• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

yok hayatım değil..28 yaşında :)) evet düşündüğünü pat diye söyleyenlerden ama hiç kırıcı değil gayet sempatik:)
Tufanla sohbet ettiler,bazı anlamadığı zamanlarda ben açıkladım Tufanın dmek istediğini..ama durum canını sıkmadı onu gözlemledim..rahatsız olsa kesinlikle anlardım kızın halinden..
ben biraz ucundan bu durumla ilgili fikrinide sordum..nasıl anlaşabiliyormusun anlıyabiliyormusun Tufanı diye..Abla nedne anlamıyım sadece ilk kez bir araya geldik ve ilk kez böyle bi durum yaşıyorum o yüzden dedi..eğer ilerlerse anlaşmamamız için bi sorun göremiyorum ben dedi

sizde zaten böyle bir durumu normal karşılarsınız.
Valla kız resmen aşık olmuş kardeşinize maşallah pek de hırslı :)28 yaşında gibi davranmıyor hiç eger yaşı kücükse vazgecin dicektim ehehe cünkü grçekten çok zor 17-18 yaşında bir insanla anlaşmak .. ( bizim bi gelinimiz var 17-18 yaşında kuşak çatışması oluyor sanki )

inşallah gerçekten iyi anlaşırlar ve mutlu bir yuva kurarlar. bizde gelin-damat hallerini görrürüz..
zamanla bir bakmışsınız artık sen değil o Tufanı çok iyi anlıyor olacak inşallah .. Allah gönlünüze göre versin.

sizde zaten böyle bir durumu normal karşılarsınız.
Valla kız resmen aşık olmuş kardeşinize maşallah pek de hırslı :)28 yaşında gibi davranmıyor hiç eger yaşı kücükse vazgecin dicektim ehehe cünkü grçekten çok zor 17-18 yaşında bir insanla anlaşmak .. ( bizim bi gelinimiz var 17-18 yaşında kuşak çatışması oluyor sanki )

inşallah gerçekten iyi anlaşırlar ve mutlu bir yuva kurarlar. bizde gelin-damat hallerini görrürüz..
zamanla bir bakmışsınız artık sen değil o Tufanı çok iyi anlıyor olacak inşallah .. Allah gönlünüze göre versin.

canım inşallah,herşey iyi olsun diye uğraşıyorum inanki..annemle konuştum şimdi..gelecekse eğer geleceği gün banada söyle bizde babanla gelelim hem tanışmış oluruz dedi..bana da uygun geldi..ama bunun için bayandan izin alıcam ilk önce..rahatsız olucaksa yada şu an için buna hazır değilse saygı duymak lazım..
yaş konusunda çok haklısınız zaten 17-18 yaşlarında biriyle iletişim olmazdı evlilik için..biza yaşı yerinde,en azından +23 den aşğısı olmayacak bir gelin gerek..o zaman daha iyi anlaşacaklarına bende eminim..
hırslı derken biraz fazla konuşuyor ve tüm duygularını dilinde yaşıyor hatun:))))

canım inşallah,herşey iyi olsun diye uğraşıyorum inanki..annemle konuştum şimdi..gelecekse eğer geleceği gün banada söyle bizde babanla gelelim hem tanışmış oluruz dedi..bana da uygun geldi..ama bunun için bayandan izin alıcam ilk önce..rahatsız olucaksa yada şu an için buna hazır değilse saygı duymak lazım..
yaş konusunda çok haklısınız zaten 17-18 yaşlarında biriyle iletişim olmazdı evlilik için..biza yaşı yerinde,en azından +23 den aşğısı olmayacak bir gelin gerek..o zaman daha iyi anlaşacaklarına bende eminim..
hırslı derken biraz fazla konuşuyor ve tüm duygularını dilinde yaşıyor hatun:))))

hırslı derken Tufana fena aşık olmuş gibi geldi bana kendini sevdirmek ve sevmek için tüm içtenliğiyle istiyor demek istedim:)) biraz karışık oldu ama:))))
çok güzel bişey .. Allah heyecanınızı hiç bitirmesin
kız burda konuşuldugunu bilse heralde onun agzı tutulur heyecandan :118:

