Kardeşimin kız arkadaş konusu.. meslek uyumsuzluğu düşüncesi

dilarasym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
75
9
1
47
Kızlar forumu üye olmadan takip ediyordum ama en son üye olmaya karar verdim herkese merhaba. kardesimle ilgili bir konuyu sizlere danışmak istiyorum. benimle paylaştı ama hem müsait değildim evde misafir vardı pek konuşamadık hemde yanlıs bir fıkır soylemek ıstemedım sonucta kendı hayatı..
4 yaş küçük bir kardesim var erkek, lise den tanıştığı bir kız ile yaklaşık 2 ay kadardır konuşuyorlar. Yasları kardeşim 23 kızda tahminime göre aynı yasta. İkiside unıversıte ogrencısı. Bir birlerini tanıma kararı almıslar. Kardesim bilgisayar uzerıne calisiyor hem okuyor hem calısıyor. Kızda hukuk okuyormus. Kardesimin kıza karsı ılgısı var farkettım bunu ama kafaya su soruları takmıs, aynen yazıyorum.
" Abla kız acaba ılerde avukat olduktan sonra hakım savcı olursa beni kendi degil gibi gorur mu ? "
" Acaba kızın ailesi beni dengi değil gibi gorur mu"

diye sorular sordu. Dediğim gibi daha tam konuşmadık misafir vardı evde mutfakda konustuk biraz. Sadece şunu sordum :

" Neden boyle bır dusuncen var ? Ozguvenlisin, hem okuyup hem calısıyorsun yazılım uzerıne diye.

Verdigi cevap : "Abla kız cok hırsı aşırı derecede , okulda derece yapmak ıcın ugrasıyor. Kız sana asık degılım ama tanımak ıstiyorum dedi.. Gecen gun kıza telefonda sordum abla, hani ilerde kariyerini yukarılara taşıyacak birisi çıksa ikilemde kalır mısın diye.. beni bırakır mısın diye.." Kızda gülmüş olabilir demiş.

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var yarın akşam iş donusu konuşmayı dusunuyorum.

Hiç başlatmasın bence. Bu kadar hırslı bir insan başlıbaşına ofsayt zaten
Kardeşinizi yetersiz de görür, başkalarıyla da kıyaslar..
Ne Mutlu eder, ne de Mutlu olur
Örnek çok

Daha çok yeni bir ilişki ileriye dair konuşmak için. Hem herkes değişiyor, ikisi de değişecek, arada sevgiyi yaşatırlarsa devam eder, olmazsa da olmaz, güzel anılar biriktirsinler gençliklerinde.

Kardeşin yaşamadan , tanımadan bu sorularının cevabını hiç bilemeyecek. Şu anda ayrılsalar yarım kalacağı için hep bir merak olacaktır,devam etsek nasıl olurdu acaba diye?

Kaç sene sonrayı düşünmeyin biraz anı yaşayın.Yarına çıkacağımızıngarantisi mi var?

Bu düşünceleriniz doğmamış çocuğa don biçmeyi de aşmış.

Başlamasın bence ya. Kız öylesine bi takılmak istiyor gibime geldi benim, çok da ciddi bakmıyor bence kardeşiniz gibi. Kalbi kırılabilir. Ama şöyle bir durum da var, bu sefer de içinde ukte kalabilir. İstiyorsa bir denesin.

Hırslı olabilir ama güven vermeyen bir tip bu kız.
Açıkça "daha iyisini bulursam şutlarım. Burdan taşınana kadar seninle takılayım işte." Mesajı veriyor. Yapılması gereken belli.

Hırslı olabilir ama güven vermeyen bir tip bu kız.
Açıkça "daha iyisini bulursam şutlarım. Burdan taşınana kadar seninle takılayım işte." Mesajı veriyor. Yapılması gereken belli.

Bende öyle hissediyorum ama belki tam tersi olabilir diye de vicdanim dürtuyor..

