Kardeşimin nikahı

Kızlar kardeşimin bugün nikahı var,oda nikahı kıyacaklar 14.00 te.
Haftaya da düğünleri var
Eşim de şuan çalıştığı yere başlayalı 1,5 ay oldu ve izin alamam diye nikaha gelmeyecek sabah düşündüm gelmemesini normal mi karşılamalıyım kimseye soramadım eşime gereksiz tepki göstermek de istemedim
Siz olsanız ne derdiniz ?
Eşimin patronu eskiden beri çok sevdiği bi abisi yani izin vermeyecek biri değil. İzin alamam dediğinde cevabım peki oldu ama diyorum izin alabilirdin mi demeliydim?
haftaya düğüne gelecek mi?

10 dakikalık bir merasim için bence de izin istemeye bile gerek yok. Eğer düğün olmasa idi tamam kırılabilirdiniz. Benim yeğenimin de haftaya nikahı var hiç izin istemedim bile.

Haftaya da düğünleri var
Eşim de şuan çalıştığı yere başlayalı 1,5 ay oldu ve izin alamam diye nikaha gelmeyecek sabah düşündüm gelmemesini normal mi karşılamalıyım kimseye soramadım eşime gereksiz tepki göstermek de istemedim
Eşimin patronu eskiden beri çok sevdiği bi abisi yani izin vermeyecek biri değil. İzin alamam dediğinde cevabım peki oldu ama diyorum izin alabilirdin mi demeliydim?
Demek ki alabilecek durumda değil.Patronun tanıdık olup olmaması önemli değil.Önemli olan iş durumu.

Tabi canım düğün için ayakkabı aldı gömlek aldı heveslendi çok yakışıklı olcam filan diyip duruyo ama nikah konusunu niye meğersimedi bilmiyorum
hım tamma o zaman düğün için hevesli ise
düğün ve nikah ayrı ayrı olacagı için nikah gunu için izin almak istememıs olabılır
üzülmeyın bence:)

Benim nikahıma kendi ailemden başka kimse gelmedi.
Kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyordu, düğünümde 1 ay sonraydı.
Hiç dert etmedim, keza bizde eltimin nikahına gidemedik.
Hamileydim ve 1 hafta süren migren atağıyla meşguldüm o gün hastaneye gittik biraz rahatlamıştım ama dinlenmeyi tercih ettim, onların düğünü de 1 hafta sonraydı.

Haftaya da düğünleri var
Düğün olucakmış nasılsa iznini düğünde kullanır oda nikahında eşinizin bulunması çokta önemli değil bence.

Hayatta insanın başına gelebilecek 1 defaya özgü mutluluklar bunlar... Bu anlara, aile tanık olmalı, yanında olmalı :KK66:

Ben üzülür, kırılırdım eşime. Hele ki tanıdığı bir abisinin yanında çalışıyormuş. Gayet de izin alabilir.

5 dakikalık bişey için bulunması çok mu şart? düğün olacakmış nasılsa gelecek düğün değil mi önemli olan sizin için. dert etmeyin bence. anlayışla karşılar kardeşiniz de

Annem dedi izin alabilirse gelsin ama eşim denemedi bile ufak kızgınlıkları vardı bi süre önce ama bu bahane olmamalı

Siz ve sizin aileniz de onun ailesinin düğün/nikah/cenaze gibi durumlarına aynı şekilde iştirak edersiniz vakti gelince. Üzülmeyin kimseyi zorlayamazsiniz, ama size nasıl muamele ediliyorsa aynı şekilde pek tabi karşılığını verebilirsiniz.

Siz de diyorsunuz yeni başladı diye. Başka acil durumlarda da alması gerekebilir. Bu nedenle hemen izin almak istememesi çok normal. Sürekli izin isteyip işini aksatan biri olarak görünmek istemeyebilir.

Ailemi benden çok düşünür oysa ki ben demem o der hadi sizinkilere gidelim diye durum böyle olunca garipsedim sadece üzerinde çok durmamalıyım sanırım aradığında sorsam mı izin alamaz mısın diye?

Hiç konusunu bile açmazdım.

Hafta sonu olsa bile ısrar etmezdim.
Sonuçta kardeş benim kardeşim, nikah benim kardeşimin nikahı. Eşim gelse de gelmese de evlenecekler. Eşimin orada olması farz değil.

İstemiyorsa istemiyordur.

Bir kadınlar fazla anlam yüklüyoruz bazı olaylara. Erkekler bizim gibi değil.
Eminim siz de onun kardeşinin nikahına gitmeseniz o da büyütmez.

Nikaha gelemeyebilir ama düğüne gelmesi lazım herhalde düğün içinde izin alır yani artık enişte olarak onunda kardeşi sayılır.

Eğer özel sektörde çalışıyorsa ne kadar yakın olursa olsun patron sıkıntı çıkar şimdi olmasa bile bir kaç hafta sonra dile getirirler
Daha ilk ayında baldızının nikahına izin istedi diye
Bizim burada öyledir eşinizin koşullarını bilmiyorum ama çok farklı değildir diye düşünüyorum

Gelmese sorun degil. Belki esiniz ne kadar abisi olursa olsun patronuna agiz egmek istemiyodur. Bence tepki verme .

Back
X