Günaydınlar...... yazılarınızı okudum film izler gibi oldum:)fazla samimi geldi bayanın davranışları garip yani... akrabalarının yanında tel açamayacak kadar mahçup ve onca aramaları açmayan bayan yanınızda inanılmaz rahat..... bence dikkatli olun bir insanın ilk görüşte bu kadar samimi olabilmesi imkansız gibi geldi.. hayırlısı olsun ama çok garip geldi bana....

Belirtmeden geçemeyeceğim birşey var ki bayanın mesaj tutkusu:)arama bol bol mesajlarla anlat kardeşinin düşüncelerini vs sözleri garip... biri tanışmaya vesile olur çıkar aradan ne o mesajlarmalar durumu bildir sözleri falan?? neyse her açıdan enine boyuna ölçüp biçin diye uyarmak istedim...

hırslı derken Tufana fena aşık olmuş gibi geldi bana kendini sevdirmek ve sevmek için tüm içtenliğiyle istiyor demek istedim:)) biraz karışık oldu ama:))))
çok güzel bişey .. Allah heyecanınızı hiç bitirmesin
kız burda konuşuldugunu bilse heralde onun agzı tutulur heyecandan :118:

yok cnm anladım senin demek istediğini zati ben:))
aşık demiyim ama epey hoşlandı her halindne belliydi..elini kolunu nereye koyucanı şaşırdı..biraz komik geldi ama doğallığına verdim akışına bıraktım..
birazda bendende kaynaklı olabilir,samimiyetimizdende cesaret aldı gibi:)

Belirtmeden geçemeyeceğim birşey var ki bayanın mesaj tutkusu:)arama bol bol mesajlarla anlat kardeşinin düşüncelerini vs sözleri garip... biri tanışmaya vesile olur çıkar aradan ne o mesajlarmalar durumu bildir sözleri falan?? neyse her açıdan enine boyuna ölçüp biçin diye uyarmak istedim...

canım mesaj tutkusu değil..teli faturalı ve aylık belli bir ücret ödüyormuş fatura bedeli oalrak ve mesaj hakkı bi hayli fazla imiş..bende karşı farklı bir operatör kullanıyorum..beni her araması ona bayağı tuzluya mal oluyor..gerçi sürekli ben aramaya çalıştım ama yinede bu konuda dikkatli davranmaya çalışıyor belirli sabit gider bütçeleri olduğundan bahsetti...ee birde başında babaları yok dikkatli olmaya çalışmasını anlayışla karşılıyorum..otobüsteyken Tufanın düşüncelerini mesajla yaz lütfen demesinin sebebi ise,Tufana mahçup olmasın diye...yani sesli olarak anlatırsam Tufanda yanımda ya,bayan kendini tuhaf hissetmesin diye..yoksa biz eve girdiğimizde tel açtı 2 dk..eve vardınızmı abla merak ettim diye.

Belki ben fazla titiz davranıyoroum bu konularda bilmem ama yıllarca bir insanı tanıyamazken bir görüşmede bu kadar iyi niyetli olmayın derim... umarım hayırlıdır yine de:))hayırlısı olsun tatlım

Elossa, öncelikle hayırlısı olsun.. Sık görüştüğümüz insanlarıda sonuçta çok tanıyamıyoruz. Bu yüzden bence tanışabilir.

Ben diyorum ki, eve gidilmese, dışarıda bir yemek ayarlansa orada sohbet ortamı oluşturulsa daha iyi olur sanki.

Giderkende hem anneye hem kıza çicek alınabilir, abla varsa onada :) Böylece hem güzel jest olur hemde diğer düşünceler ortadan kalkmış olur.

