Kardeşimin nikahı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok bişey anlamadım ama sonlarda bahsettiğiniz "yapmasaydi" tavrı çok nahoş ve bencilce. Hiçbir iyiliği dokunmayan etliye sütlüye karışmayan faydam dokunur diye ödü kopan birsuru kardeş/abi okuduk burda. Onlardan biri olsaydı da tabiki kardeşime bilezik takicam diyebilecek miydiniz Gönül rahatlığıyla? Adam ne güzel senelerce sizin gönlünüzü yapmış, iyi hoş tutmuş "hepimiz elimizden geleni yapalım onun da bizi çok iyiliği dokundu" diyip birlik olmak zor mu ya

Öyle bir şey yaparmiyim onun yaptıklarını sayması sinirlendirdi. Gergindim o anda sanırım . İyi niyetli söyledi belki
Öyle yapmışsınız gibi olmuş ama çok çirkin görünmüş. Onca şey yapan biri için yapmasaydı denir mi? Aynı şeyi siz duysanız olsun ya sinirle söyledi der misiniz?

Yahu kızkardeşim bı kaç kez dedi şunu yaptı bunu yaptı . Ona sinirle dedim .
Yapmasaydi demek yerine "farkındayım ben bunları biliyorum zaten sık sık hatirlatmana gerek yok, evet hepimize iyilgi çok dokundu biz de tabiki ona göre ablalık yapicaz" deyip konuyu kapatsaniz olurdu ama şuan sizin bu uslubunuzdan ötürü tamamen haksız gorunuyosunuz

Niye zor olsun . Bunların konusulmasi başıma vurulmasına sinirlendim. Ben kardeşlerime düşkünüm maddi olmasam da manevi hep yanlarindayim

Öyle bir şey yaparmiyim onun yaptıklarını sayması sinirlendirdi. Gergindim o anda sanırım . İyi niyetli söyledi belki
Dervişin fikri zikri meselesi olmuş tam.
Gerginliği bahane etmeyin çirkin zihniyet ve tavırlarınıza. Erkek kardeş başınıza kakar, habire söyler durur da ancak o zaman "yapmasaydın" denir, bu konuda ve koşullarda "yapmasaydı" demek ne alaka yahu?

Konuyu anlamadım ama hayatımda duyduğum en nankörce kelime “yapmasaydı”

Galiba anlatmak istediğiniz şey üslub yüzünden yanlış anlaşılmış madem böyle olduğunu düşünüyorsunuz,
Kullandığınız kelimenin yanlış olduğunun farkında olduğunuzu söyleyip özür dileyin . söylemek istediğiniz şeyi" o bir şey yapmasaydı da ben kardeşim için zaten yapardım o benim canımın içi" diyerekten toplayın .sonra gün gelir o da bu cümleyi unutmaz" söylemeseydi ağzını tutsaydı ağzının içinde laf kalsaydı da söylediği lafın esiri olmasaydı" diyebilir

Konu sahibi, ince hesaplar peşindesiniz. Kardeşiniz 50 defa evlenmeyecek. 1 kez evlenecek onun size yaptığı jestlerii unutmadan kendinize yakışan hediyeyi takın kardeşinize.

Bir de kaç tane Ajda takacaksınızız? Hepi topu 1 tane 10 gramlık olacaksa 40 küsür bir şey vereceksiniz bunun kavgasını mı yapıyorsunuz. Zaten kıl gibi incecik bir şey.. Kardeşinize ayıp ediyorsunuz.

Belli ki siz fena bir görümce olacaksınız. Ama sizin kıymetinizi bilirler merak etmeyin. Kim değer vermezse o daha değerlidir.

Dervişin fikri zikri meselesi olmuş tam.
Gerginliği bahane etmeyin çirkin zihniyet ve tavırlarınıza. Erkek kardeş başınıza kakar, habire söyler durur da ancak o zaman "yapmasaydın" denir, bu konuda ve koşullarda "yapmasaydı" demek ne alaka yahu?
Ben kızkardeşim bunları yaptı şunları yaptı deyince ona dedim
Daha önce de dedi . Onaydi tepkim. Erkek kardeşime dermiyim böyle bir şey

Almanca yapabilirim
E anlamadım. Almanca’m da yok. Siz Türkçeyi düzgün kullanın lütfen.

Konuyu takip ettiğim kadarıyla da kardeşinize bi bilezik alamıyorsanız büyük ablayım diye ortalıkta gezinmeyin. Erkek kardeşiniz size yaparken iyiydi. Hiç dediniz ablacığım bize masraf etmene gerek yok diye. Konu sizin elinizi cebinize atmanıza gelince akrep ısırdı galiba.

Kız kardeşiniz erkek kardeşinizin yaptıklarını hatırlatma gereği duymuş demek ki, ne var bunda sinirlenecek? Tepki olarak "yapmasaydı" demeniz hiç ama hiç olmamış..

