kardeşimin nişanlısının ailesi

50'li yaslarindaki gencecik insanlarin parasi, pulu hakkinda konusulmasi da ne kadar gereksiz ve sacma..

sanki onlardan sonraya kalacaklarinin garantisi verilmis. daha gencler diye o mal mulk isteyenler sona kalacak..

depremde nice yaslilar kalirken, torunlari , cocuklari gittiler..

1 uzaktan tanidigim vardi, surekli dilinde anamdan dukkan dusecek, kaynanadan daireler dusecek diyen . 80'li yaslarindaki annesinden once oldu , kaynanasi hala hayatta.. insanoglu ince hesaplari kucuk kafasiya yapadursun, gelecegi Allah'tan gayrisi goremez.

hakkinizda hayirlisi olsun. umarim kardesiniz hadlerini bildirir..

köyde yaşadıkları için ailemi aşşağılıyorlar
Sizin yaşadıklarınıza benzerini yüzde 90ını kız tarafı olarak yaşadık. Kardeşimin sevgilisinin ailesi bize geldiler. Kendileri Karadenizli Ege'de oturuyorlar. Bizim evin yeri de çok güzel gelen heveslenir. Evimizi çok güzel dizayn ettik köy evi denmesine bin sahit ister yani. Konum köy. Ki köy evi olsa da kime ne ? Neyse işte bunlar bize geldi. Geldikten sonra çocuğun annesi kendini yerden yere atmış illa olmayacak diye. Tepeden bakmışlar belli ki ve doğulu olduğumuz için çok altın isteyeceğimizi düşünmüşler. Biz iş bozulduktan sonra kardeşimden öğrendik. Öncesinde duysaydık mümkün değildi, babam kapıya koymazdı. Aşırı paragözlerdi ve görgüsüzlerdi. Nişanda getirdikleri baklavaya kadar laf ettiler. Kalabalık aile olmamız zorlarına gitti. Sırf doguluyuz diye tepeden bakma hadsizliginde bulundular. Cevaplarını da aldılar. Ama bizim kız ayıktı çok şükür. Darısı sizinkine.

Kardesiniz salak heralde hala daha boyle insanlari sizinle muhattap ediyor insallah akli basina gelir sakin hicbiseyinizi vermeyin onlar mutlu olsun falan diye

Özür diliyorum ama kardeşinizde biraz mallık var mı?Ben ve eşim o yaşlardayız hiç çocukluk şu bu diyerek yumuşatmayın bence.
Ya da kardeşinizde mirasa tek konmak istiyor
Onun mutluluğu falan diye birşey vermeyin veya vazgeçmeyin sakın.
Altta veya üstte kardeşimin derdi diye konu onu bir okuyun.
Yolmuşlar adamı sizede o ayarı çekmesinler

Son düzenleme:
Annenizin ellerinden öperim, alnından da öperim anne gibi anne. Evet tüm malımı kızıma vereceğim, catlada patla da deseydi. Sizde kızım karşısına geçip bir "oooooohhhhhhh tüm mal bana kaldi" deyin. Bu ne ciğlik. Gelinler bitti şimdi anaları çıktı babamızın malına göz diken.

Kime diyorlar bu lafları yüzünüze mi söylüyorlar?
Bu kadını saçından sürükleyip evden atmanız gerekiyor artık böyle konuştuğu anların birinde.

Hadsiz, edepsiz, pişkin insanlar. Bi de üste çıkıp kız ayrılmış. Kardeşin görmüyor mu bu rezilliği?

Benim yengelerimi de dert olmuştu mirastan pay almam babam baktı bunlar ileride bana sıkıntı çıkarır daha üniversite öğrencisiyken tüm malını eşit olarak devretti abilerim ile benim üzerime, yengelerime dert olmuştu üniversiteye giderken aldığım harçlık annemin çeyizim için aldığı eşyalar. Şimdi Allah a şükürler olsun hepsinden durumum çok daha iyi, benim malımı hesaplamaktan kendileri mal sahibi olamadılar.

