Kardeşimin müstakbel sözlüsü sebepsiz mesafe koyuyor nasıl davranmalıyım ?

papatyakiz1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
300
298
53
Merhaba kızlar kardeşimin sevgilisi yani evlenmeyi düşündüğü gelin adayi ile yaklaşık 1 yıldır tanısiyoruz. Kardeşimle o kadar samimiler ki sanki sevgili değil es gibi davranıyorlar. Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Buraya kadar beni ilgilendiren bı durum yok gelelim benimle ilgili kısma diğer gelinlerimizle aramiz o kadar iyiki kardeş gibiyiz onlarla da tanışma aşamasında aramız çok sıcaktı. Daha çok onlar arar yazardı bana bende öyle isindimki sonra sanki kardeş gibi olduk. Kimseyle aram kötü olsun istemiyorum ama bu kişi bana soğuk geliyor. Korkuyorum açıkçası.Ben yaklaşmaya çalıştıkca mesafeli resmi konuşuyor yada yazıyor. Bende artık biraktim hiç ilgilenmek istemiyorum. Zorla güzellik olmuyor. Var mı bu durumu yaşayan

Merhaba kızlar kardeşimin sevgilisi yani evlenmeyi düşündüğü gelin adayi ile yaklaşık 1 yıldır tanısiyoruz. Kardeşimle o kadar samimiler ki sanki sevgili değil es gibi davranıyorlar. Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Buraya kadar beni ilgilendiren bı durum yok gelelim benimle ilgili kısma diğer gelinlerimizle aramiz o kadar iyiki kardeş gibiyiz onlarla da tanışma aşamasında aramız çok sıcaktı. Daha çok onlar arar yazardı bana bende öyle isindimki sonra sanki kardeş gibi olduk. Kimseyle aram kötü olsun istemiyorum ama bu kişi bana soğuk geliyor. Korkuyorum açıkçası.Ben yaklaşmaya çalıştıkca mesafeli resmi konuşuyor yada yazıyor. Bende artık biraktim hiç ilgilenmek istemiyorum. Zorla güzellik olmuyor. Var mı bu durumu yaşayan

Mecbur mu? Yaklasmak isterken bile uzak yakin demeden gezmelerini bilmem nelerini elestiriyorsunuz. Sorun kardesinizle samimi olmalari mi? E sozlulermis? Size bir zarari var mi samimiyetlerinin ve gezmelerinin? Asiri iyi niyetli bir gorumce adayisiniz. Allah gelininizin yardimcisi olsun.

Kardeşimle o kadar samimiler ki sanki sevgili değil es gibi davranıyorlar. Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Ne güzel aralarındaki iletişim kuvvetli demek ki. Kardeşiniz de değerini biliyor hayatındaki kişinin. Bunlar pozitif şeyler evlilik için, olumsuz bakacağınız bir durum yok zaten.
Ama kardeşinizle samimi diye herkesle samimi olacak kaidesi yok. O eşi olacak samimi olmasalar abes olurdu.

Bazı insanlar mesafelidir. -Ki mesafe her zaman iyidir herkes konuşmasına davranışına dikkat eder- Bu durumda kötü bir şey yok kendinizi doldurmayın derim kıza karşı.. Gayet normal bir durum.. Herkes hemen sıcaklık kuramaz.

Şimdiden kızın daha ruhu dahi duymadan ona düşmanlığa baslamissiniz. Beni ilgilendirmez ama diyip gezmelwrine laf etmişsiniz. Afedersiniz de size ne? Karı koca gibiler diyosunuz size ne? Sabahtan akşama sevisebilirler gün gelip beraber de yaşamak isteyebilirler size ne? Gidin kendinize bı sevgili bulun da milleti salın

Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki

Kardeşiniz +18 se bu durum sizi neden rahatsız ediyor?
Demekki birbirlerini seven ve uyumlu bir çiftler ve birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyorlar. Benim kardeşim olsaydı, kardeşim için onun adına mutlu olurdum.
Kızın sizden uzak durması da bu düşüncelerinizi negatif enerji olarak yansıtmanızdan olabilir.

Kardeşiniz +18 se bu durum sizi neden rahatsız ediyor?
Demekki birbirlerini seven ve uyumlu bir çiftler ve birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyorlar. Benim kardeşim olsaydı, kardeşim için onun adına mutlu olurdum.
Kızın sizden uzak durması da bu düşüncelerinizi negatif enerji olarak yansıtmanızdan olabilir.
Ben cevap vereyim çünkü kıskançlık. Benim öküz kocam bana neden böyle davranmıyor da kardeşim elin kızını el üstünde tutuyor derdine düşmüş.