Biraz uzun olabilir. Erkek kardeşimin nikahı var. Hızlandırılmış gibi Ekim de Adana ya ailesi ile tanisıcaz Kasım da nikah .Zaten beraber yaşıyorlardı . Tek erkek kardeşim bazı heveslerimiz olsa da onlar istemiyor diye saygı duyduk. Onların hayatı 34 yasinda lar. Neyse bugün nikah tarihi aldı resmini attı. Ben de sakalastim . Yazistik . Annem sesli mesaj attı. Gelin Ajda bilezik istiyormuş ben yarısını odiyim gerisini siz halledin. Niye böyle dedi derseniz araba kaza yaptı borç içindeyiz . Ben işe girdim banka, ailemize olan borçlar da var. Anneme olur konuşuruz dedim . Sonrasin da kızkardeşim grup açtı 3 kızkardeşim ile ordan soruyor ne takicaksiniz Adana ya gidilecek uçak biletini erkek kardeşim alicak ev titulucak, dışarda yerisiniz bütün ayrıntılarıyla anlattı siz de destek olun . Kendisi yurt dışında gelemicek tanışmaya. Erkek Kardeşimin durumu iyiydi bundan 3 yıl önce gemi kaptanı ve kazandığı paralar ile bize baya güzel mutlu eden şeyler yaptı tatile götürdü. Telefon aldı. Biz istemeden daha bir sürü şey. Bana sesli mesaj da kızkardeşim vefa duygusu diyo. Ya o benim kardeşim tabiki en güzelini yapicam . Yapmasaydi dedim ona tepki olarak gücüne gitmiş . Ben bana yaptı diye mi yapicam saçmalık .
Anneme de anlattim o sinirle o da bir tek erkek kardeşiniz var . Verme eşine kazandığıni şerefin senin filan dedi . Benim de gönlümden bı bilezik takmak geçiyor. Zorlucam .
Kardeşimin bu kadar bize harcaması minnet duygusu mu getirsin ben en büyük ablayim .
Kendi yaptı . Anneme en son bunların konuşulması saçma ben ne takıcagimi biliyorum yazdim
Ben anladım,
Abi zamanında kardeşlerine iyi paralar kazanırken yedirmiş, içirmiş , gezdirmiş. Tatiller telefonlar vs.
Şimdi durumu oladar iyi değilmiş.
Kız kardeşler ve anne grupta yazışırken bir kardeş onun yaptığının karşılığını vermeliyiz bize neler yaptı demiş.
Konu sahibi muhteşem kız kardeşse yapmasaydı banane diyor.

Öyle yapmışsınız gibi olmuş ama çok çirkin görünmüş. Onca şey yapan biri için yapmasaydı denir mi? Aynı şeyi siz duysanız olsun ya sinirle söyledi der misiniz?
Kızkardeşim diyen daha önce de saymıştı.o yurt dışındaydi iki kız kardeşine bize yaptı

Biraz uzun olabilir. Erkek kardeşimin nikahı var. Hızlandırılmış gibi Ekim de Adana ya ailesi ile tanisıcaz Kasım da nikah .Zaten beraber yaşıyorlardı . Tek erkek kardeşim bazı heveslerimiz olsa da onlar istemiyor diye saygı duyduk. Onların hayatı 34 yasinda lar. Neyse bugün nikah tarihi aldı resmini attı. Ben de sakalastim . Yazistik . Annem sesli mesaj attı. Gelin Ajda bilezik istiyormuş ben yarısını odiyim gerisini siz halledin. Niye böyle dedi derseniz araba kaza yaptı borç içindeyiz . Ben işe girdim banka, ailemize olan borçlar da var. Anneme olur konuşuruz dedim . Sonrasin da kızkardeşim grup açtı 3 kızkardeşim ile ordan soruyor ne takicaksiniz Adana ya gidilecek uçak biletini erkek kardeşim alicak ev titulucak, dışarda yerisiniz bütün ayrıntılarıyla anlattı siz de destek olun . Kendisi yurt dışında gelemicek tanışmaya. Erkek Kardeşimin durumu iyiydi bundan 3 yıl önce gemi kaptanı ve kazandığı paralar ile bize baya güzel mutlu eden şeyler yaptı tatile götürdü. Telefon aldı. Biz istemeden daha bir sürü şey. Bana sesli mesaj da kızkardeşim vefa duygusu diyo. Ya o benim kardeşim tabiki en güzelini yapicam . Yapmasaydi dedim ona tepki olarak gücüne gitmiş . Ben bana yaptı diye mi yapicam saçmalık .
Anneme de anlattim o sinirle o da bir tek erkek kardeşiniz var . Verme eşine kazandığıni şerefin senin filan dedi . Benim de gönlümden bı bilezik takmak geçiyor. Zorlucam .
Kardeşimin bu kadar bize harcaması minnet duygusu mu getirsin ben en büyük ablayim .
Kendi yaptı . Anneme en son bunların konuşulması saçma ben ne takıcagimi biliyorum yazdim
Mesajınızda meramınızı çok iyi anlatamazsanız da erkek kardeşinize ilişkin “yapamasaydı, etmeseydi” tavrınız çok itici..

Ay bir Ajda bilezik 10 gram yahu yarısını mı yapacaksınız utanmadan 😒 Yani en azından içerikten öyle anladim ama tabii bambaşka bir şeyden de bahsediyor olabilirsiniz çünkü yazdığınız seyler hiç anlaşılmıyor. Keske sizin gibilere yapmasaymış, ona pahalı bir hayat dersi olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X