Kardeşimin müstakbel sözlüsü sebepsiz mesafe koyuyor nasıl davranmalıyım ?

Kız belki de kadınlar kulübü okuyordur. Ne güzel mesafeli davranmak. Keşke bende eşimin akrabaları ile tanışmadan önce keşfetseydim kk yı. Belki daha akıllı davranırdım ama çabuk toparladım 😉😂😂

Oysa ne kadar iyi niyetli bir insansınız değil mi? Eminim hep iyi niyetinizden kaybediyorsunuzdur :(

Kız, kardeşinizle sevgili diye sizinle samimi olmak, sizi eğlemek zorunda değil.
Büyük ihtimalle diğer gelinler çok yalakalık yaptılar zamanında; şimdi aynı muameleyi göremeyince gözünüze batmış kız.
Ama herkesin yapısı aynı değil işte.

Samimi olmayan halinizle bile gezdikleri ettikleri dert olmuş. Çok samimi olup ağzınıza laf vermek istemiyordur.

Şöyleler böyleler diye uzun uzun yazıp sonra Da buraya kadar beni ilgilendiren bir şey yok demek??
E sizi ilgilendiren bir şey yoksa bunları niye belirtiyorsunuz?
Kıza kafayı takmışsınız o da bunu fark edip uzak duruyor belli ki.
İyi de yapıyor.

Herkes eş ailesiyle samimi, görümcelerle, eltilerle can ciğer kanka olmak zorunda değil. Yorum yazanlara başınıza gelsin derken bunu beddua sanmak da traji komik. Zira zaten bir çoğumuzun eş ailesi ile mesafeli olmak, gerektikçe resmi şekilde, eş hatırına görüşmektir tercihimiz. Zeki ve mesafeli kızmış. Sevdim gelin adayını 😊

Gezmeleri tozmalari sizi ne ilgilendirir ki?
Ayrica mesafe candir.
Herkes bir eve gelin gitti diye vicik vicik iliskiler icerisinde olmak zorunda degil.

Merhaba kızlar kardeşimin sevgilisi yani evlenmeyi düşündüğü gelin adayi ile yaklaşık 1 yıldır tanısiyoruz. Kardeşimle o kadar samimiler ki sanki sevgili değil es gibi davranıyorlar. Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Buraya kadar beni ilgilendiren bı durum yok gelelim benimle ilgili kısma diğer gelinlerimizle aramiz o kadar iyiki kardeş gibiyiz onlarla da tanışma aşamasında aramız çok sıcaktı. Daha çok onlar arar yazardı bana bende öyle isindimki sonra sanki kardeş gibi olduk. Kimseyle aram kötü olsun istemiyorum ama bu kişi bana soğuk geliyor. Korkuyorum açıkçası.Ben yaklaşmaya çalıştıkca mesafeli resmi konuşuyor yada yazıyor. Bende artık biraktim hiç ilgilenmek istemiyorum. Zorla güzellik olmuyor. Var mı bu durumu yaşayan
Sanki söyledikleriniz ve düşünceleriniz biraz çelişiyor. Mesela bakın yukarıda “daha ciddi bir şey yokken çok samimiler” diyorsunuz aşağıda da “benimle resmi konuşuyor” diyorsunuz. Bazı insanların yapısı öyledir kişisel algılamayın bence. Herkes herkesle samimi/sıcak/yakın olacak diye bir kural yok. Saygı varsa,kardeşiniz mutluysa varsın aranız resmi olsun sonuçta bayramdan bayrama görüşeceksiniz.

Herkes eş ailesiyle samimi, görümcelerle, eltilerle can ciğer kanka olmak zorunda değil. Yorum yazanlara başınıza gelsin derken bunu beddua sanmak da traji komik. Zira zaten bir çoğumuzun eş ailesi ile mesafeli olmak, gerektikçe resmi şekilde, eş hatırına görüşmektir tercihimiz. Zeki ve mesafeli kızmış. Sevdim gelin adayını 😊
Neden mesela eş ailesi ile sadece gerektikçe ve mesafeli görüşülüyor. Eşinizi yetiştiren insanlar da eşiniz gibi değil midir? Geçen bir konu vardı insanlar ailesine çekermiş vs diye. Ya da eşin kötü huyu olsa hemen ailesi yapmış, annesi öyle alıştırmış deniyor. Ben bu eş ailesi, ablası vs ile durup dururken mesafe koyanların kendi eşleri ile de mesafe koyması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa herkesin kötü kaynana, kötü görümce vs olup da onların arasından nasıl.oldiysa pırlanta çıkan eşi olduğunu düşünmüyorum. %20 vardır belki öylesi.

Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Bu mesajınızdan kıskançlık akıyor. Ağzına bakmak nasıl bir üslup.onlar sevgili ve en güzel zamanlarını yaşıyorlar. Kız gorumcesi ile vıcık vıcık olmak zorunda mibelki uyuşmadıniz belki konuscak bişey bulamıyor belki canı istemiyor ? Uzak yakın demeden gezmeleri sizi ilgilendirmiyor

Merhaba kızlar kardeşimin sevgilisi yani evlenmeyi düşündüğü gelin adayi ile yaklaşık 1 yıldır tanısiyoruz. Kardeşimle o kadar samimiler ki sanki sevgili değil es gibi davranıyorlar. Ortada henüz ciddi birşey yok ama her yere uzak yakın demeden gidiyorlar geziyorlar sanki avucunun içine almış ne derse ağzına bakıyor kardeşim.
Buraya kadar beni ilgilendiren bı durum yok gelelim benimle ilgili kısma diğer gelinlerimizle aramiz o kadar iyiki kardeş gibiyiz onlarla da tanışma aşamasında aramız çok sıcaktı. Daha çok onlar arar yazardı bana bende öyle isindimki sonra sanki kardeş gibi olduk. Kimseyle aram kötü olsun istemiyorum ama bu kişi bana soğuk geliyor. Korkuyorum açıkçası.Ben yaklaşmaya çalıştıkca mesafeli resmi konuşuyor yada yazıyor. Bende artık biraktim hiç ilgilenmek istemiyorum. Zorla güzellik olmuyor. Var mı bu durumu yaşayan

Kıskanç bir görümcek vakası daha .Yahu evlenmeyi düşündüğü kişi kardeşiniz tabi ki samimiyet olacak.Kardeşiniz yerine sizinle mi samimi olup uzak yakın demeden gitseydi bir yerlere.Beni ilgilen durum yok demişsiniz ama yazmadan da edememişsiniz.😂

Ayrıca gelinler ile kardeş olmayın . Sağlıklı bir gelin görümce ilişkisi olsa yeter.

Neden mesela eş ailesi ile sadece gerektikçe ve mesafeli görüşülüyor. Eşinizi yetiştiren insanlar da eşiniz gibi değil midir? Geçen bir konu vardı insanlar ailesine çekermiş vs diye. Ya da eşin kötü huyu olsa hemen ailesi yapmış, annesi öyle alıştırmış deniyor. Ben bu eş ailesi, ablası vs ile durup dururken mesafe koyanların kendi eşleri ile de mesafe koyması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa herkesin kötü kaynana, kötü görümce vs olup da onların arasından nasıl.oldiysa pırlanta çıkan eşi olduğunu düşünmüyorum. %20 vardır belki öylesi.
Nedeni çok basit ; yeni ve özel bir aile birliği kuruluyor olması! İki kişinin evlilikte değer+anlaşma +maddi, manevi, ruhsal, fiziksel tatminde birbirlerine ve birlikteliklerine sunmaları gereken öncelik ve sorumluluklar esas olmalıdır. Evlilik çekirdek aileye özel ve öncelikli olmalıdır. Eş ailesi iki taraf için de ikincil akrabalardır. Tabii ki gereken saygı gösterilmeli, gerektiğinde her anlamda sahip çıkılıp destek olunmalıdır. Bu konuları açarsak sayfalar sürer. Mesafeyi insan ilişkilerinde gerekli gördüğüm gibi, özellikle ataerkil toplumlarda( çoğunlukla) erkek ailesi olarak yeni kurulan aile birliğine sıkça müdahil olunma, sınırları aşma, abartılı bir sevgi ve bağımlılık bekleme vs gibi yanlış tutum ve durumlara karşı da gereklidir. Tabii ki her iki taraf için de geçerli aynı durum. Eş ailesini mutlu etmek için değil eşle olabildiğince mutlu ve huzurlu bir hayat kurabilmek içindir evlilik birliği. Eş aileleri de bu amacın farkında olmalı ve bu düşünceye destek olmalıdır. Evliliğe müdahil ve ortakçı olmadan karşılıklı bir mesafe ve saygı sınırları korunarak. Diğer yazdıklarınız zaten konu ve söylemlerim dışında. O konularda tek tek düşüncelerimi yazmak hem konudan ayrılmaya hem de insanları sıkmaya neden olur ki bunu yapmak istemem 😊