Acaba sizin yok eş gibiler her yeri geziyorlar kardeşimi avcunun içine almış tarzı düşüncenizden olabilir mi ne dersiniz?hem böyle düşünüp hem ben çok iyi biriyim herkesle anlaşırım sözünüz birbirini tutmuyor..bir doğru sözünüz var evet onların aralarındaki ilişki sizi zerre ilgilendirmez..gelin adayı mesafe koymakta çok haklı çünkü tavrınızı anlamış

Şuan evli olmadıkları için ailede ki kişilerle çok resmi olmak istemiyo olabilir. Kardeşinizi seviyor mu, yüzünü güldürüyor mu, kardeşiniz mutlu mu siz ona bakın bence. Sizle samimi olup olmaması şuan için çokta önemli değil bence.

Dikkat, görümce konuşuyor!!

İlişki düzeyi, gezmesi, yemesi, içmesi sizi ilgilendirmez. Kendim görümce olarak gereken mesafeyi kendim sağlıyorum ki, gittiğim zaman "Yine geldi mikser" demesinler, saygı duysunlar diye nitekimde öyle oluyor.

Çağırmazlar ise gitmem (özel davet beklediğimden değil, kendisinin evi ne zaman musait olursa diye) , çağırınca ise büyük gelin napacağını şaşırıyor. En özel takımlar çıkar, sevdiğim şeyleri yapar vs.

Zırt pırt aramam, özel günlerini, hastalık vb. Şeyleride unutmam ararım.

Kara kaşıma, kara gözüme olmuyor bunlar. Herkesin hayatına karışmaz, yerinizi bilirseniz ancak o zaman gelin kızımız daha çok benimsiyor.

Bizim diğer gelin ise mikser mesela. Yerler içerler, gezerler hic bir şeyden geri kalmazlar. Sorsan para yok bizden medet umarlar hal böyle olunca yaptıklarını gözüme gözüme sokunca zerre yardım etmem. Bu karışmak değil mesela, paran yok ise kendi yağında kavrul benden medet umma demek.

Sizin gelin kızda başka evden geliyor. Hele ki en başlarda daha toleranslı olun. Saygısızlık yapmadığı sürece ufak tefek hatalarını egale edip, empati kurun. Sizle içli dışlı olmak zorunda değil. Size adapte olursa eşlik edebilir ve zamanla sizlere alışır. Daha şimdiden kızdan ne bekliyorsun ki? Saygısızlığı yok ise, saçma sebepler ile aile bağlarını koparmıyor ise bırakın kendileri mutlu olsunlar. Her gün kavga gürültü etseler daha mı iyi?

Bu tarz düşünceler sığ zihniyetten çıkıyor. Gelin diye hizmet edecek, dediğimizden çıkmayacak, içli dışlı olunacak, her laf denilecek, kardeşimi o değil biz yönetecegiz vb. Yok öyle bir dünya..

Ek olarak, mesela ben uzaktayım ve annemlerde buluşuyoruz. Mesela bir yemek yapılacak annemin yaşına hürmeten beraber yaparız, kurarız, toplarız. Onun bebek durmaz ise tek girerim gocunmam, benimki durmazsa o tek girer. Hizmet beklemem bir manim yok ise, hizmette etmem bir manisi yok ise. Mesela hastadır, yorgundur, çocuğu durmaz çayına kadar veririm, o da verir. Ama hic bir engel yokken kicini koyup benden medet umdurmam, ummamda. Anlayışlı olur, içten pazalık yapmazsanız her şey olması gereken gibi yaşanıyor zaten.

Son düzenleme:
Ya bende öyleyim hep mesafeliyimdir. Ama bu beni kötü bir insan yapmaz. Yapısı öyledir. Büyük kızım ne kadar konuşkan, sıcak kanliysa küçük o kadar insanlardan kaçar.

Kardeşimle o kadar samimiler ki sanki sevgili değil es gibi davranıyorlar. Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Şu zihniyetinizi enerji ve tavır olarak yansıtıyorsanız en iyisini yapıyor. Çok fazla samimiyet kurmasına ve kurmanıza gerek yok.

Back
X