Buket olmak zorunda değil.

Gelişmeleri okumamışım, çok şey gelişmiş.Kusuruma bakmayın..Şimdi okuyorum.

Belki ben fazla titiz davranıyoroum bu konularda bilmem ama yıllarca bir insanı tanıyamazken bir görüşmede bu kadar iyi niyetli olmayın derim... umarım hayırlıdır yine de:))hayırlısı olsun tatlım

canım bende bu konuda fazla titizim,herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum..haa hepsini uyguluyormuyum elbette hayır..belli düzende sıralamada gitmem lazım..
samimiyetindendir diye düşünüyorum şu anda çünkü 1 kezde olsa falso verirdi derlerya bende öyle düşünüyorum(şu an için)
çok sağol canım gerçekten de öyle hayırlısı olsun..olmayacaksa da hayırlısı buymuş diyip geçicez..
çünkü ortada verilmiş bir söz yok,resmi bişi yok...kolay silinebilir yani geçmişi..

Hayırlısı olsun.Bir süre yalnız görüşebilme imkanları olsa,eğer konu en nihayetinde evlilik ise evlilikten beklediklerini,tahammül edip edemedikleri şeyleri vs paylaşsalar çok daha iyi olur..Birbirleri hakkında az çok fikir edinirler..

Hayırlısı olsun.Bir süre yalnız görüşebilme imkanları olsa,eğer konu en nihayetinde evlilik ise evlilikten beklediklerini,tahammül edip edemedikleri şeyleri vs paylaşsalar çok daha iyi olur..Birbirleri hakkında az çok fikir edinirler..

canım sağol teşekkürler..evet söylediklerinde haklısın canım ama ilk bikaç görüşmede ben mecbur olmalıyım kardeşimin durumu yüzünden..kızda bundan gayet memnun..ben olmasaydım dün bu kadar güzel geçmeyebilirdi..onlar sohbete daldıklarında bazı anlamadığı noktalarda ben açıklama yaptım bayana..işte netleşirse ne olacağı o zaman ben aradan çıkıcam onlara kalıcak sahne:)

Son düzenleme:
canım sağol teşekkürler..evet söylediklerinde haklısın canım ama ilk bikaç görüşmede ben mecbur olmalıyım kardeşimin durumu yüzünden..kızda bundan gayet memnun..ben olmasaydım dün bu kadar güzel geçmeyebilirdi..onlar sohbete daldıklarında bazı anlamadığı noktalarda ben açıklama yaptım bayana..işte netleşirse ne olacağı o zaman ben aradan çıkıcam onlara kalıcak sahne:)

Tekrar hayırlısını diliyorum.Allah tamamına erdirsin inşallah :)

Kız komikmiş. :) Burnunuzu sıkması, devamlı dokunması tuhaf geldi ama belliki huyu böyle.

Tufan'da hoşlandıysa, kızda belliki hoşlanmış, sizinde dediğiniz gibi zaman gösterecek herşeyi.

İnşaallah hayırlısı olsun. İkiside sonuç ne olursa olsun çok mutlu olsun.

..

Ailesi kardeşinizin engeli var diye sorun çıkarmıyorlar değil mi, yoksa ailesinden saklamış mı ?

Çünkü sonradan çıkarsa böyle bir durum kardeşiniz üzülebilir.

Kız daha önce hiç evlenmiş mi ?

Son düzenleme:
Kız komikmiş. :) Burnunuzu sıkması, devamlı dokunması tuhaf geldi ama belliki huyu böyle.

Tufan'da hoşlandıysa, kızda belliki hoşlanmış, sizinde dediğiniz gibi zaman gösterecek herşeyi.

İnşaallah hayırlısı olsun. İkiside sonuç ne olursa olsun çok mutlu olsun.

..

Ailesi kardeşinizin engeli var diye sorun çıkarmıyorlar değil mi, yoksa ailesinden saklamış mı ?