Su anlattığın kadarıyla kıza hayran oldum. Cok açık ki kardeşin şimdiden merkezinde o kizin oldugu ileriye dönük planlar kurarken hanımefendi pek bir lakayıt, alayciliga varacak derecede kayıtsız. Kardesinin aklini kurcalayan bu soruların aynılarını elbette ki kız da farkındadır. kızın çocukla arasındaki olasi statü farkının bilincinde olmaması beklenemez. Böylesine hırslı biri elbette bunu sorun edecektir. Hem erkekler kendinden daha ustun kadina tahammul edemiyor. Çok ilkel ve aptalca ama olan bu...

Haklisiniz soyle bir durumda var.. simdi kiz hirsli ama avukat olarak kaldi. Kardesim de yazilim uzmani. Kiz. 4 5000 kazansa kardesimde ayni kazansa maddiyat tmm deriz esitlendi diyelim. Hani kiz sorun yapmasin diye. Kardesiminde cevresi var onemli derecedeki insanlarla ortami var.. yani

Kafam cok karisik cocuga yarin aksam ne desem bilemiyorum..

İliskileri kızın mesleğindeki ilerleyişine bağlıysa ohoo. Insan sevdiğinin kariyerindeki ilerleyişini desteklemeli. Bir yandan da bu ilerleyis güç dengelerini değiştireceği için gerginlik yaratacaktır. Büyük ikilem.

Peki senin bir abla olarak düşüncelerin ne?

Kiz arkadasim avukat esi mumessil, erkek arkadasim taseron sevgilisi avukat bir sorun gormedim, bnce iliskiyi bozan egot be kulturdur maas degil. Kardesiniz kucuk bir koyden cikip garson olsaydi esi zengin metrapolde
Buyumus bir savci olsaydi evet sorun olurdu ama ikisini karsilastirmak sacma geldi bana.

Ben olsam denerdim aklimda
Kalacagina sonuclarini yasardim yasamadan bilemeyiz ayni sehirde ayni meslektenolaarin sonu hep mutlu mu bitiyor, garantisi var mi hayir. Ama benim arkadaslarimin aklina boyle bir sorun gelmedi bile, kardesiniz daha simdiden boyle dusunuyorsa ilerde kaldiramayabilir.

Amaaa kizin senle gorusurken baskasini seversem demesi zaten olayi bitirmis isle denklikle ilgisi yok kiz basbayaa pislikmis iyi erkek cepte dursun gerisi Allah kerim demis resmen. Cok terbiyesizce, dusunmesine bile gerek yok.o lafi bi guzel iade edip konusmayi direk kessin bence

Yazdiklariniz cok dogru, ben sunu kestiremiyorum. Kiz gercekten iyi niyetli saf ve acik sozlumu yoksa gercekten karaktero zayif biris mi

Ben bisey diyemiyorum iki farkli dushncede keskin bende. Bir taraftan yasayarak gorsun bir tarafdan uzak dursun baglanmasin diyorum..

Sakasina olsa bile bu cevap verilmez ve aslinda cok sey anlatiyor.

Derhal kaçıp uzaklaşsın bence kardeşin.
Kızın niyeti apaçık ortada.

seninle görüşürken başkasını seversem diye ilişkiye başlayan kız-erkek kim olursa olsun uzaklaşmak lazım.

sanırım kız vakit geçirmek,biraz ders stresinden uzaklaşmak için birini ararken kardeşini bulmuş.

yazık bu kız bu çocuğu üzer.

Bence ortada bir ilişki yok zaten

Kız herkesin sevgilisi var Nasıl oluyor acaba diye deniyor

Kardeşin de aşık değil zira mantık ön planda düşünüyor

Uzatmaya gerek olup olmadığını kardeşin bilecek

Yalnız bu hukuk okumak öyle gözde büyütülecek bir şey değil hukuk okuyan'lar üst statüde falan değil

Yukarıda birisi yazmış kadın avukat eşi mümessil diye benim de var tanıdığım aynı kişidir belki de

Öğretmen ve fabrika işçisi de var öğretmen ve inşaat işçisi de

Adliyede boşanma duruşması bekleyen Prof dr karı kocalar da var

Uyum meslekle ölçülmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…