belirtmek isterim.

anisacaginiz bayanin konusma ve duymasiyla ilgili bir sIkIntIsI var mi? kac yasinda? daha once evlilik yapmis mi? maddi durumu nedir? hayat standartlari nedir?nerede ikamet ediyor?

eger bilginiz varsa yazabilir misiniz yorum yapabilmemiz acisindan?

onceki konunuzu da okudum. herseyden once sizi takdir ve tebrik ettigimi belirtmek isterim.

anisacaginiz bayanin konusma ve duymasiyla ilgili bir sIkIntIsI var mi? kac yasinda? daha once evlilik yapmis mi? maddi durumu nedir? hayat standartlari nedir?nerede ikamet ediyor?

eger bilginiz varsa yazabilir misiniz yorum yapabilmemiz acisindan?

çok teşekkürler mrtylz,tabi hemen bildiğim kadarı ile bilgilendireyim sizi.
lise mezunu bayan,orta halli bir ailenin kızı..2 kardeşler 1 erkek kardeşi var 25-26 yaşlarında..kendisi 29 yaşında,babası 5 yıl önce vefat etmiş..anne ve kardeşiyle birlikte yaşıyorlar..kardeşi ptt de memur,annesi ev hanımı,kendisi ise ticaret lisesi mezunuymuş ve muhasebede çalışıyor.yaklaşık 3-4 yıldır aynı işyerinde devam ediyor..ist. güngörende yaşıyorlarmış..
tüm bildiklerim bunlardan ibaret canım
hı bu arada ekliyim bayanın engeli yok

Son düzenleme:
çok teşekkürler mrtylz,tabi hemen bildiğim kadarı ile bilgilendireyim sizi.
lise mezunu bayan,orta halli bir ailenin kızı..2 kardeşler 1 erkek kardeşi var 25-26 yaşlarında..kendisi 29 yaşında,babası 5 yıl önce vefat etmiş..anne ve kardeşiyle birlikte yaşıyorlar..kardeşi ptt de memur,annesi ev hanımı,kendisi ise ticaret lisesi mezunuymuş ve muhasebede çalışıyor.yaklaşık 3-4 yıldır aynı işyerinde devam ediyor..ist. güngörende yaşıyorlarmış..
tüm bildiklerim bunlardan ibaret canım
hı bu arada ekliyim bayanın engeli yok

umarim neden bu sorulari sordugumu anlamissinizdir, kirmak istemem asla sizi ama malum devir gercekten kotu ve cok iyi tanindigi sanilan insanlar bile cok farkli cikabiliyor.

İnsallah anlasirlar anlasamazlarsa da uzulmeyin. bence siz de yaninda olun mutlaka en azindan bayansiniz bayan bayanin gozunden anlar ne olup ne olmadigini.

Sahsi fikrim keske yakin tanidiklar araciligi ile boyle bir tanistirma olayina kalkisilsaydi cunku dedigim gibi tanimadiginiz bilmedigiz bir bayan ve aile..

Kardesinize bu yasina kadar cok emek verip ona cok degerler kattiginiz asikar, kardesinizi korumaya devam edin.

erkekler ( en sagliklisindan tutun bir sIkIntIsI olanina )kadinlara oranla biliyoruz ki daha acizdir. kardesiniz ozel bir insan bizlerden farkli kendisi tam icine sindiremese bile bu icinde oldugu durumu dolayisiyla olumlu da cevap verebilir.

onemli olan karsi tarafin gercekten niyetini beklentilerini sabrini (sabir dedim cunku bazen biz bile eslerimiz mukemmel olsa dahi kucuk kaprisler ya da memnuniyetsizlikler yasayabiliyoruz)anlayabilmek. yarin bir gun kardesinizi uzmeyecek yapida bir insan oldugunu anlayabilmek.

bence kendinize de kardesinize de olasi bir hayalkirikligina karsin sunu empoze etmeniz "bu bir tanisma sadece".

insallah hayirlisi olur.

tekrarlamak isterim lutfen bir bayan olarak karsinizdaki bayani inceleyin konusmasini tarzini huyunu suyunu, eminim yapacaksinizdir da.

konunuzla ilgili gelismeleri merakla takipteyim, insallah hayirlisi olur.

Son düzenleme:
Back
X