Çünkü sonradan çıkarsa böyle bir durum kardeşiniz üzülebilir.

Kız daha önce hiç evlenmiş mi ?

canım evet bana da öyle geldi eşimden babamdan başkası burnumu sıkmaz benim çünkü:)))
kızada sevimli gelmişim öyle diyipte sıkıyordu zaten :)))))))
bu arada annesinin bilgisi varmış annesi bunu sorun etmemiş,söylediği tek şey anlaşabilirseniz istiyorsan olur demiş..önce kendni ailesini tanı demiş.
bayan daha önce evlenmemiş
bu arada tşk ederim güzel sözlerinize:)

Aileler kolay kolay kabul etmez, aslında doğru olanı yapıyorlar..Kızları nasıl mutlu olacaksa, fikri neyse ona saygı duymak ama biz insanoğlunun fıtratı böyle, kalbe hemen fesat düşüyor acaba neden hemen kabul ettiler diye. Acaba farklı bir durum mu var diye ?

Belkide kızın sadece kalp ağrısı vardır..
Kalp ağrısı olan kızlar genelde mutlu olabilmek için hiç tanımadıkları kişileri tanımak istiyorlar..
Ya da belkide sadece kısmet olduğu için ikiside uzak şehirlerden denk geldiler birbirlerine..

Hayırlısını zaman gösterecek inşaallah.

Kardeşiniz konuşma dilini biliyorsa, kıza konuşma dili öğrenmek düşer bu aşamada. Böylecede sizi devre dışı bırakırlar zamanla :)

Ha bu arada da makyajsız gelmesi hoş olmuş.

Aileler kolay kolay kabul etmez, aslında doğru olanı yapıyorlar..Kızları nasıl mutlu olacaksa, fikri neyse ona saygı duymak ama biz insanoğlunun fıtratı böyle, kalbe hemen fesat düşüyor acaba neden hemen kabul ettiler diye. Acaba farklı bir durum mu var diye ?

Belkide kızın sadece kalp ağrısı vardır..
Kalp ağrısı olan kızlar genelde mutlu olabilmek için hiç tanımadıkları kişileri tanımak istiyorlar..
Ya da belkide sadece kısmet olduğu için ikiside uzak şehirlerden denk geldiler birbirlerine..

Hayırlısını zaman gösterecek inşaallah.

Kardeşiniz konuşma dilini biliyorsa, kıza konuşma dili öğrenmek düşer bu aşamada. Böylecede sizi devre dışı bırakırlar zamanla :)

Ha bu arada da makyajsız gelmesi hoş olmuş.

canım benim kardeşim konuşuyor sadece belli kelimeleri çıkaramıyor yada yarıda kalıyor..onun dışında bir sorun yok..şu anki engelinin tek sebebi duyamamasıyla alakalı o yüzden işine gelmeyen kelimeleri sallıyor:))) ama hiç rahatsız edici değil çok şeker:) tbaii bize göre öyle,hiç alışık olmayan birine başta tuhaf geliyordur eminim
kalp ağrısı olayı gerçektende doğru...biraz bahsetti dün..ben sordum diye..2 yıl biriyle ciddi anlamda çıkmışlar amaç evlilikmiş ama o kişiden bahsederken kızgındı biraz...kendine güvensiz bi söylediği bi söylediğini tutmayan sözünde durmayan biriydi.iş ciddiye binince beni terketti,sonra o aradı ben istemedim güvenemedim dedi.2 dünya bir araya gelse olacak şey değil herkes kendi yolunu çizdi 7-8 aydır asla görüşmedik zaten aramazda o kadar odunmuş ben geç anladım dedi..konuyu kapatalım abla çünkü gerçekten şu an onu konuşmak çok anlamsız dedi..bende saygı duydum..bu kadarıda yeterdi zaten bana o an için..
evet makyajsız geldi sıfır makyaj,ama zaman yok diye hazırlanamamış:)

Back
X