Kardeşiniz bu konudan sebep ailenize tavır alıyorsa hiç o kardeşin yüzüne bile bakmayın. Herkes yerine ve haddini bilsin bi zahmet

Karşı taraf kız annesi mi oğlan annesi mi yoksa sizin kardeşimiz oğlan mi kız mi ben niye anlayamadım konuyu. İlk defa böyle oldu yorumlari okuyorum yine olmuyor

erkek tarafı biziz
İnanın konudan anlaşılmıyor kardeşiniz erkek mi kız mı. Karışık olmuş biraz. Kizin annesi deyim o zaman daha şimdiden böyle çırkeflesiyorsa bu yola girmeyin. Girerseniz pişman olursunuz. Kadın hadsizlikte nirvana yapmış.

Bizim ailede de buna benzer ama bu kadar ileri seviye olmayan bir durum yaşanmıştı. Ben senin yerinde olsam kardeşim bu kızla evlense düğününe bile gitmem.

Utanma duygusu da kalmamış bu insanlarda, açık açık dünürleriyle insan miras muhabbeti yapıp, bunun derdine düşer mi ya?! Demez mi insan "ben ne yapıyorum, daha ölmemiş insanların malının hesabına ben neden düşüyorum, kendimde o hak var mı, bir de yüzlerine yüzlerine bunun muhabbetini nasıl yaparım" diye sorgulamıyorlar mı ben anlamıyorum.
Kardeşinizdeki bu akıl tutulması da beni benden aldı. Ailecek demediniz mi "başlarım senin aşkına da, sevgiline de, ölmeden bizim malımızın derdine düştüler, bak para için seni nasıl terk etti, aklını başına al" diye. Bu aşktan gözü körlük olmuyor malesef kusura bakmayın. Biraz salaklık biraz bencillik.

Hiç mi şaşmaz ya :) aynı durum bizde de var . Annesinin Benim kızımı hor gormeyin o küçükken hicbirsey gormedi yasamadi diyen gelinlerimiz şimdi kendilerini sultan Süleymanin 5. Göbekten kızı zannettiği için bizi kendilerine layık görmüyor birine fazla fazla gördüğünden kat ve kat kıymet verince malesef olan durum hep bu . İş iliskisinde de böyle aşkta da evlilikte de arkadaşlıkta da . Hiç sasmiyor. Denge denge denge . Herşeyde denge . Evladın dahi olsa akıl ve ruh sağlığın için belli bir mesafede duracaksın .

Ay ne fesat aile. Bir gün kardeşim babama ablam evlense damadın durumu olmasa kirada ki daireyi verir misin oturmaları iÇin demişti. Babam da hayır vermem insanların damadı iç güveysi almışlar bak diyip damadın gururunu kırmaktansa kirayı alıp başka yerde otururlar demişti. Ben de kız çocuğum ailemin bir şey olduğunda babam benim sadece erkek çocuğum yok kızım da var hep der

Bence bu aile dolandırıcı normal insan bu konuşmayı yapmaz

pardon da kız güzel olsa ne yazar.benim teyzem kalkacak sevdiğim adamın ailesine laf söyleyecek hemde miras için. hangi hakla ?
Teyzesi söylememiş sanırım. Kızın annesi damadın teyzesine söylemiş. Çok çirkin muhabbetler ya. Babama pay düştü nasıl yaaplım dediler de beni ilgilendirmez mal sizin dedim. Bunlar kalkmış dünürlerin mirası peşine düşmüş

Sevgilisinin teyzesinin kızına mı diyordu niye ailesiyle diye bu kızlardaki hadsizlikte beni benden aldı. 10 sene sonunda evlendik. Eşim daha 2 haftadır işe girmişti. Bi çöp istemedim. Her şeyi beraber aldık. Borcu beraber ödedik. Biz bunları yaşarken de karşı tarafta bi çift vardı ikisi de çalışmıyor sevgililer. Kız müstakbel kaynanasına ineğini sat bana bilezik al demiş

Kadın mı kalmadı memlekette. Ne biçim insanlar bunlar ya onlara ne yaa? Kardeşin net aptal kusura bakma. Annen kim oluyor da anneme akıl veriyor derdim onun yerinde olsam ne münasebet ya aile içi meselenize ne karışır?
Para avcısı kadınlar şimdiden neyin hesapları yapılıyor hiç mi gurur yok.
Erkek evlatsa kadın da evlat. Kendi kızı da elin kızı. Kimseye güven olmaz bu devirde.Bence dımdızlak bıraksın ortada kardeşini ikna etmesi lazım annenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…