Nedeni çok basit ; yeni ve özel bir aile birliği kuruluyor olması! İki kişinin evlilikte değer+anlaşma +maddi, manevi, ruhsal, fiziksel tatminde birbirlerine ve birlikteliklerine sunmaları gereken öncelik ve sorumluluklar esas olmalıdır. Evlilik çekirdek aileye özel ve öncelikli olmalıdır. Eş ailesi iki taraf için de ikincil akrabalardır. Tabii ki gereken saygı gösterilmeli, gerektiğinde her anlamda sahip çıkılıp destek olunmalıdır. Bu konuları açarsak sayfalar sürer. Mesafeyi insan ilişkilerinde gerekli gördüğüm gibi, özellikle ataerkil toplumlarda( çoğunlukla) erkek ailesi olarak yeni kurulan aile birliğine sıkça müdahil olunma, sınırları aşma, abartılı bir sevgi ve bağımlılık bekleme vs gibi yanlış tutum ve durumlara karşı da gereklidir. Tabii ki her iki taraf için de geçerli aynı durum. Eş ailesini mutlu etmek için değil eşle olabildiğince mutlu ve huzurlu bir hayat kurabilmek içindir evlilik birliği. Eş aileleri de bu amacın farkında olmalı ve bu düşünceye destek olmalıdır. Evliliğe müdahil ve ortakçı olmadan karşılıklı bir mesafe ve saygı sınırları korunarak. Diğer yazdıklarınız zaten konu ve söylemlerim dışında. O konularda tek tek düşüncelerimi yazmak hem konudan ayrılmaya hem de insanları sıkmaya neden olur ki bunu yapmak istemem 😊
Hâlâ anlamadım yeni aile kuruluyor biz de biliyoruz. Gelip ailenin içine sokun da demiyorum. Küçük oyunlar yerine herkes dengiyle evlense kafası ataerkil olmayan insanlarla evlense daha iyi sanki. Ben de konu uzamasın diye tezatlari yazmayayım.

Hâlâ anlamadım yeni aile kuruluyor biz de biliyoruz. Gelip ailenin içine sokun da demiyorum. Küçük oyunlar yerine herkes dengiyle evlense kafası ataerkil olmayan insanlarla evlense daha iyi sanki. Ben de konu uzamasın diye tezatlari yazmayayım.
Küçük oyunlar da yok tezatlarım da yok bu konuda! Herhangi bir oyun ya da hileden bahsetmedim, aklımdan bile geçirmem, kişiliğime aykırı.
Sormuşsunuz dürüstçe ve mertçe yanıtladım sadece. Herkes elbette dengiyle evlense güzel olur. Bu dileğe zaten karşı çıkmak zaten anlamsız olur

Siz aralarindaki ilişkiyi neden bu kadar yakından takip edip , yorum yapıyorsunuzki anlamadım .Ne güzel iyi anlasiyorlarmis .Sizin yapmaniz gereken ne güzel kardeşim iyi anlasabilecegi birini buldu deyip sevinmek değil mi??Neden bunu dert ediyorsunuz ?Yazdığınız kadarı ile anladığım kızın size karsj bir saygısızlığı ya da yanlış hareketi olmamış .Çok yakın can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değilki.Cok muhabbet tez ayrılık getirirmis .En iyisini yapıyor .Siz de takılmayın .Kardeşiniz ve sevgilisi dışında kendinize ye i uğraşlar bulun.

Ortada bir sorun yok , mesafeli olması güzel bişey kimse haddini aşamaz, sizlik bir durum yok bence de ..

Bir de konu sahibi yurtdışında yaşıyormuş eşiyle ikimiziz demiş bir yerde kızla nasıl samimiyet kuracak acaba daha sözlü bile değiller başka ülkeden nasıl bir ilgi alaka bekliyor ki

kız çok iyi yapmış alnını öpesim geldi. size yaranmak zorunda değil. saygıyı koruyarak görüşür. hiç anlamıyorum bir kadın niye sevgilisinin / eşinin ailesini sevmek zorunda olsun ki? üstelik sizin gibi içten içe kurulan birini.

Her insan sıcakkanlı olmayabilir. Örneğin ben de mesafeli biriyimdir. Bu bir huy. Değişmiyor maalesef. Kız size saygılı davranıyorsa, iyi davranıyorsa bu yeterli.

Back
X